"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Ορθοδοξία

Με αφορμή τον σοφό λόγο του Γέροντα Παΐσιου


paisios

Επανειλημμένως κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα η «Ελεύθερη Ωρα» έχει αναφερθεί στα πρώτα θέματά της με μια τεράστια μορφή της Ορθοδοξίας.

Τον Γέροντα Παΐσιο, τον Μοναχό που έζησε κατά την διάρκεια του περασμένου αιώνος.

Τον Μοναχό που, σίγουρα, εντάσσεται στους Αγίους της θρησκείας μας, καθώς όσα είπε, πράγματι, απηχούν στην Αξίωσι του Ανθρώπου και όχι στην Απαξίωσι – στόχο που επιδιώκουν οι Υλιστές, τουτέστιν μεθερμηνευόμενον οι Σιωνιστές με τα γνωστά έργα και ημέρες τους.

Κάπου σε αυτά τα δημοσιεύματα της «Ε.Ω.» έβαλε και ο γράφων το χεράκι του.

Ακριβώς αυτά τα άρθρα της εφημερίδος μας είναι και η αιτία που καταπιάνομαι σήμερα με ορισμένες σκέψεις για τον Ανθρωπο.

Αφού πρώτα ομολογήσω ότι εάν δεν υπήρχαν στο πέρασμα απ’ την ζωή, ωρισμένες φωτεινές εξαιρέσεις, κάποιες πυγολαμπίδες θα έλεγα, όπως η θέσις του σπουδαίου αυτού ανθρώπου, και κάποιων φίλων, θα είχαν πλήρως απορριφθεί οι απόψεις μου περί της αξίας του εμφρόνου όντος.

Οπότε συνέχισα, κρατώντας κατά μια έννοιαν, το …φανάρι του Διογένους, αναζητώντας περισσότερα ερίσματα για να πεισθώ περί του αντιθέτου.

Δηλαδή ότι «ο άνθρωπος δεν είναι ένα σκουπίδι».

Ότι, πράγματι, πληροί τις προϋποθέσεις του εμφρόνου όντος. Που σημαίνει ότι δεν πρόκειται, απλώς περί ενός, πιο φροντισμένου, σε εξοπλισμό από την φύσι ζώου, που υπάρχει με μοναδικό στόχο την επιβίωσι και πολύ χειρότερα την απληστία του προς τούτο. Ο νους, η νόησις ασφαλώς και δεν μας εδόθη για να σκεπτόμεθα κατά ποίον τρόπον θα κατασπαράξουμε τους άλλους για να πολλαπλασιάζουμε συνεχώς και αδιαλείπτως τον δικό μας όγκο.

Δεν είμεθα η… μαύρη τρύπα του Σύμπαντος – για να χρησιμοποιήσω κι έναν αστρονομικό όρο – που απορροφά, εξαλείφει τα πάντα γύρω της. Η διανόησις που μας χάρισε ο Θεός (η φύσις για τους άπιστους) μας εδωρήθη για κάτι πολύ περισσότερο. Εχω άδικο; Γιατί εάν έχω άδικο αποδεικνύεται κάτι αφάνταστα τραγικό.

Πράγμα που, δυστυχώς, πλείστες όσες περιπτώσεις ανθρώπων επιβεβαιώνουν γύρω μας κατά …συνθλιπτικό τρόπο για την έννοια και τους στόχους του εμφρόνου όντος. Με όποιο τίμημα, μάλιστα, για την ψυχή τους. Για τον υψηλό στόχο που μας προσυπογράφει και μόνον η λέξις «ΑΝΘΡΩΠΟΣ»!…

Διεξοδικότερα: Δέχομαι ότι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, όλα τα δεδομένα με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι εξαιρέσει ωρισμένων περιπτώσεων (αλλά, δυστυχώς, οι εξαιρέσεις δεν κάνουν τον κανόνα), εμείς οι άνθρωποι σε τούτα τα επίγεια, τουλάχιστον, καθήκοντά μας  έχουμε, παταγωδώς, αποτύχει.

Ο Ανθρωπος, από την εποχή των σπηλαίων μέχρι σήμερα, παραμένει, δυστυχώς, ο ίδιος. Όλα εκείνα που συνέβαιναν στην προϊστορική περίοδο, συμβαίνουν, μέχρι κεραίας, και σήμερα. Με διαφορετικό, βεβαίως μανδύα, αλλά, ουσιαστικώς, περί του ίδιου φαινομένου πρόκειται.

Και ας μην μας ξεγελά η τεχνολογική εξέλιξις. Τι κι αν κάποτε χρησιμοποιούσαμε πέτρες και γροθιές για να επιβληθούμε στους άλλους και σήμερα πυρηνικά όπλα συστήματα λέιζερ και δορυφόρους, πολλαπλασίως καταστροφικότερα μέσα, για την εξόντωσι των συνανθρώπων μας;

Τι κι αν κάποτε χρησιμοποιούσαμε υποζύγια για τις οποιεσδήποτε μεταφορές μας και σήμερα έχουμε πατήσει το πόδι μας στη Σελήνη, ενώ ετοιμαζόμεθα για να ταξιδεύσουμε στον Αρη ή ακόμη – ακόμη και για να αποικίσουμε, στο μέλλον, ολόκληρο το πλανητικό μας σύστημα;

Η τεχνολογική πρόοδος αποτελεί ΕΡΓΑΛΕΙΟ και ΜΟΝΟΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟ για την εξυπηρέτησι των, υπό οποιαδήποτε μορφή, αναγκών μας στον υλικό κόσμο που μας φιλοξενεί τώρα. Και μόνον τώρα. Εννοώ στην σύντομη, επί Γης, παρουσία μας.

Διαπίστωσις: Μέχρι τούδε, αγαπητοί μου, η εκτίμησίς μου είναι ότι δυστυχώς…  επτωχεύσαμε. Τουλάχιστον οι περισσότεροι. Οι πολλοί περισσότεροι. Αποτύχαμε στο πείραμα της ζωής αυτής. Είτε στην αναγωγή σε ανώτερη σφαίρα του Πνεύματος, είτε της Ψυχής. Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, δεν υφίσταται στους ανθρώπους ουσιαστική μόρφωσις, ουσιαστική αντίληψις της ζωής, ορθή στάσις ζωής.

Κρίμα στους κόπους των προγόνων μας, απείρου πνευματικού κάλλους φιλοσόφων. Κυρίως Ελλήνων για να έλθουμε στα καθ’ ημάς. Πού είναι οι κληρονόμοι των Σωκράτη, Πλάτωνος, Πυθαγόρα και τόσων άλλων εξαιρετικών, από πάσης απόψεως, εμφρόνων όντων;

Πού είναι, αν θέλετε, τα παιδιά της Ορθοδοξίας, της καταπληκτικής διδασκαλίας του Ιησού Χριστού, που ασφαλώς ταυτίζεται, σε πλείστα όσα σημεία, με τους προαναφερθέντες Ελληνες φιλοσόφους και πληροί, από κάθε άποψι, τον στόχο της, επί της Γης, παρουσίας του Ανθρώπου;

Και επτωχεύσαμεν διότι, ασφαλώς, κάποιοι το επιδιώκουν. Κάποιοι εγχώριοι και μη επώνυμοι κύκλοι δεν θέλουν να σκεπτώμεθα. Ευθέως εννοώ τους Σιωνιστές. Επιθυμούν, μόνον, καλολαδωμένα ή αν θέλετε κουρδισμένα ανθρωποειδή, προκειμένου να κάνουν τις δουλειές τους. Και για τον συγκεκριμένο λόγο αντιμετωπίζουμε, σήμερα, το τραγικό φαινόμενο, τα περισσότερα Ελληνόπουλα και γενικώς τα περισσότερα παιδιά του Θεού να είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΜΟΡΦΩΤΑ.

Οργανα του Σιωνισμού δηλαδή. Ο Γιώργος Π. (νυν πρωθυπουργός της Ελλάδος, ατυχώς) και η Αννα Διαμαντοπούλου (νυν Υπουργός Παιδείας, ατυχώς) βοηθούν επί τούτου. Εκτός εάν θεωρούμε μόρφωσι την γνώσι του βίου των παικτών του… ποδοσφαίρου, του Άλφα ή Βήτα «καλλιτέχνου» ή ωρισμένων προσώπων που βλέπουμε στους τηλεοπτικούς δέκτες μας να μας γεμίζουν ανοησίες καθημερινώς. Με αποτέλεσμα να εμετούμε.

Επιμένω, εν τέλει, στο περί πνευματικών και ψυχικών στόχων που ΠΡΕΠΕΙ να έχει ο άνθρωπος διότι πιστεύω ακράδαντα ότι εκείνο το οποίο, πρωτίστως, έχει ανάγκη ο άνθρωπος είναι η Διαφώτισις. Διότι με την Γνώσιν οδηγούμεθα στην Αρετή. Και από την Αρετή στην Αυτογνωσία, εις το «γνώθι σ’ αυτόν» (δελφική ρήσις)!… Και από εκεί, βεβαίως, εις την θέωσιν!… Στον χώρο, δηλαδή, του Παντοδυνάμου Δημιουργού του Σύμπαντος για να οδηγηθούμε και να εκτελέσουμε υψηλότατο, πνευματικό, έργο στην αιώνια, άλλη ζωή.

Ο μέγας Σωκράτης και, φυσικά, ο Πλάτων ακολούθησαν το παράδειγμα του Ορφέως και του Μεγάλου Πυθαγόρα. Απέδειξαν ότι η φιλοσοφία δεν πρέπει να είναι – και δεν είναι – μία «ξηρά» απόκτησις γνώσεων ή υπηρέτης της Θεολογίας και της Πολιτικής αλλά  μία έρευνα (!) περί του τι είναι ο κόσμος και τι είναι η ψυχή. Ποία είναι η πορεία του Σύμπαντος και η «τροχιά» εξελίξεως των όντων. Πάντα ταύτα για έναν και μοναδικό σκοπό: Για να διαφωτίζονται οι άνθρωποι και να μπορούν να ρυθμίσουν τον βίο τους κατά τρόπο ώστε να πληρούται ο προορισμός τους επί Γης και να φθάσουν,

τελικώς, στο πνευματικό και ψυχικό ύψος για το οποίο τους έχει προορίσει ο Δημιουργός. Ήτοι στην Αθανασία. Η τεχνογνωσία και οι οικονομικοί υπολογιστές, όπως και παλαιότερα οι σπηλιές δεν υφίστανται παρά μόνον για να μας υπηρετούν σε ζητήματα απλής καθημερινότητας. ΑΛΛΟΥ εστιάζεται το μέγα ζήτημα της ζωής ημών και των παιδιών μας. Όπως   στις ημέρες μας δίδαξε και ο πεφωτισμένος, αείμνηστος Οσιος Παϊσιος, ως σημερινός φιλόσοφος και κυρίως υπηρέτης της Ορθοδόξου Πίστεώς μας.

Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος

πηγη

78 thoughts on “Με αφορμή τον σοφό λόγο του Γέροντα Παΐσιου

 1. Πρόκειται περί διχασμένης προσωπικότητας, που αναπολεί
  τον μεσαίωνα και μπλέκει γίγαντες με μυρμήγκια.
  A! Ναι βεβαια και το συνωμοτικό!
  Όλοι γύρο μας θέλουν το χαμό μας!
  και ειδικά της ορθοδοξίας μας!
  Είναι πολύ προσφιλή το θέμα για τα ποίμνια και πουλάει!

