"Greek National Pride" blog / ΑΟΖ / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

ΠΩΣ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΠΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ \ Ελλάδα – Τουρκία και στη μέση η ΑΟΖ


Μια παράκτια χώρα όπως η δική μας, ενώ έχει τη δυνατότητα, δεν ασκεί το δικαίωμα του ορισμού των ζωνών προκαλώντας ερωτήματα

Από το ακριτικό Καστελόριζο στις 23 Απριλίου ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, ανακοίνωσε την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας οπό την ευρωζώνη και το ΔΝΤ.

Πολλοί τότε αναρωτήθηκαν γιατί ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ένταξη της χώρας μας στον μηχανισμό του ΔΝΤ, επιλέγοντας το πιο μακρινό σημείο της Ελλάδος που είναι το Καστελόριζο.

 

Η σημειολογία ήταν εμφανέστατη και το μήνυμα ξεκάθαρο προς κάθε πλευρά: η εθνική κυριαρχία, παρά τα οικονομικά προβλήματα, δεν αμφισβητείται. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αναζωπυρωθεί μια νέα συζήτηση περί θέσπισης από την ελληνική πλευρά Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης αλλά και γιατί η χώρα μας δεν έχει προχωρήσει στον καθορισμό της

Δεν είναι τυχαίο, ταυτιζόμενο και με την ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου από το ακριτικό νησί, το γεγονός ότι η Τουρκία θέλει και επιχειρεί να αποκόψει το Καστελόριζο από το σύμπλεγμα των ελληνικών νησιών. Πίσω από αυτή την κίνηση, υπάρχει μια στρατηγική, η οποία θέλει τη γειτονική χώρα να θέτει ζήτημα συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο. Επίσης, είναι αυτονόητο ότι, αν η ελληνική πλευρά προχωρήσει στον καθορισμό της ΑΟΖ, η Τουρκία θα βρεθεί περιορισμένη και θα χάσει κάθε στρατιωτικό έλεγχο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κύπρου.

Γιατί, όμως, έχει ξεκινήσει τώρα αυτή η συζήτηση για τον καθορισμό της ΑΟΖ; Η ύπαρξη και η εξεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου είναι λογικό ότι θα ανατρέψουν τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην περιοχή.

Η ΑΟΖ ως έννοια υιοθετήθηκε από τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της θάλασσας και οι κανονισμοί που τη διέπουν περιλαμβάνονται στη νέα σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας. του 1982. Πρόκειται, ουσιαστικά, για εξέλιξη των ρυθμίσεων που μέχρι τότε περιλαμβάνονταν στο Διεθνές Δίκαιο Αλιείας, προκειμένου να συμπεριληφθούν και νέες οικονομικές και άλλες δραστηριότητες, τις οποίες μπορούν να ενεργήσουν παράκτια κράτη.

Συγκεκριμένα, η Σύμβαση του 1982 για το Δίκαιο της θάλασσας αναφέρει ρητά στο άρθρο 121, παράγραφος 2, ότι όλα τα νησιά και οι νησίδες, με εξαίρεση τους βράχους που δεν μπορούν να έχουν δική τους οικονομική ζώνη, διαθέτουν ΑΟΖ και ότι η ΑΟΖ ενός νησιού καθορίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που καθορίζεται και για τις ηπειρωτικές περιοχές.

Εδώ αξίζει να επισημάνουμε ότι η Τουρκία δεν έχει προσχωρήσει στη σύμβαση για το Δίκαιο των θαλασσών και έχει οριοθετήσει τη δική της ΑΟΖ στη Μαύρη θάλασσα, με βάση τη μέση απόσταση από τις ακτές της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Δεν έχει κάνει όμως το ίδιο και στις νότιες ακτές της στη Μεσόγειο, γιατί, προφανώς, αν εφάρμοζε την ίδια αρχή, θα έπρεπε να αποδεχθεί την ΑΟΖ του Καστελόριζου και της Κύπρου, που κλείνουν την τουρκική ΑΟΖ ηρος τη Μεσόγειο.

Επιπλέον, να προσθέσουμε ότι ένα παράκτιο κράτος μπορεί να έχει υφαλοκρηπίδα χωρίς να έχει ΑΟΖ, αλλά το αντίστροφο δεν μπορεί να υπάρξει.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ελληνική διπλωματία πρωτοαναφέρθηκε στην ΑΟΖ το περασμένο καλοκαίρι.

Η απάντηση της Άγκυρας δεν άργησε να έρθει, και στις 12 Ιουλίου 2010 εξέδωσε αναγγελία για υποθαλάσσιες έρευνες του «Πίρι Ρέις· στην ανατολική Μεσόγειο.

