"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΑΛΥΣΗ: Το μήνυμα Δρούτσα προς την Τουρκία από το Καστελόριζο


Μόνο ικανοποίηση μπορεί να νιώσει κανείς από τις δηλώσεις Δρούτσα στο Καστελόριζο. Αρκεί να τις εννοεί.

Σημαντικές ήταν οι αναφορές του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα από το Καστελόριζο στην εκδήλωση δενδροφύτευσης. Οι δηλώσεις θα παρατεθούν στη συνέχεια, ωστόσο, όσα είχαμε αναφέρει προηγουμένως θα παραμένουν εν ισχύ, μέχρις ότου η Ελλάδα αποδείξει ότι εννοεί όσα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και δεν ωθήθηκε να τις διατυπώσει συναισθανόμενος την αντίδραση των Ελλήνων πολιτών, από τα… καφενεία, μέχρι τα πανεπιστήμια…

Εμείς να προσυπογράψουμε ότι ο πατριωτισμός δεν είναι προνόμιο κανενός και πως δεν θα πρέπει να διαιρούνται οι Έλληνες σε πατριώτες και προδότες. Θα επιμείνουμε όμως ότι ουδείς έχει λάβει εντολή εν κρυπτώ διεξαγωγής και ανάπτυξης εξωτερικής πολιτικής αφενός και αφετέρου είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η νοοτροπία που συνάγεται ότι διέπει το υπουργείο Εξωτερικών, ότι λόγω της εξειδικευμένης φύσεως του θέματος τα πάντα πρέπει αν γίνονται στο σκοτάδι και ότι οι Έλληνες πολίτες δεν θα πρέπει να ενημερώνονται.

Διότι αγαπητέ κύριε Δρούτσα, εάν η ελληνική κοινωνία σας πει όχι στον διάλογο με την Τουρκία με τον τρόπο με τον οποίο τον διεξάγεται, χωρίς αρχή και τέλος, τότε να μας συγχωρήσετε, αλλά απλώς οφείλεται να τον τερματίσετε, ασχέτως του αν έχετε δίκιο ή όχι. Αυτό είναι το νόημα της Δημοκρατίας και στο πλαίσιό της, έχετε υποχρέωση ως κυβέρνηση να προσπαθήσετε να πείσετε την ελληνική κοινωνία να σας υποστηρίξει. Μόνον τότε θα έχει νόημα να συζητήσετε και να συμφωνήσετε (λέμε τώρα…) σε οτιδήποτε.

Πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αντιληφθούν ότι είναι ευθύνη τους να ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΝ την ελληνική κοινωνία στα «μυστικά» της εξωτερικής πολιτικής. Και αυτό είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνια. Δυστυχώς όμως, λόγω της ιδιότυπης νοοτροπίας που επικρατεί στον ελληνικό πολιτικό κόσμο, αυτή η διαδικασία ούτε καν έχει ξεκινήσει. Και εάν απαντάτε ότι με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζεται τους «πατριδοκάπηλους» και τους «εθνικιστές» ή/και τους λαϊκιστές που δε διστάζουν μπροστά σε οτιδήποτε για να πετύχουν τον αυτοσκοπό της εξουσίας, τότε είναι σα να αμφισβητείται το δημοκρατικό πολίτευμα, το οποίο, καλώς ή κακώς, πολλοί το εκμεταλλεύονται.

Ενημερώνετε τον κόσμο και εάν έχετε δίκιο, αργά ή γρήγορα θα το βρείτε. Και θα έχετε προσφέρει τεράστια υπηρεσία στο έθνος, διότι θα έχετε συμβάλλει ώστε σταδιακά να «ωριμάσει» και ο κόσμος που – όντως – έχει μια τάση να αντιμετωπίζει με απλουστευτικό τρόπο τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και της άμυνας. Κι αυτό δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. Και ναι, ευθύνεται και ο Τύπος, σαφέστατα. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι εφόσον απευθύνεται σε μια απαίδευτη κοινωνία θα συμπεριφερθεί διαφορετικά; Πολλές φορές είναι και θέμα άγνοιας. Άλλες φορές γίνεται και σκοπίμως. Η επανάσταση σε αυτό τον τομέα πρέπει να ξεκινήσει από το «κεφάλι».

