"Greek National Pride" blog / ΑΙΓΑΙΟ / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Άφησαν το Αγαθονήσι στην τύχη του, πέθανε ακρίτας μας


agathonisimegalochorioΠέθανε ακρίτας μας, λόγω του δεκαήμερου ακτοπλοϊκού αποκλεισμού του Αγαθονησίου! Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Πάνος Καμμένος, ζητώντας εξηγήσεις για το συμβάν.

Διαβάστε όμως τι λέει ο βουλευτής στην ερώτησή του: «Επί δέκα μέρες το ακριτικό Αγαθονήσι και οι κάτοικοί του είναι αποκλεισμένοι, διότι τα πλοία Κάλυμνος και Άννα Express, που έκαναν τη γραμμή, βρίσκονται ταυτόχρονα και τα δύο για την ετήσια καθιερωμένη επιθεώρηση.

 

Ο αποκλεισμός αυτός, όπως καταγγέλλει και ο Δήμαρχος κος Κόττορος Ευάγγελος έχει δημιουργήσει οξύτατα προβλήματα στον ανεφοδιασμό αλλά και στην υγεία των κατοίκων. Σε λίγο δε θα υπάρχουν ούτε φάρμακα , ούτε τρόφιμα. Αποκορύφωση είναι ο τραγικός θάνατος 55χρονου υπαλλήλου των ΕΛΤΑ από έμφραγμα, λόγω του ότι, παρά τις προσπάθειες των τοπικών αρχών, ήταν αδύνατη η μεταφορά του, λόγω της έλλειψης ακτοπλοϊκού μέσου».

Τέλος, αφού υπενθυμίζει τα όσα είχε πει τον Μάιο του 2009 κατά την επίσκεψή του στο Αγαθονήσι ο Γιώργος Παπανδρέου (μεταξύ των οποίων και το αμίμητο «δεσμεύομαι για την ύπαρξη ενός πλοίου κάθε μέρα στο νησί»), ρωτά τον πρωθυπουργό, ποιά μέτρα θα λάβει έτσι ώστε να αρθεί άμεσα ο αποκλεισμός του Αγαθονησίου προτού θρηνήσουμε και άλλες ανθρώπινες ζωές και ότι, αφού είναι σαφές ότι η κατάργηση του ΥΕΝΑΝΠ έχει επιφέρει τεράστιο πλήγμα τόσο στη ναυτιλία όσο και στη νησιωτικότητα, αν προτίθεται να αναγνωρίσει το τραγικό πολιτικό σφάλμα του και να το αποκαταστήσει.

πηγη

3 thoughts on “Άφησαν το Αγαθονήσι στην τύχη του, πέθανε ακρίτας μας

  1. ΩΡΑΙΟ ΝΗΣΑΚΙ ,ΩΡΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ,ΩΡΑΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗ ΧΩΡΑ , ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΑΝ ΠΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΚΡΙΤΑΣ , ΜΕ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝ! ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ !

  2. τελικα εχει αξια η ανθρωπινη ζωη; θα πληρωσει καποιος για τον θανατο του ανθρωπου;

  3. Ρε pousti μου, αυτοί εκεί στην Ελευσίνα τι κάνουν; Έχουν κάτι δεκάδες ελικόπτερα όλων των τύπων!

Σχολιάστε