"Greek National Pride" blog / Διάφορα.

Μετανοείτε τώρα που προλαβαίνετε!


Μετανοείτε τώρα που προλαβαίνετε!

Σε 53 μέρες θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο 89χρονος Αμερικανός ιεροκήρυκας, Χάρολντ Κάμπινγκ. Μάλιστα, σε αντίθεση με το Νοστράδαμο και με τους Μάγια, ο Κάμπινγκ δε διστάζει να γίνει πολύ συγκεκριμένος και να προφητεύσει όχι απλά το έτος, ούτε απλά την ημέρα, αλλά ακόμη και την ώρα της συντέλειας του κόσμου.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον 89χρονο (συνταξιούχο πολιτικό μηχανικό) από την Καλιφόρνια, στις 21 Μαΐου του 2011 και ώρα 6 το απόγευμα (ώρα Καλιφόρνια, δηλαδή στις τέσσερις τα ξημερώματα της 22ης Μαΐου ώρα Ελλάδος) είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν οι ουρανοί και το 2% του πληθυσμού της γης να μεταφερθεί στον παράδεισο. Όσο για το υπόλοιπο 98%, αυτό πρόκειται να καταλήξει εξπρές στην κόλαση.

Εξωπραγματική σε σημείο εξωφρενικό, η παραπάνω «προφητεία» κανονικά δεν θα άξιζε ειδησεογραφικής κάλυψης. Έλα όμως που ο «προφήτης» ελέγχει ένα δίκτυο ραδιοφωνικών σταθμών (το επονομαζόμενο Family Radio Network) το οποίο εκπέμπει σε 48 γλώσσες και έχει παρουσία όχι μόνο στις ΗΠΑ (όπου διαθέτει 66 σταθμούς) αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου (Νότια Αφρική, Ρωσία, Τουρκία κ.α.). Επιπλέον, σα να μην έφτανε η ραδιοφωνική κάλυψη, ο Κάμπινγκ έχει φροντίσει να προωθήσει την «προφητεία» του αναρτώντας σχετικά «εσχατολογικά» μηνύματα πάνω σε περισσότερες από 2.000 διαφημιστικές πινακίδες των ΗΠΑ.

Μελετητής της Βίβλου τα τελευταία 70 χρόνια, ο Αμερικανός ισχυρίζεται πως βρήκε την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας μετρώντας 722.500 ημέρες (αριθμός ο οποίος προκύπτει πολλαπλασιάζοντας δύο φορές μεταξύ τους, τους ιερούς αριθμούς: 5, 10, 17) από την ημέρα της σταύρωσης (1 Απριλίου του 33 μ.Χ.). Όσο για τις τελευταίες «βιβλικές» καταστροφές (σεισμοί σε Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Αϊτή), αυτές, σύμφωνα με τον ιεροκήρυκα, απλώς προμηνύουν την αποκάλυψη.

Να σημειωθεί, πάντως, πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κάμπινγκ κηρύττει το τέλος του κόσμου. Το είχε ξανακάνει, αλλά χωρίς επιτυχία, το Σεπτέμβρη του 1994. Περίπου 16 χρόνια μετά, το τέλος ξανάρθε.

πηγη

99 thoughts on “Μετανοείτε τώρα που προλαβαίνετε!

 1. Το μόνο παρήγορο είναι πως οι bloggers του Greek National Pride θα ανήκουν στο 2% και θα πάνε στον Παράδεισο.
  (εκτός απο έναν)

 2. Εγώ πάντως γουστάρω να πάω στην κόλαση που
  θα έχει πολύ κόσμο και θα είναι και ζεστουλα!
  Παγώσαμε στη Στοχόλμη!

 3. Κάποιος είπε,
  «Το μεγαλύτερο θαύμα του χριστιανισμού,
  είναι ότι μπόρεσε να εξαπατήσει! τόσους πολλούς»
  Τους παραδέχομαι τους εβραίους! Τρομεροί!

 4. Ζαγκλέ, νομίζεις ότι μπορείς να αλλάξεις την άποψη των επισκεπτών του ιστολογίου; Χλωμό.

  Θα σου πω την άποψη μου για τους Εβραίους. Τι δουλειά έκαναν μέσα στους αιώνες; Νομάδες.
  Άρα;
  Άρα μπορούσαν να μελετήσουν την πρόοδο των φημών που έσπερναν από οικισμό σε οικισμό. Έλεγαν πχ «Ο Αβραάμ μίλησε στον Θεό».
  Έφευγαν από τον οικισμό.
  Πήγαιναν στον άλλο και έβλεπαν αντιδράσεις.
  Ξαναπήγαιναν στον προηγούμενο και έβλεπαν το πως μεγάλωνε ο μύθος.
  Όλο αυτό για αιώνες. Στο τέλος έμαθαν να διαχειρίζονται την ανθρώπινη αδυναμία.

