"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Κατάλαβε κανείς τι έγινε στο Καστελόριζο το Σάββατο 12 Μαρτίου;


Μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων στην Λιβύη και τα κατορθώματα επί ανύπαρκτων αντιπάλων Γάλλων, Βρεττανών και Αμερικανών, με επόμενη «φάση» την ανάληψη δράσεως απο τα ρετάλια του ΝΑΤΟ Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία κλπ. πέρασε (οχι τυχαία…) απαρατήρητο ή σχεδόν το ναυτικό επεισόδιο στο Καστελόριζο το Σάββατο 12 τρέχοντος.

Σιγά τ’αυγά θα πεί κάποιος, εδώ η Yavuz και η Yildirim κοντεύουν να αποκτήσουν τιμής ενεκεν νηολόγιο Λιμένος Λαυρίου !

 

Με μία διαφορά, κατά την γνώμη μου εξαιρετικά κρίσιμη :Οι αλλεπάληλες «αβλαβείς» διελεύσεις» των τουρκικών πλοίων αντιμετωπίζονται με αμηχανία εν μέρη λόγω της τυπικής, νομιμοφανούς διεξαγωγής τους σύμφωνα με το δίκαιο της θάλασσας που εχομε υπογράψει και αναφέρεται ρητά στις  εννοιες των innocent passage”και ‘’transit passage’’ (UNCLOS αρθρα 18, 19, 20, 30, 37, 39, κ.α) αλλά φυσικά και λόγω της φοβικής αντιμετωπίσεως των ελληνο-τουρκικών διαφορών. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρόκειται για κάτι ανάλογο, «θολό», με εξαιρετικά απαιτητική τεχνική τεκμηρίωση του ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΒΛΑΒΗΣ , αλλά για ευθεία αμφισβήτηση Εθνικής Κυριαρχίας και επακόλουθο «γκριζάρισμα» μιας διακεκαυμένης ζώνης της Ελληνικής επικράτειας.

Πρόκειται και δεν διστάζω να το πώ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΜΙΩΝ !

Ας δούμε τα γεγονότα : Ιταλική εταιρεία που εργάζεται για το Ισραήλ και κάποιο project «στρώσεως» οπτικής ινας που θα διασυνδέει τις δυο χώρες (Ιταλία – Ισραήλ) μισθώνει ειδικό σκάφος για μετρήσεις και προπαρασκευαστικές ενέργειες κατά μήκος της διαδρομής.

Οι Ιταλοί ζητούν την αδεια των Ελληνικών Αρχών για την διενέργεια των μετρήσεων, οπως προβλέπεται απο το δίκαιο της θάλασσας και αφού πρόκειται για Ελληνική παράκτια ζώνη, ΕΝΤΟΣ του Ελληνικού FIR που συμπίπτει με την οριογραμμή Ελλάδος – Τουρκίας, περιοχή οπου εκ του ΙΜΟ – ΙCAO το Ελληνικό MRCC του Πειραιώς είναι αρμόδιο για Ερευνα – Διάσωση.

Η αδεια δίδεται και μάλιστα εκδίδεται σχετική οδηγία NAVTEX. Oι οδηγίες NAVTEX είναι το ναυτιλιακό αντίστοιχο των αεροπορικών NOTAM, πληροφορούν δηλαδή τους ναυτιλλομένους για θέματα καιρού, επικινδύνων καταστάσεων, ενεργοποίηση πεδίων βολής κλπ. Εκπέμπονται στις ναυτικές ζώνες συχνοτήτων MF και ΗF συγκεκριμένες ωρες για κάθε χώρα και οι σχετικές προδιαγραφές είναι καθορισμένες απο τον ΙΜΟ και την ITU-R (Διεθνή οργανισμό Ναυτιλίας και Διεθνή Ενωση Τηλεπικοινωνιών – Ραδιοεπικοινωνιών). Για την Ελλάδα αρμόδια Υπηρεσία εκπομπής είναι το Ολυμπία Ράδιο του ΟΤΕ και μάλιστα το καλοκαίρι του 2010 κατόπιν επιθυμίας του Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας ξεκίνησε η αναβάθμιση με πομπούς στα βραχέα της Υπηρεσίας NAVTEX με σκοπό την πλήρη κάλυψη της Ελληνικής ΑΟΖ (στα χαρτιά ακόμη) πρός την … Λιβύη και την Τυνησία.