 2. διαβάζοντας αυτό το κείμενο καταλαβαίνω την σύγχυση που έχει ο άνθρωπος.τα έχει μπερδέψει όλα και φυσικά είναι θύμα της λεγόμενης ελληνό ορθοδοξίας που οποτε θέλει αποδέχεται τους αρχαίους βλάκες ειδωλολάτρες και οποτε θέλει τους πετάει έξω σαν πλανομενους της πίστεως.Kαι για να μην φαίνομαι ΥΒΡΙΣΤΗΣ αντίγραφο. Η διανόησις που μας χάρισε ο Θεός (η φύσις για τους άπιστους)(ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΝΟΕΙ ΑΡΑΓΕ) μας εδωρήθη για κάτι πολύ περισσότερο(ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ λεμε τώρα).Κρίμα στους κόπους των προγόνων μας, απείρου πνευματικού κάλλους φιλοσόφων. Κυρίως Ελλήνων(ΚΥΡΙΟΣ) για να έλθουμε στα καθ’ ημάς(ΣΤΑ ΚΑΘ ΗΜΑΣ-ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΤΩΡΑ). Πού είναι οι κληρονόμοι των Σωκράτη, Πλάτωνος, Πυθαγόρα.Πού είναι, αν θέλετε(ΡΩΤΑΗ Η ΘΕΩΡΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ;), τα παιδιά της Ορθοδοξίας, της καταπληκτικής διδασκαλίας του Ιησού Χριστού,(OX ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΜΟΥ)Κάποιοι εγχώριοι και μη επώνυμοι κύκλοι δεν θέλουν να σκεπτώμεθα. Ευθέως εννοώ τους Σιωνιστές(ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΙΑΟΛΟΙ). Και από την Αρετή στην Αυτογνωσία, εις το «γνώθι σ’ αυτόν» (δελφική ρήσις)!… Και από εκεί, βεβαίως, εις την θέωσιν!… Στον χώρο, δηλαδή, του Παντοδυνάμου Δημιουργού του Σύμπαντος για να οδηγηθούμε και να εκτελέσουμε υψηλότατο, πνευματικό, έργο στην αιώνια, άλλη ζωή.(ΡΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΡΥΦΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ)Ο μέγας Σωκράτης και, φυσικά, ο Πλάτων ακολούθησαν το παράδειγμα του Ορφέως και του Μεγάλου Πυθαγόρα.(ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΡΦΕΑΣ ΑΠΟ ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ COM)στο πνευματικό και ψυχικό ύψος για το οποίο τους έχει προορίσει ο Δημιουργός(ΕΔΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ ΠΑΛΙ ΠΟΙΟΝ ΕΝΝΟΕΙ;). Ήτοι στην Αθανασία(ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΡΟΩΡΑ)αείμνηστος Οσιος Παϊσιος, ως σημερινός φιλόσοφος και κυρίως υπηρέτης της Ορθοδόξου Πίστεώς μας.(ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΠΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ)

 3. Χε..χε.. stef, το μονο που παρέλειψε ο συγγραφέας να μας πει ήταν,
  «ο μέγας φιλόσοφος παΐσιος»!
  Τώρα βέβαια αν ο άνθρωπος ήταν αγράμματος, τι σημασία έχει?
  Αυτός φίλε μου είχε την επικοινωνία με το θεό πνευματικά!
  Ξέρεις μιλούσε με σαύρες και φιδάκια, και προφήτευσε
  το πάρσιμο της πόλης, χωρίς μια ντουφεκιά

 4. zangle.Αν και στο φιλοσοφος με την λογική των γνώσεων από τα σχολεία η πανεπιστήμια επιφυλάσσομαι,η άποψης μου για αυτόν τον άνθρωπο δεν είναι αρνητική,αποδέχομαι την μαντική ικανότητα στον κάθε άνθρωπο την οποια η χριστιανική εκκλησία δεν δέχεται αλλα μόνον οποτε την συμφέρει βλέπε φράγκα και οικονομά,αρνητική άποψη έχω σε αυτούς που δέχονται αυτά που έχει πει,μαντεία το λέω εγώ,ενώ δεν αποδέχονται τους αρχαίους χρησμούς,και γενικα τους χρησμούς,τους έστελνε ο απόλλων λένε,ενώ εδώ ποιος;θέλω το όνομα του θεού που του έδινε τα μηνύματα;δηλαδή τα δικά σας δικά σας και τα δικά μας δικάσας δεν πάει.

 5. Μπα χαχαχαχαχαχα!!!
  Σηκωθειτε ΤΩΡΑ απο τους καναπεδες!
  2310 505050!!!

 6. Όσο αφορά τις προφητείες του γέροντος Παίσιου και του Κοσμα του Αιτωλού τις αμφισβητώ να ξέρετε!

  Ειλικρινά, πως γίνετε να έχουν “ανακαλυφθεί” ξαφνικά, κάποιες “άγνωστες” προφητείες του δευτέρου σχεδόν 200 χρόνια μετά το θάνατό του και να μην έχουν γνωστοποιηθεί πολλά χρόνια πρίν την ” ανακάλυψή” τους όπως φυσιολογικά θα έπρεπε;Τυχαία άραγε;
  Αυτό να ξέρετε, με βάζει σε σκέψεις!Υποψίες θα λεγα καλύτερα!!!(: (:

  Δεν θα μου φανεί καθόλου περίεργο αν κάποιες ήδη γνωστές “εκπληρωμένες” προφητείες,έχουν “ειπωθεί” ή για την ακρίβεια έχουν “κατασκευαστεί” μετά την εκπλήρωσή τους από καθάρματα-επιτήδειους και όχι από τους συμπαθέστατους κατά τα άλλα γέροντες, Παίσιο και Κοσμά Αιτωλό!

  Έπειτα ίσως να διοχετεύτηκαν, αυτές οι “προφητείες”, προς τα έξω, έντεχνα με ύπουλο και συνάμα πειστικό τρόπο ώστε να γίνει ακόμη πιό εύκολος ο έλεγχος και η χειραγώγηση ολόκληρων λαικών μαζών, μέσω της θρησκείας, με σκοπό την εξυπηρέτηση σκοτεινών συμφερόντων, όπως ο πλουτισμός κτλ!!

  Να φανεί ρε παιδί μου ΚΑΙ με αυτό τον τρόπο ότι η Ορθόδοξη θρησκεία είναι Θεόπνευστη-Θεόσταλτη, δηλαδή η μόνη αληθινή παγκοσμίως,ώστε ο κόσμος στη χώρα μας, να συνεχίσει να πιστεύει και να ζει στην πλάνη του!Το αποκλείετε;;Να ΜΗΝ υπάρχούν, όσο γίνετε, οι παραμικρές αμφιβολίες για την γνησιότητα της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας!

  Τα προαναφερθέντα τα έχω ψάξει!Δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου!

  Να σας πώ και την γνώμη μου για όλες τις θρησκείες ανεξαιρέτως;:

  Είναι ότι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ έχει γνωρίσει ΠΟΤΕ η ανθρωπότητα!Στο όνομα κάποιας, οποιασδήποτε θρησκείας έχουν γίνει φοβερά εγκλήματα με πάρα πολλές εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς ανά τους αιώνες!Εκατομμύρια νεκρούς θα ‘λεγα!Αυτό ισχύει ΚΑΙ για τα δόγματα του χριστιανισμού!Πολύ παλιά όμως!

  Συνεχίζονται τα θρησκευτικά εγκλήματα και σήμερα, όχι όμως σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο παλαιότερα!Κυρίως από φανατικούς Ισλαμιστές!

  Τι πιστεύετε;;Μιά θρησκεία έχει περισσότερη αξία από την ανθρώπινη ζωή;;Είναι ΘΕΑΡΕΣΤΟ έργο η δολοφονία αθώων ανθρώπων ακόμη και μικρών παιδιών στο όνομα μιάς οποιασδήποτε θρησκείας; Ποιά η γνώμη σας;;

  ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμία ΘΡΗΣΚΕΙΑ παγκοσμίως δεν είναι εμπνευσμένη και σταλμένη από τον ΘΕΟ!!Όλες τους είναι διαστρεβλωμένα κατασκευάσματα-μυθοπλασίες επιννοημένες από απλούς ανθρώπους και μόνο!Ιστορίες γι αγρίους δηλαδή!Γνώμη μου!

  Κατά εμέ κακώς υπάρχουν και στις ημέρες μας οι θρησκείες που δεν είναι τίποτε άλλο παρά μεσσαιωνικές ιστορίες-παραμυθάκια γι αγρίους!

  Όμως ακόμη και σήμερα οι περισσότεροι συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη να πιστέψουν κάπου.Δυστυχώς!

  Ακριβώς αυτήν την ανθρώπινη ανάγκη εκμεταλεύτηκαν κάποιοι για να ελέγξουν,να «σκλαβώσουν» και να χειραγωγήσουν ολόκληρους λαούς, όπως άφησα να εννοηθεί πιο πάνω, προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους!Κακώς βέβαια επαναλαμβάνομαι!

  Το θείο-θεικό δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία!Είναι πράγματα ασύμβατα καθώς ο όποιος θεός δεν μπορεί να οριστεί από καμιά θρησκεία,κατά τη γνώμη μου πάντα!

  Το παραπάνω σχόλιο το έχω αναρτήσει και σε άλλο ιστολόγιο!Απλώς το έκανα αντιγραφή-επικόλληση ΚΑΙ εδώ!

  Υ/Γ.Ασχέτως τον όποιων αρνητικών απόψεων και εντυπώσεων που έχω ανεξαιρέτως για όλες τις θρησκείες του κόσμού,αναγκαστικά ΠΡΟΤΙΜΩ η Ελλάδα να παραμείνει χριστιανική και όχι να Ισλαμοποιηθεί,έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα!!Πιθανή ισλαμοποίηση της Ελλάδας μάλλον, θα σημάνει το τέλος της εθνικής μας ανεξαρτησίας!

  Κύριε Δημήτρη και Μιλήσιε αν σας προσβάλουν τα γραφόμενα του παρόντος σχολίου ή σας κάνουν παράπονα μέσω e-mail, απλά διαγράψτε το!!

 7. Aλλο ένα παραλήρημα της γραφικής καρικατούρας
  «Κύριε Δημήτρη σας παρακαλώ κάντε κάτι».

  Από τη μία έχουμε τους Παισιανούς που έχουν αναγορεύσει το Παίσιο σε ΒΙΒΛΟ, ημίθεο, Ευαγγέλιο, προφήτη και δε ξέρω τι άλλες ιδιότητες. Παραμένει άγνωστο όμως σε εμάς τους πολλούς πως, που και γιατί πλην του γνωστού τηλεβιβλιοπώλη. Ποτέ μου δε κατάλαβα επίσης τι νόημα έχουν οι προφητείες, οι αποκαλύψεις από τι στιγμή που αν βγουν ο ανθρωπος δε μπορεί να τις αλλάξει ή αποτρέψει. Οτι είναι ας γίνει. Το ζητούμενο είναι να έχεις εν ζωή, αξιακό κώδικα, ήθος, τιμή, ακεραιότητα και να είσαι ευπατρίδης.

  Από την άλλη έχουμε τις γνωστές γραφικές ανυπόληπτες μπουρδολογικές «πεφωτισμένες» γραφίδες του ιστολογίου που διαλαλούν ακατάπαυστα ότι το «έψαξαν» το «ανακάλυψαν», «είδαν» το φως στον υπνο τους, «βρήκαν» το κέντρο του κόσμου, αυτοθάφτηκαν στο Ταύγετο κλπ κλπ κλπ.

  Φαίνεται ότι θα έχουμε επί μακρόν οπτική ρύπναση.

 8. Στο blog μας εχουν δικαίωμα οι παντες να αναφερουν καθε γνωμη και αποψη για οποιοδήποτε θεμα με ευπρεπεια.Το μονο προβλημα είναι οταν μερικοί επιτιθενται σε αλλους σχολιαστες μα απαραδεκτες εκφρασεις.Γι’αυτο δεν υπάρχει περίπτωση διαγραφης των ανωτέρων μηνυμάων.

 9. Είναι λυπηρό για το blog να υπάρχει ένας σχολιαστής
  που ΠΑΝΤΑ επιτίθεται προσωπικά στους άλλους
  σχολιαστές και πολλές φορες να φτάνουμε στα άκρα.
  Πρέπει να μάθουν μερικοί τι εστί ευπρέπεια και σεβασμός.

