"Greek National Pride" blog / ΛΙΒΥΗ

Κριτική από την αντιπολίτευση για την ελληνική εμπλοκή στη Λιβύη


Κατά της εμπλοκής της Ελλάδας στην επέμβαση στη Λιβύη, έστω και με τη μορφή της παροχής διευκολύνσεων στο ΝΑΤΟ, τάσσεται το σύνολο των κομμάτων της Αριστεράς, ενώ αντιρρήσεις εξέφρασε και ο ΛΑΟΣ.

Το ΚΚΕ αντέδρασε με έντονο τρόπο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, οι οποίες άρχισαν το απόγευμα του Σαββάτου, καταγγέλλοντας επέμβαση του διεθνούς ιμπεριαλισμού και κάνοντας λόγο για «μακελάρηδες».

Το ΚΚΕ ζήτησε «να κλείσουν αμέσως οι αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές βάσεις στη Σούδα και το Άκτιο όπως και να αποχωρήσουν τα ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα και πλοία από τη Λιβύη» και τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός έχει χρέος να σταθεί αλληλέγγυος στο λαό της Λιβύης».

Η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει με ευθύνη του έκτακτη προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά η επίθεση κατά της Λιβύης και η κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή. 

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια του ΝΑΤΟ» στη γειτονιά μας, με τη συμμετοχή μάλιστα και της χώρας μας.

«Αυτές οι επιλογές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, μπορούν να οδηγήσουν εύκολα σε γενικευμένους πολέμους που όχι μόνο δεν θα έχουν στόχο να εδραιώσουν τη λαϊκή κυριαρχία στις χώρες της Μεσογείου, αλλά βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες των εξεγερμένων λαών του Αραβικού κόσμου» προσθέτει ο κ. Τσίπρας.

«Υπό αυτή την έννοια, όχι μόνο δεν κατανοούμε τη σπουδή της Ελληνικής κυβέρνησης να συνδράμει πρώτη στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, αλλά τη θεωρούμε εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη που παραδίδει τη χώρα στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. Απαιτούμε την άμεση απεμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από το θέατρο του πολέμου. Απαιτούμε η χώρα μας να μην έχει καμία ανάμειξη στην επέμβαση» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο ΛΑΟΣ αναφέρεται στην ελληνική εμπλοκή στις επιχειρήσεις και επισημαίνει ότι «Μέχρι σήμερα δεν έχει σκοτωθεί Άραβας από Ελληνικά όπλα. Γιατί θα πρέπει να γίνει τώρα η αρχή;».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, τάχθηκε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης της κρίσης και τόνισε: «Η χώρα μας δεν πρέπει να εμπλακεί με τον οποιοδήποτε τρόπο σε πολεμικές διαμάχες, λόγω και της ιδιαιτερότητάς της στην ευρύτερη περιοχή. Ο μόνος ρόλος της πρέπει να είναι η συμμετοχή της σε ειρηνευτικές διαδικασίες».

* Συγκέντρωση ενάντια στην επίθεση στη Λιβύη διοργανώνει στις 6 το απόγευμα στην πλ. Συντάγματος το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, παρουσία της Αλέκας Παπαρήγα.
πηγη

Σχολιάστε