"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ερχεται στη Θράκη ο Νταβούτογλου.«Θέλω να έρθω στην Ελλάδα οδικως και να περάσω από τη Θράκη»


Την επιθυµία αυτή είχε εκφράσει ο Αχµέτ Νταβούτογλου στην ελληνική διπλωµατική αποστολή στο Ερζερούµ.

Οδικώς δεν θα έρθει ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών – πραγµατοποιεί επίσηµη επίσκεψη το διάστηµα 8-10 Μαρτίου – αλλά από τη Θράκη θέλει να περάσει.

Αυτή, λένε διπλωµατικές πηγές, ίσως να είναικαι η µόνη είδηση που θα προκύψει στο µέτωπο των ελληνοτουρκικών, τουλάχιστον µέχρι τις εκλογές της 12ης Ιουνίου στηνΤουρκία.

Οπουδεν πρέπει βέβαια να αποκλείονται και «δείγµατα γραφής» από τις τουρκικές ένοπλες δυνάµεις, όπως φάνηκε από την πιο πρόσφατη διέλευση της τουρκικής κορβέτας απότις Κυκλάδες.

Παρότι οι ηµεροµηνίες και το ακριβέςπρόγραµµα της επίσκεψης του Αχµέτ Νταβούτογλου, ο οποίος θα ανταποδώσει την επίσηµη επίσκεψη που πραγµατοποίησε τον περασµένο Απρίλιο στην Αγκυρα ο ∆ηµήτρης ∆ρούτσας,βρίσκονται ακόµηυπό διαµόρφωση και θα ανακοινωθούν τις επόµενες µέρες, διπλωµατικές πηγές θεωρούν βέβαιη την επίσκεψη του τούρκου υπουργού στη Θράκη.

Κι αυτό διότι ο ίδιος είχε εκφράσει και τον περασµένο Μάρτιο την επιθυµία να µεταβεί στη Θράκη – κατά τη διάρκεια της επίσηµης επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα – αλλά κατόπιν συνεννοήσεως µε τον έλληνα οµόλογό του συµφώνησαν ότι θα ήταν καλύτερονα αποφευχθεί το πέρασµααπό τη Θράκη και να προγραµµατιστείσε άλλη χρονική στιγµή.ΝΑΥΑΓΗΣΕ η ΤΡΙΜΕΡΗΣ.

Μάλιστα, σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές, ο Αχµέτ Νταβούτογλου είχεπροτείνει πριν από την άφιξήτου στην Αθήνα την οδική µετάβασή του στη Βουλγαρία και την πραγµατοποίηση στα σύνορα µιας τριµερούς ελληνο-τουρκο-βουλγα ρικής συνάντησης για τα µέτρα που λαµβάνονται στα σύνορα για τουςπαράνοµους µετανάστες.

Σχεδίαζε κατόπιν να συνεχίσει οδικώς στη Θράκη και µετά στην Αθήνα.

Η ιδέα της τριµερούς συνάντησης ναυάγησε, καθώς υπήρχεκώλυµα από τη βουλγαρική πλευρά κι έτσι µένει η Θράκη…

Οπως όλα δείχνουν, ο τούρκος ΥΠΕΞ θα µεταβεί στην Αθήνα για συνάντηση µε τον έλληνα ΥΠΕΞ και κατόπιν στη Θράκη. 

Αν και η ελληνική πλευρά διαµηνύει ότι «εµείς δεν έχουµε τίποτα να φοβηθούµε», ουδείς αποκλείει ότι ο Αχµέτ Νταβούτογλου θα ανεβάσει τους τόνους λόγω της προεκλογικής εκστρατείας στην Τουρκία, ενώ διπλωµατικές πηγές θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι θαεπαναφέρει το ζήτηµα της αµοιβαιότητας µε την Ελλάδα στο θέµα των µειονοτήτων, επαναλαµβάνοντας τις τουρκικές θέσεις για απευθείας εκλογή των µουφτήδων από τηµειονότητα, καθώς και για ενίσχυση των µειονοτικών σχολείων στη Θράκη.

