
Οµιλία Δασκάλου για την 25η Μαρτίου
-Αυτά τα λόγια απηύθυνα στους µαθητές µου, στο 2ο ΕΠΑΛ Αχαρνών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου
Σκέφτηκα να σου µιλήσω για τον Καραϊσκάκη,
Αλλά το µυαλό σου θα πάει στο γήπεδο.
Σκέφτηκα να σου µιλήσω για το 21,
Αλλά ο νους σου θα πάει στην Ορίτζιναλ.
Ωραία, σοφές πατριωτικές κουβέντες,
αλλα το παραμύθι του κρυφού σχολειού που κολλάει?
Zangokounelo δεν απευθυνεται σε εσενα το αρθρο αυτο,αλλα σε εμας τους Ελληνες
ΖΑΝΓΚΛΟΣ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ!
Έχει σημασία εάν υπήρξε ή όχι κρυφό σχολειό;
Έστω και σαν μύθος είναι και ωραίος και χρήσιμος. Εξάλλου τον χρειαζόμαστε τώρα που η παιδεία μας είναι υπό κατοχήν.
Όχι στράβωνα, δεν είναι ωραίος ούτε χρήσιμος ούτε και τον χρειαζόμαστε,
γιατί ο χριστιανισμός είναι το σκότος, έχουμε σαν Έλληνες
πολλούς μύθους και αριστους δασκάλους να μπροσταρουμε.
ΕΛΕΟΣ ΡΕ απο όλα αυτά που είπε ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ σας έμεινε αν υπάρχει το κρυφό σχολείο και πιο μύθο θα μπροστάρουμε?
Μακάρι οι γιοί μου να έχουν τέτοιο δάσκαλο στο σχολείο.
Εννοείται Ξυλοκόπε ότι αυτά είναι δευτερεύοντα ως προς την απελευθέρωση.
Για εμένα από τη στιγμή που παγιώθηκε η δομημένη οθωμανική εξουσία, η πίστη στον Χριστό ήταν αυτή που μας έσωσε από τον ολικό εξισλαμισμό. Διαφορετικά δεν θα διαφέραμε σε τίποτα από τους Τουρκέλληνες που μας πλασάρουν στα Τουρκικά σίριαλ.
Το παιχνίδι παίχτηκε πριν την Τουρκοκρατία και μέχρι την ενθρόνιση του Γενναδείου. Μετά είχε πάρει την πορεία του και μόνο ως ηνωμένοι Χριστιανοί μπορούσαμε να απελευθερωθούμε.
Όμως ισχύει κάτι που έχει πει ο προπονητής Ιωαννίδης. Αν κολλήσεις σε μια επιτυχία ή σε μία αποτυχία, καταστράφηκες.
Σήμερα που μιλάμε είμαστε Χριστιανοί και απελευθερωμένοι. Κοιτάμε μπροστά, δεν υπάρχει λόγος να κολλήσουμε στα γεγονότα του Μαντζικέρτ, ούτε στο κρυφό σχολειό. Είμαστε ελεύθεροι, κοιτάμε μπροστά.
ΖΑΝΓΚΛΟ ΤΕΡΑΣΤΙΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, ΔΗΛΩΜΕΝΕ ΚΤΗΝΟΒΑΤΗ, ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ΒΡΩΜΙΛΟ, ΑΧΡΗΣΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ, ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ !!!
ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΕΛΙΟ ΠΕΤΑΜΕΝΟ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ, ΕΜΠΑ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΟΥ !
ΖΑΝΓΚΛΟ,
«ΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑΡΟΥΜΕ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ, ΛΥΠΗΣΟΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΞΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ !!
Το γνωστό αγράμματο ζώον εκ Σουηδίας, ο ανιστορήτος ο αρχαιολάτρης που δε ξέρει τη ποιο απλά μετάφραση από αρχαία να κάνει που δε μιλάει σωστά ελληνικά χωρίς COPY PASTE έχει άποψη για το κρυφό σχολειό.
Τράβα διάβασε ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΣΤΥΛΙΑΡΙ τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη, του Φωτάκου, του Κολοκοτρώνη να ξεστραβωθείς εσύ και οι όμοιοι σου μπουρδολόγοι της σάχλας από το σύλλογο φολκλόρ που παπαγαλίζετε.
Βασίλης …. «αιωνιος»!!!!!!
Ναι εντάξει, δεν ξέρω αρχαία Ελληνικά, λοιπόν?
Δεν έχω δικαίωμα να λατρεύω το αρχαίο μας πολιτισμό?
Εσύ διεστραμμένε κίναιδε, μόνο αυτό ξέρεις να λες, να χλευάζεις
και να χυδαιολογείς, γιατί έχεις την ψυχή του διεστραμμένου κίναιδου.
Οι Θεοί δεν μου έδωσαν το» chance» να μάθω αρχαία, άλλα μου έδωσαν ένα
χαλκιδικιοτηκο στειλιάρι, που θα φερόσουν πολύ να το αγγαλιασης βρομιαρη κιναιδε.
χαιρόσουν
Ενώ σου έδωσαν την ευκαιρία να μάθεις ελληνικά……
α)chance=ευκαιρία δε το βρήκες σε copy paste??
β)xαλκιδιοτηκο=χαλκιδιώτικο
γ)στειλιάρι= στυλιάρι ούτε αντιγραφή δε ξέρεις βλάκα
Πως είναι δυνατόν ρε ΖΏΟΝ να λατρεύεις κάτι που δε καταλαβαίνεις?
Πως είναι δυνατόν ρε Κουτσουρο να καταλαβαίνεις τον αρχαίο πολιτισμό οταν δε καταλαβαίνεις ούτε τις μεταφράσεις σε νέα ελληνικά?
Τράβα διάβασε κανένα βιβλίο από τα απομνημονεύματα των αγωνιστών του 21 και μετά μίλα για αρχαίο πολιτισμό και κρυφό σχολειό.
Όπως το θέλεις εσύ βασιλάκη, στειλιάρι ή στυλιάρι την ίδια γεύση έχει,
αλλα φοβάμαι ότι θα με ερωτευθείς όπως όλες οι καριόλες γυναίκες!
Επειδή πολλές φορες έχεις πει για το συντακτικό και τα φτωχά Ελληνικά μου,
θα σου πω κάτι να ξέρεις, και να το βάλεις και αυτό στη λίστα σου
τα περί περιαυτολογίας μου, δεν με πειράζει!