Εκδίδεται λοιπόν η σχετική ΝΑVTEX και οι Ιταλοί με την αδεια στο χέρι ξεκινούν το εργο τους.

Εχει ομως προηγηθεί η συνέντευξη Νταβούτογλου στην γνωστή «σώφρονα» εφημερίδα του Φαλήρου, οπου ο κ. Καθηγητής μας λέγει ξεκάθαρα οτι το Καστελόριζο ειναι μέν ελληνικό (καλοσύνη του!) ΑΛΛΑ ευρίσκεται στην Μεσόγειο και ΟΧΙ στο Αιγαίο. Με λίγα λόγια, αντε να δεχθούμε κουβέντα για ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, αντε να σας δώσωμε το τμήμα απο τον 25ο μεσημβρινό και δυτικά αλλά οχι να ζητάτε κυρίαρχα δικαιώματα στην Α. Μεσόγειο ! Απλά, εάν θέλετε ΑΟΖ, αυτή θα περιορίζεται στον Αιγαιακό χώρο αλλά σε καμμία περίπτωση ΕΞΩ απο την «κλειστή η ημίκλειστη» θάλασσα του Αιγαίου και δή στο Καστελόριζο που είναι μία «σφήνα» στην Τουρκική υφαλοκρηπίδα – ΑΟΖ…

Το είπε, οι του Alexis τον ακουσαν με σεβασμό (ολόκληρος καθηγητής !) και τον αποχαιρέτισαν καθώς πήγαινε να επιθεωρήση το «Στρατηγικό βάθος» στην Θράκη…

Οι ασχετοι περί τα «στρατηγικά βάθη» Ιταλοί (περιορίζονται στα βάθη της Ρούμπι !) εν αγνοία των λεπτών αυτών γεωγραφικών αποχρώσεων συνέχιζαν απτόητοι οταν εμφανίσθηκε η κορβέτα Bandirma.

Αυτή είναι …τοπική ηρωίδα, είναι αυτή που εχασε το Sonar της οταν «εξυσε» υφαλο ανοικτά της Ρώ, οπου πήγε να επιθεωρήσει την φρουρά, μήπως και οι γιουνάνηδες εστειλαν τίποτε κομμάντος και παραβιάζουν την συνθήκη των Παρισίων… Ο αγέρωχος λοιπόν θαλασσόλυκος καπετάνιος της Bandirma, πιθανώς με ολοκαίνουργιο Sonar, διέταξε τους Ιταλούς να αποχωρήσουν πάραυτα απο την περιοχή, καθώς διεξάγουν «παράνομα» ερευνα σε Τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Οι Ιταλοί προσπάθησαν να εξηγηθούν, είπαν οτι εχουν αδεια απο τις Ελληνικές Αρχές που σύμφωνα με τις συντεταγμένες είναι αρμόδιες για την περιοχή, τίποτε… Ανένδοτος ο Τούρκος επέμεινε στην αμεση απομάκρυνση αλλοιώς …θα ανοιγε πύρ ! Με ενα πυροβόλο των 100 χλστ, δυο εκτοξευτήρες Exocet, καμμιά δεκαριά ταχυβόλα των 20 χλστ, τορπιλοσωλήνες κ.α. η απειλή ηταν πειστική και οι Ιταλοί δεν φημίζονται για τον ηρωισμό τους… Ισως τώρα στην Λιβύη πίσω απο Γάλλους και Αμερικάνους να δούμε κανένα αθλο, θα το γράψει αυτή η φοβερή Republicca !

