"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΗΠΑ / ΛΙΒΥΗ / ΝΑΤΟ

“Εντολή” Ομπάμα για μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στην Λιβύη


Φοβερό ρεπορτάζ στο Mega. Σύμφωνα με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπάρακ Ομπάμα και επί 20 λεπτά μιλούσαν κυρίως για τη Λιβύη.

Το απίστευτο, σύμφωνα με τον ρεπόρτερ, είναι ότι για πρώτη φορά Αμερικανός πρόεδρος είπε χρόνια πολλά σε Έλληνα πρωθυπουργό για την εθνική επέτειο.

Λέτε ο Ομπάμα να φόρεσε και φουστανέλα για να τιμήσει τον Γ. Παπανδρέου;

Ή να χόρεψε και κανένα καλαματιανό φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Επανάσταση του 1821»;

 

Αυτά είναι αστεία πράγματα να λέγονται και μόνο.

Ο Ομπάμα πήρε τηλέφωνο τον εντολοδόχο στα Βαλκάνια και του ζήτησε να εμπλακεί περισσότερο στον πόλεμο κατά του Καντάφι.

Ήθελε επίσης να διερευνήσει πόσο ο πρωθυπουργός και η Ελλάδα εξυπηρετούν σ’ αυτή την κρίση, τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον.

Κι αυτά τα περί ευχών για την επέτειο είναι γελοία.

Αίμα θέλουν στη Λιβύη οι Αμερικανοί και να μην αφήσουν τους Ευρωπαίους να μοιράσουν μόνοι τους την Λιβύη. Και θέλουν γι’ αυτό μια βάση. Τι καλύτερο από την Ελλάδα του κ. Παπανδρέου;

Οι διαρροές επίσης, λένε ότι ο Ομπάμα είπε στον πρωθυπουργό ότι στα οικονομικά πάμε καλά και να συνεχίσουμε.

Θα τρελαθούμε τελείως δηλαδή. Σιγά μη μας ζητήσουν και δανεικά οι Αμερικανοί.

πηγη

12 thoughts on ““Εντολή” Ομπάμα για μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στην Λιβύη

 1. Ο Ομπάμα είπε το αυτονόητο στο ΓΑΠ.

  Προχώρα μαλάκα ΓΑΠ γιατί με τις παλινωδίες σου και την ακύρωση της απόφασης του ΚΥΣΕΑ αναβαθμίζεις τη Τουρκία σε ένα πεδίο που είναι εξόχως προνομιακό για την Ελλάδα. Εδώ προσπαθούμε να την ακυρώσουμε και εσύ την αναβαθμίζεις. Τι ΑΟΖ θέλεις να φτιάξουμε όταν στα εύκολα δε μπορείς να σταθείς στο ύψος σου.

  Οταν σου έλεγε ο Α/ΓΕΕΘΑ προχώρα και μη φοβάσαι εμπιστεύσου τους ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ μέσω Σούδας Αραξου Ανδραβίδας και Ακτιου θα είχε και ενεργό ρόλο το CAOC Λάρισας.

  Αντι να εκμεταλευτείς το κενό της τουρκίας και τη κόντρα Ιταλίας-Γαλλίας παίρνοντας η Ελλάδα το κέντρο αεροπορικών επιχειρήσεων κρατώντας έξω τη Τουρκία κρέμασες το ΝΑΤΟ εκνεύρισες το Σταυρίδη και έβαλες επιδιαιτητή τη Τουρκία.

  Απλά πράγματα για πρωτοετή φοιτητή διεθνών σχέσεων και ψάρακα επί των Νατοικών. Καλά ο Βενιζέλος και ο ΔΡούτσας είναι για τα μπάζα.
  Εκείνος ο στρατιωτικός σύμβουλος στο Μαξίμου ούτε αυτός σου τα είπε σωστά?

