"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΗΠΑ / Τουρκία

Ο συγγραφέας και αμυντικός αναλυτής Κωνσταντίνος Γρίβας, μιλά στον “ΕΚ”


grivas_kΟι ΗΠΑ θα εκτονώσουν την Τουρκία εις βάρος της Ελλάδας

συνέντευξη στον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο
dzafeiropoulos@elkosmos.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Μια αντιεξουσιαστική διάθεση σε συνδυασμό με έναν ριζοσπαστικό ισλαμισμό, που δεν έχει όμως ενιαία στοιχεία αλλά αντίθετα πολλές κατά τόπους διαφορές, συνθέτουν το εξεγερτικό σκηνικό στη Μέση Ανατολή.

Συνομιλήσαμε για το θέμα με τον αμυντικό αναλυτή Κωνσταντίνο Γρίβα,ο οποίος μίλησε γι’ αυτά τα φαινόμενα εγκαίρως, στο βιβλίο του «Η σάλπιγγα της αποκάλυψης». Από την άλλη, ο κ. Γρίβας μας επισημαίνει ότι ο φόβος των ΗΠΑ για μια ισχυρή και ισλαμική Τουρκία, θα οδηγήσει σε ανάληψη ανθελληνικών θέσεων από την Ουάσινγκτον.

 

Στο βιβλίο σας «η σάλπιγγα της αποκάλυψης», μιλάτε για έναν μελλοντικό ισλαμισμό που θα συνδυάζει φαινόμενα επαναστατικού μαρξισμού και τύπου Αλ Κάιντα φονταμενταλισμού. Τα γεγονότα της εποχής στην Μ. Ανατολή, αισθάνεσθαι να σας δικαιώνουν;

Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι στην Μέση Ανατολή αυτή τη στιγμή, πέραν όλων των άλλων έχουμε και τη γένεση ενός νέου γεωπολιτικού υποκειμένου, το οποίο είναι ένα μείγμα ριζοσπαστικού ισλαμισμού και μιας, κατά κάποιο τρόπο, δυτικής αντιεξουσιαστικής σκέψης.

Υπάρχουν μέσα στον μουσουλμανικό κόσμο μεγάλες και δυναμικές νεολαιίστικες μάζες, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με το παραδοσιακό ισλάμ, έστω και με το ριζοσπαστικό ισλάμ όπως εμείς το έχουμε γνωρίσει. Προκύπτει λοιπόν το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός ισλαμισμού που δεν τον γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, ο οποίος θα είναι πολύ περισσότερο κοντά στη δυτική σκέψη από ό,τι συνέβαινε μέχρι τώρα και γι’ αυτό, σε βάθος χρόνου, ενδέχεται να αποδειχθεί πολύ πιο επικίνδυνος.

Το βιβλίο μου «Η σάλπιγγα της αποκάλυψης», ήταν ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, το οποίο δεν αποσκοπούσε να έχει μελλοντολογικό χαρακτήρα.

Πάντως, βασική του υπόθεση ήταν η δημιουργία ενός χαλιφάτου, ενός πανισλαμικού κράτους, όπου κυριαρχεί αυτό το μείγμα δυτικής αντιεξουσιαστικής σκέψης και παραδοσιακού ισλάμ, η οποία εκφράζει νεολαιίστικες μάζες και το βλέπουμε να γεννιέται σήμερα στους δρόμους των αραβικών πόλεων.

Πώς βλέπετε να διαμορφώνεται ο χάρτης της Μέσης Ανατολής; Αναβαθμίζεται ο ρόλος της Τουρκίας στην περιοχή;
Ένα μεγάλο μέρος του αμερικανικού κατεστημένου είναι δεδομένο ότι θα επενδύσει στην Τουρκία.

Δηλαδή θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει την Τουρκία, ώστε να σύρει αυτό το νέο ισλάμ που δημιουργείται προς μια δυτική κατεύθυνση,

Το θέμα είναι ότι ναι μεν η Τουρκία είναι πιθανόν να μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση που διαμορφώνεται, από την άλλη όμως θα επηρεαστεί και η ίδια από αυτήν.