Εκτός της απειλής – και κάθε απειλή που υποστηρίζεται απο μία η περισσότερες …μπούκες είναι μια σοβαρή απειλή –  δεν φάνηκε και το αφεντικό της περιοχής να πεί μια κουβέντα.

Οι εκδόσαντες την αδεια, οι εκδόσαντες την NAVTEX … μάλλον το μετάνιωσαν ! Δεν φάνηκε ούτε φουσκωτό για να υπενθυμίσει οτι ενα Κράτος εκδίδει αδειες και διεθνούς βεληνεκούς οδηγίες NAVTEX ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΙΣΧΥ. Aλλοιώς είναι …κ@λόχαρτα !

Ας συνοψίσωμε : Ενα σοβαρό, υπεύθυνο Κράτος η Τουρκία, αμφισβητεί με τον πλέον επίσημο τρόπο, δια χειλέων του ΥΠΕΞ την υπαρξη ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή του Καστελορίζου.

Το Ναυτικό του Κράτους αυτού, οπως συμβαίνει με ολα τα σοβαρά Κράτη μετουσιώνει ΣΕ ΕΜΠΡΑΚΤΟ ΔΙΚΑΙΟ THN ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ, THN ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ. Πλοίο τρίτου Κράτους, αναγνωρίζει εν τοις πράγμασι την επιβολή του δικαίου αυτού και συμμορφώνεται.

Ενα αλλο Κράτος, η Ελλάδα,  τυπικά κυρίαρχο στην επίμαχη περιοχή, ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ  ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ.

ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ; ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ Ο «ΓΚΡΙΖΟΣ» ΛΕΚΕΣ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ ;

Parsifal

πηγη

12 thoughts on “Κατάλαβε κανείς τι έγινε στο Καστελόριζο το Σάββατο 12 Μαρτίου;

  1. Το γεγονός ότι δεν στείλαμε πλοίο στην περιοχή μάλλον ήταν σοφή κίνηση (για φουσκωτό ούτε λόγος).Αυτό το οποίο ίσως θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να στέλναμε κανέναν αξιωματικό του εμπορικού ναυτικού (ναι,ναι του εμπορικού) με ελληνικό πλήρωμα, πάντα όμως με καράβι της ιταλικής εταιρίας και να κανονίζανε αυτοί σε συνεργασία με το ΥΠ.ΕΞ και Υ.ΕΘ.Α τις κινήσεις που έπρεπε να γίνονταν.Και η εταιρία θα έκανε τη δουλειά της και εμείς θα είχαμε τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης.Επιπρόσθετα, το γεγονός και μόνο ότι από τώρα φροντίζουμε να αναβαθμίσουμε τις τηλεπικοινωνιακές μας δυνατότητες έστω και μακριά από το επίμαχο σημείο μπορεί κάτι να σημαίνει και όχι κατά ανάγκη ξεπούλημα της δικής μας ΑΟΖ.

  2. Στό Καστελόριζο τί έγινε; Δέν καταλάβατε; ΑΠΛΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΣΚΗΣΕ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ! Πού προφανώς τής παραχωρούνται από τό πρωτυπουργκό μας τό Geofry μας τό παιντί μας. Άλλωστε τούρκοι υπουργοί τό παραδέχονται καί δημοσίως [Άρνιτσ] : οί Τουρκοελληνικές συνομιλίες σέ πολύ καλό δρόμο διαπραγματεύομαστε καί τό καθεστώς τών νησιών! Τό είπαν ξεκάθαρα! Καί επιβεβαιώνεται γιά τούς Τούρκους ή παροιμία: θέλει ή π…..α νά κρυφτεί καί ή χαρά δέν τήν αφήνει….. Οί πράκτορες τών ξένων συμφερόντων πού μάς κυβερνούν ξεπουλούν διαλύουν τήν Ελλάδα καταννοήστε το. ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ

  3. Δήλωση ΓΑΠ από το Καστελόριζο.