  Αλλά ακόμη και από την άποψη της πίστης, οι αμερικάνοι ιεραπόστολοι είναι για γέλια. Γιατί αναπαράγετε τις αμερικάνικες βλακείες; Εμείς δεν έχουμε άγιους πατέρες; Τους βλάκες αμερικάνους περιμέναμε;

 5. Στραβων, ναι, πιστεύω ότι μπορώ να δώσω τα ερεθίσματα στα Ελληνόπουλα
  να ψάξουν να βρούν την αλήθεια για το μέγα ψεύδος του χριστιανισμού!
  Που κατέστρεψε τον Ελληνισμό!
  Ποιος είναι o άγιος πατέρας που εσύ πιστεύεις είναι καλύτερος από τον αμερικάνο?
  θα ήθελα πολύ να το ακούσω!

 6. Οι βυζαντινοί πατέρες, είτε μας αρέσει είτε όχι, έχουν εντρυφήσει στην Ελληνική φιλοσοφία αλλά και ο ορθόδοξος εκκλησιαστικός λόγος είναι μεστός. Αν θέλεις, διότι εμπεριέχει πολλά στοιχεία Ελληνικής φιλοσοφίας.

  Αυτό καμία σχέση δεν έχει με τον νέο κόσμο, όπου ο Χριστιανισμός δεν προσαρμόστηκε στους Έλληνες αλλά στους γηγενείς. Ρατσιστής δεν είμαι αλλά είναι άλλο να καπηλεύεσαι τον Ελληνικό πολιτισμό και άλλο τους Μάο-Μάο.

 7. Σουηδέ,

  Πουλάκι μου πιάστηκες στη φάκα. Γλώσσα λανθάνουσα αλήθεια λέγειν. Δικαιώθηκα για μία ακόμα φορά για το ποιόν και το σκοπό σου.

  Να δώσεις ερεθίσματα στα ελληνόπουλα ε?

  Τι λες ρε ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΓΡΑΦΙΔΑ? Ποιος σου είπε ότι τα ελληνόπουλα ενδιαφέρονται για ένα κομπλεξικό ανθέλληνα σουηδικής καταγωγής αγνώστου πατρός και μητρός σαν εσένα?

  Ποιος σου είπε ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΕ ότι τα ελληνόπουλα θα ακούσουν τον ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ που σε πληρώνουν να κάνεις από ένα μέλος ΕΚΝΟΜΟΥ συλλόγου ΦΟΛΚΛΟΡ και ΧΥΔΑΙΟΜΑΝΩΝ όπως σε έχει κατηγοριοποιήσει το επίσημο ελληνικό κράτος?

  Ποια αλήθεια λες ρε ΒΑΛΚΟΜΕΤΡΟ τι στιγμή που όλα σου τα στοιχεία που ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΕΙΣ είναι χαλκευμένα παραποιημένα και παραχαραγμένα?

  Ποια γνώση θα αποκτήσουν τα ελληνόπουλα από ένα τρόφιμο των οίκων ανοχής ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ που δεν ομιλεί τη γλώσσα τους και δε γνωρίζει την ιστορία στους?

  Τράβα πες στους εργοδότες σου στο ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σας και συγκεκριμένα στο Βλάσση Ρασσιά που σου πληρώνει το «βίο» που διαφημίζεις ότι το ΨΕΥΔΟΙΔΕΛΟΓΗΜΑ της σάχλας και πλάκας του 0.0001% που το βαφτισες «ελληνας» «εθνικός» ΔΕ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΔΩ. Εχουν γνώση οι φύλακες!!!!!

  Τράβα να μοιράσεις ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΕ κομμιταζή κανένα φυλλάδιο από πόρτα σε πόρτα στη Στοκχόλμη φορώντας τη γραβάτα γιατί εδώ στην Ελλάδα ΔΕ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ανθελληνικά σκουλήκια.

  Και προπάντων ΜΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ και ΙΣΤΟΡΙΑ κομπλεξικό ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ που θέλεις να κάνεις ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ μέσω του blog.

  Τρομάρα σου….

 8. Στραβων
  Μπορείς να αναφέρεις ΕΝΑΝ άγιο πατέρα που δεν ήταν πολέμιος μη σου πω εγκληματίας κατά των Ελλήνων και κατά της Ελληνικής φιλοσοφίας?

 9. Ωραία, υποθέτω εννοείς τον πατριάρχη ιεροσολύμων μάξιμο,
  έψαξες βαθιά για να τον ανακαλύψεις?
  Aν ρωτήσεις χίλιους χριστιανούς θα βρείς κάποιον
  που να έχει ακούσει για αυτόν?
  Μάλλον όχι, ούτε έναν.