Δηλαδή, αντί να δούμε να δημιουργείται ένα δυτικότροπο ιρανικό ή αιγυπτιακό ισλάμ, να προκύψει ένα πολύ περισσότερο αντιδυτικό τουρκικό ισλάμ.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει με κανένα τρόπο, ότι αυτή η εξέλιξη είναι προς όφελος της Ελλάδος, τουλάχιστον όσον αφορά στο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Άποψή μου είναι ότι όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση τόσο περισσότερο οι ΗΠΑ θα φοβούνται την Τουρκία και κατά συνέπεια, όσον αφορά σε τυχόν σύγκρουση με τη χώρα μας, θα παίρνουν ολοένα και περισσότερο το μέρος της Τουρκίας.

Το Ισραήλ κινδυνεύει να απομονωθεί; Η συμμαχία της Ελλάδος μαζί του, εγκυμονεί κινδύνους για την χώρα μας;
Το Ισραήλ κινδυνεύει να βρεθεί εντελώς μόνο του μέσα στη διαμορφούμενη πολιτική πραγματικότητα.

Χάνει τα ερείσματά του, ακόμη και μέσα στην αμερικανική πολιτική. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προβεί σε απονενοημένα βήματα, που μπορεί να είναι καταστροφικά και για το ίδιο και κατά συνέπεια χώρες που θα έχουν ταυτιστεί άκριτα μαζί του, ενδέχεται να εμπλακούν σε ακραίες καταστάσεις χωρίς να αποκομίζουν κανένα όφελος. Κατά την ταπεινή μου άποψη, η Ελλάδα πρέπει να επιδιώξει να εξελιχθεί σε αυτόνομο γεωστρατηγικό παίκτη της περιοχής, να ενισχύσει την ισχύ της μέσα στο πλαίσιο του δυτικού κόσμου, με συγκεκριμένους τρόπους και από κει και πέρα, δεν χρειάζεται καμία θορυβώδης διαχείριση συνεργασίας με το Ισραήλ ή με κανέναν άλλον.

Τον ρόλο του Ιράν πώς τον βλέπετε να εξελίσσεται;
Το Ιράν είναι το μεγάλο ερωτηματικό αυτή τη στιγμή μέσα στο διεθνές σύστημα. Έτσι κι αλλιώς, αν και η Αίγυπτος φαίνεται να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, στην πραγματικότητα, η μεγάλη δύναμη της περιοχής είναι το Ιράν.

Παρόλο που αυτή τη στιγμή υπάρχει μια τουρκοϊρανική προσέγγιση, πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου θα υπάρξει ένταση μεταξύ των δύο χωρών. Τόσο το Ιράν όσο και η Τουρκία, διεκδικούν ρόλο αυτόνομης δύναμης στην περιοχή και αυτή δεν χωράει δύο δυνάμεις.

Νομίζω ότι το Ιράν έχει μια πάρα πολύ ψυχρή γεωστρατηγική που σχεδιάζει και υλοποιεί σε βάθος χρόνου. Επιδιώκει να εξελιχθεί σε μια από τις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου και μπορεί να περιμένει αιώνες για να επιτύχει αυτόν το στόχο.

Στο πλαίσιο αυτής του της προσπάθειας, τίποτε δεν είναι απίθανο για το μέλλον. Ακόμη και να καταφέρει να βρει ένα modus vivendi με κάποιο τρόπο με τις ΗΠΑ, αρκεί να μπορέσει να έχει ένα ρόλο κυρίαρχης δύναμης στην περιοχή. Θα το δούμε. Σήμερα η κατάσταση είναι πολύ ρευστή.

Επίσης, παρόλο που βρίσκεται σε έξαρση όλο αυτό το κύμα του πανισλαμισμού – παναραβισμού, μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και οι εθνικές ταυτότητες.

Δεν σημαίνει ότι οι νέοι μουσουλμάνοι του Ιράν, με τους νέους μουσουλμάνους της Αιγύπτου ή με τους εξεγερθέντες μιας άλλη ισλαμικής χώρας, θα συνεχίσουν να εναρμονίζονται στο μέλλον. Και το Ιράν έχει μια πολύ ισχυρή, δικιά του, βαθιά, γνήσια και ζωντανή εθνική ταυτότητα, η οποία θα παίξει το ρόλο της.