 10. Πρός ΔΙ καί Μιλήσιο: ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ZANGLOS KTΛ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΑΦΟΥ Η ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ; ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟ ZANGLO ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΓΟΔΡΟΜΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ. ΟΜΩΣ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ; ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ »ΚΡΑΧΤΗΣ» ΠΕΡΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ . ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΝΗΛΕΗΣ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ; ΜΙΛΗΣΙΕ ΚΑΙ ΔΙ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΙ ΝΑΝΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΣΙΑΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟ… ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗ ΦΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Π.Χ. Ο ΖANGLOS ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ. ΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΘΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΑΣΧΕΤΟ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΦΙΛΤΑΤΟΙ….

 11. Χαίρομαι που δεν με έβρισες αυτή τη φορα πάνο, αλλα επιτίθεσαι στους
  ιδιοκτήτες, και γιατί, Εσύ ένας χριστιανός διαμαρτύρεσαι για ένα καθαρά
  χριστιανικό άρθρο? Επειδή δεν το σκέφτηκες το γιατί, να στο πω εγώ.
  Γιατί η γελοιότητα του συγγραφέα να παρουσιάσει έναν αγράμματο
  σαν φιλόσοφο, γελοιοποιείται και με αυτόν και η θρησκεία σου!
  Και κάτι άλλο, όλοι οι σχολιαστές, δοδεκαθειστες που εσύ θέλεις
  να τους αποκαλείς απαξιωτικά, δεν έβρισε κανείς, παρά μονο εσύ,
  βεβαια και κάποιος άλλος αλλά για διαφορετικούς λόγους.
  Ελπίζω να σε απαντήσουν, αν καταδεχθούν οι ιδιοκτητες του blog

 12. Οι καλόγεροι, του Κωστή Παλαμά

  Είμαστ’ οι άνεργοι και οι άχαροι,
  και της ζωής είμαστ’ εμείς οι καταλαλητάδες,
  για να πατάμε και να σβήνουμε είμαστε
  τα ωραία και τ’ αληθινά, τ’ άνθια και τις λαμπάδες.

  Τον ήλιο και τα ηλιόχαρα οχτρευόμαστε,
  και τις αγάπες της καρδιάς και του παιδιού τα γέλια,
  με νεκροσάβανο σκεπάζουμε
  το Λόγο τον τετράψυχο στα γαληνά Βαγγέλια.

  Είμαστ’ ο κούφιος ήχος ο παράταιρος
  στων κεραυνών το ταίριασμα και στων κελαϊδημάτων,
  χαλάσματα και σκιάχτρα κάνουμε
  τους θείους ναούς και τα λευκά κορμιά των αγαλμάτων.

  Μα να ο ραγιάς τα σύντριψε τα σίδερα,
  «Ζωή!» ο Τεχνίτης έκραξε, Σοφέ, αλαλάζεις «Νίκη!»
  φύγαμε τότε και τρυπώσαμε
  μέσ’ στων ερήμων τις μονές και γίναμεν οι λύκοι.
  Και τώρα κάθε που απαντήσουμε
  την Υπατία την άτρομην Ιδέα την αστρομάτα,
  τη σφάζουμε, τη χιλιοκομματιάζουμε,
  και – ω λύσσα! – τα κομμάτια της τα ρίχνουμε στη στράτα.

 13. @ ΠΑΝΟΣ.Επίσης,αγαπητέ φίλε.
  Το θεμα των αναρτήσεων αλίμονο εαν εξαρτατο απο τις διαφορες απαντησεις των σχολιαστών.Εαν υπήρχε τετοια περίπτωση,δεν θα δημοσιεύαμε απολύτως τίποτα,γιατι μερικοί θα εχουν πάντοτε διαφορετική αποψη.Και εκεί εγκειται το προβλημα.Δεν είμαστε ωριμοι να δεχόμαστε κατι που ,αδιαφορα σωστα η οχι,δεν συμφωνούμε.Γ΄’αυτο και οταν διαφωνούμε σε κατι,βριζουμε και απαξιώνουμε τους αλλους που δεν προβλεψαν οτι..δεν θα συμφωνούσαμε με κάτι.Η νοοτροπία βεβαια αυτή δειχνει το επίπεδο αυτων που την εχουν,και τίποτε παρα πάνω.

 14. η αξια των blogs είναι ότι μπορεί ο καθένας να ανεβάζει ότι γουστάρει ότι θέλει ότι πιστεύει και ουσιαστικά είναι η επανάσταση στην πληροφόρηση.οι διαχειριστές καλά κάνουν και προσπαθούν επί τις ουσίας να μένουν ανένταχτοι και ουδέτεροι σε οποια σχόλια παρα μόνον σε ακραίες περιπτώσεις,ΠΑΝΟ παραπονιέσαι γιατί σου θίξαμε το θρησκευτικό σου αίσθημα για ρώτα τους διαχειριστές αν θίγονται για τις γνώμες μας αν νιώθουν ότι τους βρίζουμε,είμαι σίγουρος ότι θα σου πουν όχι,αφού δεν λέμε ότι μας κατέβει αλλα προσπαθούμε να έχουμε επιχειρήματα και όσον το δυνατόν ένα κόσμιο επίπεδο.για ρώτα τους διαχειριστές μήπως είναι και αυτοί δώδεκα θεϊστές και δεν το ξέρουν.και επί τις ουσίας το blog είναι πολιτικο και όχι θρησκευτικό επειδή η πολιτική θέλει και γνώση ιστορική πως να το κάνουμε άλλοι νιώθουν έλληνες επικαλούμενοι την χριστιανική πιστη και άλλοι όπως και εγώ επικαλούμαστε την αρχαία πιστη,πάντα με αναφορές σε αρχαίες πηγες.πες μας τα σημεία από τα σχόλια που θίγεσαι και με επιχειρήματα σοβαρά πείσε μας για το αντίθετο.εδώ εγώ εγραψα τις αντιθέσεις που επικαλείται ο ζαφειρακόπουλος μήπως είναι ψέματα ο zanglos μέχρι ποίημα του παλαμά έφερε για να δωση αξια στα λόγια του.καλά εγώ ο zanglos ο πελοποννήσιος αλλα ο Παλαμάς μήπως και αυτός σου θιγει το θρησκευτικό σου συναίσθημα και πρέπει να τον κάψουμε η καλήτερα να τον αφορίσουμε;

 15. ΔΙ

  1)Αναρωτιέμαι πότε θα δείξεις ευασισθησία για το γνωστό χυδαιολόγο με τη διάλεκτο της χωματερής, αγράμματο που δε μπορεί να συντάξει μία πρόταση χωρίς COPY PASTE.

  2)Από πότε ένας απροσάρμοστος νεανίας εκ μεταγραφής που σπάει πλάκα με τον εθνικό ύμνο και τη σημαία διαλαλεί ότι το έθνος εάλω γράφει με πολλαπλά ονόματα έγινε ισότιμος και άξιος συνομιλητής?

  3)Από πότε ένας γελοίος και υποκριτής με βιτρίνα
  α)»Σας παρακαλώ Κύριε Δημήτρη»,
  β)Κάντε κάτι Κύριε Δημήτρη,
  γ)»Σας παρακαλώ διαγράψτε τα σχόλια μου αν ενοχλούν»
  δ)Συγνώμη Κύριε Δημήτρη

  νομίζει οτι μπορεί να υποτιμά τη νοημοσύνη μας διακινώντας ΣΤΥΓΝΑ τη γνωστή προπαγανδιστική θεωρεία του ως μέλος συγκεκριμένης θρησκευτικής μειονότητας του 0.001%?

 16. Μηπως η φυλλαδα του λαμογιου Μιχαλοπουλου μαζι με το αφιερωμα στο Παΐσιο δινει δωρο και dvd με Σουκχοι να κανουν σουζες?
  Αν οχι πρατει πολυ ασχημα.
  Μεχρι που θα την επαιρνα και εγω μπορω να σου πω…

 17. Δεν είναι και λίγοι αυτοί που μου έχουν πει, πως θα πάρουμε την Πόλη επειδή το λένε οι προφητείες!

  Πείτε πως πραγματοποιούνται οι προφητείες και μας δίνουν την Κωνσταντινούπολη!Πως θα την κατοικήσουμε;

  Εδώ δεν μπορούμε να κατοικήσουμε δικες μας περιοχές όπως τα νησιά μας!

  Έχουνε προφητέψει, Παίσιος και Κοσμάς ο Αιτωλός πως θα σκοτωθεί το 1/3 των Τούρκων σε πόλεμο για να μας δωθεί η Πόλη!Τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ με τίποτα να δεχτώ πως κατά τα άλλα κάποιοι «καλοί» χριστιανοί συμπατριώτες μου σκέφτονται με τόσο μίσος!

  Να σκοτωθούν κάπου 26.000.000 συνάνθρωποί μου για να μας δωθεί η αλλωτε βασιλεύουσα!!Ντροπή!Και μετά κατηγορούμε άλλες θρησκείες για το φανατισμό τους!

  Το γνωρίζει κανείς πως στην Τουρκία υπάρχουν ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι που τους διώξαμε λόγω θρησκεύματος,οι οποίοι μιλούν ακόμη και σήμερα με νοσταλγία για εμάς;Να σκοτωθούν και αυτοί ρε;;Και για τους πολλούς που δεν γνωρίζουν καλά ιστορία, διαβεβαιώνω πως στο παρελθόν, κάναμε ΚΑΙ εμείς σφαγές κατά Τούρκων αλλά και Ελλήνων μουσουλμάνων, όπως, κατά την άλωση της Τριπολιτσάς το 1821,στις διαμάχες μεταξύ Ελλήνων μουσουλμάνων με Έλληνες χριστιανούς στη Κρήτη,στην μικρασιατική εκστρατεία το 1922!!

  Δεν έκαναν μόνο οι Τούρκοι εθνικές εκκαθαρίσεις!Άσε που απλοί Τούρκοι πολίτες το 1921-1922 έσωσαν πολλούς Ελληνες στην μικρά Ασία και στο Πόντο από τους Τσέτες του Κεμάλ με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή!

  Μη μιλήσει λοιπόν κανείς για ιερά δικαιοσύνη από το θεό και πως πρέπει να πληρώσει ο Τουρκικός λαός για τις σφαγές του παρελθόντος!

  Και Εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου χριστιανο.Δεν αποδέχομαι πλέον την ορθόδοξη πίστη!Αυτό με κάνει λιγότερο Έλληνα;;

  Η Κωνσταντινούπολη ΔΕΝΝΝ υπάρχει περίπτωση να προσαρτηθεί στην Ελλάδα εις τον αιώνα τον άπαντα,όσο γλυκά και αν ηχούν οι «προφητείες» του Παίσιου στα αυτάκια μας!

  Ήδη κάποιες έχουν καταρριφθεί!!!

  Ας το χωνέψουμε λοιπόν !

  Υ/Γ Στο παρελθόν, Οι Τούρκοι κατά γενική ομολογία διέπραξαν περισσότερες σφαγές εναντίων Ελλήνων απ’ ότι Έλληνες εναντίων Τούρκων!Αναμφισβητητα!

  Υ/Γ Έχω γράψει και αλλού στο ιστολόγιο παρόμοιο σχόλιο!

  Υ/Γ Κόπιαρα λιγάκι(ίσα που) και τον Iouliano!

 18. Επαναδιατύπωση:
  Δεν είναι και λίγοι αυτοί που μου έχουν πει, πως θα πάρουμε την Πόλη επειδή το λένε οι προφητείες!

  Πείτε πως πραγματοποιούνται οι προφητείες και μας δίνουν την Κωνσταντινούπολη!Πως θα την κατοικήσουμε;

  Εδώ δεν μπορούμε να κατοικήσουμε δικες μας περιοχές όπως τα νησιά μας!

  Έχουνε προφητέψει, Παίσιος και Κοσμάς ο Αιτωλός πως θα σκοτωθεί το 1/3 των Τούρκων σε πόλεμο για να μας δωθεί η Πόλη!Τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ με τίποτα να δεχτώ πως κατά τα άλλα κάποιοι “καλοί” χριστιανοί συμπατριώτες μου σκέφτονται με τόσο μίσος!