    » Η ελλάδα έχει χάσει την εθνική της κυριαρχία και ανεξαρτησία».

    Εκτός των άλλων με τι προσόντα με τι πολιτική και ποιος θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα του Καστελόριζου?

    Με απόφαση ΚΥΣΕΑ που ανατρέπεται από τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις μέσα σε 2 ημέρες?

    Ποια μεγάλη δύναμη θα στηρίξει την ελλάδα με τέτοια αλλοπρόσαλη τακτική και πολιτική?

  4. Ηθελα να ηξερα δεν θα βρεθει μια μερα ενας πιλοτος η ενας ναυταιος να κανει το αυτονοητο ???? καποιος ιδιωτης θα του προσφερει δουλεια.

  5. Πού είδατε ρε παιδιά ότι χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία;Τόσα χρόνια οι Τούρκοι παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας, το χωρικά μας ύδατα και οι μόνες περιπτώσεις που την πατήσαμε ήταν όταν πέσαμε στην παγίδα τους να δώσουμε βάρος στις απαιτήσεις τους.Το σημείο στο οποίο υστερούμε απέναντί τους είναι ότι δεν έχουμε μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και δεν προσπαθούμε να τους μπλέξουμε εμείς μέσω ΝΑΤΟ,ΕΕ και ΗΠΑ αλλά τους αφήνουμε να κάνουν αυτοί παιχνίδι βγάζοντας χάρτες,παίρνοντας στρατηγεία του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη και κάνοντας συμμαχείες που θα χρησιμοποιήσουν στο μέλλον με γειτονικές μας χώρες όπως η Αλβανία (εκτός αν διαφωνεί κανείς οτι θα μπορούσε η Αλβανία να είναι στη δική μας σφαίρα επιρροής). Όταν θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε σοβαρά προς την καυεύθυνση της αναζήτησης συμμαχιών και αξιοποίησης των ήδη υπαρχόντων τότε θα γίνει ξεκάθαρο ότι όλες οι προκλήσεις δεν έχουν κόστος παρά μόνο συνδιασμένες με διπλωματικές ενέργειες. Βασίλη, η εξωτερική μας πολιτική, χωρίς να κάνω τον τιμητή του Γιωργάκη, είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα που βρισκόμασταν σχεδόν σε απομόνωση.Αν πιστέυαμε επιπλέον την κάθε παπ@@ρια που βγάζουν τα blogs και ιδίως το Defence-net τότε και εξοπλισμένοι σαν αστακός θα έπρεπε να ήμασταν και χώρα υπό τουρκική κατοχή.Άκου τηλεφωνική δημοσκόπηση!!Δηλαδή δεν παίζει να έχει συμβεί κάτι άλλο που δεν το ξέρουν οι φωστήρες του άνωθεν blog;Γιατί αν τα γνωρίζουν όλα τότε θα πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ για την εθνική μας ασφάλεια.

  6. Σκεπτόμενος, άρχιζε να ανησυχεις για την εθνική μας ασφάλεια, για να είσαι προετοιμασμένος και μην βρεθείς προ εκπλήξεων.
    Δεν τους βλέπεις;
    Αναβαθμισμένη η εξωτερική πολιτική ώς προς τους άλλους, όχι ως προς την Τουρκία.
    Μιά απο τα ίδια με Καραμανλή, Σημίτη.
    Εκτός και άν θεωρείς αναβάθμιση το οτι ο Παπανδρέου τους είπε αυτά στο Ερζερούμ.
    Εγώ θα το θεωρούσα αναβάθμιση αν συνοδεύοναν με αποφασιστικότητα.
    Παραδείγματα ατολμίας πολλά.
    Δεν βάζω το χερι μου στην φωτιά για τους παρόντες αν δεν δώ απτά αποτελέσματα.

