"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Τουρκία

Ερώτηση για τις δηλώσεις Αρίντς κατέθεσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Δημαράς και Οικονόμου


Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, κατέθεσαν στη Βουλή, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου, μετά τις σημερινές δηλώσεις του τούρκου αντιπροέδρου Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης ανέφερε πως υπάρχει «μυστική διπλωματία» μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας για την επίλυση των διμερών διαφορών.

Οι δύο βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν για το αν υπάρχει συζήτηση με την τουρκική πλευρά για θέματα που άπτονται των σχέσεων των δύο χωρών, ζητώντας παράλληλα να γίνει γνωστός ο ρόλος της κοινής επιτροπής των εμπειρογνωμόνων των ΥΠΕΞ Ελλάδας-Τουρκίας και να ενημερωθεί άμεσα το Κοινοβούλιο.

 

Ολόκληρη η ερώτηση έχει ως εξής:

«Στις 16 Μαρτίου 2011, ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας, κ. Μπουλέντ Αρίντς μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε επί λέξει:

«Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα προχωρούν προς το σημείο επίλυσης όλων των ζητημάτων, όμως αυτό δεν ανακοινώνεται λόγω των αντιπαραθέσεων στην εσωτερική πολιτική».

Οι δηλώσεις αυτές, δημιουργούν μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία ανακαλύπτεται -δια στόματος του κ. Αρίντς- πως πράττει μυστικές διαπραγματεύσεις με την τουρκική ηγεσία για θέματα που άπτονται ύψιστων ελληνικών συμφερόντων.

Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις τόσο του ίδιου του Πρωθυπουργού, όσο του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή, πως «δεν υφίσταται μυστική διπλωματία» η δήλωση αυτή, του Τούρκου αναπληρωτή Πρωθυπουργού εγείρει πολλά ερωτηματικά για του «λόγου το αληθές» των διαβεβαιώσεων της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάσθε:

1. Συνομιλείτε ή όχι με την τουρκική ηγεσία για θέματα που άπτονται των σχέσεων των δύο χωρών; Και αν ναι ποια είναι αυτά;

2. Ποιος ο ρόλος της κοινής επιτροπής εμπειρογνωμόνων Ελλάδας – Τουρκίας; Ποια θέματα συζητούν; Ποια πρόοδος έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα;

3. Έχει ενημερωθεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο για τα θέματα που συζητούν οι εμπειρογνώμονες των δύο χωρών;

4. Δεσμεύεστε πως, δεν υπάρχει καμία συμφωνία; Και δεν θα υπάρξει καμία αν αυτή πρώτα δεν αποφασιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο;

5. Θα προβείτε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο αναπληρωτή Πρωθυπουργό κ. Μπουλέντ Αρίτς για τις δηλώσεις του;»

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

3 thoughts on “Ερώτηση για τις δηλώσεις Αρίντς κατέθεσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Δημαράς και Οικονόμου

 1. Καί χθές ακόμα δέν έγραφα σέ σχόλιο μου ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25 ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΥ ΠΕΡΝΑ ΥΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ; Τρανταχτή απόδειξη: ή άσκηση ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ…. ΔΙΌΤΙ ΜΥΣΤΙΚΑ Ο GEOFRY ΣΥΖΗΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΝ . Καί όπως ή Μεγίστη [Καστελόριζο ] ΘΆ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Τά πληροφορούμαστε από ΔΗΛΏΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑΤΙ Ο GAP ΩΣΠΟΥ ΝΆ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΉ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ …ΣΦΙΓΓΑ. Καί μή μου πεί ό φίλτατος zanglos ότι είμαι καταστροφολόγος καί Κασσάνδρα. Ρίξε μιά ματιά στήν ανάρτηση. Λές νά έχουν τό ακαταλόγιστο οί δύο δημοκρατικοί βουλευτές πού ζητούν εξηγήσεις γιά τά μυστικά σούρτα-φέρτα καί τά παζάρια τού αμερικανού GEOFRY GEORGE PAPADREOU KAI ΤΟΥ PASO ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Δέν υπερασπίζομαι τούς γαλάζιους τό ίδιο αφεντικό δούλεψαν καί εκείνοι ΥΠΕΡΧΡΈΩΣΑΝ ΤΉΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗ ΕΛΛΑΔΑ. Όμως τούς αναγνωρίζω ένα καλό: έχουν λίγη τσίπα….. Τά τελευταία 37 χρόνια. Αυτές οί δύο ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΔΙΑΤΑΡΑΚΤΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ… Γνώριζετε ότι τά δύο αυτά κόμματα ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΥΡΜΑΓΙΑ [ΚΕΦΑΛΑΙΟ] ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ; Καί έφτασε ή στιγμή τό καθεστώς τής μεταπολίτευσης νά καταρρεύσει όπως ξεκίνησε: μέ δάκρυα ,εδαφικές απώλειες γιά μάς. Καί πολεμικές ενέργειες τών Τούρκων καί κενό εξουσίας είς τάς Αθήνας….