  Να σκοτωθούν κάπου 26.000.000 συνάνθρωποί μου για να μας δωθεί η αλλωτε βασιλεύουσα!!Ντροπή!Και μετά κατηγορούμε άλλες θρησκείες για το φανατισμό τους!

  Το γνωρίζει κανείς πως στην Τουρκία υπάρχουν ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι που τους διώξαμε λόγω θρησκεύματος,οι οποίοι μιλούν ακόμη και σήμερα με νοσταλγία για εμάς;Να σκοτωθούν και αυτοί ρε;;Και για τους πολλούς που δεν γνωρίζουν καλά ιστορία, διαβεβαιώνω πως στο παρελθόν, κάναμε ΚΑΙ εμείς σφαγές κατά Τούρκων αλλά και Ελλήνων μουσουλμάνων, όπως, κατά την άλωση της Τριπολιτσάς το 1821,στις διαμάχες μεταξύ Ελλήνων μουσουλμάνων με Έλληνες χριστιανούς στη Κρήτη,στην μικρασιατική εκστρατεία το 1922!!

  Δεν έκαναν μόνο οι Τούρκοι εθνικές εκκαθαρίσεις!Άσε που απλοί Τούρκοι πολίτες το 1921-1922 έσωσαν πολλούς Ελληνες στην μικρά Ασία και στο Πόντο από τους Τσέτες του Κεμάλ με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή!

  Μη μιλήσει λοιπόν κανείς για ιερά δικαιοσύνη από το θεό και πως πρέπει να πληρώσει ο Τουρκικός λαός για τις σφαγές του παρελθόντος!

  Η Κωνσταντινούπολη ΔΕΝΝΝ υπάρχει περίπτωση να προσαρτηθεί στην Ελλάδα εις τον αιώνα τον άπαντα,όσο γλυκά και αν ηχούν οι “προφητείες” του Παίσιου στα αυτάκια μας!

  Ήδη κάποιες έχουν καταρριφθεί!!!

  Ας το χωνέψουμε λοιπόν ΚΑΙ ας μην τρέφουμε φρούδες ελπίδες ζώντας στον κόσμο μας !

  Υ/Γ Στο παρελθόν, Οι Τούρκοι κατά γενική ομολογία διέπραξαν περισσότερες σφαγές εναντίων Ελλήνων απ’ ότι Έλληνες εναντίων Τούρκων!Αναμφισβητητα!

  Υ/Γ Έχω γράψει και αλλού στο ιστολόγιο παρόμοιο σχόλιο!

  Υ/Γ Κόπιαρα λιγάκι(ίσα που) και τον Iouliano!

  Υ/Γ Και Εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου χριστιανο.Δεν αποδέχομαι πλέον την ορθόδοξη πίστη!Αυτό με κάνει λιγότερο Έλληνα;;

 19. @16
  Φιλε Βασιλη,μη ζητας…συγνωμη απο μένα,εγω δεν είμαι ουτε ο Παίσιος ούτε ο Κοσμας ο Αιτωλός η δεν ξερω ποιός αλλος.Οι αναρτησεις μας δεν εκφραζουν καθόλου εμας προσωπικώς,αλλά προέρχονται απο μεγαλη ποικιλία θεματων και ενδιαφεροντος,ελπίζουμε,αλλά τα τόσο αιχμηρά σχολια μεταξύ σχολιαστών για το περιεχομενό τους,σε μενα τουλάχιστον,είναι ακατανόητο.Η πίστη του καθενός δεν εχει να κανει,κατα τη γνωμη μου,απολύτως τίποτε με την εθνικότητα η με το..πόσο Ελληνας είναι ο καθενας μας.Αυτή η νοοτροπια είναι που εστειλε ακραιφνείς Ελληνες στη Τουρκία,και εγινε αιτια να ξεκληριστεί ο Ελληνισμός της Μ.Ασίας.Κατα τη γνωμη μου,τουλάχιστον,και,φυσικά,πολλοί δεν θα συμφωνήσουν,και τη σέβομαι.

 20. Δημήτρη καλημέρα, παρεξήγησες τον βασίλη, δεν σου ζήτησε συγγνώμη,
  παρα μιμείται και ειρωνεύεται τον πελοποννήσιο!

  Και η πλακα είναι ότι πελοποννήσιος δεν έβρισε παρα ευγενικά είπε την γνώμη του!
  Αλλα πως και γιατί ανέχεται αυτή την επίθεση με ύβρις, δεν καταλαβαίνω,
  ακόμη δε περισσότερο δεν καταλαβαίνω τον λόγο που δέχεται την επίθεση!

  Να επιτεθεί εμενα ο κύριος βασίλης το καταλαβαίνω, τον Iουλιανο επίσης,
  αλλα τον πελοποννήσιο, γιατί? αυτός δεν έβρισε ποτε!

 21. ΔΙ

  Η πλάκα με τον εθνικό ύμνο, η βεβήλωση της σημαίας, η χαλκευση ιστορικών γεγονότων και η διακίνηση συγκεκριμένης ιδεολογίας στο όνομα της «πεφωτισμένης» αλήθειας και του «φωτός του αληθινού» που μόνο αυτοί κατάλαβαν αλλά σαν αγράμματοι και ζώα δε μπορούν να γράψουν σωστά ελληνικά είναι πράξεις που πρέπει να στηλιτεύονται και να κατακεραυνώνονται.

  Εφτασαν στο έσχατο σημείο να καπηλεύονται τον απόδημο ελληνισμό και να τον ταυτίζουν με τις θέσεις σους.

  Εφτασαν στο κατάπτυστο σημείο να αθωώνουν γερμανούς εγκληματίες για τις θηριωδίες τους για το πλιατσικο και την οικονομική καταστροφή που προκάλεσαν και ακόμα πληρώνουμε.

  Εφτασαν στο έσχατο σημείο γελιότητας να υποβάλουν τα σέβη τους σε ένα βλαχογερμανό από τα αζήτητα που αποκάλεσε τους ελληνες τουρκόσπορους, ζήτουλες των Πολωνών, γιουσουφάκια, και άσχετους με τους αρχαίους.

  ΠΟΤΕ κανένας δε ταύτισε την ελληνικότητα κάποιου με το θρήσκευμα στο οποίο πιστεύει. Η ανεξιθρησκεία είναι κατωχυρωμένη από το Σύνταγμνα. Είναι άλλο πράγμα η ανοχή και άλλο πράγμα η ακατάπαυστη προπαγάνδα με χυδαιολογικά σχόλια εναντίον του επίσημου θρησκεύματος του κράτους και 8 εκ ελλήνων από γραφικές μπουρδολογικές και βαθύτατα κομπλεξικές εντεταλμένες γραφίδες του 0.001% από ψευδοιδεολόγημα που ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ από την ελληνική πολιτεία σύμφωνα με νόμους και αποφάσεις δικαστηρίων.

  8/10 ποσταρίσματα της συγκεκριμένης κλίκας της σάχλας πέρα ότι είναι είναι COPY PASTE προέρχεται από συγκεκριμένο θρησκευτικού περιεχομένου ιστολόγια EPIC ATHEIST, EΛΛΗΝΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ το οποίο και συστήνουν.

  Ακούσαμε επίσης ότι οι Τούρκοι είναι συνάνθρωποι μας, ο Βενιζέλος ήταν Τουρκολάγνος ότι η Οθωμανική αυτοκρατορία ήταν ανεκτική απέναντι μας, όλα κυλούσαν ομαλά και ευτυχισμένα και ότι οι τουρκοι πρόταξαν τα στήθια τους στις σφαγές των Ελλήνων στη Σμύρνη. Μήπως θυμίζει κάτι αυτή η βλακώδης άποψη?

  Το άθροισμα αυτών των απόψεων εκφράζεται από αποκόμμτα της Πλ. Κολωνακίου-Εξαρχείων-Κουμουνδούρου και συγκεκριμένους αντεθνικούς κύκλους του εξωτερικού ως είδος πέμπτης φάλαγγας.

  Υπάρχει καμία διαφωνία μήπως με τα παραπάνω και αν ναι που?

 22. Ναι, εγώ έχω μια διαφωνία που μπορώ να την στρογγυλέψω σε δυο αράδες.
  βασίλη, είσαι ο μονος υβριστής και η παραφωνία του blog,
  που ανακατεύεις τα ίδια σκατά κάθε μέρα!
  Μήπως πέρα από την ψυχική σου ανισορροπία είσαι και κοπρολάγνος?
  Σε σιχάθηκε ο οργανισμός μου!
  Φτου σου ρε συκοφάντη!

 23. O BAΣΙΛΗΣ στο σχόλιο @8 έγραψε!:

  «οι προφητείες, οι αποκαλύψεις από τι στιγμή που αν βγουν ο ανθρωπος δε μπορεί να τις αλλάξει ή αποτρέψει.»

  Διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ με αυτή την λογική της στοιχειώδους έστω υποστήριξης ή αλλιώς αβάντας προς τις προφητείες που αποτελούν ένα μικρό μέρος μιάς ευρύτερης πλάνης ΔΙΟΤΙ δεν είναι δυνατόν σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να υπάρξουν προφητείες και προφήτες.

  Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει λεπτομερώς το μέλλον των ανθρώπων για τους παρακάτω λόγους:

  1 Οι άνθρωποι, όσο καταπιεσμένοι και αν είναι, διαθέτουν αναμφισβήτητα ελευθερία βούλησης και εκλογής.
  Μπορούν σύμφωνα με την βούληση τους να αλλάζουν όποτε θέλουν ατομικά ή συλλογικά.

  2 Υπάρχουν πάρα πολλά μέλλοντα από πλανεμένους «ΠΡΟΦΉΤΕΣ».
  Αν ο «προφήτης», προβλέψει κάτι και οι άνθρωποι το ΜΑΘΟΥΝ, μπορούν να το αλλάξουν και να κάνουν άλλα πράγματα αφού διαθέτουν ελευθερία εκλογής. Τότε όμως ο προφήτης θα αποδειχθεί ψευδοπροφήτης.

  Όπως άλλωστε έγινε και με μιά ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ προφητεία του Παίσιου που αφορούσε τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ!Τον απόστρατο πλέον από το 2009 Γράψα!

  Λένε ότι κάποιες προφητείες έχουν επαληθευτεί.Μέγα Λάθος. Πολλές προφητείες γράφτηκαν μετά την»εκπλήρωσή» τους!Μην τα ξαναλέμε!!!

  Άσχημα μαντάτα για τους θρησκόπληκτους και προφητολάγνους!

  Επίσης ο ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε στο σχόλιο @8!:»Οτι είναι ας γίνει».

  Εδώ θα συμφωνήσω μαζί του!

  Υ/Γ Το παραπάνω σχόλιο είναι ΜΙΑ ακόμη γνώμη που έχω σχηματίσει προσωπικά εγώ, περί Παίσιου και λοιπών «συναδέλφων» του!!Μου είναι συμπαθής κατά τα άλλα ο μακαρίτης Παίσιος, αν και πλανεμένος!!!!

 24. Ρε συ Πέλοπα, ο βασίλης σε βρίζει και σε ειρωνεύεται και εσύ συνδιαλέγεσαι μαζί του?
  Ρε δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους, μάλλον έχει δίκαιο η γυναικα μου
  ότι είμαι πολύ «aggressive» και νευρικός!

 25. Προς «Σας παρακαλώ, συγνώμη Κε Δημήτρη»

  Καλό είναι όταν αναφέρεσαι στα σχόλια κάποιου τρίτου να είσαι ακριβής εκτός και έχεις πρόβλημα ΚΑΙ στην αντιγραφή πέρα από όλα τα άλλα.

  Το σχόλιο 6 γράφει

  Ποτέ μου δε κατάλαβα τι νόημα έχουν οι προφητείες οι αποκαλύψεις….. Το ζητούμενο είναι να έχεις αξιακό κώδικα……

  Εσύ κατάλαβες αβάντα στις προφητείες…..

  Επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ο Ελληνας Εθνικός Νο3 της σάχλας, ότι η χάλκευση, η πλαστογράφηση και παραπληροφόρηση, είναι έμφυτο σπορ αυτών των «δασκάλων» του και της ομήγυρης του.

  Σκέψου τι παραχάραξη τι πλαστογραφεία τι παραπληροφόρηση γίνεται στις πηγές που παρουσιάζουν ως «φως αληθινό» αν μπροστά στα μάτια μας κάνουν τέτοια ανοσιουργήματα.

 26. Σουηδέ,

  Στα ελληνικά
  aggressive= επιθετικός
  δίκαιο= νομοθεσία
  έχει δίκιο = είναι σωστός.

  Μάθε επιτέλους ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΖΩΟ ελληνικά και μετά μίλα για σύνθετα θέματα. Μόνο COPY PASTE ξέρεις να κάνεις.

 27. Δεν έχω το χρόνο να μάθω Ελληνικά, εδώ προπονούμαι
  και διασκεδάζω με την πάρτη σου δειλέ καραβανά!
  Αλλα εσύ θα έπρεπε να μάθεις τρόπους καλής συμπεριφοράς
  και να βγείς από το καζάνι με τα σκατά που βράζεις, ασβέ.

 28. Σουηδέ εθνικέ της πλάκας,

  «Ανθρωπος αγράμματος ξύλο απελέκητο».

  Δηλώνεις αρχαιολάτρης και κέρβερος των αρχαίων μνημείων.

  Μήπως ξέρεις αρχαία ελληνικά???? Ούτε τη ποιο απλή μετάφραση ΖΩΟΝ δε ξέρεις να κάνεις. Τι μιλάς λοιπόν γι αυτούς αφού δε τους καταλαβαίνεις.

  Ψέματα, πλαστογραφείες, διάλεκτο χωματερής και παπαγάλισμα μέσω COPY PASTE ξέρεις να κάνεις. Αυτές είναι οι επιτυχίες η παιδεία και η ανατροφή σου.

 29. Η παιδεία σου και η ανατροφή σου φαίνονται ρε διεστραμμένε
  βλάκα καθημερινά, κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια, ύβρις και ύβρις!

  Όχι ρε διεφθαρμένε δεν ξέρω αρχαία Ελληνικά, λυπάμαι για αυτό, αλλα δεν
  με εμποδίζει να λατρεύω και να προσπαθώ όσο μπορώ να τους κατανοήσω,
  αλλα εσύ σκατόψυχε μισείς τον αρχαίο μας πολιτισμό, μισείς τα γλυπτά και
  τους ναούς, μισείς το πνεύμα και την διδασκαλία τον φιλοσόφων μας
  που καταριόνται και αφορίζουν οι βρυκόλακες παπάδες και εκκλησία.

  Εσύ είσαι ο τελευταίος θλιβερέ δολοπλόκε που θα μου κάνεις μαθήματα
  γλώσσας και Ελληνισμού, γιατί η ψυχή σου παιχνιδιάρη είναι ένα
  μείγμα από ασιατική και τουρκικη αναίδεια και δουλικότητα, γενίτσαρε.

 30. ΖΑΝΓΚΛΕ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΟΚΟΓΑΜΗΣ, ΚΡΥΦΟΝΑΖΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΒΡΑΙΟΦΥΛΟΣ!
  ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΕ ΒΑΤΕΨΕΙ ΚΑΝΑΣ ΤΑΡΑΝΔΟΣ!

 31. Σουηδέ,

  Αν ήξερες την εννοια των λέξεων που γράφεις θα σου απαντούσα.

  Τι λατρεύεις και πως ρε στουρνάρι? Για πες μας να μάθουμε και εμείς πως κατανόησες τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και το πλούτο της γνώσης του οταν δε ξέρεις στοιχειώδη αρχαία?
  Πως είναι δυνατόν όταν δε μιλάς ούτε καταλαβαίνεις νέα ελληνικά και μπερδεύεις τις λέξεις?

  Μου θυμίζεις κάποιους που δηλώνουν οπαδοί μιας ποδοσφαιρικής ομάδας και δε ξέρουν ούτε ένα παίχτη ούτε πως παίζεται το ποδόσφαιρο. Αντε ρε ΠΑΠΑΤΖΗ, με διάλεκτο χωματερής.

  Τι μάθημα να κάνω σε μαθητές στουρνάρια σαν εσένα ζαγκλούλη αφού δε καταλαβαίνουν τη γλώσσα που μιλάω?

  Αν ποτέ κάποιος θελήσει να εντρυφήσει στο χυδαιολόγιο να είσαι σίγουρος οτι εσένα θα συστήσω ως ΖΩΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ των καταγωγίων και των χαμετυπείων.

  Καλά σε είπαν Σλάβο κομμιτατζή και Ευα Μπράουν. Κάτι ήξερε ο Παπαστρατος και το άλλο παιδί.

 32. Το ελεεινό υποκειμενο που με αντιγράφει πλεον αντεγραψε και το λογοτυπο μου!
  Δικα του είναι τα σχόλια 32,30 και 27!
  Θλιβερε Μυρμιδονα σε οικτιρω!

 33. Εχω μια απορια,ο ξερολας του μπλοκ που εχει πολλα ονοματα (ξερει αυτος) μπορει να μου πει ο κραμανλης…..συγνωμη ο καραμαν-αλη…..συγνωμη ο καραμανλης γιατι δεν μιλαει;;;;;;
  τελειωσανε η μπαταριες του;;;;;
  η παει για ρεκορ στο play station 3 και δεν εχει ελευθερο χρονο;;;;

 34. Οι γενιτσαροι της Ελλαδος ξαφνικα γινανε πατριωτες,οταν κατακλεβανε την Ελλαδα τοτε δεν ηταν,οταν βουλιαζανε την Ελλαδα τοτε δεν ηταν,ΤΩΡΑ ειναι…….
  καποιοι θα επρεπε να ντρεπονται……

 35. 29.Γκαιμπελικό κομματόσκυλο Jonny αν ειχαμε σημερα πρωθυπουργο τον Κωστα το Καραμανλη θα ειχε λυσει το θεμα της ΑΟΖ στα αψε σβησε παιρνωντας τηλ. τον Ερντογαν και ολους τους ηγετες της Ευρωπης που ειναι πλεον συντηριτικοι.
  Αντιθετα ο αμερικανοδουλος Γιωργακης σου ασχολειται με την πρασινη αναπτυξη και τη συσφιξη σχεσεων με τους σοσιαλιστες δικτατορες οπως ο Κανταφι.
  Τραβα μαζι με το αλλο το αγαρινο σκυλι απο τη Σουηδια να μαθεις τη γλωσσα των ελληνων!

 36. «η μπαταρίες του» !!!!!!!!!!!!!!!!

  Ρε κακομοίρη Ρε αγράμματε Νο2 δε ξέρεις να κλίνεις ουσιαστικά και επίθετα που κάνει ένα παιδάκι α δημοτικού.

  Τι μιλάς ρε σούργελο? Σου απάντησα ότι το σχόλιο στο οποίο αναφέρεσαι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ. Αυτό όπως και ότι ο Μιλήσιος και ο Βασίλης είναι το ιδιο πρόσωπο είναι αποκυήματα της φαντασίας σου.

  Αντε αγράμματο βλακόμετρο της κλαδικής που θα γίνουμε ίσοι και όμοιοι.

 37. Το 39 δεν ειναι δικο μου…..
  γιατι δεν μιλαει;;;;;ο κραμανλης;;;;;
  προφανως παει για ρεκορ στο play station 3 αντε ρε κακομοιρηδες που ακομα τολματε να μιλατε για καραμανλη…..

 38. Πραγματικοι αγραμματοι ειναι αυτοι που ψηφισανε κραμανλη……
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ;;;;;

 39. @ 34

  Το ότι σε έχει μείνει κουσούρι από μικρός που σε πασπάτευε ο θείος σου είναι γνωστό, το ότι είσαι τυφλοπόντικας και αντί ιπτάμενος έγινες υπόγειος ποντικός, λυπάμαι, αλλα τι σε φτάει ο κόσμος του blog ρε μπαγλαμά κάθε μέρα να ξερνάς τις ίδιες μαλακίες, βλάκα? Γίνε άνδρας ρε ασβέ και σταμάτα τον πόλεμο, ξεφτιλίστηκες ολοσχερώς, κατώτερε καραβανά!
  Ένα Μπράουν είναι η ξεχειλισμένη σούφρα σου

 40. @34

  Ρε διεφθαρμένε αλήτη. όλη μέρα βρίζεις και κατηγορείς άλλους! Τα Ελληνικά μου δεν είναι τέλεια, αλλα αρκετά καλά να γίνομαι κατανοητός και να κατανοώ. Εσύ μάθημα μπορείς να κανεις μονο για θέματα δολοπλοκίας και μπουρδολογίας. Δεν ξέρω αρχαία Ελληνικά, λοιπόν? Δεν είμαι Έλληνας? Ότι διαβάζω με σχέση την Ελληνική φιλοσοφία δεν είναι γραμμένα στα αρχαία! Και τι θέλεις να αποδείξεις ρε τρισάθλιε συκοφάντη, τι?
  Το ότι σε έχει μείνει κουσούρι από μικρός που σε πασπάτευε ο θείος σου είναι γνωστό, το ότι είσαι τυφλοπόντικας και αντί ιπτάμενος έγινες υπόγειος ποντικός, λυπάμαι, αλλα τι σε φτάει ο κόσμος του blog ρε μπαγλαμά κάθε μέρα να ξερνάς τις ίδιες μαλακίες, βλάκα? Γίνε άνδρας ρε ασβέ και σταμάτα τον πόλεμο, ξεφτιλίστηκες ολοσχερώς, κατώτερε καραβανά!
  Ένα Μπράουν είναι η ξεχειλισμένη σούφρα σου

 41. Ζαγκλούλη,

  Μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια. Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

  Τι διαβάζεις και τι κατανοείς ρε ΖΩΟΝ? Εδώ δε μπορείς να ξεχωρίσεις το ΔΙΚΑΙΟ από το ΔΙΚΙΟ. Μόνο με COPY PASTE μπορείς να γράφεις.

  Αν σε έβαζα να γράψεις αυτά σε μία κόλλα χαρτί αυτά που γράφεις ηλεκτονικά ούτε το 1/5 δεν θα ήσουν ικανός και στο τριπλάσιο χρόνο. Από συντακτικό και ορθογραφία να τα ξεχάσουμε καλύτερα.

  Αντε αγράμματε κακομοίρη με διάλεκτο χωματερής. Σαν τον άλλο είσαι που δε ξέρει κλίσεις ουσιαστικών και επιθέτων και να ξεχωρίζει τον ενικό από το πληθυντικό.

  Μία ζωή θα ξεφτιλίζεσαι λούστρο.

 42. Βρε παιδιά,η αναρτηση αναφερεται σε προφητείες και οχι στις γραμματικές μας γνωσεις,προ τι το υβρεολόγιο;;Καμια κριση με αυτα που ελεγε ο παπάς;;

 43. Αυτό ρε διεφθαρμένε με την γλώσσα, το έχω παραδεχθεί πολλές φορές, λοιπόν?
  Τι θέλεις να πει με αυτό, ότι δεν έχω δικαίωμα να σκέφτομαι και να σχολιάζω?
  Αυτό σε πείραξε η ανορθογραφία μου? Το ότι κάθε μέρα αναμασάς τα ίδια σκατά
  και βρίζεις τον κόσμο δεν το σκέφτεσαι?
  Δεν ξέρω αρχαία Ελληνικά και πόσοι από τους σχολιαστές ξέρουν? ένας στους δέκα?
  Και εσύ που ξέρεις να τα βάλεις στην χύτρα σου γιατί αντί
  να αγαπήσεις μίσησες τον Ελληνισμό, κοπρίτη.
  Μπροστά μου κοινωνικά σε όλα τα θέματα είσαι λούστρος,
  αλλα στην ορθογραφία είσαι ξεφτέρι!