  7. ΥΓ:
    Περι Αλβανίας:
    Όχι μόνο ανήκει στην επιρροή της Τουρκίας πλέον, αλλά είναι και πολύ καλή μαθήτρια των τακτικών της.
    Συν και ο εθνικισμός της πο έχει στοχοποιήσει την Ήπειρο.
    Μόνο οι συμμαχίες και η διπλωματία δεν φτάνουν. Η αποφασιστικότητα πρέπει να δηλώνεται έμπρακτα και με στρατιωτικά μέσα όπως κάνει και η Τουρκία και το Ισραήλ.
    Και όπου οδηγήσει.
    Μακάρι η κατάσταση να ήταν διαφορετική, να ανησυχούσες εσύ και εγώ να σε καθυσήχαζα.

  8. Σκεπτόμενε,

    α)Οι υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά,
    β)οι κρουαζιέρες μέχρι το Σούνιο
    γ)οι ερευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα
    δ)η παρενόχληση ελληνικών πλοίων στα ύδατα του αιγαίου
    ε)η έμπρακτη δήλωση αμφισβήτησης του Καστελόριζου είναι πάρα πολύ προωθημένες παραβιάσεις που μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν αδιανόητες.

    Το αιγαίο είναι μία μεγάλη παρτίδα σκάκι όπου η τουρκία από το 1996 προωθεί συνεχώς τα πιόνια της.

    Από την ημέρα ανάληψης της Μπακογιάννη μέχρι σήμερα διάγουμε τη χειρότερη περίοδο άσκησης εξωτερικής πολιτικής στην ιστορία του ελληνικού έθνους.

  9. @10
    Εγώ θα έλεγα απο την ημέρα ανάληψης του Σημίτη μέχρι σήμερα.
    15 χρόνια και 2 μήνες.