Αλλωστε, σηµειώνουν οι ίδιες πηγές, αυτήν τη φορά η τουρκικήπλευρά θα προβάλλει και το επιχείρηµα ότι η κυβέρνηση Ερντογάνχορήγησε τουρκικές υπηκοότητες σε έλληνες µητροπολίτεςπου επιθυµούν να συµµετάσχουν στη ζωή του Πατριαρχείου.

Την ίδια ώρα, η ελληνοτουρκική συνεργασία σε θέµατα χαµηλής πολιτικής προχωρεί,µε την Αθήνανα στηρίζει και να προωθεί τη φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος βίζας για τους τούρκους πολίτες, µε επιχείρηµα το αυξηµένο ρεύµα τουριστών προς την Ελλάδα.

Εκτός όµως από τέτοιας µορφής ανακοινώσεις, δεν θα πρέπει να αναµένεται κάτι θεαµατικό.

Ο τούρκος ΥΠΕΞ θα µεταβεί πρώτα στην Αθήνα για συνάντηση µε τον έλληνα ΥΠΕΞ

Το Ανώτερο Συµβούλιο

στόχος της επίσκεψης του τούρκου ΥΠΕΞ είναι η προετοιµασία της δεύτερης συνάντησης του Ανώτερου Συµβουλίου Συνεργασίας, µε τη συµµετοχή υπουργών κι από τις δύο χώρες, η οποία αναµένεται να πραγµατοποιηθεί στην Αγκυρα εντός του ίουλίου.

Κλιµακωτά µέχρι τα 12 µίλια

Από την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στο Ερζερούµ κι έπειτα, έχει πραγµατοποιηθεί µόνο µια συνάντησητων δύο οµάδων στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, αναµένεται ναπραγµατοποιηθεί ακόµη µια συνάντηση των πρέσβεων Παύλου Αποστολίδη και ΦεριντούνΣινιρλίογλου στο τέλος Μαρτίουκι αυτή θα είναι η τελευταία µέχρι τις βουλευτικές εκλογές της12ης ίουνίου στην Τουρκία.

Αλλά παρότι έχει σηµειωθεί κάποια πρόοδος στο θέµα τωνχωρικών υδάτων, ούτε σε αυτό το ζήτηµα έχει επιτευχθεί συµφωνία επί ορισµένου εύρους.

Σε κάθε περίπτωση όπως, εµµέσως πλην σαφώς, κατέστησε σαφές ο ΤαγίπΕρντογάν στον Γιώργο Παπανδρέου κατά τη συνάντησή τους στο Ερζερούµ, ο διάλογοςαναµένεται να εντατικοποιηθεί αµέσως µετά τις εκλογές στηνΤουρκία.

Γι’ αυτό και ο τούρκος πρωθυπουργός ζήτησε από τον έλληνα οµόλογό του να καθυστερήσει την επίσηµη επίσκεψή τουστην Αγκυρα και να την προγραµµατίσει τον ίούλιο.

πηγη

24 thoughts on “Ερχεται στη Θράκη ο Νταβούτογλου.«Θέλω να έρθω στην Ελλάδα οδικως και να περάσω από τη Θράκη»

 1. τρεχουν να προλαβουν τωρα που ειναι ο παπαεβραιου, οπως και καθε φορα που υπηρχαν «προθυμοι» και φροντιζαν για την πατριδα. για περαστε για περαστε !!!

 2. Ρε το καταλαβαίνεις τι μπορείς να πάθεις με αυτά που κάνεις;Η πλαστογραφεία και πλαστοπροσωπεία διώκονται ποινικά!!!

  Κύριε Δημήτρη Κάντε κάτι σας παρακαλώ!Σκέφτομαι να κάνω αναφορά!

  Τουλάχιστον εγώ έχω κάνει like κάποια άρθρα πρόσφατα!

  -Γιάννης Μπάκας.

 3. Τα σχόλια @4, @5 δεν είναι δικά μου!

  Θα προσπαθήσω να κάνω αναφορά!

  -Γιάννης Μπάκας!

 4. Βγάλε ρε το σκασμό γιατί δεν σε παίρνει μαιμού!

