
«Η γυναικεία εργασία είναι ένα θέμα που διαπνέει σε διάφορα θέματα την ευρύτερη κοινωνική πολιτική,» αναφέρει η Αναστασία-Βαλεντίνη Ρήγα, καθηγήτρια Κοινωνικής-Κλινικής Ψυχολογίας και Ποιοτικής Μεθοδολογίας.
« Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης», συνεχίζει η ίδια σε άρθρο της στο περιοδικό »Αεροπορική Επιθεώρηση«, «υπάρχει μια σαφής τάση ενοποίησης των σπουδών, εξάλειψης της παραδοσιακής τους διάκρισης σε αντρικές και γυναικείες εξαιτίας της πίεσης που το κοινωνικό περιβάλλον ασκούσε παλαιότερα στις γυναίκες να σπουδάσουν μεν, αλλά να ασχοληθούν με επαγγέλματα που αρμόζουν στο φύλο τους.»
«Όταν φοράμε την κάσκα είναι σαν να μην είμαστε γυναίκες, αλλάζει κατευθείαν ο ρόλος μας και είμαστε χειριστής ελικοπτέρου», λέει στην τηλεοπτική εκπομπή »Με Αρετή και Τόλμη« η επιλοχίας Χριστίνα Θεοδωρακοπούλου, υποψήφια χειρίστρια ελικοπτέρου NH-90, ενός εκ των πλέον εξελιγμένων ελικοπτέρων της σύγχρονης αεροναυπηγικής.
Army Aviation: The female Crews of the Hellenic Army Aviation
πηγη : fox2e-mag.blogspot.com
Σιγα τις μπαφλες….
Νίκο, ως χώρα με έντονο δημογραφικό, έχουμε ανάγκη και τις γυναίκες. Όπως το Ισραήλ.
Εδώ οι Κινέζοι και έχουν κάτι εκατομμύρια γυναίκες στις ένοπλες δυνάμεις τους…
Μπράβο τους! Να δίνει ο στρατός κίνητρα ώστε και οι γυναίκες που έχουν τα ανάλογα προσόντα να μη διστάζουν να επιδιώκουν μια τέτοια καριέρα.