Γκρίζα περιοχή

Η τακτική αυτή έχει επαναληφθεί και τον Νοέμβρη του 2008, που είχε εκδώσει δύο αναγγελίες για διεξαγωγή γεωλογικών ερευνών στην ίδια περιοχή με την παρουσία ειδικού ναυλωμένου νορβηγικού σκάφους, το οποίο είχε μεταβεί στην περιοχή συνοδευόμενο από μια τουρκική φρεγάτα.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι ο θαλάσσιος χώρος του Αιγαίου και της Μεσογείου, που αντιστοιχεί στην ελληνική ΑΟΖ, έχει μετατραπεί, αναμφισβήτητα, σε μια γκρίζα περιοχή.

Μια παράκτια χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, ενώ έχει τη δυνατότητα, δεν ασκεί το δικαίωμα του ορισμού των ζωνών ΑΟΖ. Αυτό που προκαλεί αρκετά ερωτηματικά είναι ότι δεν απαιτείται καμία διμερής διαπραγμάτευση με μιαν άλλη χώρα αλλά μονομερείς εσωτερικές ρυθμίσεις.

Αναντίρρητα, η Τουρκία, γνωρίζοντας ότι η θέση της είναι εξαιρετικά αδύναμη στο θέμα της ΑΟΖ, επενδύει στη στρατηγική της έντασης, καλλιεργώντας από το 1970 την ίδιο τακτική με τη διεξαγωγή ερευνών ως μηχανισμό πρόκλησης τεχνητής κρίσης, για να αποτρέψει την Ελλάδα από την άσκηση νομίμων δικαιωμάτων της.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, φαίνεται πως κινείται με συγκρατημένα βήματα, αν και έχει κατηγορηθεί ότι δείχνει εγκλωβισμένη, αφού δεν χρησιμοποιεί το ισχυρό της όπλο, που δεν είναι άλλο από την προσφυγή της διευθέτησης του θέματος στο δικαστήριο της Χάγης. Βέβαια, είναι σε θετική πορεία οι προσπάθειες του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο έχοντας αντιληφθεί τη σπουδαιότητα της ΑΟΖ, έχει ξεκινήσει συνομιλίες με κράτη που βρίσκονται στα νοτιοδυτικά σύνορα της Ελλάδας, όπως είναι η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Αλβανία και η Λιβύη, προκειμένου να επιτευχθεί η οριοθέτηση της ΑΟΖ με αυτά τα κράτη.

Ενδεικτική της κατάστασης και του κλίματος που αναμένεται να επικρατήσει το επόμενο χρονικό διάστημα αποτελεί η δήλωση του αρχηγού του τούρκικου Ναυτικού, Μετίν Ατάτς, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2008 είχε υπογραμμίσει πως -εκτιμώ ότι η Ανατολική Μεσόγειος θα καταστεί εστία προστριβών και συγκρούσεων, επειδή προσεχώς θα αποκτήσει σπουδαιότητα.-Λόγω των πετρελαίων που διαθέτει, θα μετατραπεί ο’ έναν δεύτερο Κόλπο. Η Τουρκία πρέπει να επαγρυπνεί και να αντιδράσει-.

πηγη:  ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΕΛ 48

9 thoughts on “ΠΩΣ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΠΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ \ Ελλάδα – Τουρκία και στη μέση η ΑΟΖ

 1. H γνωστες-αγνωστες κασσανδρες και τοτε και τωρα προβλεπανε εθνικη μειοδοσια……
  αλλωστε ειναι πασιγνωστο οτι καποιοι με προσχημα την πατριδα,τα εθνικα θεματα προσπαθουνε να βαλουνε φρενο στης αλλαγες,απο της οποιες αυτοι χανουνε,μονο που οι δικα τους κεκτημενα δικαιωματα ειναι εις βαρος των Ελληνων φορολογουμενων!!!!!το αρθρο ειναι πολλη καλο και επιτελους σε καθε ενα σοβαρο αρθρο στην Ελλαδα….διαβαζουμε και δεκα προπαγαντιστικα με αρωμα ταχα μου ταχα μου πατριωτικο!!!!!!καποιοι τσιμπανε…..αλλοι παλι οχι!!!!!!
  ο Γιωργος Παπανδρεου θα τα καταφερει……και αυτο δεν αρεσει σε καποιους!!!!!!!

 2. Ο δε εθνοσωτηρας Μαρκεζινης προεβλεπε τοτε συνδιαχειρηση του Αιγαιου μεχρι τα χριστουγεννα του 2010!!!!!!!!αυτα να τα βλεπουμε και να καταλαβαινουνε τελικα τη σκοπιμοτητες εξυπηρετουνε τελικα ολοι αυτοι……

 3. jonny ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ;! ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ ( ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΕ ΒΓΑΛΕΙΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ) ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΑΟΖ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΓΑΠ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ; ΝΑ ΠΩ ΚΙ ΑΛΛΑ;!!!!!!!!!!