Ήμουν ομιλητής σε ένα κοινό 150-200 ειδικευμένων ατόμων και προφεσόρων
στη Μόσχα, καθώς πολλές φορές σε σεμινάρια 10-30 ατόμων σε Γερμανία,
Δανία και άλλες χώρες, όχι βεβαια στα Ελληνικά!
Για πες μου εσύ σμήναρχε, θα μπορούσες να μιλήσεις μπροστά σε πέντε ανθρώπους
χωρίς να βρίζεις? Η’ θα στέγνωνε η γλώσσα σου και θα έτρεμαν τα χερια σου, ποντικέ?
Φαντάζομαι ότι μπροστά σε ένα σμήνος χήνες, δεν θα είχες πρόβλημα! Χε..χε..
Τέλος πάντων έχεις βρει και εσύ την θέση σου στην κοινωνία σαν καραβανάς,
δεν είναι βεβαια και άσχημα να μην κάνεις τίποτα και να έχεις ένα μισθουλάκο!
Δεν είναι βεβαια πολλά, αλλα έχεις το ελεύθερο να γράφεις μαλακίες
και να βρίζεις τον κόσμο μέσω internet όλη μέρα!
Σουηδέ,
Καταρχήν δε ξέρεις το μισθό και τα εισοδήματα μου ούτε τι ακριβώς κάνω. Οι συνεχείς αναφορές σου για χοντρό πορτοφόλι για λεφτά με τη σέσουλα, για χαβιάρια για όργια με ιερόδουλες εκτός ότι αποτελούν μυθεύματα είναι δηλωτικά της βαθύτατα συμπλεγματικής προσωπικότητας σου της πνευματικής και ηθικής σου κατάπτωσης.
Κατά δεύτερον ο υπόλοιπος κόσμος δεν έχει καμία σχέση με Αμόρφωτα Ζώα σαν εσένα που λειτουργούν ως εντεταλμένες εθνοαποδημητικές γραφίδες. Η ταύτιση σου με τον υπόλοιπο κόσμο είναι τουλάχιστον ατυχείς.
Εχεις ομολογήσει επίσης ότι συνάπτεις συμμαχίες υπεράσπισης με ομοιδεάτες σου επιβεβαιώνοντας στο έπακρο τα γραφόμενα μου περί στημένων διαλόγων και σχολίων.
Κατά τρίτον πάρε κανένα βιβλίο για την ελληνική ιστορία (σου συνέστησα μερικά) μπας και ξεστραβωθείς και μας απαλλάξεις από τη συνεχή ταλάντωση του βλακόμετρου.
Δε μου έλυσες την απορία μου του πως είναι δυνατόν να λατρεύεις κάτι που δε κατανοείς και να είσαι μέρος ενός έθνους όταν δε μιλάς τη γλωσσα του?
Μόνο εγκιβωτισμένα μυαλά και παπαγαλάκια μπορούν να το κάνουν αυτά.
Το κρυφό σχολειό για να επάνερθουμε στο θέμα μας ΜΠΟΥΦΟ εκτός από μέρος της πολιτιστικής παράδοσης της Ελλάδος είναι και ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ των Ελλήνων στη διαφύλαξη της γλώσσας, των παραδόσεων, και των εθίμων τους. Τα απομνημονεύματα των αγωνιστών του 21 αυτά γράφουν και έτσι πορεύτηκε επιτυχώς ο τόπος.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ στο κόσμο δεν άντεξε και δε διατήρησε τη γλώσσα του μετά από τέτοιους απηνείς διωγμούς και τέτοια καταπίεση επί 400 χρόνια.
Το πάρτυ της παραχάραξης της ιστορίας του τόπου μέσω χαλκευμένων στοιχείων ΤΕΛΕΙΩΣΕ για πάντα.
Κατάλαβες αγράμματο Ζώον εκ Σουηδίας?
Ειρήνη ημίν συμπατριώτες. Δεν υπάρχει λόγος να βριζόμαστε.
Βασιλάκη, μη χτυπιέσαι πάλι έτσι και θα σχίσεις κανένα καλτσών, και μιλώ και κατανοώ
τα Ελληνικά αρκετά καλά. Το ποιος έχει πνευματική και ηθική κατάπτωση φαίνεται μέσα από τον οχετό τον γραπτών σου κεκαλυμμένο στην καθαρεύουσα, αλλα το νόημα
είναι ένα, ύβρις και μισος που ξεχειλίζει σαν σκατό από λασκαρισμένο πρωκτό!
Δεν είμαι εντεταλμένος κανενός, αυτά είναι τα κυνεδιστικα σου περιττώματα που βγάζεις
από το στόμα, αλλα χαίρω μεγάλης εκτιμήσεως από πολλούς ανθρώπους σε διάφορες χώρες.
Την Ελληνική ιστορία την έχω μελετήσει για αυτό και δεν μπορείς να με
αντικρούσεις με επιχειρήματα παρά βρίζεις σαν δαρμένη πουτάνα.
Το κρυφό σχόλιο βασιλάκη, δεν είναι μέρος πολιτιστικής παράδοσης,
αλλα ένα ακόμη ψέμα στο μέγα οικοδόμημα του σκοταδιστικού χριστιανισμού.
Το ιερατείο ζώο δεν έκανε αντίσταση, αλλα αφόρισε την επανάσταση ζώο.
Τον αν αντέξαμε και κρατήσαμε την γλώσσα μας, αυτό δεν βοήθησε η εκκλησία,
το αντίθετο, έκανε τα πάντα στο βυζάντιο να σβήσει οτιδήποτε Ελληνικό, ζώο,
τα πάντα γκρεμίσθηκαν και πυρπολήθηκαν, η λέξη και μονο Έλλην, σήμαινε θάνατο,
ζώο, και τώρα μας λες κρυφό σχόλιο και αντίσταση από την εκκλησία, χαϊβάνι.
Αλλα τι να περιμένει κανείς από έναν κίναιδο, μεγαλωμένο μέσα σε οίκο ανοχής,
λόγο επαγγελματικής σχέσης και έναν αποτυχημένο καραβανά, που βρίζει,
χλευάζει και προκαλεί του πάντες στο blog!?
Βασιλάκη, τους άλλους ίσως τους φόβισες, ίσως δεν γουστάρουν την φασαρία
και σε πάνε πάσο, εγώ σε γράφω στα παπάρια μου και όσο θα με επιτίθεσαι
χωρίς λόγο, θα τρώς τις φάπες σου, μαζόχα ασβέ.
Πάντως αυτές οι διαδικτυακές αντιπαραθέσεις με χρήση απαξιωτικών και ύβριστικών χαρακτηρισμών ΔΕΝ οδηγούν πουθενά!