Είναι πιθανό το σενάριο ενός γενικευμένου πολέμου στην περιοχή σε ένα όχι τόσο μακρυνό μέλλον;
Είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι συμβαίνουν όλες αυτές οι δραματικές εξελίξεις, τη στιγμή που γενικότερα αποδομείται η αμερικανική επιρροή στην Μέση Ανατολή.

Έχουν πια περάσει οι μέρες της αμερικανικής παντοδυναμίας. Ο μύθος της πανίσχυρης Αμερικής έχει καταρρεύσει.

Οι ΗΠΑ όσον αφορά στις στρατιωτικές δυνατότητες, έχουν εγκλωβιστεί στον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία, προσπαθώντας να κερδίσουν έναν μη συμβατικό πόλεμο στο Αφγανιστάν, ο οποίος δεν μπορεί να κερδηθεί.

Αυτό σημαίνει ότι στην προσπάθεια αυτή θυσιάζουν σημαντικές συμβατικές μαχητικές ικανότητες. Εν παραλλήλω, έχουν προκύψει μεγάλες αλλαγές στο χώρο της ανάπτυξης οπλικών συστημάτων σε άλλες χώρες του πλανήτη, με προεξάρχουσα την Κίνα.

Για παράδειγμα, νέα και πολύ φθηνά, μαχητικά αεροσκάφη κινεζικής κατασκευής, τρίτης, τέταρτης και πέμπτης γενιάς μπορεί να πλημμυρίσουν τις διεθνείς αγορές στην επόμενη δεκαετία, σε συνδυασμό με προηγμένα αντιεροπορικά συστήματα, είτε κινεζικά, είτε βορειοκορεατικά αντίγραφα.

Και αυτό σημαίνει ότι νέα γεωπολιτικά μεγέθη, όπως μπορεί να είναι οι χώρες του αραβικού κόσμου που θα έχουν απαλλαγεί πλέον από τα δυτικόφιλα αυταρχικά καθεστώτα τους, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε οπλικά συστήματα και τεχνολογίες, που θα τις καθιστούν πολύ περισσότερο προστατευμένες έναντι αμερικανικής στρατιωτικής δράσης στο μέλλον από ό,τι σήμερα.

Όσο λοιπόν αποδομείται η αμερικανική στρατιωτική ισχύς και όσο μεταλλάσσεται η γεωπολιτική ταυτότητα του ισλαμικού κόσμου, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα απόκτησης φθηνών και πολύ αξιόπιστων οπλικών συστημάτων, τόσο δημιουργείται μια συνταγή αποσταθεροποίησης, η οποία δεν ξέρουμε που μπορεί να οδηγήσει. Άρα και σενάρια εκτεταμένων πολεμικών αναμετρήσεων είναι πιθανά.

Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η φαντασίωση ότι οι ΗΠΑ μπορούν να αντιμετωπίσουν τους πάντες και τα πάντα, μπορεί να μην έχει μέλλον σε μερικά χρόνια, αν είχε και ποτέ.

Έχουν σχέση αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Μέση Ανατολή, με τις «έγχρωμες» επαναστάσεις που είδαμε να συμβαίνουν στην Ανατολική Ευρώπη;

Η εκτίμησή μου είναι ότι οι εξεγέρσεις στην Τυνησία, την Αίγυπτο και τις άλλες αραβικές χώρες δεν ελέγχονται από κάπου. Δεν βλέπω και ποιοι θα ήταν οι κερδισμένοι. Είναι μάλλον υπερβολικό να τις συγκρίνουμε με τις «πορτοκαλί» επαναστάσεις, στην Γεωργία ή στην Ουκρανία, που ήταν προσπάθεια της Δύσης να διεισδύσει στο ρωσικό ζωτικό χώρο.

Είναι γνήσια λαϊκά κινήματα, δεν έχει σημασία εάν δημιουργούν μια πραγματικότητα η οποία δεν βολεύει την Δύση. Προκαλεί, δε, σοκ η αφέλεια της δυτικής στρατηγικής που θεωρούσε ότι η σημερινή πραγματικότητα θα παρέμενε αναλλοίωτη εσαεί.