 2. Πιστεύω να του ζήτησε να εγγυηθεί τα σύνορα και την ΑΟΖ…
  Ελπίζω να του ζήτησε να πάρουμε το ‘Μακεδονία’ πίσω από τους Σλάβους…
  Ελπίζω να του ζήτησε και λίγο από Κύπρο. Όπως το να τα μαζεύουν οι Τούρκοι από εκεί…
  Ελπίζω να του ζήτησε να το βουλώνουν οι εκβιαστές των οίκων αξιολόγησης και να κοντύνουν τα χέρια τους οι ληστές των τραπεζών του από τη χώρα μας…

  Δεν τους κοστίζει τίποτα και τους κάνει συνεταίρους στα πετρέλαια που έτσι και αλλιώς συνεταίρους θα είχαμε.

  Βολεύει ακόμα τους Ισραηλινούς φίλους του που θα είναι οι μόνο καμπόϊδες στην περιοχή.
  Σταθεροποιεί έτσι τον άξονα Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας.

  Αν τα πέτυχε αυτά, καιρός είναι μετά να χώσει και φυλακή τα λαμόγια του κόμματός του πρώτα και τους συνοδοιπόρους τους της ΝΔ που μας έχουν λυσσάξει όλα αυτά τα χρόνια στο κλέψιμο.

  Τότε θα τον λέμε ΓΙΩΡΓΑΡΟ και θα πίνουμε νερό στο όνομά του. Τότε και μόνο θα είναι ΑΞΙΟΣ ΕΛΛΗΝ!

 3. Από το αν και το θα,υπάρχει άβυσσος,και το μόνο που έχουμε να κάνουμε,είναι να δούμε αποτελέσματα,υποψιάζομαι ότι,αυτά που θα γίνουν έχουν ομολογηθεί,από συνεντεύξεις,από πρακτικές,τίποτα δεν είναι τυχαίο στην πολιτική,και τα φαινόμενα δεν απατούν,οπότε ας πορευθούμε,και ας κρίνουμε με αυτά που μας συμβαίνουν,τι συμβαίνει σήμερα που είναι ευχάριστο?? άρα μην ελπίζεις, αυτά που φαίνονται αν δεν είναι δυσοίωνα τότε τι είναι.-είναι,

 4. Βασίλη και εγώ είμαι υπέρ της εμπλοκής της Ελλάδας από τη στιγμή που παίζονται τέτοια παιχνίδια.Αλλά να κάνω μια παρατήρηση.Αν ο ΓΑΠ τα έδινε όλα από την αρχή θα έλεγες ή μπράβο (δύσκολα) που συμμετέχει ή βιάστηκε να τα ξεπουλήσει όλα χωρίς ανταλλάγματα.Και σαφώς δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να πάρει τηλεφωνο ο mr President και να μας ζητήσει παραπάνω συμμετοχή.Σωστό;Τώρα που δεν τα έδωσε όλα από την αρχή (και πήρε τηλέφωνο ο Ομπάμα) λες οτι καθυστέρησε και έκανε τη Τουρκία μάγκα.ΑΥΤΟ είναι παλινωδία! Αυτό που κάνει ο ΓΑΠ είναι διπλωματικοί ελιγμοί είτε μας αρέσουν είτε δεν μας αρέσουν.Το αν είναι σωστοί ή λάνθασμένοι θα φανεί στη συνέχεια του έργου που βλέπουμε στην οθόνη του Η/Υ μας.Τέλος συμφωνώ με τον in deep sheet.Πιστεύω και εγώ ότι έχουμε παρει ανταλλάγματα μέχρι τώρα (και το παίζουμε δύσκολοι για να πάρουμε και άλλα) και ότι το πολιτικό-διπλωματικό γίγνεσθαι ευνοεί την Ελλάδα προς την καυεύθυνση αυτή.Να είσαι σίγουρος πως αν παίξει σωστά στο τέλος θα κάνουμε ταμείο.Αν όχι… μαύρο φίδι που τον έφαγε (ήδη του έχουμε μαζεμένα πολλά λόγω κρίσης).

