"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Λαθρομετανάστες

Το 2014 η Ελλάδα θα έχει 2.142.348 «νόμιμους» και παράνομους μετανάστες, το 2030 πόσους;


Εφιαλτικά στοιχεία προκύπτουν από την απόρρητη έκθεσή ομάδας εργασίας επιτελών αξιωματικών του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η έκθεση της ομάδας των επιτελών έχει τίτλο «Έρευνα για το Πρόβλημα της Παράνομης Μετανάστευσης στην Ελλάδα» και αποτυπώνει το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας μετά την οικονομική κρίση.

Όπως επισημαίνουν οι συντάκτες στο κεφάλαιο για την «Εκτίμηση Μεγέθους του Προβλήματος», προκύπτει ότι «ο αριθμός των μεταναστών το 2014 θα είναι 2.142.348, εκ των οποίων οι 1.219.089 μη νόμιμοι» ενώ σε άλλο σημείο, με τίτλο «Εκτίμηση Απειλής», αναφέρεται ότι «σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, ο πληθυσμός της Ελλάδας το έτος 2015 θα είναι περίπου 14 εκατομμύρια, εκ των οποίων ποσοστό άνω του 20% θα είναι αλλοδαποί».

 

Οι αναλυτές της Αστυνομίας επεξηγούν τους λόγους για τους οποίους τα επόμενα χρόνια θα έχουμε αύξηση των μεταναστευτικών ροών επισημαίνοντας τις κοινωνικές και πολιτικές αναταραχές σε περιφέρειες στην υδρόγειο (Ιράκ, Ιράν, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Σομαλία, Ερυθραία, Νιγηρία κ.λπ.) καθώς και η παγκόσμια οικονομική κρίση.

Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης «θα παραμείνει για όσο καιρό υφίστανται οι πολιτικές αναταραχές, οι οικονομικές ανισότητες και οι ανισότητες στο επίπεδο διαβίωσης των πολιτών ανάμεσα στα αναπτυγμένα οικονομικά κράτη και στα κράτη του λεγόμενου “τρίτου κόσμου”».

Όσον αφορά την εισροή παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα αναφέρεται ότι η πρώτη γενιά μεταναστών διατηρεί δίκτυα επαφών και σχέσεων με τις χώρες προέλευσης τους. Τα άτομα αυτά ενημερώνουν τους φίλους και συγγενείς τους ότι μπορούν να εισέλθουν και να παραμείνουν παράνομα στην Ελλάδα χωρίς ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα.

Όπως επισημαίνεται από την μελέτη «Ο βασικότερος λοιπόν παράγοντας που συμβάλλει στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, είναι οι ίδιες οι εσωτερικές συνθήκες στη χώρα μας που ευνοούν την παράνομη είσοδο και παραμονή, καθώς το ρίσκο σύλληψης και επαναπατρισμού είναι μικρό».

Όσον αφορά τους μετανάστες 2ης και 3ης γενιάς για τους οποίους τελευταία πραγματοποιούνται πολλές συζητήσεις για το κατα πόσο μπορούν να συμμετάσχουν ως ισότιμοι πολίτες αυτής της χώρας, το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει για τους ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι «σε όλες τις χώρες παρατηρείται αναμφισβήτητα μεγαλύτερη εμπλοκή στην παραβατικότητα, αντικοινωνική συμπεριφορά και εγκληματικότητα συγκριτικά με την πρώτη γενιά.

Από τις υπάρχουσες μελέτες διαφαίνεται ότι η μεγαλύτερη πολιτισμική ενσωμάτωση της 2ης γενιάς μεταναστών, η ευρεία συμμετοχή της στο εκπαιδευτικό σύστημα, η γνώση της γλώσσας και η διαμόρφωση συλλογικοτήτων, ακόμη και η εμφανής καλυτέρευση των υλικών συνθηκών διαβίωσης δεν οδηγεί αυτόματα στη μείωση της εγκληματικότητας και παραβατικότητας, όπως θα προσδοκούσε μια κοινωνιολογικά ντετερμινιστική αντίληψη.