Και είναι εντυπωσιακό πως μετά τόσα χρόνια μετά τον Χομεϊνί στο Ιράν, πάλι οι υποτίθεται πανίσχυρες μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ πιάστηκαν αδιάβαστες και εμφανίζονται να πέφτουν από τα σύννεφα. Το Ιράν βέβαια είναι μια άλλη περίπτωση και για τα γεγονότα εκεί υπάρχουν ερωτήματα.

elkosmos

38 thoughts on “Ο συγγραφέας και αμυντικός αναλυτής Κωνσταντίνος Γρίβας, μιλά στον “ΕΚ”

  1. Παρα πολύ καλή ανάλυση εις βάθος,
    Tο Ιράν πράγματι έχει έναν λαό και ιστορία που μπορεί να βλέπει στο μέλλον,
    αλλα η Τουρκια, με ένα συνοθύλευμα λαών μπορεί να διαλυθεί,
    αν αυτό θέλει η USA και Ισραήλ.
    Aς εκμεταλλευθούμε όσο καλύτερα μπορούμε την ανάγκη του Ισραήλ
    για συμμαχους, χωρίς να μπούμε στο άρμα τους.
    φυσικά το μέλλον κανεις δεν μπορεί να το προφητέψει,
    ο δράκος που λέγεται USA και Ισραήλ,
    αν και ψυχορραγούν, δεν θα πεθάνουν εύκολα.

  2. Η Τουρκία πουλάει τον Ισλαμισμό της, πουλάει την συμμετοχή της στην Δύση, και τι δεν πουλάει.
    Θέλει απελπισμένα να παίξει κάποιον ρόλο για να τον πουλήσει μετέπειτα,αλλά μάταια.(Το χαρτί της το έχει κάψει με τον έρωτα προς το Ιράν και το μίσος προς το Ισραήλ).
    (για αυτό και σπεύδει να μιλήσει την στιγμή που όλοι περιμένουν να δουν τι θα γίνει.Ένα απο τα συστατικά της υπερδύναμης είναι να έχει λόγο για όλα και για όλους).
    Η στροφή προς το Ισλάμ των επαναστατημένων είναι δεδομένη, αλλά όχι με την έννοια που που σκέφτεται η Τουρκία και οι Δυτικοί σύμμαχοι της.
    Όπως έχει γραφτεί το άρθρο του Ισραηλινού αναλυτή λίγω παραπάνω, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως τουλάχιστον πρέπει το ΝΑΤΟ να ψαλλιδίσει τις πληροφορίες προς την Τουρκία, και συμπληρώνω, πως ήδη ψαλλιδίζουν την υψηλή τεχνολογία προς αυτήν.Εύχομαι να ψαλλιδίσουν και την ίδια την Τουρκία.

  3. Απορώ τως ο κ. Ζαφειρόπουλος βλέπει περεταίρω αναβάθμιση της Τουρκίας!
    Και σιγά το καλό παράδειγμα Δημοκρατίας!!
    ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ!!!
    ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΖΗΛΕΨΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ!
    Το ποι φρέσκο παράδειγμα. Μιλά για ελευθερία του Τύπου και έχει στην φυλακή τόσους δημοσιογράφους!!
    Αυτή την Δημοκρατία οραματίζονται οι Δυτικοί για τους Μουσουλμάνους? Σκέψου να τους μισούσαν κιόλας!(εκτός αν όντως τους μισούν, άρα το παράδειγμα της Τουρκίας είναι…ταμάμ!!)

  4. ΠΕΛΤΕ-ΣΤΗ ΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΤΑ ΕΙΔΕΣ ΤΑ ΧΑΜΠΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ισραηλ ????? ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ ΑΠΑΝΩ ΠΡΟΔΟΤΗ ΓΥΦΤΟ ΓΛΥΦΤΗ !!!!!!!!!!

  5. ΠΕΛΤΕ-ΣΤΗ ΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ οβριους ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ !!!!

  6. Νάτη η παράκρουση εγκεφάλου στο ένα σχόλιο,δεν χρειάζεται τίποτε άλλο,φαίνεται από της μπούρδες.-

  7. Λυπάμε που πολλοί το εχουν παρεξηγησει το πράγμα,και εαν δεν σταματησουν θα αποκλειστούν.Λοιπόν΄
    Υπαρχουν τρεις Μυρμηδονες.Ο ενας είναι ο ιδιος που επισης εμφανιζεται και σαν D.T και σαν Κυναίγειρος
    .Θα υπαρξει και συνεχεια,αλλά εδω δεν θα παιξουμε νηπιαγωγείο.Αρκετά.