  10. Η διπλωματία θα έπρεπε να φτάνει. Οφείλουμε βέβαια να έχουμε παράλληλα τέλεια εξοπλισμένο και εκπαιδευμένο στρατό δεδομένης της γεωγραφικής μας θέσης. Αλλά όχι να τον χρησιμοποιούμε και όπου οδηγήσει. Μακροπρόθεσμα εναντίον μας θα αποβεί. Δεν μας παίρνει, γι αυτό. Ούτε την Τουρκία την παίρνει. Για εσωτερική κατανάλωση τα κάνει γιατί έχει τόσο μεγάλη εσωτερική αστάθεια σαν χώρα (εθνική ανομοιογένεια) και ουσιαστικά μονο ο στρατός την κρατάει ενωμένη και φαινομενικά δυνατή. Επειδή μάλιστα έχει παρασηκώσει κεφάλι στρατιωτικά και το πάιζει σε όλα μέσα, θα την φάει από το Ισραήλ κάποια στιγμή το οποίο έχει αρχίσει να ασφυκτιά στην περιοχή.
    Από την άλλη το Ισραήλ μπορεί να κάνει ότι γουστάρει και αυτό κάνει. Είναι θέμα ποιος είναι ο πιο δυνατός σε επίπεδο λόμπυ κυρίως. Η Τουρκία ποντάρει στο στρατό και στη γεωγραφική της θέση αλλά ένα φού να της κάνουν έχει εθνικά κατακερματιστεί. Ούτε και φημίζεται για την πνευματική και οικονομική διασπορά της όπως από την αρχαιότητα και μέχρι σήμερα οι Έλληνες και οι Εβραίοι. Ούτε ο πολιτισμός της είναι η βάση του Δυτικού πολιτισμού ούτε τίποτα. Γιατί όσο κι αν το θεωρέιτε ξεπερασμένο, αυτή η μακραίωνη ιστορία και ακτινοβολία και η διασπορά μας είναι που μας δίνει το όποιο διπλωματικό έρισμα. Και θεωρώ ότι για τόσο μικρό κράτος και δεδομένης της κρισιμότατης γεωγραφικής θέσης που κατέχει είναι απορίας άξιο πως έχουμε επιβιώσει μέχρι σήμερα.
    Πάντως συμφωνώ πως το να διαπραγματεύεσαι με τον τρελό είναι σαν να του αναγνωρίζεις κάποια σοβαρότητα.(Το ίδιο ισχύει και για τα Σκόπια, μόνοι τους θα αφανιστούν έτσι όπως πάνε).
    Εμείς από την άλλη θα έπρεπε να είχαμε φροντίσει να έχουμε συμμαχίες με όλες τις Βαλκανικές χώρες και μάλιστα να τις υποστηρίξουμε στην ένταξή τους στην ΕΕ. Δηλαδή είναι καλύτερα να είναι όλοι οι γειτονές μας φιλαράκια των Τουρκων? Αυτό σημαίνει απομόνωση. Που να δέιτε τι γίνεται στη Βοσνία που τη θεωρούν οι Τούρκοι τουρκικό έδαφος.
    Όλοι εμείς σαν Έλληνες φοβόμαστε συνεχώς (και με το δίκιο μας) γιατί η γραμμή της εξωτερικής πολιτικής δεν είναι ξεκάθαρη και γνωστοποιημένη και επειδή βρισκόμαστε σε μια περίοδο αδυναμίας όπου έχουν πέσει να μας φάνε. Είναι όντως κρίσιμη περίδος για το Ελληνικό κράτος και τα συμφέροντά του. Φοβόμαστε για τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι που θα κάνουν πολιτικοί αμφιβόλου πατριωτισμού ή απλά επείδή τους στρίμωξαν και δεν μπορούν αλλιώς προκειμένου να διασώσουν άλλα. Αλλά και οι πολιτικοί όσο προδότες κι αν είναι κάποιοι μαζί με τα ξένα συμφέροντα που τους κατευθύνουν μην νομίζετε ότι δεν βλέπουν ότι έχουν να κάνουν με έναν λαό σκεπτόμενο πολύ περισσότερο από άλλους. Ξέρουν ότι δεν έχουν να κάνουν με βόδια αυτό είναι άλλωστε και το πρόβλημα τους. Να μην υποτιμάμε και τις δυνατότητές μας. Είμαι 28 ετών και βλέπω παντού γύρω μου εξαιρετικά σκεπτόμενα άτομα, στην ηλικία μου ή ακόμη και νεότερα με γνώσεις και αντίληψη σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό απ’ότι σε άλλες χώρες (κοπέλες οι περισσότερες είναι αλήθεια). Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι είναι άνεργοι και δέσμιοι του συστήματος λαμογιας ρουσφετιών και αναξιοκρατίας.Είναι εγκλωβισμένοι. Είμαστε αδρανείς και τα δεχόμαστε όλα γιατί λιγοστεύει επικίνδυνα το ψωμί που έχουμε να φάμε (όταν τελειώσει εντελώς δεν ξέρω τι θα γίνει).Η ανεργία καλπάζει, η Ελλάδα πια δεν παράγει τίποτα, πάνε και τα ναυπηγεία Ελευσίνας. Ο λαός όμως δεν κάνει τίποτα γιατί φοβάται ότι θα τιναχτούν όλα στον αέρα και θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα (του καλλιεργούν άλλωστε αυτόν τον φόβο με σκοπό να τον εξοντώσουν) Αναρωτιέμαι για πόσο ακόμα θα ανεχτούμε την παρακμή και τη λαμογιά της γενιάς του Πολυτεχνείου που μας έφερε σ’αυτά τα χάλια, σ’αυτόν τον εκφυλισμό.Ευτυχώς ο Ελληνισμός δεν έχει πεθάνει ακόμα (αν και οι Έλληνες αργοπεθαίνουν δημογραφικά) όπως θα ήθελαν πολλοί: ακμάζουσες μασωνείες και εβραικά λόμπυ ή από την άλλη όλοι αυτοί οι δήθεν νεοπροοδευτικοί που στην ουσία ανασταίνουν και διαιωνίζουν εμφύλια μίση που μας πάνε πίσω στο 1945. Καταλάβατε νομίζω ποιούς λέω.

Σχολιάστε