 10. Φίλοι μου μη δίνετε σημασία στις αμερικανικές βλακείες. Έχετε ήρεμη τη συνείδησή σας και φροντίστε να τηρείτε μια αρετή βασική για όλους μας : «Μην κρίνετε ινα μη κριθήτε». Και αγάπη. Εξάλλου ό ίδιος ο Χριστός , απαντώντας σε σχετική ερώτηση των μαθητών του είπε : δεν είναι δουλειά σας να ψάχνετε μέρες και καιρούς. Ηρεμήστε και μη τα βάζετε με τον Ζάγκλο και όσους διατυπώνουν παρόμοιες απόψεις. Η ομοφωνία είναι βαρετή και μυρίζει νεκροταφείο !
  Και κάτι άλλο. Μερικοί για να του απαντήσετε καταφεύγετε στη χυδαιολογία. Ε, λοιπόν , εγώ, που μπορεί να συμφωνώ σε ιδεολογικά θέματα μαζί σας, προτιμώ να έχω συνομιλητή τον Ζάγκλο παρά εσάς που για να υπερασπιστείτε την πίστη σας χρησιμοποιείτε αυτό το υβραιολόγιο. Αιδώς Αργείοι!

 11. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια πρίγκιπα, και εγώ παρότι διαφωνούμε
  χαίρομαι να ανταλλάσσω γνώμες μαζί σου.
  Δυστυχώς είναι όπως το είπες, οι χριστιανοί, λόγο το ότι είναι η επίσημη θρησκεία
  του κράτους, αισθάνονται ότι έχουν το δικαίωμα να χλευάζουν τα σεβάσματα άλλον
  και να βρίζουν ελλείψει επιχειρημάτων!
  Εγώ είμαι καυστικός και κάνω σκληρή κριτική, ναι, αλλα δεν βρίζω.
  Ευχαριστώ και πάλι για την διαπίστωση!

 12. Και εγώ συμφωνώ με τον κύριο Πρίντζιπα!Επιτέλους!Ας δοθεί ενα τέλος στα,σχεδόν χωρίς σταματημό,παροξυσμικά κύματα από ύβρεις,απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και κατάρες που βλέπουμε κάθε λίγο και λιγάκι στις οθόνες των υπολογιστών μας,όποτε επισκεπτόμαστε το Blog!

  Υ/Γ Έψαξα και έμαθα για τον κύριο Γιώργη Πρίντζιπα!Πρόκειται για έναν επιτυχημένο συγγραφέα!

 13. ΠΑΩ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΣΑ ΜΠΟΡΩ,ΘΑ ΤΑ ΦΑΩ ΓΛΕΝΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΕΛΘΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΒΡΟΥΝ……….ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,…..

 14. Υπάρχει ένα θέμα με κάποιους πιστούς χριστιανούς. Είναι τόσο αμόρφωτοι και αγράμματοι που διαβάζουν κάθε βλακεία που πέφτει στα χέρια τους προκειμένου να νοιώθουν ότι επικοινωνούν με τον Θεό.

  Αυτό το εκμεταλλεύονται κάποια αρπακτικά και εκδίδουν την μία βλακεία πίσω από την άλλη. Τα περισσότερα εκκλησιαστικά βιβλία που κυκλοφορούν, βρίθουν ηλιθιότητος. Κάποτε πρέπει να καταλάβουν ότι η μόρφωση που είναι διαθέσιμη σήμερα για τον κάθε άνθρωπο κατακτάται με κόπο και δεν μεταβιβάζεται με την ανάγνωση μιας εκκλησιαστικίζουσας έκδοσης. Οι περισσότεροι όχι μόνον δεν έχουν ιδέα σχετικά με την πίστη τους αλλά δεν έχουν καν διαβάσει την Καινή Διαθήκη.

  Για να είμαι ειλικρινής όμως, ούτε εγώ την διάβασα, παρ΄όλες τις προσπάθειες μου. Πως θα μπορούσα να διαβάσω ένα βιβλίο που αρχίζει με το «Ο Αβραάμ γέννησε Ιακώβ»…»γενεές δεκατέσσερις»…
  Ειλικρινά, δεν μπορώ να διαβάσω ένα τέτοιο κείμενο. Αλλά ένας πιστός δεν έχει δικαίωμα να μην το έχει διαβάσει.