  8. Κύριε Δημήτρη τα σχόλια @4,@5 είμαι της άποψης πως δεν ανήκουν στον πραγματικό zanglo!

    O πραγματικός zanglos κατά την γνώμη μου είναι ο zanglos του σχολίου @1!!!

    Παραδέχομαι και εγώ πως έχω δύο gravatar profil!Δεν πιστεύω να σας πειράζει αυτό κύριε Δημήτρη!

    Έχω χρησιμοποιήσει τα εξείς ονόματα:Γιάννης(το όνομά μου),Ορέστης(όνομα του αδερφού μου που γράψαμε μαζί ένα σχόλιο),Πελοποννήσιος και δυστυχώς τα:ΕΙΜΑΙ ΝΕΦΕΛΙΜ KAI ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ!Για τα δύο τελευταία δεν είμαι και και τόσο περήφανος κύριε Δημήτρη!

    Εγώ όμως τα παραδέχομαιΌποτε και αν αλλάξω το τοπονύμιο στην ουσία: Πελοποννήσιος, θα ειδοποιήσω έγκαιρα με σχόλιο!

  9. Επαναδιατύπωση:

    Εγώ όμως τα παραδέχομαι.Όποτε και αν αλλάξω το τοπονύμιο : Πελοποννήσιος, θα ειδοποιήσω έγκαιρα με ανάλογο σχόλιο!

  10. Ναι είναι αλήθεια ότι αυτή η υπόθεση με το να αντιγράφουν μερικοί
    ονόματα άλλον, δημιουργούν αναστάτωση στο blog.
    Όπως ενημερώθηκα, είναι τρία άτομα γνωστά και θα απελαθούν
    από το blog, εγώ ξέρω έναν.
    Αυτός ο αλήτης έχει κάνει copy και το φωτό από το Gravatar μου!
    Γιατί το κάνει και δεν γραφει με δικό του όνομα? Αυτό θα ήθελα να μάθω!

  11. Απολογούνται τώρα ,οι μεγάλοι άνδρες με υπερηφάνεια και ελάχιστο μυαλό IQ ραδικιού,ρε κουμάσια ποιον νομίζατε ότι κοροϊδεύετε,αλλά ζώον με σένα δεν τελείωσε ο Δ.Ι, γιατί έχεις καταπληκτική ομοιότητα όπως Πελοποννήσιος,για ένα-δύο ακόμα π.χ. GREVENA.jonny jyens,και όποιος παρατηρεί καταλαβαίνει αμέσως, φαίνεται ο τρόπος σκέψεις-γραφής είναι ο ίδιος, και αυτό είναι αφύσικο ζώον, για αυτό και είσαι και εσύ ένοχος,και θα έπρεπε είδη να έχεις αποβληθεί, Και απορώ πως σου επιτρέπει ο ιδιοκτήτης του παρόντος blog να πυροβολείς βοβρολύματα,γιατί δεν αντέχεις σε αντίλογο,

  12. Απολογούνται τώρα ,οι μεγάλοι άνδρες με υπερηφάνεια και ελάχιστο μυαλό IQ ραδικιού,ρε κουμάσια ποιον νομίζατε ότι κοροϊδεύετε,αλλά ζώον με σένα δεν τελείωσε ο Δ.Ι, γιατί έχεις καταπληκτική ομοιότητα όπως Πελοποννήσιος,για ένα-δύο ακόμα π.χ. GREVENA.jonny jyens,και όποιος παρατηρεί καταλαβαίνει αμέσως, φαίνεται ο τρόπος σκέψεις-γραφής είναι ο ίδιος, και αυτό είναι αφύσικο ζώον, για αυτό και είσαι και εσύ ένοχος,και θα έπρεπε είδη να έχεις αποβληθεί, Και απορώ πως σου επιτρέπει ο ιδιοκτήτης του παρόντος blog να πυροβολείς βοβρολύματα,γιατί δεν αντέχεις σε αντίλογο, ξέρεις πολλά,!!το μόνο που έμαθες είναι να βρίζεις,να τον χαίρεστε κύριοι του blog,προσέχετε τον σαν τα μάτια σας,μη φύγει και μετά τι θα κάνουν οι αμαθείς,συμμετέχοντες.-