 5. Επιπλέον Βασίλη αν οι Αμερικανοί ήταν αυτοί που μας πιέζουν για το δικό μας καλό και προσπαθούν να ανοίξουν τα κλειστά μας τα μάτια τότε γιατί τοποθέτησαν Τούρκο στη θέση του αρμοστή των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή;Οι Αμερικανοί παίζουν το δικό τους παιχνίδι και καλά κάνουν για τη χώρα τους.Εμείς για το καλό της δικιάς μας χώρας πρέπει να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι διαπραγματευόμενοι και προσπαθώντας να δέσουμε τα δικά μας συμφέροντα με τα συμφέροντα των μεγάλων όσο είναι αυτό εφικτό.Αυτό κάνουν οι Τούρκοι.

 6. Aγαπητοί φίλοι,

  Η ελλάδα είναι οικονομικά εξαρτημένη και με κακή εικόνα στο εξωτερικό.

  Εννοείται ότι ότσν δίνεις πρέπι και να παίρνεις. Πέρα από το άμεσο αλισβερίσι υπάρχει και η εικόνα της χώρας στα think tank.

  Oταν παίρνεις μία απόφαση από ΚΥΣΕΑ δεν είναι δυνατόν να την ακυρώνεις μετά. Η ΠΑ είναι η βιτρίνα του ΕΣ και παγκοσμίας κλάσης. Οι επιχειρήσεις στη Λιβύη είναι κομμένες και ραμμένες για ΠΑ.
  Οι Βέλγοι με πολύ υποδιέστερα αεροπλάνα γιατί έρχονται αναρωτήθηκε κανείς?

  Για να υπερσπίσουν το κεκτημένο τους να είναι η εδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και να μη μεταφερθεί ανατολκικότερα. Ετσι και εμείς. Ζητάμε βοήθεια από τους αμερικανούς χτυπάμε παλαμάκια για την ΑΟΖ, εκλιπαρούμε για βοήθεια και από την άλλη αμπελοφιλοσοφίες, οι άραβες, παλινωδίες και άλλες σαχλαμάρες.

  Ο Βενιζέλος (οχι ο γιαλατζί που λέγεται Τούρκογλου) δεν είχε τέτοια διλήματα. Αποφάσισε ακαριαία, σωστά και κέρδισε η χώρα. Στη ζωή πρέπει να είσαι με τους νικητές. Οποτε πήραμε μέρος σε συμμαχίες και παίξαμε σωστά τα χαρτιά μας κερδίσαμε.

  Στη Λιβύη του Καντάφι που μόνο φίλος της ελλάδας δεν είναι στην ΑΟΖ και στα φέσια ελληνικών τεχνικών εταιρειών επρεπε να σταλούν ελληνικά αεροσκάφη.

  Θα ήταν και ένα σαφέστατο μηνύματα προς τους Μογγόλους ότι η περιοχή είναι χωράφι μας που συναποφασίζουμε με τους μεγάλους χωρίς αυτούς και ότι έχουμε ξεπεράσει φοβίες και αγκυλώσεις του παρελθόντος εν’οψει και του Καστελόριζου.

  Πριν μερικά χρόνια στην άσκηση Red FLAG εκείνο το 13-0 των ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ χτύπησε καμπάνες σε αφτιά και εδόθη μήνυμα στη Μογγολία ότι δεν τους πάιρνει. Τέτοιες ασκήσεις ή συμμετοχές έχουν τεράστια αποτρεπτικά αποτελέσματα.

