"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες αστυνομικοί σε ρόλο σωματοφύλακα


Τα αιτήματα των επωνύμων για προστασία ξεπερνούν αυτά που μπορεί να καλύψει η αστυνομία

Εν μέσω οικονομικής κρίσης και τη στιγμή που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο, 1.845 αστυνομικοί, φυλάνε και προσέχουν επωνύμους, επιχειρηματίες και πολιτικούς οι περισσότεροι από τους οποίους δεν διατρέχουν κανέναν ουσιαστικό κίνδυνο.Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Αποκαλύψεις» πρόκειται για επιχειρηματίες, παλιούς ποδοσφαιριστές και δημοσιογράφους που δεν έχουν κάνει ούτε μια αποκάλυψη που να δικαιολογεί την αστυνομική προστασία που τους παρέχεται.

Υπεύθυνη για την ασφάλεια των επωνύμων είναι η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας Επισήμων, η οποία είναι ανεξάρτητο σώμα και υπάγεται στον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας.

Το προσωπικό της αποτελείται από 1.920 αστυνομικούς από τους οποίους οι 75 εκτελούν χρέη διοικητικών υπηρεσιών. Οι περισσότεροι μάλιστα ενεργοί αστυνομικοί επιθυμούν να μετατεθούν σε αυτή την υπηρεσία καθώς αποκομίζουν υψηλές γνωριμίες αλλά και κερδίζουν περισσότερα, αφού ο μισθός τους αυξάνεται κατά 30% από επιδόματα.

πηγη

15 thoughts on “Χιλιάδες αστυνομικοί σε ρόλο σωματοφύλακα

 1. ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ,ΟΙ
  ΠΩΛΙΤΙΚΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ,ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ,ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΙ
  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΜΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ
  ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

  ΑΦΗΣΤΕ ΑΦΥΛΑΚΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ
  ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ…..

 2. Γιατί ο κύριος Χαρδαβέλας που μας κάνει τον ανυπότακτο,ανεπηρέαστο συμφερόντων και πολύ πατριώτη δεν έβγαλε τελικά τη λίστα με τα ονόματα όσων φυλάσσονται από αστυνομικούς;Αν θυμάστε είχε έρθει σε κόντρα με τον άλλο προβοκάτορα τον Λαζόπουλο για το θέμα αυτό.Εμπρός κ.Χαρδαβέλα, την περιμένουμε και αποδείξτε μας οτι πραγματικά αγαπάτε αυτόν τον τόπο.όχι λόγια μόνο.

 3. Να ήταν μόνο οι αστυνομικοί που φυλάνε τους επώνυμους.Τι δουλειά έχει η αστυνομία κάθε σαββατοκύριακο (που τότε και αν βαράει κόκκινο η εγκληματικότητα) να βρίσκεται στα γήπεδα μήπως κάνουν επεισόδια τα μαστουρωμένα κωλόπαιδα της κάθε ομάδας;Δεν μπορούν να έχουν τη δικιά τους ασφάλεια; Ή μήπως νομίζουν, οτι πιστέψαμε τις αιτιάσεις τους για να μην το κάνουν, τάχα πως δίνουν χρήματα στην πολιτεία για τη φύλαξη.Αφού η πολιτεία τους δίνει επιχορήγηση ,από τα δικά μας χρήματα ξεπληρώνουν την πολιτεία για την ασφάλεια;

 4. Απλή η λύση. Να υποχρεωθεί η αστυνομία να δημοσιεύσει και να δημοσιεύει κατά διαστήματα το πού απασχολεί το προσωπικό της. Δημοκράτες δεν το παίζουμε; Ειναι δυνατόν να έχουμε δημοκρατία και να μην ξέρουμε οτι για την φύλαξη ενός πρώην Πρωθυπουργού χρησιμοποιούνται 75 αστυνομικοί; Λέω φυσικά για τον αείμνηστο Καραμανλή γιατί τότε είχα γνωστό αστυνόμο από την φρουρά του και ξέρω από πρώτο χέρι πόσοι τον φύλαγαν. 75 παρακαλώ. Πλήρης λόχος πεζικού. Πού να βρεθούν μετά αστυνόμοι να φυλάξουν της γειτονιές.

 5. ΚΑΤΑ Τ’ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΜΑΣ

 6. 75 Τωρα ΒΒ η τοτε? Γιατι αντε να πεις τοτε παει και ερχετε αν και υπερβολικο. Για πες μας να ξερουμε!

