"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα και Κύπρος είναι το «έκκεντρο του τριγώνου» των ισχυρών Ισραήλ, Αιγύπτου και Τουρκίας.


Του Χρήστου Καπούτση

Οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στα Αραβικά και Μουσουλμανικά κράτη της Βορείου Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου  και της  Αραβικής χερσονήσου, αποκτούν δυναμική ανατροπής των αυταρχικών και μονολιθικών καθεστώτων τους , αλλά  και κυρίως, δυναμική  ανατροπής των υφιστάμενων γεωπολιτικών ισορροπιών, στην στρατηγικότερη περιοχή του Πλανήτη, όπου μέχρι «χθες» δεν αμφισβητείτο η υπεροχή των ΗΠΑ.

Αναμφίβολα, τα γεγονότα αυτά επηρεάζουν άμεσα την Ελλάδα  και την Κύπρο και όχι μόνο λόγω της γεωγραφικής εγγύτητας, αλλά κυρίως λόγω της εμπλοκής στρατηγικών συμφερόντων του Ελληνισμού με τους πρωταγωνιστές της περιοχής,  που είναι ασφαλώς η Τουρκία, η Αίγυπτος και το Ισραήλ.

 

Είναι προφανές ότι, η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο, η λύση του Κυπριακού και η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, σχετίζονται άμεσα με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Οι εξεγέρσεις των Αραβικών κρατών βρήκαν την Ελλάδα και την Κύπρο, κάποτε τις πιο φιλοαραβικές χώρες της Ευρώπης, σε μια εποχή επανακαθορισμού των προτεραιοτήτων τους στην Εξωτερική πολιτική, αφού αυτό ουσιαστικά συνιστά η πολιτικοδιπλωματική αναβάθμιση των σχέσεων τους με το Ισραήλ, θανάσιμου εχθρού των Αράβων ισλαμιστών. Επιπλέον, τα σοβαρά δημοσιονομικά  προβλήματα της Ελλάδας, τα προβλήματα διεθνούς κύρους της ΕΕ, οι «παγωμένες» σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία, καθιστούν ακόμη  πιο ευάλωτη  και πιο επισφαλή τη θέση της Αθήνας και επομένως πιο αδύναμη τη θέση της Λευκωσίας.

Η Τουρκία διεκδικεί να  έχει  αναβαθμισμένο  ρόλο στις εξελίξεις, ώστε να κατοχυρωθεί ως περιφερειακή υπερδύναμη και έτσι να προωθήσει τα στρατηγικά της συμφέροντα.

Όμως οι στρατηγικές επιδιώξεις της Τουρκίας συγκρούονται με τα εθνικά μας συμφέροντα και απειλούν κυριαρχικά δικαιώματα του Ελληνισμού (Ελλάδα και Κύπρος).

Στην παρούσα συγκυρία ευνοούνται οι τουρκικές επιδιώξεις διότι:

·        Η Τουρκία των Ερντογάν- Νταβούτογλου προβάλλεται ως χώρα πρότυπο για τον εξεγερμένο Αραβομουσουλμανικό κόσμο, καθώς είναι η χώρα που διαθέτει μετριοπαθή ισλαμική κυβέρνηση με φιλοδυτικό προσανατολισμό.

Είναι μια προσπάθεια των Δυτικών, που στοχεύει στην πολιτικοποίηση του Ισλάμ, με αποκλεισμό των ακραίων ισλαμιστών, αλλά και των στρατιωτικών, από την εξουσία, ώστε τα αραβομουσουλμανικά κράτη να είναι «συνεργάσιμα» με τη Δύση.

 

·        Η Τουρκία έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου, μετά τη ρήξη των σχέσεών της με το Ισραήλ, την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων με το Ιράν,  την αποδοχή  της δράσης της Παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς και την στήριξη  που παρέχει στη  Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

·        Η Τουρκία, παρά την «διπρόσωπη» πολιτική της προς τις ΗΠΑ και την Ε.Ε., εξακολουθεί  να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της αμερικανικής Κυβέρνησης του Μπάρακ Ομπάμα.