Η αύξηση των προσδοκιών, η μεταβολή της καταναλωτικής συμπεριφοράς, η επιβολή από τα ΜΜΕ άλλων αξιακών προτύπων και προταγμάτων έχουν ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση ανάλογης συνείδησης και συνθηκών διεκδίκησης βασικών δικαιωμάτων από τη 2η γενιά των μεταναστών, η οποία βιώνει πολύ διαφορετικά την αποστέρηση.

Επειδή στην Ελλάδα δεν έχει ακόμη ανδρωθεί μια “πραγματική” 2η γενιά μεταναστών που να έχουν γεννηθεί στη χώρα, εκτιμάται ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει αλλά έπονται».

Αναφορικά με το ερωτηματικό πόσοι είναι τελικά οι νόμιμοι και οι παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα η μελέτη αναφέρει ότι το 2001 στη χώρα ζούσαν περίπου 762.000 αλλοδαποί, αριθμός που αποτελεί το 8% του συνολικού πληθυσμού, ποσοστό που είναι από τα υψηλότερα μεταξύ των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Ο αριθμός αυτός γίνεται ακόμη μεγαλύτερος, σύμφωνα με ερευνητικές μελέτες του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς 380.000 περίπου άτομα εργάζονται και διαμένουν παράνομα στη χώρα.

Στους 762.000 νόμιμους αλλοδαπούς προσετέθησαν άλλοι 161.259, με βάση του νόμους νομιμοποιήσεων Ν. 3386/05 και 3536/07.

Έτσι το 2005 ο συνολικός πληθυσμός των μεταναστών οι οποίοι διαμένουν νομίμως στην Ελλάδα, ανήλθε συνολικά στους 923.259. Στο τέλος του 2010, όπως προκύπτει τα στατιστικά στοιχεία της ομάδας μελέτης ο αριθμός των νομίμων και των παρανόμων έφτασε το1.400.622 άτομα. Από αυτούς μόνο οι 477.363 είναι οι μη νόμιμοι μετανάστες.

Εάν δε συνεχιστεί ο υπάρχον ρυθμός εισόδου παράνομων μεταναστών στη χώρα ο αριθμός των αλλοδαπών παράνομων και μη στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 2.142.348 άτομα το 2014 εκ των οποίων οι παράνομοι θα είναι 1.219.089 από 477.363 που ήταν το 2010, δηλαδή μία αύξηση 255% μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Το ερωτηματικό που προκύπτει από αυτή την έρευνα δεν είναι κατά πόσο τα στοιχεία είναι ακριβή ή όχι διότι από τις πηγές που υπάρχουν οι εκτιμήσεις συγκλίνουν προς αυτά τα νούμερα, αλλά κατά πόσο η μελέτη αυτή ήταν γνωστή στην κυβέρνηση όταν χειριζόταν το ζήτημα των παράνομων μεταναστών στο Μέγαρο Υπατία.

Διότι αν τα συμπεράσματα της μελέτης αυτής ήταν γνωστά στην κυβέρνηση τότε οι αποφάσεις της για την ικανοποίηση των αιτημάτων των παράνομων μεταναστών της Υπατείας μάλλον ερωτηματικά προκαλούν.

Από την άλλη πλευρά ο χειρισμός της κυβέρνησης για το γνωστό θέμα δείχνει άγνοια της σοβαρότητας των εξελίξεων που θα ακολουθήσουν και τον επιδερμικό και πρόσκαιρο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, αρκεί να μην προκύψει η εκκολαπτόμενη κρίση την παρούσα στιγμή.