  Οι επιχηρήσεις στη Λιβύη είναι μόλις 300 χλμ από τα σύνορα και σε ιδιαίτερα ασφαλές περιβάλλον για τα αεροπλάνα.
  Οταν τελειώσουν οι αεροπορικές επιχειρήσεις και ζητηθούν χερσαίες δυνάμεις τι θα κάνουμε? Αν είχαμε στείλει αεροπορικές θα λέγαμε άνετα στο ΝΑΤΟ ότι εκεί που μπορούσαμε και αντέχαμε το κάναμε. Το πολύ το ΟΧΙ κάποια στιγμή εκνευρίζει σε παρακάμπτουν και σε σφαλιαρόνουν.

  Το ΟΧΙ της χούντας στη διέλευση αμερικανικών αεροσκαφών από τον ελληνικό εναέριο χώρο στον αραβοισραηλινό πόλεμο κόστισε το 40 % της Κύπρου.

  Τα φιλοσερβικά παραληρήματα εφεραν τεράστια προβλήματα στη Βαλκανική πολιτική της χώρας.

  Υπάρχει το αεροπορικό στρατηγείο της Λαρισας. Ποιο χρυσή ευκαιρία για ανάδειξη του με τάπωμα της σμύρνης πότε θα υπάρξει ξανά?

 7. Βασιλη ολα αυτα που λες ειναι σωστα οπως επισης σωστα αυτα που λεει και ο σκεπτομενος. Το θεμα ειναι οτι δεν εχουμε ολη την εικονα των πραγματων και απλα επιδερμικα ενα μερος της? Διοτι σωστα λες οτι ο Κανταφι μπορει να το επαιζε φιλος αλλα εκει που μας εκαιγε το πραμα το επαιζε κινεζος, αλλα σκεψου οτι στην ελλαδα αυτη τη στιγμη ξερουμε οτι υπαρχουν ατομα απο πυρηνες τρομοκρατικων οργανωσεων κυριως μουσουλμανοι. Μηπως δηλαδη πρεπει να θελουμε να χαραξουμε μια πολιτικη οπως σωστα εννοεις αλλα να εχουμε υποψιν μας τα μετοπισθεν. Εδω οι μουσουλμανοι κανουν ιερο πολεμο για σκιτσογραφιες, ποιος μας λεει εμας οτι δεν μπορει να εχουμε αντιποινα που σαφεστατα θα ειναι καθοδηγουμενα.

  Τελος Βασιλη πιστευω οτι σε 90 μερες που λεει το Νατο οτι ενδεχεται να διαρκεσει ο βομβαρδισμος πολλα μπορουν να αλλαξουνε. Ας ελπισουμε ομως οτι υπαρχει παρασκηνιακος πυρετος διαβουλευσεων και πραγματικη πυγμη απο τους υπευθυνους. Γιατι αλλιως την κατσαμε την βαρκουλα