 7. Οχι μιλάω για τον γέρο και δεν είναι υπερβολή. Αν νομίζουμε οτι η Ελλάδα σάπισε μέσα σε 5-10 χρόνια τότε υπερβάλουμε. Πάντα καραγκιόζηδες είμασταν και πάντα όποιος είχε μία δημόσια θέση την εκμεταλλευόταν σαν να ήταν ο ίδιος ιδιοκτήτης, για προσωπικό όφελος. Απλώς τώρα είναι ευκαιρία που ξύπνησε ο λαουτζίκος να πέσει καμμιά φάπα στους αλήτες και να φοβηθούν οι καινούργιοι να μην κλέβουν τόσο ξεδιάντρωπα. Ακουσα οτι Υπουργός πήγε σε ξενοδοχείο για συνέδριο και έμεινε στην σουίτα. Τα τσιράκια του επέστησαν 3 φορές την προσοχή στον διευθυντή, να μην φαίνεται στο τιμολόγιο οτι ήταν σουίτα (γιά τα 5.000ευρώ του λογαριασμού κανένα πρόβλημα). Αυτό είναι πρόοδος. Πριν ούτε καν τους ενδιέφερε τί έγραφαν τα τιμολόγια.

 8. Μαλιστα. Ναι κατι ειναι και αυτο που λες. Πρεπει να μπει καποιος φυλακη, και ελπιζω να ειναι συντομα το λαμογιο ο Ακης το αλητομουτρο

 9. Από που και ως που ρε Σκεπτόμενε,που φαίνεται άνετα ότι δεν σκέπτεσαι,όταν λες τον ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ προβοκάτορα,πως το λες αυτό και μάλιστα σκεπτόμενος,πες μερικά παραδείγματα σοβαρά όμως, όχι αερολογήματα μη σκεπτόμενου,ίσως καταλάβω και εγώ που σκέπτομαι λίγο για βοήθα να καταλάβω,πρόσεχε μόνο τι θα πεις,να είναι πολύ σοβαρό,αν θέλεις να σε πάρω στα σοβαρά!!!.- >>> Poyrsas να μπει κάποιος φυλακή, είσαι σωστός??,όσοι φάγανε να μπουν μέσα όχι κάποιος, η δεν συμφωνείς και αν όχι,ποιος ο λόγος ???.-

 10. Πρώτα από όλα θα ήθελα να μου απευθύνεσαι με σωστό τρόπο όπως απευθύνθηκα εγώ σε όσους είχα διάλογο στο blog συμπεριλαμβανομένου και εσού.Το να έχει κάποιος διαφορετική άποψη από εσένα δεν τον καθιστά μη σκεπτόμενο αλλά έχοντα απλώς διαφορετική άποψη.Σε δημοκρατία ζούμε.Αναφορικά τώρα με τον Λαζόπουλο θα σου θέσω ορισμένα ζητήματα και προβληματίσου εσύ πάνω σε αυτά.Αυτό άλλωστε σε καθιστά σκεπτόμενο και όχι όταν σου προσφέρουν «μασημένη τροφή». 1)ο προβοκάτορας είναι μια έννοια που χρησιμοποιείται πέραν των εξωτερικών σχέσεων και στην εσωτερική πολιτική αναφερόμενη στο άτομο που προπαγανδίζει θέσεις με στόχο τη πρόκληση αναταραχής.Ο Λαζόπουλος κάνει ακριβώς αυτό προπαγανδίζοντας θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α χωρίς να αφήνει το περιθώριο να σκεφτεί κάποιος καθώς προχωρά στο επόμενο θέμα ή πετά ένα αστείο συνήθως σεξουαλικού πειεχομένου.Αν διαβάσεις κάποιο βιβλίο σχετικά με τη χειραγώγηση του ανθρώπου (στο ιντερνετ έχει πολλά) θα δείς οτι αυτό είναι στα πρώτα κεφάλαια.2)Το παράδειγμα με τη λίστα των αστυνόμων δεν αφορά μόνο τον Χαρδαβέλα (για τον οποιο δεν σε είδα να αντιδράς,ίδιο πράγμα με τον Λαζόπουλο είναι από την άλλη πλευρά) αλλά τίθεται και στο Λαζόπουλο.Αφού πονάει τόσο πολύ τους Έλληνες αστυνομικούς που ξημεροβραδιάζονται κάνοντας τα ψώνια αυτών που φυλάνε γιατί δεν τους λυτρώνει με τη δημοσίευση της λίστας;3)Τους ίδιους ακριβώς αστυνομικούς αν θυμάσαι του σκυλοέβριζε (ρίχνοντας λάδι στη φωτιά) όταν βρέθηκε ένας μαλάκας να σκοτώσει τον Γρηγορόπουλο.Τότε δεν έφταιγε μόνο ο ένας μαλάκας μπάτσος αλλά όλοι οι αστυνομικοί που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και καταφεύγουν στη βία παίζοντας το εξουσία.5)Για την ίδια τη δολοφονία δεν παρουσίασε όλα τα στοιχεία όπως βγήκαν στη συνέχεια για το χαρακτήρα του Αλέξη, που συμμετείχε προηγουμένως σε επεισόδια.(Εννοείται πως δεν δικαιολογεί αυτό τη δολοφονία)Θα πείς βέβαια δεν είναι δημοσιογράφος και δεν κάνει ρεπορτάζ ο ίδιος.Απλώς λέει οτι του γράφουν να πεί.6)Όταν παρουσιάζει βιντεάκια μονταρισμένα όπως θέλει αυτός (σε πρόσφατη εκπομπή είπε πως η ανεργία στην Ελλάδα είναι 35% δείχνοντας όμως βίντεο που αναφέρονταν μόνο στις ηλικίες 15-23).7)Ποιά ήταν η θέση του Λαζόπουλου για τα γεγονότα στη Νομική αρχικά και μετά στην Υπατεία;8)Παραγνωρίζει τις παθογένειες των δημοσίων υπηρεσιών και των ΔΕΚΟ υποστηρίζοντας ότι αίτημα προβάλλουν σαν δίκαιο.Λες και δεν υπάρχουν συμφέροντα πίσω από αυτά.Αλλά είπαμε είναι αδέκαστος ο Λαζόπουλος.9)Έχει υποστηρίξει την χρεωκοπία της Ελλάδας.Εκτός από όλα τα άλλα έχει πάρει και διδακτορικό στα οικονομικά και ξέρει καλλίτερα από όλους.Άλλωστε προέβλεψε και την χρεωκοπία της Ελλάδας τον Μάρτιο. Δυστυχώς Κώστα δεν μπορώ να θυμηθώ όλα τα επεισόδια για να σου πω και άλλα,νομίζω όμως οτι αυτά είναι αρκετά. (Για να μην παρεξηγηθώ δεν λεω πως δεν έχει πει και σωστά πράγματα).Ελπίζω να σε κάλυψα γιατί τον θεωρώ προβοκάτορα.Αν πάλι όχι δικαίωμά σου.Φιλικά Σκεπτόμενος.