  13. στα Ελληνικά είναι γραμμένα,περιμένεις τον Προϊσταμενό σου να στα εξηγήσει,ντιπ είσαι,δεν απαντάς όμως στην ερώτηση.-

  14. Θαυμάστε τον έναν και τρανό, ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑ! Καλύτερα δεν γινόταν να τον παρουσιάσει, ο Λαζόπουλος στο αλ-τσαντίρι!Και τι παρουσίαση!χαχα!Απολαύστε τον ΤΣΙΑΦΙΤΣΑ σε ένα ακόμη ρεσιτάλ(για γέλια)::

  15. Χε..χε.. Ωραίο Πέλοπα, του πάει γάντι του πανηβλακα νυφίτσα.
    Τελικά το μισό blog είμαι εγώ! Μωρέ μπράβο μου! Δεν είναι και λίγο πράμα!
    Νυφίτσα είσαι μονο για πίπες, αλλα αλάργα να την βρείς μέ κανένα πάκη!

  16. Πελλοπονήσιε,

    Η γελειότητα σου εχει ξεπεράσει κάθε όριο.

    Είναι περισσότερα τα συγνώμη σου προς τον Δ.Ι και τα σαχλοβίντεο που ανεβάζεις παρά η ουσία.

    Κάτσε λοιπόν και κάνε την αυτοκριτική σου σαν ενήλικας και κοίταξε αν γελάνε οι αλλοι μαζί σου.

    Στα ονόματα που λες ότι έχει γράψει ΞΕΧΑΣΕΣ και το ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ.
    Δεν είσαι βέβαια ο μόνος που γράφει με πολλά. Ο πρώτος διδάξας είναι ο Ίουλιανός με τα ακόλουθα ονόματα. ΤΣΙΟΥ- Πάρης,Ανώνυμος,Κώστας από Χανιά, Κώστας από Κηφησιά, Μπάμπης απο Μουδανιά.

    Ολα αυτά γίνονατι από τη κλίκα των ΕΘΝΙΚΩΝ για να δημιουργούν εντυπώσεις να δυσφημούν να χυδαιολογούν και να προπαγανδίζουν το κατά Βλάσση Ρασσιά ψευδοιδεολογημα ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ.

  17. Πελοποννήσιε,

    Νεύρα πολλά νεύρα βλέπω.

    Ξεβρακώθηκες και ρεζιλεύτηκες ?

    Σου είπα ΚΑΗΜΕΝΟ, κάτσε διάβασε να πάρεις αυτό το πτυχίο SOFTEX του ΤΕΙ Λαμίας για να βρείς καμία δουλειά αλλά δεν ακούς.

    Θέλεις να προκαλείς γέλιο με τα καμώματα και τα φληναφήματα σου.

  18. Πρός όλους τους υπόλοιπους!:

    Ρε παιδιά ο Βασίλης στο σχόλιο @22 μου έκανε την καρδιά περιβόλι!Μου δωσε πολύ πόνο ενώ έχω θυμώσει πάρα πολύ!Τα νεύρα μου θα σπάσουν σαν σχοινιά!

    Θα τρελαθώ, θα τιναχτώ σαν ελατήριο,θα χτυπήσω στον τοίχο και θα εξοστρακιστώ από το παράθυρο!

    Αλλά χτύπα και άλλο θα τα άντέξω!Θέλω και άλλο πόνο!!Έλα δώσεεεεεεε!!!!!!!

  19. Πελοποννήσιε,

    Οτι σαχλαμάρα και να γράψεις η αλήθεια είναι πικρή και δεν αλλάζει για το επίπεδο και το ηθος σου.

    Απλά φρόντισε στις επόμενες σαχλαμάρες σου να μην επαναλαμβάνεις τις ατάκες της ταινίας ΟΡΑΤΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ με το Κούρκουλο.

  20. Ρε βαρεμένε πανηβλακα νυφίτσα, λες δεν αντέχω τον αντίλογο!
    Για πες μου κάπου που έκανες αντίλογο η άρθρωσες κάτι με νόημα και λογική?
    Το μονο που κράζεις συνεχώς σε όλα σου τα σχόλια είναι ότι
    είμαι ζώο και με βρίζεις ότι γράφω με άλλα ονόματα.
    Λοιπόν ρώτα τους διαχειριστές, να σου το πούνε, βλάκα!
    Και πούσαι, βγάλτο το το ρημάδι το παπάρι από τον ποπό σου,
    μούλιασε εκεί μέσα μέρα νύχτα!