 44. Η Βυζαντινή αυτοκρατορία ήταν ιδιαίτερα καταπιεστική,όπως αδίστακτοι Αυτοκράτορες,άδικα και βαριά φορολογικά μέτρα κτλ!

  Αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτο από το γεγονός πως οι μικρασιατικοί λαοί περίπου 15.000.000 κάτοικοι αναμεσά τους πάρα πολλοί ελληνογενείς προτίμησαν τον ισλαμισμό και τον σταδιακό εκτουρκισμό τους από τους μερικές μόλις, δεκάδες χιλιάδες Σελτζούκους Τούρκους που ήρθάν μετά την μάχη του Μάτζικερτ το 1071!

  Ελάχιστοι σε σύγκριση με τους γηγενής μικρασιάτες όπως ανέφερα τους οποίους δεν εκτούρκισαν ποτέ φυλετικά!!

  Αργότερα με την επικράτηση των Οθωμανών έγιναν ακόμη περισσότεροι εκτουρκισμοί!
  Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως δέχτηκαν τον ισλαμισμό ακόμη και Ορθόδοξοι κληρικοί στην Δυτική Μικρά Ασία από το 1300 μχ και έπειτα!

  Αν η χριστιανοθεοκρατική διοίκηση της Κωνσταντινούπολης μετά την ήττα του Μάτζικερτ το 1071 είχε αποδεχθεί το τετελεσμένο γεγονός του εξισλαμισμού των Ελλήνων αλλά και των άλλων ελληνόφωνων κατοίκων της μικράς Ασίας και έστελνε λόγιους να μεταφράσουν το Κοράνι στην Ελληνική γλώσσα τότε στις ημέρες μας τα ελληνικά θα μιλιόντουσαν από πάρα πολλά εκατόμμύρια Έλληνες μουσουλμάνους μέχρι τον ποταμό Εφράτη!

  Δεν θα εκτουρκίζονταν ποτέ γλωσσικά(ΚΑΙ ΜΟΝΟ) οι σημερινοί Τούρκοι όπου στην πλειοψηφία τους έιναι εκτουρκισμένοι απόγονοι Έλληνων και πρώην ελληνόφωνων λαών της Μικράς Ασίας κυρίως . Επιστημονικές μελέτες(DNA του Τουρκικού λαού) είναι αυτό το τελευταίο!!

  Την Βυζαντινή Αυτοκρατορία την ένοιαζε περισσότερο η διάσωση και διάδοση της Ορθόδοξης Χριστιανικής Θρησκείας παρά η διάσωση της Ελληνικής γλώσσας με συνέπεια να «ακρωτηρίαστεί» ανεπανόρθωτα το ελληνικό έθνος!

  Χάρη στις θρησκείες (ισλαμισμός και χριστιανισμός) και στον διαχωρισμό των πληθυσμών με βάσης αυτές είχε ως αποτέλεσμα το Τουρκικό έθνος να γιγαντωθεί σταδιακά με πάρα πολύ ανθρώπινο δυναμικό προερχόμενο από το δικό μας έθνος!

  Η Άλωση της Πόλης το 1453 δεν έγινε από τουρκογενείς»Μογγόλους» αλλά από τα εκτουρκισμένα χαμενα λόγω θρησκευτικού διαχωρισμού αδέρφια μας!!!!!!

  Ο απόλυτος θρίαμβος του Τουρκικού έθνους και παράλληλα η απόλυτη ξεφτίλα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας!

  Οι τελευταίοι Έλληνες που έφυγαν για Τουρκία λόγω θρησκεύματος ήταν το 1924!Ασχετως εάν δεν ήξεραν γρί Τούρκικα!

  Οι σημερινοί κατοικοι της Τουρκίας είναι επί το πλείστον γηγενείς μικρασιατικοί κυρίως πληθυσμοί που σχεδόν δεν το «κούνησαν» ρούπι από την Μικρά Ασία τις τελευταίες χιλιετίες!!!Καλό λοιπόν είναι να μην τους αποκαλούμε «Μογγόλους»!!!όπως προείπα αν και κακώς επαναλαμβάνομαι!!

  ΕΙΠΑΜΕ: Ελληνας=Χριστιανός Ορθόδοξος και Τούρκος=Μουσουλμάνος!Τι λογική ειναι αυτή;Ποτέ δεν την κατάλαβα!!!!!!!

  Αξιζε για δύο θρησκείες που δεν είναι τίποτε άλλο παρά διαστρεβλωμένες μυθοπλασίες Ιστορίες γι αγρίους να εξασθενίσουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο το έθνος μας;Και να τις προσκυνάμε κιόλας;Γνώμη μου!!!!!

  ΌΛΑ τα παραπάνω τα έχω ψάξει!

  Ας έρθουμε στο κυρίως θέμα μας!

  Προς ΒΑΣΙΛΗ:
  Ας τον ρωτήσω λοιπόν στο Β ενικό πρόσωπο:
  ΒΑΣΙΛΗ πιστεύεις ΑΝΕΞΑΙΡΈΤΩΣ σε όλες τις προφητείες της επίσημης θρησκείας της χώρας μας;ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

  Ποιά η γνώμη σου για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο;

  Πρός zanglo:

  zanglo σταμάτα να δημοσιεύεις τέτοιες ύβρεις!

  Μην καταφεύγεις σε ύβρεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς ελλείψει σοβαρής επιχειρηματολογίας!

  Πιό απλά δείχνεις άνθρωπος που καταφεύγει σε ύβρεις οι λόγο έλλειψη επιχειρημάτων!

  Οι ύβρεις σου έσενα και μόνο εσένα χαρακτηρίζουν!Κανέναν άλλον!Φιλικά!

 45. Ξέρεις τι Δημήτρη? Και εσύ Mηλησιε?
  Διάβασα όλα τα σχόλια από την αρχή, και έχοντας υπόψιν μου τις τελευταίες δυσάρεστες
  για το blog συγκρούσεις με επακόλουθα χυδαίες ύβρις, σας προσκαλώ και προκαλώ,
  όπως έκανα και εγώ, να ξαναδιαβάσετε όλα τα σχόλια από την αρχή, με εξαίρεση
  στο τέλος μια μαϊμού που έγραψε στο όνομα μου.

  Εδώ θα κριθούν τα πάντα, ποιος είναι ποιος μια για πάντα! Εσείς είστε ιδιοκτήτες και
  κάνετε ότι θέλετε, αλλά, η δική μου κοσμοθεωρία είναι ότι ζούμε μια φορά, δεν υπάρχει
  ούτε κόλαση ούτε παράδεισος, παρά η συνείδηση μας και εμείς! κρίνεται μόνοι σας και
  πάρτε θέσεις, ανέχεστε έναν τρομοκράτη στο blog, που κάθε μέρα ξερνάει τα ίδια και
  τα ίδια, στερώντας σε Έλληνες το δικαίωμα να είναι Έλληνες γιατί η φτώχεια τους
  οδήγησε να μεταναστεύσουν?

  Θα επιτρέψετε σε έναν χυδαίο υβριστή να ειρωνεύεται έναν Έλληνα να λατρεύει την
  ιστορία του για τους αρχαίους γίγαντες της φιλοσοφίας μας και να τον χλευάζει γιατί
  δεν είχε την πολυτέλεια να μάθει αρχαία Ελληνικά? Και η ερώτηση δεν είναι μεταξύ
  εμένα και του βασίλη, παρα ένα μέρος σχολιαστών που χλευάζονται και ένα άλλο μεγαλύτερο μέρος που ενοχλούνται από αυτή την ανούσια λασπολογία και δολοπλοκία.
  Παρακαλώ πάρτε υπεύθηνοι θέση.

 46. Εσένα ρε Πελοποννήσιε δεν σε καταλαβαίνω, σε βρίζει ο βασίλης σε υπερασπίζομαι,
  και εσύ με λες να μην βρίζω? Τι συμβαίνει μαζί σου?
  Δεν χρειάζεται να είσαι έτσι καλός!
  Να είσαι ο εαυτός σου όταν έχεις δίκαιο.

 47. zanglo κάνοντας χρήση ύβρεων να γνωρίζεις πως όποιο δίκιο και να έχεις απλά το χάνεις με αυτό τον τρόπο!

  Δεν είμαι τόσο «καλός» όπως νομίζεις!

  Το υβρεολόγιο χρησιμοποιείται από χαμηλού «επιπέδου» ανθρώπους που έχουν εκνευριστεί υπερβολικά και δεν έχουν σοβαρά επιχειρήματα να αντικρούσουν απόψεις με τις οποίες και δεν συμφωνούν!

  Το ΒΑΣΙΛΗ τον αφήνω πλέον συνειδητά να δημοσιεύει απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς!Το αφήνω να νομίζει πως γίνεται αρεστός στους πολλούς με αυτά που γράφει!

  Ξέρεις πόσο «ευχάριστος»και «αξιόπιστος» δείχνει κάποιος που βρίζει(εδώ γελάμε)!Αστον μην του δίνεις απολύτως καμία σημασία!

  Αστον να βράζει από θυμό!Πιστεύω να καταλαβαίνεις τι εννοώ!

  Το ίδιο συμβουλεύω και τον Ιουλιανό!Φιλικά!

  Απαντηση στο @51 σχόλιο!

 48. Αυτός ο τροπος διαλόγου δεν οδηγεί πουθενα ουτε προκειται να επιβαλει κανενας τη γνωμη του στον αλλο και επομένως ολη αυτή η συζητηση είναι τελείως ασκοπη.Εμείς δεν επιτρεπουμε σε κανενα να βριζει,αλλά η θα πρεπει να διαγραφουμε αβερτα τα μηνυματα,η να μη δημοσιεύονται μεχρι να εγκριθούν,οπως γινεται στα πιο πολλά blogs αλλά πλεον τα σχόλια αλλάζουν ριζικά μορφη και την πληρωνουν ολοι,και αυτοί που βριζουν η ανταποδιδουν,αλλά και οι εχοντες επιχειρηματα και τα δυατυπώνουν ευπρεπως.Παντως είναι μετρημενοι στα δακτυλα ενος χεριού αυτοί που κανουν ολη τη φασαρία.Επίσης, και αυτό το είχε …προβλεψει ο Παισιος.Είχε πει «θα εχεται κυβερνηση αλλά θα είναι σα να μη έχεται..»..Ποιός να τόλεγε σε μενα και το Μιλήσιο οτι θα…κυβερνησουμε μια μέρα…

 49. Ίσως και να έχεις δίκαιο, εγώ δεν το πιστεύω με το τίποτα,
  όταν έχεις δίκαιο πρέπει να το βροντοφωνάξεις και στην κόντρα
  θα πας κόντρα μέχρι τέρμα θεού και ακόμη παραπέρα.
  Θα αφήσω τον αλήτη να βρίζει και να ειρωνεύεται και να το παίζω κύριος?
  Όχι, αυτό το κουστουμάκι μου είναι πολύ μικρό και ο κώλος του βασίλη
  πολύ ελκυστικός για να μη του ρίξω μια κλοτσιά.
  Tέλος πάντων ο καθένας με το κομπολόι του.

 50. 55@ zanglo!!!Προτιμάς λοιπόν με αυτόν τον τρόπο να γίνεσαι δυσάρεστος στους περισσότερους φίλους του blog και να ρίχνεις χαμηλά το επίπεδο σου;Αξίζει να κάνεις κάτι τέτοιο στον εαυτό σου;Να δίνεις παράλληλα τέτοια αξία σε αυτό το άτομο;Διότι αξία του δίνεις κατ’ αυτόν τον τρόπο!Για σκέψου!Φιλικά και πάλι!

 51. Πέλοπα, μερικές από τις αρχές μου είναι ότι πρέπει να είμαι ο εαυτός μου,
  και να μην κάνω πίσω ποτέ όταν έχω δίκαιο, να προσέχω τις κουβέντες μου
  και όταν δίνω την μάχη μου να έχω βάσεις δικαίου οπότε στο τέλος θα κερδίζω.
  Όταν έχω δίκαιο, δεν με ενδιαφέρει η γνώμη όλου του κόσμου, με ενδιαφέρει η ψυχή και
  η συνείδηση μου να είναι σε αρμονία και δεν μπορεί να είναι όταν κάνω πίσω σε έναν κίναιδο.