 2. Σε ποιον τις απευθύνουν τις ερωτήσεις; Στο μπρελοκάκι του Υπ. Εξωτερικών; Τον ψεύτο-διδάκτορα, θιασώτη του Σχεδίου Ανάν… κύριο Δρούτσα; Και περιμένουν απάντηση από αυτόν που τρέμει να βήξει μπας και ενοχληθούν οι Τούρκοι; Εκτός κι αν ψελλίσει κανένα ψέμα απ’ τα αγαπημένα του ο ΓΑΠούκος ο εντολοδόχος…

 3. ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ:
  Το αναρτώ εγώ λόγω αδυναμίας πρόσβασης του Βασίλη στις αναρτήσεις από δικό μας τεχνικό λάθος και του ζητώ συγνώμη.

  «Πάνο,

  Δε πιστεύω λέξη από όσα λες. Ο Κολοσσός της ελληνικής διπλωματίας να κάνει τέτοιο πράγμα?

  Ο χαρταετός που έτριξε τα δόντια στο Ερζερούμ και κούρνιαξαν από το φόβο τους οι Τούρκοι?

  Ο Ατλαντας που υποδούλωσε την ελλάδα στο ΔΝΤ και δήλωσε απώλεια εθνικής κυριαρχίας από το Καστελόριζο?

  Ο BRAVO GIORGOS κατά τη Χουριέτ που στη Θράκη αποκάλεσε τους μουσουλμάνους Τούρκους κατά παράβαση της συνθήκης της Λωζάνης και υποσχέθηκε εξετάσεις και ΚΕΠ στη τουρκική γλώσσα?

  Ο Ανανιστής GEFREY που λύσσαγε για την υπερψήφιση του σχεδίου ΑΝΑΝ που διέλυε τη Κύπρο σε ένα βράδυ κάνοντας την προτεκτοράτο-κοινότητα των Τούρκων?

  Ο GREENPEACE ΓΑΠ που πάγωσε αν όχι ακύρωσε τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη?

  Κάποτε το ΠΑΣΟΚ ήταν πατριωτικό κόμμα που ενέπνευσε το 48% με στελέχη σα το Μιχ.Χαραλαμπίδη, το Χαραλαμπόπουλο, το Παναγούλη, το Πεπονή τον Αυγερινό κα είχε σαφέστατη αντιτουρκική και αποτελεσματική πολιτική. Ούτε που τολμούσαν οι τούρκοι να ψελλίσουν τέτοια πράγματα.

  Πόσοι ξέρουν για μυστικές επιχειρήσεις μέσα στη τουρκική ενδοχώρα που έκαναν τους τούρκους να παραμιλάνε ημέρα και νύχτα χρόνια ολόκληρα?????

  Ολοι αυτοί μπήκαν στο περιθώριο χωρίς βίλλες χωρίς κότερα για να έρθουν τα γνωστά λαμόγια, οι ψευτοπροοδευτικοί εκσυγχρονιστές που ρήμαξαν τη χώρα και τις ΕΔ.

  Με ποια προσόντα θα ανακηρύξει ΑΟΖ ο ΓΑΠ? Διαβάζω εκπληκτος διθυραμβικά σχόλια για τη συνεργασία με το ισραήλ τη νέα σχέση με τους αμερικανούς.

  Πιστεύει αλήθεια κανείς στα σοβαρά ότι μία ξένη χώρα θα αναλάβει εργολαβικά την ανάδειξη, κατοχύρωση και υπεράσπιση των ελληνικών συμφερόντων?
  Είναι δυνατόν να γίνουν ποιο Ελληνες από τους Ελληνες?

  Χτυπάνε παλαμάκια αυτάρεσκα μερικοί για το ότι η Ελλάδα κυριάρχο κράτος δε μπορεί να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα της?

  Πιστεύει κανείς ότι αν η Τουρκία αλλάξει πολιτική το ισραήλ θα κάτσει να ασχολείται με την ελληνική ΑΟΖ? Μέσα σε ένα βράδυ θα γίνει μία οβιδιακή μετάλλαξη και εμείς θα ψαχνόμαστε.

  Τα δικαιώματα μας πρέπει εμείς οι ίδιοι με υπομονή και σθένος να τα υπερασπιζόμαστε. Αν περιμένουμε από το Ισραήλ και κάθε άλλη ξένη χώρα ΚΑΗΚΑΜΕ.

  Κανείς δε συνεταιρίζεται και δε ποντάρει σε κουτσά άλογα και σε δειλούς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s