"Greek National Pride" blog / ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Εθνικές αλήθειες


 

Γιορτάζουμε σήμερα  την επέτειο της Επανάστασης. Που δεν άρχισε στις 25 Μαρτίου 1821 μήτε στα Καλάβρυτα και από τον Μητροπολίτη Γερμανό, αλλά αυτό δεν έχει τελικά καμιά σημασία: μας το είπαν, το πιστέψαμε, ο μύθος έγινε σύμβολο.

Το σύμβολο αυτό, μαζί με πολλά άλλα της ηρωικής εκείνης εποχής, είναι πολύτιμο αρκεί να μην μετατρέπεται σε μαχητικό σύνθημα εναντίον των ιστορικών που προσπαθούν να ερευνήσουν και να καταγράψουν σιγά – σιγά την αλήθεια.

Σε αντίθεση με τον Διονύσιο Σολωμό μερικοί θεωρούν ότι το εθνικό συμφέρον επιβάλλει το ψεύδος. Έχουν άδικο.

Η γνώση της πραγματικής ιστορίας είναι χρήσιμη. Στην πραγματική αυτή ιστορία περιλαμβάνεται ο διαρκής εμφύλιος συχνά τοπικιστικού και οικονομικού χαρακτήρα που λίγο έλειψε να οδηγήσει στην αποτυχία του εγχειρήματος αν δεν μας έσωζαν οι Μεγάλες Δυνάμεις (Ναβαρίνο και όχι μόνο) που από τότε καθυβρίζουμε. Όπως και η ασύστολη και ιδιοτελής κατασπατάληση των πανάκριβων δανείων – τότε άρχισαν τα όσα μας καταδυναστεύουν σήμερα.

Όπως και η άρνηση του «σύγχρονου» στο όνομα της «παράδοσης» και, στην πραγματικότητα, η άρνηση ενός σύγχρονου κράτους στο όνομα της κυριαρχίας μερικών τοπικών αρχόντων για τους οποίους η Επανάσταση ήταν η αντικατάσταση του Πασά από τους ίδιους. Να γιατί η δολοφονία του Καποδίστρια βαραίνει τόσο στο εθνικό μας
υποσυνείδητο.

Σήμερα η χώρα έχει γεμίσει ασφυκτικά από δήθεν και τόσο συχνά ιδιοτελείς όπως πάντα πατριώτες που «αντιστέκονται» σε νέες «κατοχές» και σε κάθε μέτρο εξυγίανσης της δημόσιας οικονομίας. Δεν είναι όμως πολλοί εκείνοι που «αντιστέκονται» στον παραδοσιακό πειρασμό της φοροδιαφυγής και στην τάση φυγής των κεφαλαίων.

Δεν είναι πολλοί όσοι καταλαβαίνουν ότι μόνο με κοινή προσπάθεια, φαντασία και δουλειά, πολλή δουλειά, μπορεί η χώρα να ξαναπάρει μπροστά ανεξάρτητα από το ποιός κυβερνά. Δεν είναι πολλοί όσοι κλείνουν τα μάτια, όταν δεν χαμογελάνε με κρυφή ικανοποίηση, μπροστά στην τόσο επικίνδυνη δραστηριότητα των κάθε λογής ακραίων τραμπούκων που οδηγούν στην ανωμαλία. Όπως άλλοτε.

Μα τέλος πάντων τόσο εύκολα σε αυτή τη χώρα ξεχάσαμε το τι σημαίνει αλήτης και «αγανακτισμένος πολίτης» και σε τι οδηγεί;

Οι ίδιοι επαγγελματίες αριστεροδέξιοι «υπερπατριώτες» κοπιάζουν με πείσμα να εμποδίσουν κάθε πρόοδο στα λεγόμενα «εθνικά θέματα» χαρακτηρίζοντας «προδότες» όσους επιμένουν αναζητώντας τίμιες και εποικοδομητικές λύσεις. Ενώ όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι χωρίς τη λύση αυτών των προβλημάτων, απλή είναι η πρόβλεψη, «δεν θα δούμε Θεού πρόσωπο». Οι περίφημες «αμυντικές δαπάνες» μας οδήγησαν σε μεγάλο βαθμό στον άκρατο δανεισμό και συχνά στη διαφθορά. Τα περίφημα «αδιαπραγμάτευτα» μας έκοψαν τόσους δρόμους επιρροής και ανάπτυξης στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο και ακόμα και στην Ευρώπη.

 Χρόνια πολλά!

7 thoughts on “Εθνικές αλήθειες

  1. Αν και εκανα την αναρτηση του αρθρου επειδή αυτη είναι η αληθεια,θα διαφωνήσω σε ένα μονο.Οτι οι «αμυντικές δαπάνες» μας οδηγησαν στα σημερινά χάλια.Χωρίς αυτές τωρα ΔΕΝ θα υπήρχε ,τουλάχιστον η μισή σημερινή Ελλάδα.Για τα χαλια μας φταίνε όλα τα αλλα που αναφερει ο αρθρογραφος.

