"Greek National Pride" blog / Μετανάστες

Δεν θα νομιμοποιηθεί ούτε ένας μετανάστης


Κρίσιμες συναντήσεις εν μέσω μιας ιδιαίτερα «ευαίσθητης» περιόδου για θέματα λαθρομετανάστευσης θα έχει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην Τουρκία, στο «χέρι» της οποίας βρίσκεται το… κλειδί για σημαντική αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών εξ ανατολάς. Την ίδια στιγμή ωστόσο η κατάσταση με τους παράνομους μετανάστες είναι πιεστική και εντός Ελλάδος με το ανοιχτό «μέτωπο» της «Υπατίας» και τους απεργούς πείνας.
«Η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα, δεν μπορεί -νομικά- ούτε προτίθεται ούτε υπάρχει περίπτωση να γίνει μαζική νομιμοποίηση μεταναστών» απάντησε κληθείς να σχολιάσει για το θέμα ο υπουργός, Χρήστος Παπουτσής. Καταβάλλονται βέβαια, όπως τόνισε, προσπάθειες για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και όπως εκτίμησε θα υπάρξει επίλυση του θέματος. Δεν παρέλειψε όμως να στρέψει και πάλι την κριτική του προς όσους υποκίνησαν και συντηρούν το όλο θέμα. «Όσοι οργανώνουν όλες αυτές τις πολιτικές, ουσιαστικά εκδηλώσεις, πρέπει συναισθανθούν την ευθύνη που έχουν απέναντι στη ζωή των ανθρώπων που κινδυνεύει».


Αναφερόμενος στο ταξίδι στην γείτονα χώρα, ο κ. Παπουτσής ανέφερε ότι θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών με βασικά θέματα την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας των συνόρων, την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης των λαθρομεταναστών και των κυκλωμάτων τα οποία διακινούν τους μετανάστες.
Θα συζητηθεί βέβαια και η διμερής συμφωνία για την επανεισδοχή.
Όπως σημείωσε βέβαια υπάρχει και ο κίνδυνος από τον Νότο, αφού η κατάσταση στη Λιβύη εγκυμονεί κινδύνους κυρίως για τις χώρες, κυρίως της Νοτίου Ευρώπης, αφού δεν αποκλείεται να υπάρξει μια μεγάλη μεταναστευτική ροή. «Η Ε.Ε. παρακολουθεί με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ανησυχία» και όπως σημείωσε οι αρμόδιοι υπουργοί βρίσκονται σε διαρκή επαφή προκειμένου «να υπάρχει συντονισμός ενεργειών και κοινές θαλάσσιες περιπολίες των δυνάμεων της ακτοφυλακής των κρατών-μελών όπως επίσης και του FRONTEX».

πηγη

Σχολιάστε