Αυτό δεν έχει γίνει εν πολλοίς και στο θέμα της οικονομικής κρίσης; Έχετε αντιληφθεί πόσο μεγάλο τμήμα του πληθυσμού αντιλαμβάνεται – παραδέχεται πλέον ότι μια χώρα διοικείται ουσιαστικά όπως ένα περίπτερο; Έσοδα – έξοδα. Και σε αυτό κολοσσιαία ευθύνη φέρουν οι πολιτικές ηγεσίες. Ο λαός όμως πλέον έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει και καταλογίζει και ο καθένας στον εαυτό του μερίδιο ευθύνης. Αυτό είναι ένδειξη ωρίμανσης μιας κοινωνίας και ταυτόχρονα προϋπόθεση αλλαγής. Κάντε το ίδιο και στους τομείς εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής!

Διότι τουλάχιστον τα κόμματα εξουσίας πάσχουν από το ίδιο σύνδρομο. Μήπως και η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έκανε τα ίδια; Πόσοι υπουργοί Εξωτερικών έχουν παραμερίσει το Διπλωματικό Σώμα ασκώντας προσωπική εξωτερική πολιτική; Μη γελιόμαστε.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Δρούτσα

Ο υπουργός Εξωτερικών λοιπόν, δήλωσε, ότι «…όπως δεν έχει δυστυχώς αλλάξει η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, έτσι δεν άλλαξαν και οι στέρεες απαντήσεις που δίνουμε σε κάθε πρόκληση. Δεν κάνουμε ούτε σπιθαμή πίσω, δεν δεχόμαστε ούτε γρατσουνιά στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, από τη μία άκρη της Ελλάδας ως την άλλη, και βεβαίως δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματα του Καστελόριζου στον φυσικό του πλούτο. Όπλο της Ελλάδας δεν είναι οι κραυγές, δεν είναι τα συνθήματα, όπλο της Ελλάδας είναι το Διεθνές Δίκαιο, η Διεθνής Νομιμότητα, η θέση μας στη Διεθνή Κοινότητα, όπλο της Ελλάδας και δύναμή της είναι το δίκαιο και η αποφασιστικότητά της να το υπερασπιστεί με την διπλωματία μας και με τις ένοπλες δυνάμεις μας. Κανείς μην τολμήσει ποτέ να επιχειρήσει να διχάσει αυτά τα δύο σώματα, διότι κάνει μόνο ζημιά στην Ελλάδα και στη δυνατότητα και την ικανότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της».

Και συνέχισε: «Το μήνυμά μας λοιπόν προς όλους, προς όλες τις κατευθύνσεις, εκτός, αλλά και εντός των συνόρων μας, είναι σαφές, είναι ξεκάθαρο: το Καστελόριζο είναι ελληνική γη όπως η Αθήνα, η Θράκη, η Μακεδονία, η Μάνη, η Κρήτη και όποιος υπονοήσει κάτι άλλο, δεν έχει καμία τύχη. Ο αγώνας που δίνετε, αγαπητοί φίλοι, ημέρα και νύχτα από την εσχατιά της πατρίδας, να ξέρετε ότι δεν πάει χαμένος και πρέπει όλοι να διδαχθούμε από αυτόν τον αγώνα, να πάψουμε να στρεφόμαστε εναντίον των ίδιων μας των εαυτών, να χωρίζουμε τους Έλληνες σε πατριώτες και σε προδότες, που κάθε τέσσερα χρόνια αλλάζουν απλώς τους ρόλους. Το οφείλουμε αυτό στην πατρίδα μας που δοκιμάζεται, το οφείλουμε αυτό σε εσάς που με κάθε ευκαιρία μας αποδεικνύετε πώς κερδίζονται οι μάχες, το οφείλουμε στις επόμενες γενιές που αξίζουν μία Ελλάδα ισχυρή, χτισμένη σε γερά θεμέλια. Σήμερα, επιτρέψτε μου να το πω κι αυτό, ως Έλληνας που μεγάλωσα κι εγώ στη διασπορά, είμαι πολύ υπερήφανος που μπορώ κι εγώ να βάλω τις δικές μου ρίζες σε αυτόν εδώ τον τόπο, στο Καστελόριζο, όπως είπα στην καρδιά της Ελλάδας».

Ας ελπίσουμε ότι άπαντες θα συμμορφωθούν για το καλό αυτού του τόπου…πηγη

9 thoughts on “ΑΝΑΛΥΣΗ: Το μήνυμα Δρούτσα προς την Τουρκία από το Καστελόριζο

 1. ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!!!. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΥΤΣΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ!!!.ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΑΗΣ ,ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΨΩΦΙΟΣ ΚΟΡΓΙΟΣ.