  2. Δ.Ι. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ .ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ?ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»?ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΟΖ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ (ΑΛΒΑΝΙΑ)?ΝΑ ΤΑ ΔΩΡΙΣΟΥΜΕ!!!ΠΟΙΑ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ ΜΑΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ?ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΑ,ΣΚΟΠΙΑ ,ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ,ΓΙΑ ΘΥΜΗΘΙΤΕ ΠΟΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΕΙΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΛΟΓΩ ΦΤΗΝΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!ΠΡΟΣΩΠΟ ΘΕΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ,ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ.ΤΟ ΨΑΡΙ ΜΥΡΙΖΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΗΜΑΙΝΗ ΝΑ ΨΑΧΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ Η΄ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΝΕ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣΑΤΕ ΟΠΟΙΑ ΤΣΙΚΛΑ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ.ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ 1821 ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΓΙΟΙ;Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ Δ.Ι.ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΝΑ ΘΑ ΓΡΑΨΩ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 1996 (ΙΜΙΑ) Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ,ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ,ΚΑΙ Η ΛΥΣΗΣ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ (ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΙΧΤΗ ΟΥΤΕ ΣΦΑΙΡΑ).ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΤΙΑΧΝΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥΣ ,ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ..ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ…ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!

  3. Μας εδωσαν δανεια 500000 λιρες και παιρναμε στο χερι τις 100000.Παραγγελναμε 5 φρεγατες τις προπληρωναμε και λαμβαναμε 2.Στον β παγκοσμιο πολεμησαμε μαζι τους.Το αποτελεσμα ηταν στην Κυπρο να προδιδουν τις θεσεις μας στους Τουρκους.Αναγνωρησαν τα Σκοπια ως Μακεδονια.Αυτες ειναι ιστορικες αληθειες

  4. Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο 1 αλλά καλό και χρήσιμο είναι να θυμηθούμε ότι πολλές απο τις αμυντικές δαπάνες της χώρας δεν ήταν προς το συμφέρον των Ε.Δ της χώρας.

  5. Δεν είναι πολλοί όσοι καταλαβαίνουν ότι μόνο με κοινή προσπάθεια, φαντασία και δουλειά, πολλή δουλειά, μπορεί η χώρα να ξαναπάρει μπροστά ανεξάρτητα από το ποιός κυβερνά. Δεν είναι πολλοί όσοι κλείνουν τα μάτια, όταν δεν χαμογελάνε με κρυφή ικανοποίηση, μπροστά στην τόσο επικίνδυνη δραστηριότητα των κάθε λογής ακραίων τραμπούκων που οδηγούν στην ανωμαλία. Όπως άλλοτε.

    Μα τέλος πάντων τόσο εύκολα σε αυτή τη χώρα ξεχάσαμε το τι σημαίνει αλήτης και «αγανακτισμένος πολίτης» και σε τι οδηγεί;>,>>>>> ΚΥΡΙΕ Ριχάρδο Σωμερίτη,δεν είδα πουθενά προτροπή-καταγγελία,για το κουκούλωμα σκανδάλων,για την σύλληψη των κλεφτών που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο της χώρας μας,δεν είδα να εκφράζετε οργή,ούτε είστε αλήτης,δηλαδή όσοι διαμαρτύρονται για την κατάντια της χώρας μας είναι αλήτες.Μάλλον σίγουρα, σε ηλίθιους απευθύνεστε κύριε,και αυτό με απλά λόγια δείχνει ότι και σεις με τον τεράστιο Πάγκαλο τα φάγατε μαζί,και προσπαθείτε να πείσετε τον κάθε ηλίθιο να μην παρεκτρέπεται,να μην διαμαρτύρεται για την κατάλυση του συντάγματος,για την ληστρική επιδρομή κατά των Μπάζων-μαζών κατ εσάς,παραγνωρίζεται το γεγονός ότι ένα από τα κύρια άρθρα του Ελληνικού συντάγματος είναι ότι ο πολίτης έχει υποχρέωση,αλλά και δικαίωμα να αντιδράσει στην αποδεδειγμένη κατάλυση των νόμων και αυτό σημαίνει δημοκρατική χούντα, και έγινε μόδα,φωστήρες κληρονόμοι κομματικών εμιράτων να μας επιβάλλουν για το καλό μας να πεινάσουμε για να έχετε εσείς όλα τα Λαμόγια χαβιάρι,λιμουζίνες,κότερα,πισίνες,παχυλούς λογαριασμούς στης Ελβετίες,τουριστικά θέρετρα,πάρτι με ούζα,και ότι άλλη ανωμαλία σας κατέβει στο ανώμαλο κεφάλι σας,και όλα αυτά τα έξοδα να πληρώνει το δίποδο ο ΄Έλληνας πολίτης,αυτό θέλετε και αυτό προτρέπεται τα χαϊβάνια, να σας κάνουν όλα τα γούστα με τον ιδρώτα τους,για να περνάτε εσείς καλά και οι μαλάκες Έλληνες ακόμα χειρότερα,αλήθεια εσείς έχετε βίλες κότερα κ.λ.π. Αν δεν έχετε τότε σε ποια συνομοταξία ανθρωποειδούς να σας κατατάξω,αν όχι συνένοχο-συνωμότη-κλεφτρόνι-προδότη,δημοσιογράφο-τσολιά.-

  6. ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΟ ΜΕΤΡΙΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑ..ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΚΥΡΙΟΙ..ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΤΕ ΗΣΥΧΩΣ

  7. Δ.Ι. τι να τις κάνουμε τις αμυντικες δαπανες αφού τα όπλα που αγοραζουμε δεν τα χρησημοποιούμε και τρωμε καρπαζιες απο τους τούρκους…..

Σχολιάστε