 15. *διόρθωση: αναφέρομαι κυρίως στα βιβλία που δεν φέρουν την έγκριση της επίσημης εκκλησίας. Ο κάθε τυχάρπαστος βγάζει και μια παπ…ρια. Αρκεί να αναφέρει την λέξη «Παΐσιος», «αποκάλυψη», «θεία χάρη» και γίνεται best seller

 16. Ο γέρος από το Αμέρικα,μάλλον από το Αλτς Χάιμερ έχει σαλέψει.
  Εδώ οι μαθητές του Χριστού ρώτησαν τον Ίδιο πότε θα έρθει για δεύτερη φορά στον κόσμο και τους είπε δεν πρέπει να το ξέρει αυτό κανείς.
  Όλα θα γίνει τόσο ξαφνικά που δεν θα το χωράει ανθρώπινος νους.
  Ακόμη και αν δεν ζούμε να δούμε τις έσχατες μέρες,με τον θάνατο του ο καθένας θα δει τον δημιουργό του αμέσως και εκεί θα διαπιστώσει τι απίδια πιάνει ο σάκος του.
  Ανάλογα τι μαλακίες έκανε όσο είχε το δώρο της ζωής εδώ στη γη.
  Μη πιστεύετε λοιπόν Ιεχωβάδες και άλλους παρακλάδια των Εβραίων.

 17. Φιλε Στραβων, τελικά δεν μπορώ να σε κατατάξω που είσαι?
  Το όνομα σου προδίδει τάση προς την Στωική φιλοσοφία,
  άλλες φορες είσαι σφοδρα χριστιανός! Τώρα γραφεις:
  «Πως θα μπορούσα να διαβάσω ένα βιβλίο που αρχίζει με το
  “Ο Αβραάμ γέννησε Ιακώβ”…”γενεές δεκατέσσερις”…»
  Χε..χε.. σωστότατος!

 18. Δεν είμαι ταξινομημένος (ακόμη) Ζαγκλέ, αλλά πιστεύω ότι ακόμη και αν αποφασίσω να γίνω άθεος, δεν θα αφήσω στο Έλεος του θεού Ελληνικά στοιχεία της ορθοδοξίας (πχ μουσική).
  Υπάρχει ο κίνδυνος, εάν αύριο πετάξουμε την ορθοδοξία στα σκουπίδια, να πετάξουμε και πολλά Ελληνικά στοιχεία.
  Ο φανατισμός ποτέ δεν ήταν καλός σύμβουλος.

 19. Στραβων, η βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική όπως γνωρίζεις καλύτερα
  από μένα (θα πρέπει να γνωρίζεις) είναι η Εβραϊκή λειτουργική
  μουσική με μεταφρασμένους στίχους της στην Ελληνική

  Σχετικά με τον θεό, εγώ θα το τοποθετούσα διαφορετικά, πετώντας την ορθοδοξία
  δεν πετάμε Ελληνικά στοιχεία, αλλά απελευθερωνόμαστε από εβραϊκές δεισιδαιμονίες!
  Ο φανατισμός υπάρχει στις θρησκείες όχι στη απελευθερωμένη σκέψη!

 20. Σουηδέ προσηλυτιστή,

  Για ποια σεβάσματα μιλάς ρε αμόρφωτο ζώον?

  Το δικό σου ψευδοιδεολόγημα έχει χαρακτηριστεί από το ελληνικό δικαστήριο αμετάκλητα ως ΕΚΝΟΜΟ και αναφέρεται ως Σύλλογος.

  Ο σύλλογος αυτός της σάχλας που αποτελείται από φολκλόρ και χυδαιομανείς λέγε με ζάγκλο δεν έχει δικαίωμα σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία να λέγεται θρησκεία.

  Σε πονάει και σε δυσκολεύει η προσαρμογή στους ελληνικούς νόμους?????

  Από πότε η επίσημη θρησκεία του κράτους και μία από τις 4 παγκόσμιες θα εξισωθεί με μία γραφική καρικατούρα του 0.0001% ????

  Για να καταλάβουν οι υπόλοιποι τι λες, είναι, οι φίλοι μιας ποδοσφαρικής ομάδας ή ενας πολιτιστικός σύλλογος χωριού να αυτοανακηρυχθεί σε θρησκεία και να απαιτεί το σεβασμό των άλλων δογμάτων!!!!!!

  Τράβα στον εργοδότη σου το Βλάσση Ρασσιά και να του πεις ότι το μεροκάματο σου είναι επισφαλές. Μόνο φυλλάδια ρε κακομοίρη είσαι ικανός να μοιράζεις από πόρτα σε πόρτα στη Στοκχόλμη φορώντας γραβάτα και με ταμπελάκι στο πέτο.

  Που πας ρε Καραμήτρο????? που θέλεις να κάνεις και προσηλυτισμό στα Ελληνόπουλα.

 21. Πληροφοριακά για τη βυζαντινή μουσική. Η ονομασία των φθόγγων της στηρίζεται στην ελληνική Αλφαβήτα (ΠΑ Βου Γα Δι Και Ζω Νι).Οι ήχοι της είναι εξέλιξη των ήχων της αρχαίας μουσικής. Π.χ. Τα χριστούγεννα ψάλλεται ο Κανόνας «Έσωσε λαόν θαυματουργόν δεσπότης». Είναι σε ιαμβικό μέτρο. Πρόκειται για τον λύδιο της αρχαίας στον οποίο τραγουδούαν στην αρχαία Σπάρτη «άμες ποκ’ είμες άλκιμοι νεανίαι». Το ίδιο μέτρο, ο ίδιος ήχος. Η αθάνατη ελληνική παράδοση που συνεχίζεται μέσα στους αιώνες.