Από πλευράς μου εντέλει, προτίθεμαι να λήξω την αντιπαράθεση, που κακήν κακώς άρχισε τελευταία, μεταξύ εμού και του zanglo!
Φράσεις όπως,παπιολόρδος,απόγονος των Βίκινγκς,κατάλοιπο των Βίκινγκς κτλ τις παίρνω πίσω και λέω σε όλους πως ο zanglos είναι ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!Πιστεύω ικανοποιημένος!!
Παρόλα ταύτα δεν προτίθεμαι στο εξής να δημοσιεύσω ότιδήποτε χλευαστικό σχόλιο κατά της επίσημης θρησκείας της χώρας μας σεβόμενος τα πιστεύω των υπολοίπων σχολιαστών!
Κρατήστε την λέξη Θρησκεία!Δεν ανέφερα την φράση Επίσημη Εκκλησία!
Εγώ θα προβληματίσω λίγο τον φίλο Ζαγκλό με τον όρκο των Ιερολοχιτών:
«Ως Χριστιανός ορθόδοξος και υιός της ημετέρας Καθολικής Εκκλησίας, ορκίζομαι στο όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της Αγίας Τριάδας να μείνω πιστός εις την Πατρίδα μου και εις την Θρησκείαν μου.
Ορκίζομαι να ενωθώ με όλους τους αδελφούς μου Χριστιανούς δια την ελευθερίαν της Πατρίδος μας.
Ορκίζομαι να χύσω και αυτήν την υστέραν ρανίδα του αίματός μου υπέρ της θρησκείας και Πατρίδος μου.
Να αποθάνω μετά των αδελφών μου υπέρ της Ελευθερίας της Πατρίδος και της Θρησκείας μου.
Να φονεύσω και αυτόν τον ίδιον τον αδελφόν μου, εάν τον εύρω προδότην της Πατρίδος μας. Να υποτάσσομαι στον υπέρ της Πατρίδος μου αρχηγόν, Να μη βλέψω εις τα όπισθέν μου, εάν δεν αποδιώξω τον εχρόν της Πατρίδος και Θρησκείας μου.
Να λάβω τα όπλα εις κάθε περίστασιν, ευθύς μόλις ακούσω ότι ο Αρχηγός μου εκστρατεύει κατά των τυράννων και να συγκαταφέρω άπαντας τους φίλους και γνωρίμους μου εις το να με ακολουθήσωσιν. Να βλέψω πάντοτε τους εχθρούς μου με μίσος και με περιφρόνησιν. Να μη παρατήσω τα όπλα προτού να ιδώ ελευθέραν την Πατρίδα μου και εξολοθρευμένους τους εχθρούς της.
Να χύσω το αίμα μου, ίνα νικήσω τους εχθρούς της θρησκείας μου ή ν΄ αποθάνω ως μάρτυς δια τον Ιησού Χριστόν.
Ορκίζομαι τέλος πάντων εις το της Θείας Μεταλήψεως φοβερόν Μυστήριον ότι θα υστερηθώ της Αγίας Κοινωνίας εις την τελευταία μου εκείνην ώρα, εάν δεν εκτελέσω απάσας τας υποσχέσεις, τας οποίας έδωσα ενώπιον της εικόνος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού »
Δεν μπορούμε να κάνουμε διαχωρισμό. Το Ελληνικό πνεύμα ζούσε πριν τον Χριστιανισμό αλλά και μετά. Οι Ιερολοχίτες ήταν μορφωμένοι και γνώριζαν την προ χριστού Ιστορία. Δεν γίνεται να βγάλουμε την ορθοδοξία με το στανιό από την Ελληνική ιστορία.
Σαφώς και στα χρόνια του Βυζαντίου υπήρξαν πολλές ανωμαλίες. Σαφώς και το μοναστικό ρεύμα αποδυνάμωσε τον Βυζαντινό στρατό. Αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά. Και ειλικρινά προβληματίζομαι με τους θρησκειομηδενιστές (δεν αναφέρομαι στον Ζαγκλο προσωπικά) μήπως δεν είναι και τόσο αθώοι. Μήπως δηλαδή βάλλοντας την ορθοδοξία υπέρ, υποτίθεται, του Ελληνικού πνεύματος, στην ουσία βάζουν μπαρούτι στα θεμέλια του ΝεοΕλληνικού έθνους.
Όταν έρθει η ώρα να χωρίσουν Ελληνισμός και Ορθοδοξία θα το δουν εκείνοι οι Έλληνες που θα έρθουν στο δίλημμα. Μέχρι τότε ας μην είμαστε απόλυτοι.
Φιλε Στραβων, θα πρέπει να συμφωνήσεις μαζί μου ότι ο Ελληνισμός,
ή οι Εθνικοί Έλληνες ποτε δεν ζήτησαν ρεβάνς ή επεδίωξαν κάτι εναντια
στην επίσημη θρησκεία του κράτους, ποτέ!
Τουναντίον, όλοι οι ιεράρχες μικροί και μεγάλοι κρούουν τον κώδωνα του
κινδύνου κατά τον παγανιστών ειδωλολατρών, και ποιοι είναι ετούτοι?
Αυτοί που θέλουν να δοξάζουν τους θεούς τον προγόνων μας και όχι τους
ξενόφερτους ασιάτες, και γιατί να απαγορεύεται και να χλευάζεται
η θρησκεία τον προγόνων μας?
Αυτές είναι οι ερωτήσεις, τώρα τι όρκο έδιναν οι έτσι και οι γιουβέτσι,
δεν με ενδιαφέρει καθόλου, αλλα τον όρκο που δίνανε Οι Αθηναίοι
ή οι Σπαρτιάτες ή οι Μακεδόνες πρόγονοι μου με ενδιαφέρει.
Τους όρκους αυτούς δεν θα τους γράψω γιατί τους ξέρεις.
Όρκος Αθηναίων σε νεοελληνική μετάφραση:
Δε θα ντροπιάσω τα όπλα μου,
ούτε θα εγκαταλείψω τον συμπολεμιστή μου
όπου κι αν ταχθώ να πολεμήσω,
θα υπερασπίζω τα ιερά και τα όσια,
και μόνος και με πολλούς,
και την πατρίδα δε θα παραδώσω μικρότερη,
αλλά μεγαλύτερη και πολεμικότερη απ’ όση θα μου παραδοθεί.
Θα πιστεύω στους Θεούς
και στους ισχύοντες νόμους θα υπακούω,
και σε όσους άλλους νόμιμα θεσπισθούν.
