"Greek National Pride" blog / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Κλείνουν 7 στρατόπεδα!


Κλείνουν 7 στρατόπεδα!

«Καλλικράτης» και στον Στρατό Ξηράς

Τις επόμενες μέρες το ΓΕΣ προχωράει στο κλείσιμο επτά μεγάλων Κέντρων Εκπαίδευσης εξασφαλίζοντας ετησίως περισσότερα από είκοσι πέντε εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες του «Έθνους». Πρόκειται για τα εξής Κέντρα Εκπαίδευσης:

– Διαβιβάσεων (ΚΕΔΒ) στην Καλαμάτα.
– Υγειονομικού στην Άρτα. Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι.
– 625 Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα.
– Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας.
– 557 Τάγμα Πεζικού στην Ξάνθη.
– Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Άργος Ορεστικό.

Σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη του ΓΕΣ, σε ορισμένα από τα παραπάνω υπό κατάργηση Κέντρα Εκπαίδευσης, το κόστος λειτουργίας τους για κάθε ΕΣΣΟ (σειρά) υπολογίζεται μέχρι 900.000 ευρώ!
Σύμφωνα με την ίδια μελέτη του ΓΕΣ, κρίνεται αναγκαία η λειτουργία μόνο εννέα Κέντρων Εκπαίδευσης για την υποδοχή 15.000 νεοσυλλέκτων ανά ΕΣΣΟ. Πρόκειται για το ΚΕΜΧ (Μηχανικό) στο Ναύπλιο, το ΚΕΤΘ (Τεθωρακισμένα) στον Αυλώνα, το ΚΕΕΔ (Ειδικών Δυνάμεων) στο Μ. Πεύκο, το 6ο και το 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο και την Τρίπολη αντίστοιχα, το ΚΕΠΒ (Πυροβολικού) στη Θήβα, το ΚΕΣΝ (Νοσηλευτικό) στην Καρδίτσα, το Κέντρο Εκπαίδευσης στο Μαυροδένδρι Κοζάνης, το ΚΕΤΧ (Τεχνικό) στην Πάτρα. πηγη

3 thoughts on “Κλείνουν 7 στρατόπεδα!

 1. Έχουμε πάρα πολλά ΚΕΝ.Το πιο καλό θα ήταν να τα έκλειναν όλα και να πήγαιναν κατευθείαν στις Μονάδες και να εκπαιδεύονται σε επιχειρησιακή βάση.

 2. Τελικά αποδίδουνέργο οι άνθρωποι. Ωνυδε ορος και έτεκεν μυν! Μετά από ενάμισυ χρόνο διαβουλεύσεις έκλεισαν (ή μάλλον ΘΑ κλείσουν) 7 στρατόπεδα. Μόνον στην Ρόδο υπάρχουν 48 στρατόπεδα! Μόνο στην Ρόδο χρειάζονται για την φύλαξη των παραγκοστρατοπέδων (από Ελενίτ και τσιμεντόλιθα σε χωματόδρομους) 3.000 προσωπικό κάθε βράδυ για τις σκοπιές. Πρέπει να βάλουμε ξεβράκωτες στα κρεβάτια, όλες τις Ελληνίδες από 12 και πάνω, μπας και καταφέρουν να μας παράγουν τους 500.000 στρατιώτες που θέλουμε για να φυλάμε τα αφύλαχτα. Πρόκειτα για αγαστή συνεργασία αληταράδων πολιτικών και επίορκων αξιωματικών.

 3. Eγώ δε καταλαβαίνω γιατί η Πελοπόννησος πρέπει να διατηρήσει τα κέντρα νεοσυλέκτων σε Κόρινθο και Ναύπλιο που δεν έχουν πρόβλημα οικονομικό.

  Γιατί να μη μεταφερθούν κέντρα εκπάιδευσης άλλες περιοχές ποιο παραμεθόριες σε Μακεδονία Ηπειρο τώρα που φεύγουν ενεργοί σχηματισμοί????

  Περιμένω επίσης να τελειώσει κάποτε η κατάταξη κληρωτών σε ΠΑ και ΠΝ. Γιατί δεν εννοποιείται η 124ΠΕ της ΠΑ σε Τρίπολη με αυτό του ΣΞ απελευθερώνοντας χώρους προς εκμετάλευση????

  Για ποιο λόγο η 32Τ/Ξ δε στρατωνίζεται στην 111 ΠΜ που υπάρχουν τεράστιοι χώροι. Με πεζοναύτες παρόντες το αεροδρόμιο θα φυλάγεται πολύ καλύτερα εν καιρό ειρήνης και η παρουσία των Πεζοναυτών θα σφίξει ο πισινός σε μερικά πιλάφια της ΠΑ που δε τους χωράει η καρέκλα. Ασε που η ΟΜΑΕ και η ΜΑΦ θα αρχίσουν να πετάνε….

  Γιατί δε καταργείται το αεροδρόμιο της Πάχης και να συγχωνευτεί με αυτό της Ελευσίνας????? Τα CH-47 ανετα επιχειρούν απο εκεί. Μεγάλο Πέυκο-Ελευσίνα ένα τσιγάρο δρόμος είναι.

  Ως πότε ο ΕΣ θα έχει 12 αντιστράτηγους?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s