 22. Φιλε Πρίγκιπα, το θέμα είναι πολύ μεγάλο, οι ομοιότητες της Βυζαντινής με την
  Ελληνική μουσική δεν οφείλονται σε εξέλιξη της Βυζαντινής από την Ελληνική,
  αλλά σε αντιγραφές και δάνεια είτε της Βυζαντινής απʼ ευθείας, είτε της Εβραϊκής
  απʼ όπου προέρχεται η Βυζαντινή από την κατά πολύ αρχαιότερη, τεχνικότερη,
  επιστημονική και πλούσια αρχαία Ελληνική μουσική παράδοση.
  Οι μουσικοί φθόγγοι είναι και αυτοί παραποιημένοι από τους
  Ελληνικούς με την πρόσθεση ένα ή δυο γραμμάτων.

 23. @30 Ζαnglos αναφορικά με τη προέλευση της Βυζαντινής μουσικής απήντησε ο Γεώργιος Πρίντζιπας.Εαν διαφωνείς,ανεπτυξε το σκεπτικό σου.Εαν συμφωνείς,πες το.Γιατί δεν πρεπει να συνεχίζουμε….»διαλογο»; μονο στα υβριστικά σχολια..

 24. Δημήτρη ναι διαφωνώ, αλλα δεν έβρισα! Ο βασίλης επιτίθεται και βρίζει!
  Ναι διαφωνώ με την Ελληνικότητα της βυζαντινής μουσικής η οποια
  είναι εβραϊκή με στοιχεια Ελληνικά, αλλα δεν έχω και τόσες
  μεγάλες γνώσεις για να το αναπτύξω!
  Εγώ είπα την γνώμη μου, ας πουν άλλοι που ξέρουν καλύτερα,
  και ανάλογα θα απαντήσω, που το πρόβλημα?

 25. χαχα! καλα απο τη συντέλεια το φτάσαμε στη Βυζαντινή μουσική??
  νόμιζω καταλαβαίνω γιατί δεν πάμε μπροστά σαν Έθνος..
  είμαστε ικάνοι να μαλωνουμε οι μεν με τους δεν αν το κωλόχαρτο πρεπει να γυρίζει προς τη μια μεριά η προς την άλλη…

  όσο για τις διαμαχες περί θρησκευτικου περιέχομένου νομίζω προσβολές δεν θα πρέπει να υπάρχουν κ ούτε πιεστικές συζητήσεις ποιος ειναι αληθινός Θέος για να πείσει τους άλλους…με λόγια κ μαλώματα δεν γίνεται τιποτα…θα δείξει ο καιρός

 26. @37
  Δημήτριε, με εξαίρεση τον διεστραμμένο βασίλη,
  οι άλλοι σχολιαστές ανταλλάσσουμε γνώμες ευγενικά
  χωρίς να μαλώνουμε, νομίζω ότι είναι OK,
  έστω και αν είναι σχετικό με το θέμα της ανάρτησης.

 27. Ναι Zanglos αλλά για τη..ταμπακιέρα που είναι η προέλευση της Βυζαντικής μουσικης,τίποτα,πάλι στο «διεστραμενο»Βασίλη» καταλήξαμε..

 28. Καλησπέρα σε όλους
  Εφόσον λίγο πόλλη Όλοι έχετε καταλάβει ότι ο Βασίλης Προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή πανω του .
  Θέλει να είναι πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος , έχει όντως Κόμπλεξ κατωτερωτητας ,
  Λοιπόν τι του δίνετε σημασία ; Αυτός δεν ενδιαφερετε για το Blog Αλλά Απλά είναι πνεύμα αντιλογιας ,
  Δηλαδή σε λόγια να βρισκόμαστε είναι το άτομο

 29. Περισσότερη σημασία από την μουσικολογική ανάλυση της βυζαντινής μουσική έχει η λαϊκή της διάσταση. Το αυτί του Έλληνα είναι εξοικειωμένο με την Β.μουσική και ο φανατισμός κάποιων αντιχριστιανών μπορεί να οδηγήσει σε απεμπόλιση όλων των βυζαντινών στοιχείων, ακόμη και των Ελληνογενών. Σαφώς και υπάρχουν και εβραϊκά αλλά δεν νομίζω να υπερτερούν των Ελληνικών.

  Δεν είναι όμως μόνον τα μουσικολογικά στοιχεία. Εάν διαβάσεις λίγο Πλούταρχο (που ήταν και αρχιερέας των Δελφών) θα δεις ότι πολλά τελετουργικά στοιχεία προϋπήρχαν του Χριστιανισμού. Δεν είναι ΜΟΝΟΝ εισαγόμενα στοιχεία τα της εκκλησίας.
  Δεν είναι απλή υπόθεση.