  Λέγε λοιπόν!Πως λέγεται το εικονιζόμενο παιδί της φωτογραφίας;;;;

  -Γιάννης Μπάκας!

 5. Κύριε Δημήτρη!Κύριε Μιλήσιε!Με όλο τον σεβασμό!Θα αναγκαστώ να λάβω, μέτρα να το ξέρετε!Κάποιος έχει πλαστογραφήσει τα στοιχεία μου και χρησιμοποιεί τις φωτογραφίες μου!Δεν κάνω πλάκα!Αν είναι αποκλείστε και εμένα!
  zanglo ότι προσβολές έναντίον σου από τον Πελοποννήσιο, δεν θα έχουν έρθει από μένα!
  Σου ζητώ παρόλα αυτά συγνώμη!

  -Γιάννης Μπάκας!

 6. Ζητώ την προστασία των διαχειριστών αλλιώς θα αναγκαστώ να πάρω μέτρα!

  -Γιάννης Μπάκας!

 7. Πρόκειται περί πολύ διεστραμμένου πιτσιρικά σίγουρα
  είναι γαμημένος και μισεί όλο τον κόσμο,
  και γιατί δεν γραφεις με δικός όνομα ρε ζαβολιάρη ποντικέ?

  Τώρα βεβαια τον έμαθε ο κόσμος, αλλα στην αρχή πολλοί του blog,
  (ιδιαίτερα οι τσούλες τύπου νυφίτσα) τον πίστεψαν με κάνανε ban από το blog!

 8. Ρε κακομοίρη του σχολίου @12, νομίζεις ότι κάνεις εξυπνάδες;Ρε το ξέρεις ότι μπορείς να μπλέξεις;!!!!!!!!!

  -Γιάννης Μπάκας!

 9. @ 15 Γιατί,αγαπητέ φιλε,δεν μπορούμε να είμαστε 24 τ0 24ωρο,στο blog,τα σχολια πρεπει να αναφερονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση,μερικοί ανωριμοι το εχουν περασει για νηπιαγωγείο.

 10. έτσι πρέπει να κανεις διαχειριστά ώστε να μας προστατέψεις από ποντικούς όπως λέει και ο zanglos,εκτος αν του πεις ωσάν διαχειριστής να αλλάξει όνομα όταν κάνει ανάρτηση και έτσι δεν θα υπάρχει λόγος για ban.

 11. Kύριε Δημήτρη εγώ δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα εάν χρησιμοποιούν ή όχι το ψευδώνυμο μου και άλλοι!Στο κάτω κάτω αν δεν γίνεται διαφορετικά, αλλάζω το ψευδώνυμο,δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!

  Το ψευδώνυμο Peloponez είναι το Πελοποννήσιος στα……. Τούρκικα!!!!

 12. Άκου όνομα e-mail το αλητάκι! πιλισπιπιλις!
  Εγώ νόμιζα ότι ήταν κάποιος γνωστός του blog,
  και ακόμη το πιστεύω, είδομεν!

 13. @22 Μοναχικέ λυκε,δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς,γίνεται να γραψεις ελληνικά;

 14. ΝΑ ΕΚΥΡΟΧΙΑΣΤΕΙ ΝΤΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΘΛΙΨΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ 2 ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΟΩΘΟΜΑΝΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΣΟΥ, ΝΥΦΙΤΣΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΓΙΝΕΙΣ Ο ΝΕΟΣ ΚΕΜΑΛ, ΚΑΚΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑΧΕΙΣ !!!
  ΤΟΥΡΚΕ!!
  ΥΠΟΥΛΟ ΦΙΔΙ!!
  ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΕ!!
  ΑΠΛΗΣΤΕ!!
  ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ!!
  ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΕ ΒΛΑΧΟ!!
  ΑΧΟΡΤΑΓΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗ !!
  ΡΟΥΦΙΑΝΕ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!
  ΑΠΛΗΣΤΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ!!
  ΝΥΦΙΤΣΟΜΟΥΡΗ ΚΑΠΑΤΜΑ!!
  ΓΕΛΟΙΕ!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s