Κι αν κάποιος αναιρέσει ή αμφισβητήσει
τους θεσμούς δεν θα το επιτρέψω,
θα τον πολεμήσω είτε μόνος είτε με όλους.
Και τις ιερές παρακαταθήκες των πατέρων θα τιμήσω.
Μάρτυρές μου οι θεοί
Αγραυλος, Ενυάλιος, Άρης, Ζεύς, Θαλλώ, Αυξώ, Ηγεμόνη
Άρα; Άρα το πνεύμα είναι ίδιο.
Επομένως συμφωνείς ότι το Ελληνικό πνεύμα επέζησε και μέσα στον Χριστιανισμό και ότι ο ιερός όρκος των Ιερολοχιτών είναι το ίδιο σημαντικός με τον αρχαίο Αθηναϊκό;
Οι στρατιώτες του Ιερού λόχου σκοτώθηκαν όλοι ως άλλοι 300.
Μην ξεχνάμε επίσης ότι τόσο ο Χριστός όσο και ο Ζεύς, είναι Θεοί ανθρωπόμορφοι. Δεν είναι μια πέτρα όπως το Ισλάμ. Δεν είναι μετασαρκώσεις θεών όπως την Αίγυπτο. Στην ουσία δηλαδή έχουν κοινά στοιχεία.
Είναι ομοια και όμως διαφέρουν!
Ο Δίας είναι Έλληνας και σκέφτεται το καλό τον Ελλήνων, ο γιαχβέ μέσο avraam
και ευαγγελιστών καταριέται τους Έλληνες, προφητεύει σφαγές, επιδημίες και
καταστροφές κατά των Ελλήνων! Πως δηλαδή είναι το ίδιο δεν το καταλαβαίνω!
Πως να πιστέψω έναν θεό που στέλνει τους ανθρώπους στην αιώνια κόλαση
με βασανιστήρια, και όχι βεβαια τους αμαρτωλούς, γιατί όλοι οι άγιοι ήταν αμαρτωλοί
έως απάνθρωποι, αλλα σαν τρόπο χειραγώγησης και υποδούλωσης τον ανθρώπων.
O βυζαντινός χριστιανισμός είδε τον ελληνικό πολιτισμό ως τον κύριο εχθρό του και τον
πολέμησε με όλα τα μέσα. Το χριστιανικό Βυζάντιο δεν έχει ανάγκη τη φιλοσοφία,
την έρευνα, τον διάλογο, αλλά τη θεολογία, τη μοναδική αλήθεια, το δόγμα!
Αντί της αμφισβήτησης ζητά την υποταγή και την τυφλή πίστη. Δεν θέλει τον έρωτα και
την απόλαυση αλλά τον ασκητισμό και το μίσος για το σώμα. Δεν ενδιαφέρεται για τον δημόσιο
και πραγματικό βίο ton ανθρώπων αλλά για την μετά θάνατον ζωή!
Ο χριστιανισμός και ο Ελληνισμός είναι δυο ανόμοια πράγματα
Αναφέρομαι σε κάτι συγκεκριμένο και όχι στις θρησκείες γενικότερα. Εστιάζω δηλαδή στην επανάσταση, στην οποία εστιάζει και το άρθρο. Και κάθε πόλεμος χρειάζεται πέρα από το φυσικό (οργάνωση, πειθαρχεία κλπ) και το μεταφυσικό (πίστη, όρκο).
Επομένως στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή της επανάστασης, χωρίς την ένωση κάτω από μια κοινή πίστη, θα ήμασταν ακόμη υπό των Τούρκων. Γιατί ο πολεμιστής, για να βάλει τη ζωή του σε κίνδυνο, χρειάζεται και έναν σοβαρό λόγο να το κάνει. Αυτός μπορεί να είναι η αγάπη για την πατρίδα και τους (όποιους) θεούς (και την δόξα στην αρχαιότητα).
Αυτό που λες είναι γενικότερο, συμφωνώ αλλά έχω και ενστάσεις. Σήμερα η εθνική θρησκεία είναι για γέλια. Έχω πάει μια-δυο φορές στα προμύθεια και οι άνθρωποι είναι γραφικοί, προσπαθούν να ιδρύσουν μια δογματική 12θεική θρησκεία με χριστιανικές μεθόδους. Γενικά φίλε μου, είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, γιατί μια θρησκεία δεν μπορεί να είναι ακαδημαϊκής μορφής, χρειάζεται πιστούς, ήθη και έθιμα αλλά κυρίως ΝΑΟΥΣ. Και οι ναοί είναι όλοι κατεστραμμένοι. Με υπαιτιότητα των Χριστιανών; Ναι, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ναοί. Επίσης μια θρησκεία πρέπει να χάνεται στο χρόνο για να μην αγγίζει το λογικό κομμάτι του ανθρώπου. Η εθνική όμως θρησκεία είναι ουσιαστικά νέο κίνημα. Εγώ σε πρώτη φάση θέλω την αναστήλωση των ναών και βλέπουμε.
Φιλε Στράβων καταλαβαίνω το φιλοσοφικό σκεπτικό σου,
άλλωστε το όνομα σου δηλώνει το πιστεύω σου, δεν είμαι
δώδεκαθεϊστής, δεν πιστεύω σε θεούς δημιουργούς, αλλα εν μέρει
έχεις δίκιο, o λαός χρειάζεται κίνητρα, αλλα όχι πάντα θρησκευτικά!
Έχουμε πολλά παραδείγματα από επαναστάσεις χωρίς θρησκευτικό μπάχαλο.
Εξάλλου, όπως το ανέλυσα εν συντομία πριν, το πατριαρχείο όχι μονο
καταδίκασε και αφόρισε την επανάσταση, αλλα έλαβε ενεργά ρολο να
διαλαλήσει στον λαό ότι είναι προς όφελος μας η τουρκοκρατία!
Αν σήμερα και μετά από τα τραγικά για την χωρα μας γεγονότα γινόταν
μια επανάσταση με θρησκευτικούς μπροστάρηδες, θα αποτύχαινε!
Δεν εκφάζει τον λαό η εκκλησία εκτός από κάτι γριές
και μια μικρή ομάδα φοβισμένων ποιμνίων.
Στον αντίποδα είναι ο 12θεϊσμός που μεγαλώνει κάθε μέρα
και ακόμη περισσότερο η αθεΐα που με βρίσκει σύμφωνο.