    Πέλοπα, παλιά με έδινες συμβουλές να τον αγνοήσω τον βασίλη,
    τώρα σε λέω εγώ, γράφτον στα παπάρια σου όλο τα ίδια και τα ίδια κράζει.

  21. Ελά βρε zanglo!Δεν παίρνω πλέον στα σοβαρά τον ΒΑΣΙΛΗ(Ειδικά μετά την χθεσινή του γελοιοποίηση από τον Jens) και δεν είναι στα υπόψιν μου να συνεχίσω να ασχολούμαι μαζί του!
    Καλά έκανες όμως και μου το διευκρίνισες!

    Όπως άλλωστε γίνεται και με τον ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑ όπου ούτε και αυτόν λαμβάνω σοβαρά υπόψιν!

  22. Επαναδιατύπωση!:

    Ελά βρε zangloΚαλά έκανες και μου το διευκρίνισες!!Όμως δεν παίρνω πλέον στα σοβαρά τον ΒΑΣΙΛΗ(Ειδικά μετά την χθεσινή του γελοιοποίηση από τον Jens) και δεν είναι στα υπόψιν μου να συνεχίσω να ασχολούμαι μαζί του!

    Όπως άλλωστε γίνεται και με τον ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑ όπου ούτε και αυτόν λαμβάνω σοβαρά υπόψιν!

  23. Ζάγκλος και Πελοποννήσιος Ελληνας Εθνικος της πλάκας και σάχλας 1&2

    Γράφουν με πολλά ονόματα, ψεύδονται ασύστολα, προπαγανδίζουν, αυτοπροσδιορίζονται, επιβεβαιώνονται μεταξύ τους και χυδαιολογούν.

    Νευράκια πολλά για το διαρκές ξεφτίλισμα και ξεβράκωμα βλέπω. Το χθεσινό ρεζίλι του Jens είναι ένας ακόμα κρίκος στο παραλήρημα της γμωστής παρέας με τα πολλά ονόματα.

    Δε πειράζει όμως. Το ελληνικό κράτος προνόησε και για έκνομες καρικατούρες και γελοία υποκείμενα που δε μπορούν να αρθρώσουν λόγο.

    06/03/11 Πατρινό καρναβάλι με το Ζάγκλο να ανοίγει τη παρέλαση. Ελπίζω ο μαθητευόμενος ηλεκτρολόγος από τη Λαμία να συνδέσει σωστά τα καλώδια για τις επιγραφές και να έχει προβλέψει για γείωση λόγω των κεραυνών του Δία στα οπίσθια του Ζάγκλου.

  24. Τσιαφίτσα,

    Στη ερώτηση σου στο σχόλιο 16 περιμένεις απάντηση από ένα πομφόλυγα με πολλαπλά ονόματα???

    Τι αξία, τι εγκυρότητα και τι κύρος μπορεί να έχει ένας σαχλαμάρας νεανίας που γράφει με 10 ονόματα?

    Αυτός ξέρει μόνο να λέει «Συγνώμη κύριε Δημήτρη» και να ανεβάζει βίντεο.

    Ανώριμο παιδάκι που δεν έχει βρει το δρόμο του.

    Για το ζώο που λές εσύ, το μίασμα με τη διάλεκτο της χωματερής εκ Σουηδίας που λέω εγώ προσυπογράφω τα γραφόμενα σου.

  25. «Της σάχλας και της πλάκας»,»γελοια υποκείμενα και καρικατούρες»κτλ;Εύγε!Τον περιγράφεις μιά χαρά τον εαυτό σου!

    Βασιλάκι, πιτσιρίκο, θα σε μαλώσω!Σου είπα να πεταχτείς μέχρι το λιμάνι να δεις αν κουνιούνται οι βάρκες και εσύ δεν πήγες!Είσαι
    ανυπάκουο παιδί!

    Γράψε και άλλο ένα παραλήρημα μήπως με πάρει, το βράδυ, πιό γρήγορα ό ύπνος!