 8. Ακριβώς αυτό είναι το θέμα.Δεν έχουμε πλήρη εικόνα των γεγονότων αλλά βασιζόμαστε σε αμφιβόλου προελεύσεως πληροφορίες που δεν παρουσιάζουν το πρόβλημα στο σύνολό του αλλά κατά το δοκούν.Για παράδειγμα μιας και αναφέρθηκε ο Ελ.Βενιζέλος υφίσταται το εξής περιστατικό που συμβαίνει πριν την είσοδο της Ελλάδας στον Ά Π.Π. Ο Βενιζέλος είναι έτοιμος να παραχωρήσει την Καβάλα και τη Θράκη στους Βούλγαρους με την προϋπόθεση να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά της Τουρκίας.(υπόψιν, αυτό κι αν ήταν μυστική διπλωματία) Τα σημερινά ΜΜΕ θα ακολουθούσαν την εξής στάση:Αν τα έπαιρναν από τις Κεντρικές Δυνάμεις θα έλεγαν «Προδότης ο Βενιζέλος, ξεπουλάει τη χώρα στους εχθρούς», αν τα έπαιρναν από την Αντάντ «Αλύγιστος πολιτικός ο Βενιζέλος, στοχεύει την διάλυση της Οθωμ. Αυτοκρατορίας με τεράστια εδαφικά κέρδη για την Ελλάδα». Τα πράγματα με τις πληροφορίες ιδίως στην εποχή μας είναι πολύ μπερδεμένα.Δυστυχώς, επειδή οι Έλληνες είμαστε παρορμητικοί ξεφεύγουμε σε κρίσεις και χαρακτηρισμούς. Και εγώ το κάνω κάποιες φορές. Αυτή η παρόρμηση (την οποια έχουν και οι πολιτικοί με τους διπλωμάτες μας) είναι που δεν μας αφήνει να παίξουμε σωστά το διπλωματικό παιχνίδι αλλά παλινωδούμε όπως λεει ο ΒΑΣΙΛΗΣ. Εγώ από την άλλη βλέπω άλλη μια φορά μετά τον Ανδρέα με το Σισμίκ, να προσπαθεί η Ελλάδα να παίξει κάποιο ρόλο έστω και με δειλά στην αρχή βήματα.Θα πρέπει όμως, πολύ σωστά, να εκμεταλλευόμαστε όσο μπρούμε όλα τα όπλα που διαθέτουμε στα χέρια μας είτε με διαπραγμάτευση, είτε με απαίτηση, είτε με εκβιασμό. Τέλος δεν πιστέυω (και εύχομαι για καλό μας να δικαιωθώ) πως δεν θα γίνουν χερσαίες επιχειρήσεις αλλά πως θα λήξουν τον πόλεμο οι αντικαθεστωτικοί με νίκη τους.(είχα αμφιβολίες στην αρχή αλλά όσο περνάει ο καιρός κάμπτονται αυτές)

 9. Poursas πολύ σωστά λες οτι οι μουσουλμάνοι κάνουν jihad για σκιτσογραφίες και σχισμένες σελίδες του Κορανίου, όμως δεν μπορείς να καθορίσεις την εξωτερική σου πολιτική με τον φόβο μη τυχόν κάνουν κάτι στην Ελλάδα.Με την λογική αυτή και στο Αφγανιστάν στείλαμε στρατό και στο μουσουλμανικό Κόσοβο και στους Σομαλούς πειρατές.Αν γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα την επόμενη μέρα θα γίνει πογκρόμ κατά των μουσουλμάνων της χώρας και το κράτος φαντάζομαι θα τους πετάξει έξω με τις κλοτσιές (μέχρι σήμερα κάθονται ήσυχα).Χώρες με μαγαλύτερη συμμετοχή όπως η Γαλλία και η Βρετανία θα αντιμετωπίσουν σοβαρότερα προβλήματα.Η Δανία, το Βέλγιο και οι λοιπές ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν γιατί συμμετέχουν; Δεν φοβούνται αυτές;Τέλος η συμμετοχή της Τουρκίας που είναι μουσουλμανικό κράτος πώς θα φανεί στους φανατικούς μουσουλμάνους;Το να σε πολεμάει ο άπιστος πάει κι έρχεται.Το να σε πολεμάει ο αδερφός;

 10. Σωστα οσα λες Σκεπτομενε. Απλα εθεσα σαν παραδειγμα τις ορδες λαθρομεταναστων αγνωστου προελευσης θελοντας να δωσω οτι υπαρχουν παρα πολλοι παραμετροι που εμεις δεν τους παιρνουμε σαν δεδομενα ειτε επειδη δεν γνωριζουμε πολλα πραγματα ειτε δεν εχουμε την διορατικοτητα να τα καταλαβουμε. Το σχολιο που εδωσες με τον Βενιζελο δεν θα μπορουσε να ηταν ποιο ευστοχο πιστευω. Ετσι δυστυχως συμπεριφερονται ολα τα ΜΜΕ στην Ελλδα.

 11. Εννοώ οτι πιστέυω πως δεν θα γίνουν χερσαίες επιχειρήσεις και πως θα κερδίσουν οι αντικαθεστωτικοι.Το δεύτερο «δεν» μπήκε εκ παραδρομής.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s