Αυτό που μπορεί να μας ενώσει είναι η Εθνική συνείδηση
και όχι παρακλήσεις σε παναγίες και πράσινα άλογα!
Τα δόγματα έχουν ένα χαρακτηριστικό. Είναι βραδυφλεγείς βόμβες, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σκάσουν. Οι δογματιστές (Ιερείς, κομμουνιστές κλπ) το μόνο που απλά πρέπει να κάνουν είναι να επαναλαμβάνουν τα σταθερά τους διδάγματα.
Είπεν ο κύριος… οι μέν
Ο καπιταλισμός και το κεφάλαιο…οι δε
Κάθε μέρα τα ίδια λόγια, μπλά μπλα μπλα.
Αυτό δεν είναι φιλοσοφία, είναι όμως σύστημα. Υπό κατάλληλες συνθήκες ενεργοποιούνται συγκεκριμένες αντιδράσεις από τους ανθρώπους. Επομένως μην είσαι σίγουρος γιαυτό που λες. Όταν κινδυνεύει η ζωή κάποιου χρειάζεται μια θρησκεία. Κάτι που να προσδώσει νόημα στον θάνατο του. Τότε πλημμυρίζουν τα μυαλά του κόσμου με όλα αυτά τα ανούσια μπλά μπλά που όμως σε εκείνες τις στιγμές αποκτούν νόημα.
Στην ουσία δηλαδή ο λόγος του κόμματος ή της εκκλησίας επενδύει στην ανοιχτή πόρτα στο υποσυνείδητο και αυτές οι ιδέες μένουν εκεί και περιμένουν τη σειρά τους.
Μην είσαι σίγουρος επομένως για τις γιαγιάδες. Μπορεί να ξαφνιαστείς ακόμη και με τον εαυτό σου.
Στράβων επέτρεψε μου να παρεμβληθώ στη συζήτηση που είχες με τον zanglo και να σου πώ ότι σε μία σφυγμομέτρηση του 2000 το 87% τών τότε νεαρής ηλικιας Ελλήνων δήλωσε ότι το εκφράζει η Ορθόδοξη Θρησκεία!
Οι θρησκείες αποτελούν είδος ανθρώπινης ανάγκης καθώς μέσω αυτών η συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων μας προσπαθεί να βρεί ποιό είναι το νόημα της ζωής!Δηλαδή για ποιό λόγο έχει έρθει σε αυτόν τον κόσμο ποιό το νόημα της ύπαρξής του ανθρώπου και κυρίως αν υπάρχει μετά θάνατον ζωή!
Θρησκείες υπήρχαν ,υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν εις τον αιώνα των άπαντα! Το παν είναι να υπάρχει σεβασμός στα πιστεύω των συνανθρώπων μας όποια και να είναι αυτά!
Με μεγάλη ευχαρίστηση δέχομαι την παρεμβολή σου Πελοποννήσιε και κάθε παρεμβολή.
Ο Ελληνισμός ουδέποτε υπήρξε ασεβής απέναντι σε άλλες θρησκείες. Ακόμη και σήμερα δεν έχουμε πρόβλημα με του Βουδιστές, τους ζωροάστρες κλπ. Το μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με τους ισλαμιστές η οποία δεν είναι μια απλή θρησκεία αλλά είναι επεκτατική κοσμοθεωρία. Στην ουσία δηλαδή η όποια αντίδραση των Ελλήνων Χριστιανών έχει να κάνει με την προσπάθεια επιβολής του Ισλάμ.
Φαντάζομαι ότι συμφωνείς. Αυτό όμως που νομίζω ότι πιστεύει ο Ζαγκλός είναι ότι και ο Χριστιανισμός ιδίας αντίληψης θρησκεία είναι. Στην ουσία δηλαδή ήταν ένα ισλάμ πριν το Ισλάμ, που σαν παλιρροϊκό κύμα σάρωσε τον Ελληνισμό. Οι δύο θρησκείες δηλαδή δεν έχουν σκοπό την ικανοποίηση της ανασφάλειας των πιστών των αλλά την επέκταση τους.
Αυτή είναι και η ασυμβατότητα με τον Ελληνισμό που μπορούσε να δεχθεί στην αγκαλιά του κάθε είδους θρησκεία πριν από την έλευση του Ιησού. Μην ξεχνάμε το προσκύνημα του Μ.Αλεξάνδρου στη Σίβα.
ΟΜΩΣ, μπορεί να είναι ο Χριστιανισμός ένα Χριστοκεντρικό ισλάμ, είναι όμως και ο μόνος σοβαρός αντίπαλος του. Όσοι Έλληνες του Βυζαντίου δεν ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό, σε βάθος χρόνου έπεσαν στα νύχια του ισλάμ. Και επειδή πιστεύω (ίσως σωστά, ίσως λανθασμένα) ότι θα ξαναέχουμε θρησκευτικούς πολέμους, προβληματίζομαι ιδιαίτερα με τον πόλεμο εναντίων του Χριστιανισμού. Η έξοδος από τα δόγματα χρειάζεται πολύ υψηλό επίπεδο γνώσεων, κάτι που φυσικά δεν έχει η πλατιά μάζα. Δεν είναι ίσως τυχαίο ότι κάποιοι βυζαντινοί αυτοκράτορες ήταν συνειδητά Χριστιανοί από τακτική, και μάλλον έπραξαν σωστά.
Η για να διορθώσω την τελευταία μου φράση, καθώς δεν έχω μελετήσει πολλά από το Βυζάντιο, υποπτεύομαι ότι έπραξαν σωστά.
Πράγματι Στράβων!Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου!Όπως τα λές είναι!Δεν έχω να κάνω καμιά παρατήρηση ή έστω να προσθέσω κάτι!
Στράβων!!!Πως κάνεις bold;
Πάντως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να Ισλαμοποιηθεί η Ελλάδα διότι μουσουλμάνοι που διαβιούν στη χώρα μας,ακόμη και Ελληνες παρακαλώ,έχουν δηλώσει πως θεωρούν αδέρφια τους, τους Τούρκους λόγω θρησκεύματος!
Αν έχω ενημερωθεί σωστά υπάρχει ένας πολύ ιερός μουσουλμανικός κανόνας που απαγορεύει ΑΥΣΤΗΡΑ στους μουσουλμάνους να αντιμάχονται μεταξύ τους!
Εαν Ισλαμοποιηθεί η Ελλάδα απλά η Τουρκία θα μας αλώσει και μάλιστα ειρηνικά,χωρίς τουφεκιά!Αυτό είχα να προσθέσω μόνο!