 11. Κύριοι του blog σας έστειλα απάντηση για τον Σκεπτόμενο,δεν την είδα αναρτημένη,όχι τίποτα άλλο αλλά μην νομίζει ότι υπεκφεύγω.-

 12. Κώστα δεν πειράζει.Και σε εμένα έχει τύχει να μην αναρτηθεί σχόλιο αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν έγινε επίτηδες.Αν θέλεις μπορείς να ξαναγράψεις την απάντησή σου και θα χαρώ πολύ να την διαβάσω.Αρκεί βέβαια να είναι πρέπουσα.

 13. @12 Εαν εβαλες σχόλιο,θα είχε αναρτηθεί,καποιο λάθος ισως εγινε.Τα μόνα σχολια που διαγραφονται,και αυτα σπανίως,είναι τα τελείως χυδαία και υβρηστικά σε αλλους σχολιαστές.

 14. Tέλος πάντων,θα πω ελάχιστα σαν απάντηση,δεν είμαι δικηγόρος του κ Λαζόπουλου ένα,και δεν έχω διαπιστώσει επειδή συνεχώς,κάθε Τρίτη θα δω οποσδήποτε Λαζόπουλο,και μου προξενεί τουλάχιστον περιέργεια,μήπως λέω παρεξηγήσατε κάποιες ατάκες,η Σάτιρα πιθανόν να μην έγινε κατανοητή,δεν είδα ποτέ τον Λαζόπουλο να υβρίζει και μάλιστα Αστυνομικούς,αν έχεις κάποιο video hη κάποιος άλλος ευχαρίστως το βλέπω,στο σημείο του μακαρίτη νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου,και πάλι δεν είδα σχόλια αρνητικά,όπως λες για όλη την Αστυνομία,όσο αφορά τα videoπου λες ,σου λέω ότι ένα εκ των λόγων που βλέπω είναι αυτός,και τα γελοία υποκείμενα,που παίζουν με τα νεύρα μας,λες και απευθύνονται με της συμπεριφορές τους,προς ζώα,και όχι μόνο από τον δημόσιο λόγο τους αλλά και της γελοιότητες τους,δεν νομίζεις ότι τα Σούργελα κάποιος πρέπει να τα ξεμπροστιάζει,όταν ανοίγουν το στόμα τους και λένε ότι απίθανο και βλακώδη,ειδικά δημόσια πρόσωπα,,ανώμαλοι κ.λ.π. να μην λέμε ονόματα,ένα μόνο θα πω ψηφίστε με κ.λ.π. αρκούν αυτά νομίζω και τελευταίο η χρεοκοπία είναι γεγονός,η σκοπός,μην ξεχνάμε ότι οι πόλεμοι θα γίνονται για το νερό,και ορυκτό πλούτο,οι Μπούληδες μεν και δε, δεν μας κυβερνούν τυχαία,εντολές εκτελούν μήπως ξέρεις από που.-

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s