 4. Η ΑΟΖ δεν ειναι κατι απλο…..χρειαζετε σοβαροτητα ειναι παρα πολη σοβαρο θεμα,χρειαζετε της καταλληλες συμμαχιες (ΗΠΑ,Ισραηλ)και στον καταλληλο χρονο να κανεις την κινηση ματ!!!!!αν ηταν τοσο απλο γιατι ο καραμανλης 5.5 χρονια δεν εκανε τιποτα;
  αναπτυξιακος νομος:χωρις ρευστοτητα στης τραπεζες και με μια οικονομια σε υφεση,ειναι τουλαχιστο αστειο να μιλαμε για αναπτυξη……ειναι σαν ενας ασθενης να εχει βγει μολις απο το χειρουργιο και εμεις να αναρωτιομαστε γιατι δεν τρεχει στο μαραθωνιο!!!!ολα θελουνε το χρονο τους……
  μιλαει και ο Σαμαρας για αναπτυξη,μηπως ενοει τοτε που επι καραμανλη (ΝΔ) μεσο του ΤΕΜΠΕ παιρνανε δανεια αυτοι που δεν δικαιουνταν;σχετικο αρθρο στον «Κοσμο του Επενδυτη» γιατροι,δικηγοροι,φαρμακοποιοι,μηχανικη….αυτοι παιρνανε τα δανεια……..για τετοια αναπτυξη μιλαει ο Σαμαρας;;;;και να σου φερω ενα μικρο παραδειγμα…….με τον αναπτυξιακο νομο της ΝΔ,για παραδειγμα στα φωτοβολταικα αν ηθελες να κανεις πανω απο 20kw επρεπε ο φακελος να παει Αθηνα και εκει εμπλεκες σε μια γραφιοκρατεια που καθυστερουσε πανω απο 2-3 χρονια!!!!Σημερα με τον νεο αναπτυξιακο νομο…….καταθετης φακελο σε τοπικο επιπεδο μεχρι 100kw!!!!!!!!

 5. ΑΧ ΡΕ ΤΖΩΝΥ ΡΕ ΤΖΩΝΥ…
  ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ.

 6. ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΩΧΕΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ , ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΝ, ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΩ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ (ΗΠΑ,Ισραηλ) ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩ ΤΗΝ ΑΟΖ; , ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΩ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ; ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΩ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΡΩΣΣΙΑ – ΚΙΝΑ) ; ΣΑΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΕ , ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΝΩ ΕΙΣΑΙ ΑΙΡΕΤΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΟΡΚΟ ,ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,ΣΩΣΤΑ ;!!!!!

 7. Κυριοι, αν και τα ορια μεταξυ «σφαλματος» και «προδοσιας» εχουν γινει δυσδιακριτα, σας υπενθυμιζω οτι μονον ενας Ελληνας (????)πρωθυπουργός ειπε δημοσια στο παγκοσμιο ..
  «… εχουμε αναγκη παγκοσμιας οικονομικης διακυβερνησης, και την εχουμε αναγκη γρήγορα ..»
  Τι ειναι αυτό ??
  Σφαλμα? Προδοσια? ή κοινος εξω-κινητος Αχυρανθρωπος ??
  Μια ερωτηση επιπλεον.. υπήρξε στο παγκοσμιο άλλος πολιτικος ηγετης να αρθρωσει τετοια δηλωση, τοσο ανοιχτα..?
  Παρακαλω για την απαντηση σας

 8. ΤΟ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠ.ΕΞΥΠΗΡΕΤΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ.ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΨΗ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΥΟ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ ΠΗΡΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ!ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕ ΑΓΡΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ.ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ 150000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΡΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ.ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΡΝΑΝ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΤΗΣ ΠΑΣΕΓΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΩΝ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΟΓΕΡΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΚΑΝΕΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ NISSAN ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΤΗΣ PIRELLIΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΚΑΛΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΣΑ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩ ΨΑΡΑΔΩΝ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΝΑΥΠΗΓΟΥ ΞΥΛΙΝΩΝ ΚΑΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΜΟΝΟΝΚΑΙ ΜΟΝΟΓΙΑ ΕΙΠΡΑΚΤΗΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ .ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΕΞΟΡΥΞΗ ΤΩΜ ΠΡΟΤΩΝ ΥΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑ ΣΗ ΠΡΟΙΚΑ ΜΑ ΣΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΜΟΝΟ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΒΓΗΚΑΝ ΧΡΥΣΟΣ ΛΙΓΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΟΣΥΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΜΟΝΟΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΗΝΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s