 52. @57.Εγω συμφωνώ με το φιλο Peloponez,διαφορετικά είναι σαν να λεμε,εκτός απο το γνωστό «οι ηλιθιοι είναι αήττητοι»,ότι εχουν και δικαιο.Και οσοι προτιμούν αυτο το δρόμο,τουλάχιστον,να μη διαμαρτύρονται

 53. Πάντως από τον υπολογιστή σου δεν μπορείς να του κάνεις απολύτως καμία ζημια!Με το να δημοσιεύεις έτσι αβίαστα τέτοιες ύβρεις δείχνεις προς τα έξω έναν άνθρωπο που θέλει να τα κάνει όλα λίμπα!!

  Νομίζεις πως συμβαίνει το ίδιο και με τον Μπίλη;;ΟΧΙ!
  Αυτός απλά διασκεδάζει και γελάει μαζί σου όταν καταλαβαίνει πως σε έχει εκνευρίσει!χαίρεται με λίγα λόγια!Aυτο καταφέρνεις μόνο!

  Γιατί του δίνεις τέτοια χαρά, αντί να του την στερείς;Να θυμάσαι πως όταν δεν απαντάς σε αυτά τα υβριστικά και απαξιωτικά σχόλια που δημοσιεύει απλώς ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΤΑΙ!!!!!!!

  Αστον να εκνευρίζεται και χάνει ΜΟΝΟ αυτός τις εντυπώσεις!ΟΧΙ ΕΣΥ!To ίσιο ισχύει ΚΑΙ για τον Iouliano!
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ Zanglo @58 sxolio!!!

 54. Δημήτρη, έχεις δίκαιο, έτσι είναι, ποιος θέλει την φασαρία?
  Aλλά όταν σε φτύνουν δεν μπορείς να λες ψιχαλίζει!
  Στο σχόλιο 7 ο πελοποννήσιος γράφει κάτι ευγενικά, ο διεστραμμένος τον επιτίθεται
  χωρίς λόγο στο σχόλιο 8 και κόντρα στο 16 και ρεσιτάλ φτυσίματος στο σχόλιο 24.
  Εσύ Δημήτρη έπρεπε εκεί να επέμβεις και να του πεις
  σταμάτα ρε φιλε, ποιος σε πείραξε, γιατί βρίζεις?
  Ο ηλίθιος δεν είναι ανίκητος, θέλει βούρδουλα και σανίδα βρεμένη για να στρώσει.

 55. @61.Ο ηλιθιος είναι αήττητος με την εννοια οτι αποκλειεται να παραδεχθεί το λάθος του,οσο για το βούρδουλα το ιντερνετ δεν εχει φθασει ακόμα σε αυτή τη τελειότητα.

 56. Καλό είναι να γνωρίζει ο Μπίλης που κακήν κακώς με κατηγορεί για ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΗ προπαγάνδα πως ΠΡΟΤΙΜΩ:

  1. Η Ελλάδα να παραμείνει χριστιανική ΑΣΧΕΤΩΣ των αρνητικών απόψεων που έχω για ΟΛΕΣ τις θρησκείες του κόσμου!Αν η πατρίδα μας αποχριστιανιστεί και συνάμα Ισλαμοποιηθεί ο ελληνισμός πολύ απλά ΕΣΒΗΣΕ!ZANGLO το έχω ψάξει καλά και πρέπει να δεχτείς ΚΑΙ εσύ αυτήν την άποψη!

  2. Αν θέλει να δει πραγματική διαδικτυακή προπαγάνδα ΚΑΤΆ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ δεν έχει παρά να επισκεφτεί την ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ιστοσελίδα της ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ!

  Υ/Γ Να γνωρίζει πως οι απόψεις που έχω για τις θρησκείες είναι προσωπικά δικές μου έπειτα από προσωπική μου ΕΡΕΥΝΑ ενώ δεν εκφράζω απολύτως καμία μειοψηφία του 0,0001 % (Δωδεκαθειστές)!

 57. Ο καθενας δικαιούται να πιστευει οτι θελει,φτανει να σεβεται το τι πιστεύουν οι αλλοι,και να μη προσπαθεί να επιβαλλει την δική του γνωμη σαν τη πιο σωστή.

 58. Γι’ αυτό κύριε Δημήτρη από ‘δω και εμπρός σταματάω και την δημοσίευση των όποιων απόψεων μου περί θρησκειών!Πιό απλά, εφεξής τις κρατάω για τον εαυτό μου και μόνο!!

  Αν σας πω ότι ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ για τα παραπάνω σχόλια μου θα με πιστέψετε;;

  zanglo πρέπει να σταματήσεις να λοιδωρείς ΚΑΙ εσύ τα πιστεύω των υπολοίπων σχολιαστών του Blog!

  Δηλώνεις Έλληνας όπως ΚΑΙ εγώ άλλωστε!Οι Αρχαίοι Έλληνες πρέπει να γνωρίζεις πως κατά γενική ομολογία ΣΕΒΟΝΤΑΝ και δεν ΛΟΙΔΩΡΟΥΣΑΝ τα σεβάσματα των ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ τους!

  Αυτοί οι Αρχαίοι μας πρόγονοι που τόσο πολύ θαυμάζεις και λατρεύεις, θά ‘θελες να ντρέπονταν για εμάς έτσι και μπορούσαν να δούν αυτές τις απαράδεκτες κατά περιόδους ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ που έχουμε δημοσιεύσει προς τα πιστεύων των ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ συνανθρώπων μας;;;Δεν νομίζω!

  zanglo οι θρησκείες υπήρχαν,υπαρχουν και μάλλον θα συνεχίσουν να υπάρχουν εις τον αιώνα τον άπαντα!Η πίστη είναι ανθρώπινη ανάγκη!Τουλάχιστον για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της γης!ΑΠΟΔΕΞΟΥ ΤΟ!

  Εγώ από εδώ και εμπρός αλλάζω τακτική!zanglo κάνε ΚΑΙ εσύ το ίδιο!Σε παρακαλώ!

  Κύριε Δήμήτρη πολύ σωστό το (@64) σχόλιο σας!

 59. Πελοποννήσιε, δεν ξέρω το ακριβώς εννοιολογικό του «λοιδορείς»,
  το καταλαβαίνω σαν κάτι σαλιαρίζεις, βρίζεις κλπ και θέλω να σε πω.
  Όλη αυτή η ιστορία άρχισε από σένα όταν θέλησα να σε υπερασπισθώ,
  και σαν αντάλλαγμα με κάνεις διδασκαλία ήθους και πράσινα άλογα.
  Πιστεύω δε ότι όλα αυτά που λες δεν τα πιστεύεις
  αλλα είναι γλειψίματα στον Δημήτρη.
  Λοιπόν ασεμε εμενα τον πρωτόγονο να βρίζω και
  να είμαι ο εαυτός μου και εσύ παίξτο ο καλός.

 60. zanglo @66 κάνε ΟΤΙ καταλαβαίνεις!Αυτά σκέφτηκα αυτά έγραψα ΧΩΡΙΣ να σε ειρωνευτώ ΟΠΩΣ έκανες εσύ στο @66 σχόλιο!!!

 61. zanglo στο ξαναλέω!Οι Αρχαίοι Έλληνες ΣΕΒΟΝΤΑΝ και δεν λοιδωρούσαν τα πιστεύω των αλλόθρησκων συνανθρώπων τους!

  Παράδειγμα είναι ΚΑΙ ο Μέγας Αλέξανδρος που σεβάστηκε όλες τις θρησκείες και τις λατρευτικές πρακτικές των λαών της ανατολής που κατέκτησε !

  οι Αρχαίοι μας πρόγονοι που θαυμάζεις,δεν πιστεύω πως θά ‘θελες να ντρέπονταν για εμάς τους ΔΥΟ, έτσι και υπήρχε τρόπος να ΔΟΥΝ αυτές τις απαράδεκτες ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ που έχουμε μέχρι τώρα, δημοσιεύσει στο blog κατά της θρησκείας των ΥΠΌΛΟΙΠΩΝ σχολιαστών!

  Να σου πω ποια είναι η γνώμη μου σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία, κάτι που φυσικά απέυχομαι;;;

  Ένας πιθανός πόλεμος με τους Τούρκους θα έχει ΚΑΙ θρησκευτικό χαρακτήρα!!!!Θα είναι ΚΑΙ θρησκευτικός!!
  Δυστυχώς!!!Διότι εγώ δεν θέλω να πολεμήσω υπέρ καμίας πίστεως!Αφού δεν πιστεύω!!Πως να το κάνουμε!!Με το ζόρι;;;

  Τον κύριο Δημήτρη ΟΧΙ δεν τον γλείφω!Απλά από τα σχόλια που κατα διαστήματα δημοσιεύει με έχει κάνει να τον παραδεχτώ,ενώ τον έχω δει πρόσφατα και σε μιά παλιά του φωτογραφία!Εχει κερδίσει τον σεβασμό μου!!

 62. Δεν είχαμε ρε zanglo το δικαίωμα ΝΑ προσβάλουμε κατά αυτόν τον τρόπο τα πιστεύω των συνΕλλήνων μας!ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!

 63. Να μιλάς για τον εαυτό σου και ασεμε εμενα.
  Αυτό που κανεις εσύ είναι θράσος, κωλοτούμπα,
  προδοσία φίλου (δεν βρίσκω καλύτερη λέξη) και γλείψιμο!

  Σε θυμάμαι όταν πρωτοέσκασες στο blog και λεγόσουνα elohim και
  έβαλες ένα βίντεο όπου ο παΐσιος ήταν παστίτσιο και τον χλεύαζες,
  ανέβασες και αλλα σχετικά και με σχετικά ονόματα.
  Τώρα έγινες ηθωπλάστη ς και μας κάνεις μαθήματα!

  Όχι, δεν είναι έτσι, δεν κορόιδεψα κανέναν, οι θέσεις μου είναι
  κριτικές αλλα βασισμένες σε στοιχεία και όχι σε εμπαιγμό.

  Με το βασίλη σκυλοβρίζομε, αλλα εσύ με έδωσες την μεγαλύτερη
  πίκρα και απογοήτευση! Γιατί σε υπερασπίσθηκα, μάλωσα για σένα
  όταν σε έβριζε ο βασίλης, και μου τα γυρνάς και με λες να μην βρίζω!
  Οι αρχαίοι μας τι θα πούνε…? δεν είναι σωστό…! και αλλα νερόβραστα.

  Θα πρέπει να μάθεις να εκτιμάς τους φίλους σου και ναι, πιστεύω, όλα αυτά
  τα ωραία λογάκια που λες δεν τα πιστεύεις παρα είναι διπλωματικές τρίπλες!

 64. zanglo!

  Τα πιστεύω δεν τα πιστεύω, αυτά τα ωραία όπως τα χαρακτήρισες, λογάκια ΔΕΝ έχει καμία σημασία!!!

  Να σου υπενθυμίσω, πως το blog των κυρίων Δημήτρη και Μιλήσιου εάν δεν ΤΟ έχεις καταλάβει ΔΕΝ έχει κατασκευαστεί για διακίνηση Θρησκευτικής προπαγάνδας ΟΠΩΣ αβίαστα ΚΑΙ χωρίς δισταγμό κάναμε εώς τώρα!ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ!

  Για ρώτα τον κύριο Δημήτρη,τον Μιλήσιο,τον Ανδρεά και άλλους ΑΝ τους άρεσαν οι ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ χλευασμοί που δημοσιεύαμε εναντίων των σεβασμάτων τους!ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΤΟΥΣ!!!

  Έχεις την εντύπωση ότι γινόμασταν ευχάριστοι στους περισσοτέρους φίλους του ιστολογίου;ΛΑΘΟΣ!Κομπλεξικούς μας ανεβάζανε Προβληματικούς μας κατεβάζανε!