Εν κατακλείδι αν ο μέσος Έλληνας αναλογιστεί ότι η οικονομική κρίση που βιώνουμε είναι αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνονταν την οικονομία οι Έλληνες πολιτικοί μπορεί να συμπεράνει τι μας περιμένει στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στα επόμενα χρόνια, όταν οι αλλοδαποί θα αντιπροσωπεύουν το 20% του πληθυσμού και οι φυλετικές και θρησκευτικές ομάδες με τους Έλληνες συνεργάτες τους, θα εκβιάζουν με απειλές τις ελληνικές κυβερνήσεις (βλ. Μέγαρο Υπατία, θα κάψουμε την Αθήνα αν πεθάνει ένας απεργός πείνας) αφρικανοποιώντας την ελληνική κοινωνία και το ελληνικό κράτος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

3 thoughts on “Το 2014 η Ελλάδα θα έχει 2.142.348 «νόμιμους» και παράνομους μετανάστες, το 2030 πόσους;

  1. Ειναι πραγματικα ενα ανθρωπιστικο δραμα η εξαθλιωση αυτων των ανθρωπων.Ομως υπο το πρισμα της κακης οικονομικης μας καταστασης και της συνεχιζομενης υπογεννητικοτητας, της αυξανομενης εγκληματικοτητας των λαθρομεταστων, πρεπει εδω και τωρα να σφραγιστουν τα χερσαια συνορα.Να ποινικοποιηθει και να απαγορευτει η παραμονη στην χωρα οποιουδηποτε παρανομα εισελθων.Πριν καταληξουμε μειοψηφια στα χερια μανιασμενων μουτζαχεντιν.

  2. Με μελέτες και κόντρα μελέτες και επιτροπές και υποεπιτροπές και άλλες πορδές δε βάφονται αυγά. Το πρόβλημα είναι γνωστό και τεράστιο, μεγαλύτερο από το οικονομικό της χώρας. Οι κυβερνώντες, για τους δικούς του ύποπτους λόγους ο καθένας, σε συνομωσία με τα ΜΜΕ κοιμούνται ΠΡΟΔΟΤΙΚΆ και υπνώνουν και τον Ελληνικό λαό με «ανθρωπιστικές»εκπομπές γνωστών τρωκτικών του δημοσιογραφικού κατεστημένου που μας δείχνουν πότε τις μαύρες πουτάνες πότε τους ρομά πότε τους πακιστανούς τους παντρεμένους με τουρκάλες και με τρία παιδιά (αγόρια, παρακαλώ)για να τους συμπαθήσουμε και να τους ανεχθούμε και να τους δώσουμε και μερίδιο από τη χώρα μας.
    Είναι προφανές ότι αν δεν αλλάξει η νομική ορολογία που διέπει το πρόβλημα, δεν γίνεται τίποτε. Πχ, λαθρομετανάστης=εχθρός εισβολέας=αντιμετωπίσιμος με κριτήρια πολεμικής εμπλοκής. Παράνομη είσοδος και παραμονή στη χώρα=κακούργημα (δηλαδή το ίδιο με τον Έλληνα που χρωστάει 1 ευρώ στην εφορία)και κατασκοπεία=ειδική ταχεία εκδίκαση/καταδίκη και ειδικές συνθήκες κράτησης σε απομονωμένα ξερονήσια (ακόμα και υπαίθριες) και να επιτρέπουμε σε όποιον καλό άνθρωπο θέλει (από άλλη χώρα) να έρχεται να τους μαζεύει. Ειδική ποινή για όσους δημόσια υποστηρίζουν τα «δικαιώματα» των λαθρομεταναστών, να υποχρεώνονται να φιλοξενούν τουλάχιστον δύο από δαύτους ο καθένας στο σπίτι του και να είναι υπεύθυνοι εξολοκλήρου για την συμπεριφορά τους κατά την παραμονή τους εδώ (θα καταδικάζονται οι ίδιοι για κάθε παράβαση των φιλοξενουμένων τους). Και να δεις μετά πώς αδειάζει η Ελλάδα ξαφνικά από μόνη της. Θα παρακαλάνε να τους αφήσουμε να φύγουνε. Απλά πράματα που απαιτούν ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΧΕΙΣ! ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ! ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ!

  3. Είστε μια φτωχή χώρα, είμαστε εδώ για τη διαμετακόμιση προς την Ευρώπη αν δεν μας θέλουν, δεν θέλετε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s