Ανάχωμα όμως στις ηγεμονικές επιδιώξεις της Άγκυρας είναι, οι  κακές σχέσεις της με το Ισραήλ, το Κουρδικό  και το άλυτο Κυπριακό.

christoskapoutsis

22 thoughts on “Ελλάδα και Κύπρος είναι το «έκκεντρο του τριγώνου» των ισχυρών Ισραήλ, Αιγύπτου και Τουρκίας.

 1. Τα στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδος και της Κύπρου διασφαλίζονται από την στενή συνεργασία τους με το Ισραήλ. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Μέσης Ανατολής ευνοούν την συνεργασία Ελλάδος και Ισραήλ με δεδομένο την μέχρι τώρα Τουρκική στάση πολιτικής έντασης με τις ΗΠΑ και Ισραήλ.

 2. Μας την έχουνε στημένη,και από πριν μελετημένη.
  Πουλώντας οι Αμερικάνοι και η δύση την Ελλάδα χάνει έναν σύμμαχο αλλά κερδίζει άλλους.
  1ος.Νέος σύμμαχος η Μεγάλη Αλβανία έως την Θεσπρωτία.
  2ος.Η FYROM του Αιγαίου και προίκα στους Εβραίους την Θεσσαλονίκη.(παλαιό το τέρτι τους για αυτήν).
  3ος.Η Βουλγαρία βγαίνει επιτέλους στο Αιγαίο απο Δράμα,Καβάλα.
  4ος.Η Τουρκία παίρνει την Δ.Θράκη με πρόσχημα την υπεράσπιση των Μουσουλμάνων κατοίκων τις Ν.Αλεξανδρούπολης,Ν.Κομοτηνής,Ν.Ξάνθης.
  Φεύγουν οι Μουσουλμάνοι από την εναπομείναντα Ελλάδα και βρίσκουν καταφύγιο εκεί,σε αντάλλαγμα για τις πλάτες στην Τουρκία οι Αμερικάνοι απομυζούν όλα τα πετρέλαια του Αιγαίου.
  Εγγυούνται την αυτονομία τον Ελληνικών νήσων του Αιγαίου και ο Γ.Π.η Α.Σ. τους ευχαριστούν εντός τις Ελληνικής βουλής για την βοήθεια τους.
  Δυστυχώς είναι το φυσιολογικό σενάριο για τα επόμενα χρόνια.
  Αφού η πτωχευσάντων Ελλήνων πατρίδα θα είναι έως το 2.050 ένα μεγάλο ΚΑΠΗ με 6.000.000 συνταξιούχους,και η νεολαία τις θα έχει γίνει καπνός πηγαίνοντας σε άλλες ευρωπαικες χώρες για να επιβιώσει απο τις προηγούμενες δεκαετίες.
  Η Αλβανία θα είναι σύμφωνα με σημερινούς υπολογισμούς 20.000.000.
  Η Τουρκία 150.000.
  Π.Τ.

 3. Τι μαλακιες λες ρε Πέτρο. Συμμαχία κάναμε με τουσ Εβραίουσ. Δεν θα μας προδώσουν οι φίλοι μας.

 4. Στο άκρως pessimistic σχόλιο του Πέτρου, υπάρχει και το άλλο σενάριο,
  όπου η τουρκια δεν υπάρχει αλλα έχει διαμελισθεί σε 5 κρατίδια, έχει χάσει
  τον γεωγραφικό και στρατηγικό status από USA άρα στρατιωτικά είναι ανίσχυρη.
  Οι εξορύξεις του ορυκτού πλούτου στην Ελλάδα προχωρούν καλά
  καθώς και η οικονομία μας.
  Τα σκοπια έχουν χωριστεί σε δυο κρατίδια και οι αλβανοί συνεχίζουν
  να μαζεύουν τις ελιές και τα πορτοκαλια μας.