 2. Τα λόγια και βέβαια πρέπει να συμβαδίζουν με τα έργα. ¨Οσο για τους πατριώτες και τους προδότες, πώς θα ονομάσω πατριώτες όλους αυτούς που έχουν 600 δις ευρώ στην Ελβετία που ποτέ δε δήλωσαν στο Ε1 τους και έφτιαξαν offshoreς για να τα κρύψουν; Πώς θα ονομάσω πατριώτες αυτούς που έκλεβαν από τα μπαρουτόβολα όπως θάλεγε ο Μακρυγιάννης; Πώς θα ονομάσω πατριώτες το γιό του Μέγκελε της Αθήνας και τους ομοίους του που κρύβεται στη Γερμανία που με τόσο ζήλο υπηρέτησε και αυτός και ο σιχαμερός γονιός του και που ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις καρφώνοντας την Ελλάδα στους ξένους πάτρονές του και που τώρα του δίνει καταφύγιο; Πώς θα ονομάσω πατριώτη αυτόν με τη θεόρατη κοιλιά που λέει ότι και η δικιά μου κοιλιά είναι σαν τη δικιά του μια που μαζί τα φάγαμε; εγώ τον Οτσαλάν τον ικέτη δεν θα τον είχα δώσει ποτέ, ούτε από τα Ίμια θα έπαιρνα τη σημαία. Ο Θεός μου μπορεί να είναι Θεός της αγάπης αλλά είναι και Θεός της Τιμής και της Δικαιοσύνης.
  Αυτά ζητώ και όσο ζω θα τα ζητώ. Το ένα κομμάτι ψωμί έρχεται δεύτερο. Διότι απάντων τιμιότερον εστίν η Πατρίς.
  Αυτά για να ξέρουμε τι λέμε.

 3. Ο ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ
  ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ,

  ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΘΑΒΕΙ ΤΑ ΕΛ-
  ΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ…..

 4. Ο ΖΑΝΓΚΛΟΣ ΑΚΟΜΑ ΤΡΩΕΙ ΠΟΥΤΣΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!

 5. ΑΟΖ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
  ΕΛΛΑΣ – ΚΥΠΡΟΣ – ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΜΜΑΧΙΑ !!!!!
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ !!!

 6. Μην ανυσηχεις φιλε μου. Δεν λεμε προδοτη το γειτονα μας που λογω μαλακιας σας ψηφισε.
  Αυτος δεν εχει δυναμη. Εσας τα 174 αποβρασματα λεμε προδοτες και παρανομους.Μην προσπαθεις να γυρισεις το ενα θυμα εναντιον του αλλου.ΔΕΝ δουλευει πλεον.
  Ελλαδα ΔΕΝ θα πουλησετε. Το μονο που θα μεινει στην ιστορια εινε τα οικογενειακα σας ονοματα εσας και των παιδιων σας με τα πιο μελανα χρωματα. Την ιστορια δεν μπορει η καθε διαμαντοπουλου να την αλιωσει γιατι πλεον δεν ειναι στα βιβλια αλλα στο διαδυκτιο και στην ψυχη μας.

 7. Χρέος του κράτους δεν είναι να μορφώσει τους πολίτες του μόνο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής αλλά να τους μορφώσει γενικότερα.Μόνο έτσι θα μπορεί να αντιλαμβάνεται σωστά και χωρίς παροξυσμούς τόσο την εξωτερική όσο και την εσωτερική πολιτική και να συμμετέχει σε αυτή σαν σωστός πολίτης.Όχι σαν κλακαδόρος και τυφλός υποστηρικτής των κομμάτων που του τάζουν κανένα ρουσφετάκι.Απαίτηση δική μας πρέπει να είναι η διατήρηση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας για όλο τον ελληνικό λαό, ωστέ να μπορεί να έχει τα μάτια του ανοιχτά, διευρυμένους τους νοητικούς του ορίζοντές και απέχθεια στη χειραγώγηση.

 8. Όσον αφορά τη μυστική διπλωματία μέχρι να καταφέρουμε να φτάσουμε την κοινωνία στην πολιτική της ωρίμανση δεν είναι κακό να υπάρχει.Ο Εθνάρχης Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν σε διαπραγματεύσεις ώστε να παραδώσει την Καβάλα και την Θράκη στη Βουλγαρία στοχεύοντας σε μεγάλα εδαφικά κέρδη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.Η εξέλιξη των πραγμάτων έδειξε ότι δεν είχε δίκιο αλλά ας τον πει κάποιος σήμερα προδότη για την πράξη του αυτή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s