 30. Σουηδέ προσυλιτιστή,

  Μετά την ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ σου να γίνεις μέντορας στα ελληνόπουλα στην ιστορία αποφάσισες να προσπαθήσεις να γίνεις μουσικός συνθέτης?

 31. δεν μου λες βασίλη , είναι δυνατόν να ανάπτυξεις ένα θέμα η να λάβεις μέρος σε μια συζητήση δίχως να δείχνεις σε όλους το ταπεινό σου επίπεδο? οι λέξεις σεβασμός και διαφορετική άποψη σου είναι μήπως γνωστες? για πες μου τι θέλεις να πετύχεις με την όλη σου συμπεριφορά εδώ στο blog

 32. Βλαχογερμανέ Jens,

  Τελείωσαν οι εκλογές στη Βάδη-Βατυμβέργη όπου κόλλαγες αφίσσες και μας ήρθες φορτσάτος βλέπω.

  Tι καινούργιο θα μας πεις ΟΥΝΕ για τους Ελληνες μετά τις δηλώσεις σου οτι είμαστε ζήτουλες των Πολωνών, γιουσουφάκια, άσχετοι με τους αρχαίους ?

  Ακόμα περιμένω ΨΕΥΤΑΚΟ να κάνεις την αντιπαραβολή του άρθρου σε περιοδικό με postarisma μου?

 33. μου αρέσει που είσαι και mentioum βασιλάκη δυστυχώς δεν ημουν εδώ τις τελευταίες μέρες αλλα στο μεξικό αυτά που σου είπα ισχύουν, μάλιστα έλληνες λένε δέκα φορες χειρότερα η μήπως δεν είναι έτσι???? λοιπόν θα μου απαντήσεις τώρα την παραπάνω ερώτηση?

 34. Φίλτατε Βασίλειε, με όλο το θάρρος και όλο το συμπάθιο, αν και είμαι νέος επισκέπτης στο παρόν ιστολόγιο, επίτρεψε μου σε παρακαλώ μια συμβουλή.

  Με την τακτική σου δημιουργείς αντιπάθειες στη συζήτηση αλλά και άθελα σου (θέλω να πιστεύω) υποβαθμίζεις αισθητικά τον διαδικτυακό τόπο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι στην καλύτερη περίπτωση να μην διαβάζει κανένας τα σχόλια σου, στην χειρότερη να απομακρύνονται οι αναγνώστες και τελικά θα μείνεις να υβρίζεις μόνος σου.

  Επομένως εάν θεωρείς ότι ο πατριωτικός λόγος πρέπει να φέρει και μια σχετική καλαισθησία, σε παρακαλώ να αλλάξεις τακτική.

 35. ΖΑΝΓΚΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ,
  Ε ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΩΙΚΟΥΣ !!!!
  ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ΚΤΗΝΟΒΑΤΗ ΠΡΟΔΟΤΗ ΒΡΩΜΙΛΟ ΑΛΚΟΟΛΑ ΤΡΑΒΕΛΑ ΠΟΥΣΤΟΓΕΡΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΕ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΕ ΠΕΤΑΜΕΝΕ ΒΛΑΚΑ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΓΕΛΟΙΕ !!
  ΤΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΡΕ ΣΕΙΣ, ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ?
  ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝ…

 36. έχω την εντύπωση ότι πάσχεις από κόμπλεξ κατωτερότητας,και αυτό φαίνεται στον τρόπο αντίδρασης σου με άτομα που έχουν καταφέρει κάτι στην ζωή τους ενώ εσύ ζεις στον παραμυθένιο σου κόσμο για πες μου εσύ τι δεν ισχύει από αυτά που έγραψα στο σχόλιο 14 τότε??? τι είναι κατά την γνώμη σου λάθος?? για λεγε? ότι είσαι ο μεγαλύτερος ψεύτης του blog αυτό είναι πλέον δεδομένο μου αρέσει που είσαι και περήφανος για την σημερινή κατάσταση τις ελλάδας,χα χα χα αν εγώ ανέφερα ένα παράδειγμα οι συμπατριώτες σου ανέφεραν 100 «γιαυτο» μην μου το παίζεις εμενα κάποιος γιατί απλά δεν είσαι

 37. Αγαπητοί φιλοι,επειδή η κατάσταση στα σχολια εχει ξεφυγει πέρα απο καθε ελεγχο και λαμβανουμε αμετρητα παράπονα,τα σχολια που περιέχουν υβρεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς θα διαγραφονται,και οι αποστολείς θα γινονται ban.Λυπούμεθα αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε το κυρος του blog.