Επώνυμε,
δες την εντολή εδώ.
Φυσικά ο πόλεμος μεταξύ Ιράν και Ιράκ το διάστημα 1980-1988 ήταν πόλεμος μεταξύ Σουνιτών(Ιράκ)-Σιιτών(Ιράν) δύο ισλαμικές αιρέσεις που αλληλομισιούνται μεταξύ τους θανάσιμα!
Οι μέν αποκαλούν τους δε αιρετικούς!
Eponymos τελικα τι θελει να πει ο ποιητης για το αστερι του Δαβυιδ πανω απο τον σταυρο? Ξερεις τιποτες?!
@35 Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω!
@37 Απολύτως τίποτα!!
Δεν γνωρίζω πολλά από το Ισλάμ αλλά νομίζω ότι σιίτες και σουνίτες είναι στα μαχαίρια.
Το θέμα είναι ότι το Ισλαμ είναι σαν Πυραμίδα (χωρίς το σάν). Αν βάλεις convert to Islam στο google, θα το δεις πρώτο-πρώτο, γιατί είναι διαφημιζόμενη σελίδα.
Πολλοί καλλιτέχνες επίσης ισλαμοποιούνται, αυτοί λένε ειλικρινά, αλλά εγώ πιστεύω ότι είναι για την πυραμίδα. Αν ξέρεις πως δουλεύουν οι Πυραμίδες θα με καταλάβεις.
Και ένας δικός μας το έκανε, ο Κύπριος πρώην Cat Stevens, νυν Yusuf Islam.
Στο youtube γίνεται χαμός από ανθρώπους που και καλά ασπάστηκαν το Ισλάμ, πχ έδώ
Αυτό βέβαια με βάζει σε σκέψεις για τον ρόλο των δικών μας καμπαναριών, που στην εποχή τους ήταν διαφημιστικά όργανα. Είναι ίδια η μέθοδος, ίδιοι οι τρόποι και είναι σαφώς Εβραϊκοί. Σε οικονομία, πολιτική, θρησκεία κλπ, πάντα ίδια μέθοδος. Πυραμίδα.
@36.Βασικά ο πόλεμος Ιράν Ιράκ έγινε για τον υδράργυρο σε ένα ποτάμι κοντά στα σύνορα.
Ένα άλλο διαφημιστικό κόλπο προσηλυτισμού (σκέφτομαι) ότι μπορεί να είναι τα δικά μας κάλαντα. Πάνε παιδί μου να πεις τα κάλαντα.
Πάει το παιδί.
Βλέπει το άλλο παιδί.
Τον άλλο χρόνο πάει και το άλλο. Η για ακριβολογώ…την άλλη Κυριακή.
Μην δίνεται και πολύ βάση σε όσα λέω, σκέψεις μου είναι, δεν βάζω και το χέρι στη φωτιά ότι είναι έτσι.
Ο καθένας επισκέπτεται το παρόν ιστολογιο ώστε να μπορεί, να εκφράζει με αξιοπρέπεια τις απόψεις του!Όποιες και να είναι αυτές!
Στράβων μιά χαρά εκφράζεις αυτά που σκέφτεσαι!
Αρκεί φυσικά να είναι αξιοπρεπείς απόψεις, χωρίς απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς όπως είδα αρκετά πιό πάνω!
Αρκεί φυσικά να είναι αξιοπρεπείς απόψεις με επίπεδο, χωρίς απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, όπως δυστυχώς, είδα αρκετά πιό πάνω!
Έχεις δίκιο Πελοποννήσιε. Στις ημέρες μας όμως είμαστε όλοι πολύ φορτωμένοι και τις περισσότερες φορές ξεκινάμε να μιλήσουμε με νεύρα. Μπορεί να μαλώσεις με κάποιον και μετά να καταλάβεις ότι απλά τον παρεξήγησες.
Έφυγε ο Ζαγκλός;
Στραβων, θα σε δυσαρεστήσω, αλλα δεν το πιστεύω αυτό που λες για την ανάγκη
πίστης για να πολεμήσω την αδικία! Για μένα είναι το πατρίδα οικογένεια.
Επίσης στατιστικά βλέπουμε ότι όπου μεγάλα ποσοστά θρησκευόμενων,
τόσο χαμηλότερο πολιτιστικό επίπεδο, USA, Ιράν, Ελλάδα!
Δηλαδή όσο λιγότερο οι άνθρωποι πιστεύουν σε θεούς και δεισιδαιμονίες
τόσο περισσότερο απελευθερωμένοι είναι.
Τώρα βεβαια έχεις δίκιο ότι η μάζα θέλει τον θεό της στα δύσκολα και
ειδικά στην θέα, ιδέα του θανάτου! αλλά αυτό είναι αδυναμία και
αυτό ακριβώς εκμεταλλεύεται η ΑΕ εκκλησία!
Οι χριστιανοί πιστεύουν στην ζωή μετά θάνατο, αλλά όλοι τρέμουν στην ιδέα
του θανάτου! Στον αντίποδα οι άθεοι σαν και μένα που δεν πιστεύουν σε άλλη ζωή.
Aδιαφορώ αν θα πεθάνω σήμερα η αύριο, η άλλη ζωή για μένα είναι όταν βλέπω τα
παιδιά μου και μέσα στα ματια τους βλέπω τον πατέρα μου και τον εαυτό μου, αυτό είναι
η αιωνιότητα, τα περί άλλης ζωής είναι παραμύθια των θρησκειών για ευνόητους λόγους!
Τέλος πάντων, το θέμα είναι πολύ μεγάλο, επίσης ο καθένας το πιάνει από το
δικό του perspective και ας το αφήσουμε και να πιάσουμε κάτι επίκαιρο
σε άλλο άρθρο, χαίρουμε που ακούω τις απόψεις σου.
ΖΑΝΓΚΛΟΟΟΟ ΡΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ ΠΡΟΒΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ ? ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΣΟΥ ΚΤΗΝΟΒΑΤΗ ΒΡΩΜΕΡΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ.
ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΘΑ ΤΡΩΣ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΟΥ.
Το Ελληνικό πνεύμα Ζαγκλέ, θέλει την μεταθανάτια ζωή και αυτήν την αποκαλεί δόξα (δοκώ:φαίνομαι). Αυτή είναι η κινητήριος δύναμη του Ελληνισμού.
Σαφώς και είναι τεράστιο το θέμα, άλλα οι Έλληνες ουδέποτε ήταν άθεοι.