  26. Γιατί ειρωνεύεσαι τους θεούς τον Ελλήνων, μήπως είσαι τούρκος με παραλλαγή?
    Δεν είμαι γελοίο υποκείμενο, αλλά ένας σοβαρός άνδρας,
    και να μιλάς χωρίς να βρίζεις, αν μπορείς,
    Ξεφτιλίστηκες στον χειρότερο βαθμό από τον Jens, αλλα σου υπόσχομαι
    αν συνεχίσεις να βρίζεις και να παπαγαλίζεις ένα ακόμη μεγαλύτερο ρεζίλεμα από μένα.
    Το ξέρεις ότι ποτε δεν έγραψα με άλλο όνομα, αλλα είσαι τέτοιος τιποτένιος
    που ψεύδεσαι συνειδητά, δηλαδή δεν είσαι άνδρας αλλα κατίνα.

  27. Zanglo!Μην σε παρασύρει και αρχίσεις και του απαντάς!

    Αυτό θέλει!Εσύ να βρίζεις και αυτός να γελά!

  28. Ζαγκλούλη

    Πως ακριβώς ξεφτιλίστηκα από το φίλο σου Jens?

    Nομίζεις ότι το να κάνεις το άσπρο μαύρο θα σε πειστέψει κανείς πέρα από τη γνωστή παρέα σου?

    Ξέχασες τη ξεφτίλα του με τη Χαιδελβέργη? Ξέχασες το ξεβράκωμα με το φανταστικό άρθρο που επικαλέστηκε για τα ραντάρ? Του ζήτησα να κάνει ευθεία ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΟΛΗ και ακόμα ψάχνεται.
    Του είπα να έρθει να με βρει στο γραφείο μου αφού πρώτα ζητήσει συγνώμη από το ιστολόγιο για τα προσβλητικά σχόλια που έκανε για τους ελληνες.
    Το έκανε ? ΟΧΙ Ηρθε στο γραφείο μου? ΟΧΙ
    Αποδείχτηκε περίτρανα ότι είναι ένας ΨΕΥΤΑΚΟΣ και ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΣ που λέει διάφορα σα τους άλλους 3 για να δημιουργεί εντυπώσεις.

    Αν θυμάσαι καλά παρόλη την αντιπαλότητα μας, είχα πει ότι αν και δε είμαι σίγουρος δε πιστεύω ότι ο Ζάγκλος γράφει με άλλο όνομα.

    Σε αντίθεση εσύ, όταν ο πρώτος διδάξας του ιστολογίου ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ ο Ελληνας Εθνικός Νο 2
    λόγω του κομπλεξ κατωτερότητας προς εμένα επειδή τον έκανα κα ομολόγησε για το κεμάλ και τη σημαία τις προδοτικές του θέσεις, κατασκέυασε δύο ονόματα το ΤΣΙΟΤ και το Πάρης απόδίδοντας τα σε εμένα αρχίζοντας να λέει ότι του κατέβαινε. ΤΙ ΕΚΕΝΕΣ ΕΣΥ?

    Αναμάσαγες και επαναλάμβανες τα ιδια αν και γνώριζες ότι το παραλήρημα του κομπλεξικού Ιουλιανού ήταν ασύστολο ψεύδος.

    Ζαγκλούλη

    Μέχρι στιγμής έχεις ξεφτιλιστεί και διασυρθεί ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ στο θέμα της ελληνικότητας σου, στη γραμματική και τέλος στο ψευδοιδεολόγημα σου ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ που έχει κριθεί ΕΚΝΟΜΟ από τους ελληνικούς νόμους και δικαστήρια και σύλλογος φολκλόρ και οργιομανών από τη Διέθυνση Κρατκής Ασφάλειας.

    Εγώ μιλάω με νόμους, αποφάσεις δικαστηρίων επίσημα κρατικά έγγραφα.

    Πρέπει να προπσαθήσεις πολύ σκληρά για να μπορέσεις να αντιπαρατεθείς με εμένα. Με ψεύδη, στημένους διαλόγους, COPY PASTE, χαλκευμένα στοιχεία, αυθαίρετα συμπεράσματα πολλαπλά ονόματα, είδες ότι έσπασες όπως κα οι άλλοι οι 3 τα μούτρα σας και γίνατε ΡΕΖΙΛΙ.

  29. Ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΡΙΒΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ,Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΛΕΕΙ, ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΑΚΟΥ ΘΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ (ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ) ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s