 38. Καλημέρα, χαιρετίζω την απόφαση σας Δημήτρη να διαγράφεται
  τους υβριστές, βασικά είναι δυο, ο Φωτιά&Τσεκούρι και ο βασίλης
  και μερικά αλητάκια που σκάνε κάπου κάπου.
  Αυτό πρέπει να γίνει γιατί ο κόσμος σιχάθηκε πλέον όπως
  το εξέφρασε και ο φίλος Στραβων.

 39. @37
  Δημήτρη, αν και δεν είμαστε μέσα στο θέμα της ανάρτησης,
  ανέφερα για την προέλευση της βυζαντινής μουσικής ότι είναι εβραϊκή
  με διαμορφωμένους στίχους και δανεισμένους μουσικούς φθόγγους από την Ελληνική.
  Δεν βρίσκω το λόγο να το αναλύσω περισσότερο γιατί κανείς σχολιαστής δεν
  απάντησε, εκτός από τους δυο γνωστούς υβριστές ταραχοποιούς.

 40. Βλαχογερμανέ,

  Πως ακριβώς μετράς την επιτυχία στη ζωή?
  Οι μόνοι που αναφέρεστε στο ότι είστε πετυχημένοι πλούσιοι κλ κλπ κλπ είναι εσύ ο βιομηχανικός εργάτης της πεντάρας και ο προσηλυτιστής επί πληρωμή.

  Τυχαίο? Οχι βέβαια. Δύο αγράμματοι μπούφοι. Ειδικά εσύ εσπασες κάθε ρεκόρ όπου φοιτώντας 12 ολόκληρα χρόνια σε ελληνικό σχολείο ΔΕΝ ΕΜΑΘΕΣ μήτε ελληνικά μήτε ελληνική ιστορία. Περνούσες ίσα ισα με μέσο τις τάξεις σου λόγω του ότι ο πατέρας σου ήταν δάσκαλος.
  Είσαι ένα τυπικό δείγμα του νοσούντος εκπαιδευτικού συστήματος μας.

  Ενα κοινό σημείο επίσης με το ΖΆΓΚΛΟ είναι το τραυλικό σύνδρομο χα χα χα χε χε χε χι χι χι ως δείγμα αυτοικανοποίησης και βαυκαλισμού.

  Εκτός από ΨΕΥΤΑΚΟΣ και ΜΥΘΟΜΑΝΗΣ ΟΥΝΟΣ είσαι και κομπλεξικός με την Ελλάδα μάλλον γιατί οι συμμαθητές σου σε είχαν για καρπαζοεισπράκτορα με τις ανοησίες που έλεγες όπως οτι τις θηριωδίες και τα εγκλήματα δεν τα έκαναν Γερμανοί αλλά Αυστριακοί.

  Το blog εχει καταγράψει το ανθελληνικό σου παραλήρημα και υστερία με τις δηλώσεις σου α)ότι μας ταίζετε
  β)είμαστε ζήτουλες
  γ)είμαστε γιουσουφάκια
  δ)άσχετοι με τους αρχαίους

  Μετα από όλα αυτά ο μόνιμα αυτοπροσδιοριζόμενος πρέσβης των ΑΝΌΡΦΩΤΩΝ ΖΏΩΝ και γυφτοσκοπιανής καταγωγής σε ανακήρυξε «ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ» τη στιγμή που δε ξέρει να ξεχωρίσει και να καταλάβει το ΔΙΚΑΙΟ από το ΔΙΚΙΟ και το ΓΗΓΕΝΗ από τον ΑΠΟΔΗΜΟ. Σημεία των καιρών.

  Ακουσα ακροθιγώς να μιλάς για σεβασμό.

  Από πότε ΞΕΝΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ όπως ένας ΓΕΡΜΑΝΟΣ και ένας ΣΟΥΗΔΟΣ πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού όταν προσβάλλουν την Ελλάδα βεβηλώνουν τα σύμβολα της και παραχαράσουν την ιστορία της μέσω χαλκευμένων στοιχείων?

  Για μία ακόμα φορά σου επαναλαμβάνω οτι η Ελλάδα έχει λεβέντες και παλληκάρια να τη σηκώσουν ψηλά. Ούτε ζήτησε ούτε έχει ανάγκη τη βοήθεια βλαχογερμανών και αμόρφωτων σουηδών προσηλυτιστών.

  Τράβα φάε κανένα λουκάνικο φρανκφούρτης και πιες μία μπύρα και ασε τα ελληνικά θέματα στους ελληνες.

 41. Σουηδέ προσηλυτιστή,

  Σε πονάει πολύ η κονιορτοποίηση και έχασες τη μιλιά σου?

  Αντε να βγάλεις το μεροκάματο μοιράζοντας φυλλάδια με το ταμπελάκι στο πέτο. Είδα ότι η ιστοσελίδα σας είναι και στα σουηδικά γραμμένη…..