Σουηδέ,
Σου έχω επισυμάνει ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΖΩΟΝ να διαβάσεις κανένα βιβλίο για να ξεστραβωθείς περί της ελληνικής ιστορίας.
Τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη του Κολοκοτρώνη του Φωτάκου και άλλων η εκκλησία τα υπαγόρευσε??? Εκείνοι που εζησαν τότε και αγωνίστηκαν δεν ήξεραν.
Εμαθες εσύ ο Σουηδός υπήκοος, και ήρθες ως αγράμματο ζώον από τη Στοκχόλμη χωρίς παιδεία στο όνομα της «πεφωτισμένης» αλήθειας και μέρος μιας γραφικής ανυπόλυπτης καρικατούρας να κάνεις μαθήμτα ιστορίας σε ΕΛΛΗΝΕΣ. Ισα ντιντή.
Το ΚΟΜΠΛΕΞ σου σχετικά με οτιδήποτε σχετίζεται με την εκκλησία και το χριστιανισμό είναι μνημειώδες και καταγεγραμμένο στο ιστολόγιο.Εφτασες στο κατάπτυστο σημείο να προσεύχεσαι να ισλαμοποιηθεί η ελλάδα για να αφανιστεί ο χριστιανισμός. Τα ξέχασες????
Σου το επαναλαμβάνω για νιοστή φορά. Οταν θα παραχαράσεις την ελληνική ιστορία και θα βεβηλώνεις τα σύμβολα όπως κάνεις με τη σημαία, το κρυφό σχολειό κλπ κλπ θα λαμβάνεις ΑΜΕΙΛΙΚΤΕΣ απαντήσεις.
Επίσης ΨΕΥΤΑΚΟ να μη κρύβεσαι πίσω από την αθεία. Είσαι δηλωμένος οπαδός δωδεκαθειστικού ψευδοιδελογήματος που έχει κριθεί ΕΚΝΟΜΟ από την ελληνική δικαιοσύνη και σύλλογος φολκλόρ χυδαίων από την ελληνική αστυνομία.
Τώρα για τη γνώση σου περί των ελληνικών έχουμε γίνει μάρτυρες όλοι. Εδώ δε ήξερες τη διαφορά ΔΙΚΑΙΟ με ΔΙΚΙΟ και τι σημαίνει Γηγενής και Απόδημος. Γράφεις κατά κόρον μέσω COPY PASTE. Η λεξιπενία και η διάλεκτος χωματερής είναι χαρακτηριστικό δείγμα της γραφής σου.
Ψευτονταή του ψευδοπροοδευτισμού και ιέρακα της βωμολοχίας που ακριβώς απέκτησες τη «γνώση» και την «αλήθεια» Στα καταγώγεια και στους οίκους αναοχής που συχνάζεις? Στα κυνήγια ποντικών? Στις έστειλε με e-mail o Δίας μέσω κεραυνού στα οπίσθια σου?
Αλήθεια το σχολείο το τελείωσες? Δε ρωτάω για πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακά γιατί αυτά είναι ψιλά γράμματα για εσένα.
Για να τελειώνουμε γιατί κατάντησες γραφικός.
Διάβασε πρώτα βιβλία ιστορίας που διδάσκονται τα ελληνόπουλα προ ΓΑΠ και όταν θα σε εξετάσουμε ότι τα διάβασες θα έχεις δικαίωμα να μιλήσεις και να κρίνεις ως ΣΟΥΗΔΟΣ υπήκοος.
Δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις βασιλάκη? Όλο αυτό το υβρεολόγιο για τι πράμα?
Δεν μπορείς να βάλεις και κάτι σαν αιτια της κωλοδιάρροιας σου?
Έχω ένα πολιτισμένο διάλογο με ένα φίλο και ευγενικά ανταλλάσσουμε γνώμες,
που διαφωνείς? Η’ διαφωνείς για να διαφωνείς και βρίζεις για να σε βρίσουν?
Όχι δεν θα σου κάνω την χάρη να σε βρίσω, γιατί κατανοώ το πρόβλημα σου,.
Mεγαλωμένος σε οίκο ανοχής λόγο επαγγελματικής σχέσης από γονείς,
έμαθες στο ψέμα, στην δολοπλοκία και έχεις απέραντο μίσος για τους ανθρώπους,
αλλα βασιλάκη, δεν σε φταίω εγώ για αυτό!
Αυτή ήταν η άμοιρη η μοίρα σου να δέρνεσαι σαν την
καλαμιά στον κάμπο και να βράζεις μέσα στα σκατά σου!
Και δε μου λες, σαν καλο χριστιανόπουλο που είσαι, τι ψυχή θα παραδόσεις
όταν είσαι έτσι κακός και διεστραμμένος? Όταν μανουριαζεις, βρίζεις, προκαλείς,
χλευάζεις τους συναθρώπους σου και τα σεβάσματα τους?
Είσαι μια ειδική περίπτωση ψυχασθενή ραδιούργου και αν και δεν είμαι
προφήτης, προφητεύω η ζωή σου θα πηγαίνει από τα κακά στα χειρότερα!
Πήγαινε να ανταμώσεις τον διάβολο καταραμένε χυδαιολόγε και δολοπλόκε ποντικέ!
Φιλε Στραβων, τους βλέπεις τους χριστιανούς στα σχόλια 47, 49, 51?
Αυτοί είναι, χυδαιολόγοι χωρίς επιχειρήματα, χλευαστές στα σεβάσματα τον άλλον
και ξέρεις γιατί? Γιατί η μονοθεϊστή εβραϊκή τους αίρεση, δεν παραδέχεται άλλη
θρησκεία και οποιος σκοτώνει ή χυδαιολογεί κατά αλλου ιδεολογήματος,
είναι συγχωρεμένος από τον εκδικητικό θεό της ερήμου!
Δεν μπορούν να αρθρώσουν ιστορική σκέψη και βρίζουν με την επιθυμία να
παρασύρουν τον άλλο επίσης σε ύβρις και να κερδίσουν συμπάθειες στο blog!
Τόσο τιποτένια ψεύτικα υπανθρώπινα ζώα είναι!
Τώρα βέβαια έως ενός σημείου με διασκεδάζουν! Χε..χε… μου θυμίζουν τους ταλιμπάν!
Άντε πες σε δαύτους ότι είναι ζώα! Και αυτό που πιστεύουν είναι για τα σκουπίδια!
E, ναι! Θα που οι χριστιανοί, αλλα, αν τους πεις όμως ότι και τα τρία αυτά
μονοθεϊστικά τερατουργήματα Ισλάμ, χριστιανισμός και Ιουδαϊσμός είναι
εβραϊκής προελεύσεως, τότε θα σου την πέσουν να σε φάνε!