 5. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ) ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΥΧΟΝΤΑ «ΓΕΙΤΟΝΑ» ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.
  ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
  ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΙΤΑΠΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ, ΑΣΕ ΔΕ ΤΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΟΠΗΡΟΥΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ…ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Η ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε.
  ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ…ΤΙΚ ΤΟΚ ΤΙΚ ΤΟΚ….

 6. Κύριε Δημήτρη και Μιλήσιε η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχωρητό!

  Ο Zanglos του @12 είναι μαιμού, δεν είναι ο πραγματικός zanglos!

 7. O Zanglos μαιμού του #12 διεγραφη και δεν θα κανει πλεον σχολια.Αναγκαστικά θα γινει το ιδιο σε οσους χρησιμοποιούν διπλούς λογαριασμούς.

 8. Δεν είσαι φιλαράκο!Όσο και να χτυπιέσαι!Να ξέρεις όμως πως η πλαστοπροσωπία και η πλαστογραφία διώκεται ποινικά!

 9. Κύριε Δημήτρη τότε αποκλείστε αυτόν τον λογαριασμό μου αν δεν γίνεται διαφορετικά!Θα χρησιμοποιώ τον άλλον με τις φωτογραφίες!

  Σας κατανοώ απολύτως!

  Τα λέμε από τον άλλο λογαριασμό gravatar!

 10. Μετα μας κανει εντυπωσει πως η Ελλαδα εφτασε ενα βημα πριν τη χρεοκοπια;
  τετοιος λαος ειμαστε…..χαζοχαρουμενος,ψευτομαγκες,ανωριμος,δεν εχουμε ουτε την παλικαρια να πουμε εδω μεσα πεντε αληθειες,να κανουμε ενα σοβαρο διαλογο!!!!!!!!!

 11. Σωστός ο jonny!

  Στο τέλος κάθε σχολίου μου από εδώ και εμπρός θα βάζω και το ονοματεπώνυμο μου κύριε Δημήτρη!

  -Γιάννης Μπάκας.

 12. Οχι,φιλε Πελοποννησιε,δεν θα μας κανουν να χασουμε τα δικαιώματα μας οι πλαστογραφοι.Εχει ο καθενας μας δικαίωμα να χρησιμοποιεί ΕΝΑ ψευδωνυμο.Η αληθεια είναι πως για να μη υποπεσουμε σε…Κανταφική λογοκρισία,αφισαμε τα πραγματα εξω απο καθε ελεγχο.Σε κανενα blog δεν βλεπουμε στα σχολια τα αισχρολογα που δημοσιεύονται στο GNP.Δυστυχώς φαινεται οτι το επίπεδο μερικών είναι κατωτερο των προσδοκιών μας.Αλλά δεν θα τους περάσει.Ευχαριστούμε που μας επισκέπτεσαι και δικαιούσαι να χρησιμοποιείς το ψευδωνυμό σου.

 13. @21 σχόλιο!Κύριε Δημήτρη,όχι!Δεν νιώθω να χάνω κανένα απολύτως δικαίωμα!

  Ίσα ίσα εντέλει προτιμώ και θεωρώ πιό σωστό, να χρησιμοποιώ στα σχόλια που δημοσιεύω και το ονοματεπώνυμο μου!Από εδώ και πέρα!

  Το blog σας είναι υπέροχο και ένα από τα καλύτερα που γνωρίζω!Γι αυτό άλλωστε και το επισκέπτομαι!Ειλικρινά σας το λέω και ντρέπομαι πραγματικά που πριν καιρό είχα δημοσιεύσει κάποια απαράδεκτα σχόλια όσο αφορά κάποιους αγίους της επίσημης θρησκείας της χώρας μας!

  Σας ζητώ και πάλι συγνώμη!Να ‘στε καλά, εσείς και ο Μιλήσιος!

  -Γιάννης Μπάκας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s