  ΔΕΝ αντιλέγω!!!Στο παρελθόν οι θρησκείες έβλαψαν τον Ελληνισμό!Τα πράγματα πλέον έχουν αλλάξει όμως!

  Πρέπει να δεχτείς πως θρησκείες υπήρχαν, υπάρχουν ΚΑΙ απο ότι κατάλαβα θα συνεχίσουν δια παντώς να υπάρχουν!

  Στο ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ οι συμπατριώτες μου ΑΥΤΗΝ τη θρησκεία ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ αυτήν ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ!ΑΠΟΔΕΞΟΥ ΤΟ!Δεν έχεις ΤΗΝ δυνατότητα να κάνεις τους συνομιλητές σου να αμφιβάλουν για τα πιστεύω
  τους!Πόσο μάλλον να απαρνηθούν την πίστη τους!

  Σε εσένα το λέω που έχεις αυτοπροσδιορίσει τον εαυτό σου ως ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΑ που νομίζει ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ πως θα σώσει το Ελληνικό έθνος από τον «ιουδαιοχριστιανισμό» όπως εσύ τον αποκαλείς!

  Πιο απλά, έχεις την λανθασμένη εντύπωση πως θα σώσεις τον Ελληνισμό από έναν αόρατο εχθρό που μόνο εσύ «βλέπεις»;;!Είναι λογικό αυτό;;;

  ΤΗΝ γνώμη μου για τις θρησκείες την κρατάω από εδώ και εμπρός ΓΙΑ τον εαυτό μου και μόνο!

  Θα σε παρακαλέσα να κάνεις ΚΑΙ εσύ το ίδιο και να μην γίνεσαι εριστικός προς τους άλλους οι οποίοι δεν σου φταίνε σε ΤΙΠΟΤΕ!Παράλληλα δεν έχεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να αναγκάζεις τους άλλους σχολιαστές του blog να βλέπουν τα ΧΛΕΥΗ που δημοσιεύεις ως σχόλια εναντίων της ΠΙΣΤΕΩΣ τους(Έχεις βρίσει και εσύ τα θεία τους)!

  Ενας πραγματικός ΚΑΙ καθωσπρέπει ΕΛΛΗΝΑΣ δεν θα τα έκανε ΠΟΤΕ αυτά!Μην τα ξαναλέμε!

  Έχεις κάπου αναφέρει πως η μειοψηφία διακρίνεται για την αρετή της!
  Ακόμη και δίκιο να έχει η μειοψηφία δεν παύει να είναι παρά μία απλή μειοψηφία και ΤΙΠΟΤΕ παραπάνω!

  Επομένως η μειοψηφία ΥΠΑΚΟΥΕΙ στην πλειοψηφία και όσο και να «χτυπιέται» η πρώτη απλά αποδέχεται τις αποφάσεις της τελευταίας!

  Στο λέω για τελευτία φορά:zanglo επιβάλετε να σταματήσεις να δημοσιεύεις ΧΛΕΥΑΣΤΙΚΑ σχόλια κατά της επίσημης θρησκείας της Ελλάδας!

  ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΝ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣ!

 65. Ακόμα μια φορα μπας και το καταλάβεις, μετά από αυτό το διπλωματικό
  γλυψωγύρισμα που έκανες, δεν δέχομαι από σένα πλέον να μου πεις τι θα κάνω!

  Κάθε άρθρο θα το κρίνω ανάλογα, αν πρόκειται πει θαύμα θα λέω ότι το μόνο θαύμα
  τον χριστιανών είναι το πως εξαπάτησαν τόσο κόσμο, για τον παΐσιο θα τον λέω
  αγράμματο και κηφήνα, για αγίους ανάλογα θα αναρτώ την βιογραφία τους.
  Όχι με ψέματα, αλλα με αναφορές και γραπτά και από τους
  ιδιους, όπου καταριόνται και αφορίζουν τον Ελληνισμό.

  Αυτή είναι η έννοια του blog, γράφει ελευθερα και
  οι σχολιαστές κρίνουν και σχολιάζουν ελευθερα.

  Εσύ κουμπώσου και γίνε διπλωμάτης, να τα έχεις καλά με τον
  κύριο Δημήτρη τον κύριο Mιλήσιο σε λίγο και τον κύριο βασίλη,
  αλλα να ξέρεις ότι η πλειοψηφία τον επισκεπτών είναι άθεοι όπως και εγώ.

 66. zanglo έγραψες!:
  «να ξέρεις ότι η πλειοψηφία τον επισκεπτών είναι άθεοι όπως και εγώ.»

  Μέγα λάθος!!!Η πλειοψηφία των επισκεπτών του blog είναι συνηδειτοποιημένοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι!
  Αν δεις ΚΑΛΑ το @64 σχόλιο του κυρίου Δημήτρη, θα καταλάβεις ότι οι διαχειριστές του ιστολογίου δέχτηκαν πλήθος παραπόνων εξαιτίας των πιο πάνω αναρτημένων σχολίων!

  Συνεχίζεις να γράφεις πιό κάτω!:
  «Κάθε άρθρο θα το κρίνω ανάλογα, αν πρόκειται πει θαύμα θα λέω ότι το μόνο θαύμα
  τον χριστιανών είναι το πως εξαπάτησαν τόσο κόσμο…..»

  Σου απαντάω λοιπόν φίλε zanglo!:
  Με το συμπάθειο!
  Ποίος είσαι ρε φίλε που θα αλλάξεις τον κόσμο και την πίστη του;
  Έχεις επιδοθεί σε έναν ανούσιο αγώνα, χωρίς προοπτική, με σκοπό να ΠΕΡΑΣΕΙΣ με χίλιους δύο τρόπους, τις πεποιθήσεις σου (ή απόψεις σου) στους συνανθρωπους σου, ευελπιστώντας ότι θα τους κάνεις να αμφιβάλλουν για την Πίστη τους ή ακόμη καλύτερα για σένα να την απαρνηθούν!!!

  Συγνώμη που θα σε απογοητεύσω αλλά λάθος πόρτα χτύπησες!Φρούδες ελπίδες τρέφεις!Οι συγκεκριμένες απόψεις σου δεν «περνάνε» σε αυτό το ιστολόγιο!Δυστυχώς!Στο χάλασα ε;

  Η αλήθεια είναι, μερικές φορές πολύ πικρή και σκληρή όμως πρέπει να λέγεται και μάλιστα αβίαστα, χωρίς δισταγμό!Όποια και να είναι!Μακάρι να είχα κάτι διαφορετικό να σου απαντήσω!Πολύ θα το ήθελα!Όμως δεν θέλω να λέω ψέμματα στον συνομιλητή μου!

  Εδώ Ελλάδα δεν είναι Σουηδία!Εδώ στην πατρίδα μας το αίσθημα της πίστεως είναι πολύ έντονο!Ο κόσμος δεν δέχεται απολύτως ΚΑΜΙΑ αμφισβήτηση της γνησιότητας της Ορθοδόξου Θρησκείας!

  Σου το ζητώ σαν χάρη, αν θέλεις να σταματήσεις τις όποιες αναρτήσεις αρνητικών σχολίων που αφορούν την Ορθόδοξη Θρησκεία!Ακόμη και αν αυτά που δημοσιεύεις αντιπροσωπεύουν την αλήθεια!

  Ο κόσμος εδώ στην πατρίδα μας θρησκευτικά είναι φανατικός και αρνείται πεισματικά να δεχτεί οτιδήποτε αρνητικό-υποτιμητικό που αφορά την θρησκεία του!Αναγκαστικά πρέπει να το αποδεχτείς!Δεν γίνεται διαφορετικά βρε zanglo!

  Ο κύριος Δημήτρης, ο κύριος Μιλήσιος, ο φίλος σου ο Ανδρέας και άλλοι να γνωρίζεις ότι στενοχωριούνται πάρα πολύ με τα εναντίον της θρησκείας τους, σχόλια σου, αν και σε συμπαθούν πολύ να ξέρεις!

  Θρησκείες υπήρχαν,υπάρχουν και εκτός σοβαρού απροόπτου θα συνεχίσουν να υπάρχουν εις τον αιώνα τον άπαντα!

  Αλλά και εσείς οι ΑΘΕΟΙ βρε zanglo διατυμπανίζεται από εδώ και από εκεί με καμάρι πως είστε άθεοι,πως αισθάνεστε ένα είδος ελευθερίας και πως η αθεία είναι αρετή!

  Ένα είδος θρησκείας «καταντήσατε’ άθελα σας την ΑΘΕΙΑ βρε αδερφέ!Ε Λ Ε Ο Σ!!!Πλάκα κάνω!

  Εγώ αισθάνομαι αθρησκός ΟΧΙ άθεος!

  Ελπίζω να με συγχωρέσεις για ότι έγραψα

  ΦΙΛΙΚΑ

 67. Δεν θέλω να απευθύνεσαι σε μένα,, είσαι υποκριτής και ψεύτης.
  Αυτά που γραφεις δεν τα πιστεύεις, παρά τα γραφεις
  για να σε πουν μπράβο οι ιδιοκτητες του blog!
  Είσαι για γέλια!
  Και όχι δεν σε συγχωρώ, τους άνδρες που δεν είναι ευθείς, δεν τους πάω.

 68. Ρε καλά το διαπίστωσα ότι είσαι ισχυρογνώμων και ΔΕΝ δέχεσαι την παραμικρη κριτική από κανέναν!

  Να σε ρωτήσω κάτι;;Νομίζεις ότι είσαι ο ΕΝΑΣ και μοναδικός παντογνώστης και όλοι οι υπόλοιποι συνομιλητές σου κουμπούρες;ΠΛΑΝΑΣΑΙ ΟΙΚΤΡΑ εφόσον πιστεύεις κάτι τέτοιο!!

  (Παντογνώστη μου εσύ!!Μην γελάς!Για πλάκα στο είπα!!)

  Σωστό είναι λοιπόν το συμπέρασμα μου πως η ΑΘΕΙΑ για ΦΑΝΑΤΙΚΑ άτομα ΣΑΝ και σένα δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα είδος «θρησκείας»!

  Πιό απλά είσαι ένας φανατικός ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΣ που ΥΠΟΥΛΑ σκεπτόμενος ψάχνει τρόπο να επιβάλει την «θρησκεία» του στους υπόλοιπούς σχολιαστές του blog!

  θα σε απογοητεύσω όμως!Τον τρόπο για να επιβληθείς στους άλλους ΕΚΕΙ που θέλεις ΔΕΝ τον έχεις βρει!Και ούτε πρόκειται!

  Σταμάτα το!ΜΗΝ το προσπαθείς!Ματαιος κόπος!Απλά χάνεις ΤΟΝ χρόνο σου!ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙΣ;Να σπαταλάς άδικα των αδίκων τον χρόνο σου;;

  Σεβάσου σε παρακαλώ και τα πιστεύω των υπολοίπων!

  ΜΗΝ αναγκάζεις τους υπόλοιπους σχολιαστές του ιστολογίου να βλέπουν τα ΧΛΕΥΗ που κάθε τόσο δημοσιεύεις εναντίων της ΠΙΣΤΕΩΣ τους!Επαναλαμβάνομαι!!Κακώς!

  Μην γίνεσαι(διότι γίνεσαι) ΚΑΙ εσύ η αιτία ώστε να λαμβάνουν στο e-mail τους παράπονα ο κύριοι Δημήτρης και Μιλήσιος!Σεβάσου τουλάχιστουν τους δύο τελευταίους!Δεν σου φταίνε ΣΕ τίποτε!

  Τις απόψεις σου για τις θρησκείες κράτα τις για τον ΕΑΥΤΟ σου!Όπως άλλωστε κάνω ΚΑΙ εγώ!

  ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!ΟΚ;

 69. Είμαι και εγώ υπερήφανος για την……..

  απαράδεκτη ανορθογραφία μου……….άκους εκεί…….τα χλέυη…….!!!

  Κακοποιήσαμε την Ελληνική ορθογραφία!!!!Την κακομοίρα!!!!!!Δεν βαριέσαι!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s