Δημήτρη και Mηλισιε, αυτό (51) δεν είναι μόνο άσχετη προσωπική αντιπαράθεση,
αλλά αισχρότητες από ένα ζώο που δεν έχει θέση στο blog και το βρωμίζει!
Σουηδέ,
Είδες πόσο πονάει και πόσο πικρή είναι η αλήθεια?
Είναι σύνηθες φαινόμενο όταν δεν έχει κάτι να αρθρώσει ένας ενοχος να καταφεύγει σε γενικότητες αμπελοφιλοσοφίες ψευδοαναλύσεις και πάσης φύσεως αυθαίρετα φληναφήματα.
Εκτός από τα βιβλία ιστορίας για την Ελλάδα που πρέπει να διαβάσεις ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΖΩΟΝ πάρε και ένα λεξικό του Μπαμπινιώτη για να καταλαβαίνεις τις έννοιες των λέξεων και να εμπλουτίσεις το χαλεπό λεξιλόγιο σου μπας και έρθεις σε ένα επίπεδο
Ακροθιγώς μίλησες για επιχειρήματα για σκοταδισμούς ταλιμπάν και άλλους πομφόλυγγες.
Ο κολοκοτρώνης ο Μακρυγιάννης ο Φωτάκος που έγραψαν ξεκάθαρα την υπαρξη του κρυφού σχολειού και τα απομνημονεύματα των οποίων επικαλούμε η εκκλησία τους τα υπαγόρευσε????
Απάντηση θα δώσεις εντεταλμένη γραφίδα????
Ώς Σουηδός υπήκοος κομμιταζής που είσαι με γυφτοσκοπιανή καταγωγή είσαι λογικό να μην σου τα έχουν εγκιβωτίσει σωστά οι πάτρονες-εργοδότες σου στην εκπάιδευση αποχαύνωσης.
Η αλήθεια όμως με βάση τις εγκριτες ιστορικές πηγές των αγωνιστών του 21 είναι η ξεκάθαρη ύπαρξη του κρυφού σχολειού ως ΣΥΜΒΟΛΟ εθνικής αντίστασης των ελλήνων προστασίας, της γλώσσας τους και των παραδόσεων.
Ενα τραγουδάκι που μάθαμε όλα τα ελληνόπουλα στο σχολείο στο ανθολόγιο του δημοτικού
«Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ να πηγαίνω στο σχολειό να μαθαίνω γράμματα του θεού τα πράγματα» η εκκλησία το υπαγόρευσε???
Η ελληνική αστυνομία/διεύθυνση κρατικής ασφάλειας που κατατάσει το ψευδοιδεολόγημα ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΘΝΙΚΌΣ ως ΣΥΛΛΟΓΟΣ φολκλόρ χυδαιομανών και οργιομανών η εκκλησία το υπαγόρευσε????
Ποια λοιπόν είναι τ αεπιχειρήματα σου στο άνωθεν ξεφτίλισμα??? Ποιές είναι οι πηγές σου επί πληρωμή γραφίδα???
Σε ρώτησα τις προάλλες τι έκανες για το βωμό των θυσίας των 12 θεών που βρέθηκε στο Μοναστηράκι ως αρχαιολάτρης. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ γιατί ως ΣΟΥΗΔΟΣ πολίτης ξαι αγράμματος γαρ ούτε που ξέρεις που είναι το Μοναστηράκι και τι αντοπροσωπευει ο συγκεκριμένος ναός.
Σχολείο δε τελείωσες. Αρχαία δε καταλάβαίνεις γρί. Την επιτύμβια στήλη στο μνημείο του αγνωστου στρατιώτη τη καταλαβαίνεις τουλάχιστον ΒΛΑΚΟΜΕΤΡΟ??? Το Μουσείο της Ακρόπολης το εθνικό αρχαιολογικό ξέρεις που βρίσκονται τουλάχιστον? Αμφιβάλλω.
Ρε μογγόλε, με ποιο δικαίωμα μιλάς για ελλάδα εσύ ρε ρουφιάνε δολοπλόκε,
ραδιούργε και χυδαιολόγε? Έτσι είναι οι Έλληνες ρε πουτανοπαιδο?
Τα ίδια σκατά αναμασάς εδώ και τρις μήνες κάθε μέρα, τόσο πολύ σε πόνεσα?
Μα τα ήθελε ο πρωκτός σου!
Τώρα βεβαια με ερωτεύθηκες, το καταλαβαίνω, θέλεις να σε παίρνω κάθε μέρα!
Λοιπόν άντε να βρείς κανένα πάκι, και άσε με εμένα δεν σε γουστάρω πλέον,
είσαι ένας σιχαμερός κίναιδος και η σούφρα σου έχει ξεχειλώσει!
Και πούσαι, εκείνο το λεξικό, να το πασαλείψεις ευχέλαιο και
να το χώσεις εκεί που ξέρεις, με τη βοήθεια του θεού, χωράει! Χε..χε..χε..
Good luck!
Σουηδέ,
Νεύρα πολλά νεύρα βλέπω στον ορυμαγδό του ξεβρακώματος. Διάλεκτος χωματερής με ολίγον τίποτα, διανθισμένο με το τραυλικό σύνδρομο σου, χε χε χε χι χι χι χα χα….
Δεν είχα την απαίτηση από ένα ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΖΩΟΝ Σουηδικής υπηκοότητας, τρόφιμος των χαμετυπείων να ξέρει ελληνική ιστορία.
Είχα τη κρυφή ελπίδα όμως να σε ευαισθητοποιούσα και να ξόδευες λίγα χρήματα από το «χοντρό» πορτοφόλι σου και να αγόραζες ένα λεξικό του Μπαμπινιώτη για να μη καοποιείς τη γλώσσα μας και 3 βιβλία ιστορίας που να καλύπτουν την αρχαία τη βυζαντινή και τη νεότερη μπας και ξεστραβωθείς.
Οι αρχαίοι που λες ότι θαυμάζεις αλλά δε καταλαβαίνεις ούτε και μιλάς τη γλώσσα τους ελεγαν.
«Ανθρωπος αγράμματος ξύλο απελέκητο»
ΥΓ. Δε μου απάντησες τι γράφει η επιτύμβια στήλη του Αγνωστου Στρατιώτη Μπούφο.
Τα σχόλια ορισμένων (κυρίως του zanglou) είναι απαράδεκτα!