 42. ποιος είναι αμόρφωτος φαίνεται πολύ καλά , δεν μου λες ,δεν βαρέθηκες να λες συνεχεια τα ίδια και τα ίδια? αμάν ρε βασίλη φτάνει ,βρώμισε η ιστορία όλο τα ίδια και τα ίδια λες τα ακούσαμε χίλιες φορες, πες κάτι καινούργιο ,έχεις καταντήσει αηδιαστικός με τις επανάληψης σου , εσύ με τέτοια παραμυθια να δίνεις κουράγιο στον εαυτό σου καημενούλι μου, σου είπα και πιο πάνω ότι στα λεγόμενα τα δικά μου και στην τότε αλλα και τώρα αντίδραση σου ,οι συμπατριώτες σου εμενα δώσανε δίκαιο και μάλιστα ζητήσανε και συγγνώμη για την συμπεριφορά σου ,αυτό και μονο λέει πολλά τώρα αν εσύ δεν το καταλαβαίνεις τότε δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω πιο πάνω ο δημήτρης κάτι ανέφερε σχετικά με ύβρεις εύχομαι να κάνει πράξη όσα είπα ,εσύ δυστυχώς άλλη μια φορα απόδειξες ποσο αμόρφωτος και χωρίς κανένα σεβασμό είσαι ,σε λυπάμαι έλληνα του γλυκού νερού χα χα χα

 43. Jens φοβάμαι ότι είναι μόνο λόγια, γιατί αν το εννοούσαν θα έσβηναν το
  σχόλιο 45 του σιχαμερού υβριστή Φωτιά&Τσεκούρι και θα τον έκαναν ban,
  επίσης θα έκαναν μια παρατήρηση τον ψυχάκια βασίλη!

 44. φιλε ζαγγλέ ,που νομίζεις κατά την γνώμη σου ότι βρίσκετε η απάντηση στην συμπεριφορά του βασίλη? πως είναι δυνατόν ένας «αντροπος» να επιμένει σε μια γνώμη και στάση από την στιγμή που όλοι είναι εναντίον? χωρίς να θέλω να τον ειρωνευτώ θα πω ότι μάλλον κάτι πήγε στραβά στα παιδικά του χρονια η δεν μπορεί να τα βρει με τον ίδιο του τον εαυτό η και τα δυο μαζί, πάντως είναι λυπηρό το σημείο που μπορεί να ξεπέσει ένας «αντροπος» εσύ τι πιστεύεις ότι φταίει?

 45. 21 Μαϊου 2011 και ώρα Ελλάδος 04.00 η συντέλεια του κόσμου.

  Ευνοϊκό σενάριο : Δεν προλαβαίνουμε σαν χώρα να χρεωκοπήσουμε και οι Τροϊκανοί χάνουν τα λεφτά που μας δάνεισαν.

  Εφιαλτικό σενάριο : Οι μόνες περιοχές που γλιτώνουν είναι : Ελλάδα, Γερμανία, Βρυξέλλες (έδρα Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) και Νέα Υόρκη (έδρα Δ.Ν.Τ.)
  Φτού σου ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ !!!

  Α, και η Τουρκία για….μαντρόσκυλο.

 46. Φιλε Jens, η ανωνυμία του internet, προσφέρει δυνατότητες σε άτομα προβληματικά
  να εξωτερικεύσουν αυτό που τους καταπιέζει, η κακία, ο φθόνος, η ανανδρία, ραδιουργία
  όλα αυτά και πολλά αλλα συμπλέγματα συνθέτουν την σούπα αυτή που λέγεται βασίλης.
  Πολύ πιθανό όπως είπες και εσύ να είναι παιδικά τραύματα!

 47. Βλαχογερμανέ,

  Αναγνωρίζω ότι σου είναι άβολο να σου υπενθυμίζουν τα πεπραγμένα σου για τους Ελληνες και το ένοχο παρελθόν της φυλής σου. Νομίζεις ότι με το καιρό θα πέσουν στη λήθη του παρελθόντος και στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

  Μοναδική και απαρέγγλιτη οδός διαφυγής είναι η δημόσια συγνώμη σου προς τους ελληνες και φίλους του ιστολογίου για τα υβριστικά σχόλια . Διαλέγεις και παίρνεις.

  Σου είναι επίσης δύσκολο να αποδεχτείς ότι η γνώμη ενός ασήμαντου βλαχογερμανού είναι άχρηστη για το ελληνικόν γίγνεσθαι. Και πως θα ήταν διαφορετικά όταν η ελλάδα έχει πλειάδα ικανότατων ανθρώπων να τη σηκώσουν ψηλά.

  Οι αναλύσεις σου και οι στημένοι διάλογοι με το Σουηδό υπήκοο που μιλάνε για παιδικά χρόνια, επαγγελματικά κοινωνικά κλπ κλπ κλπ είναι παλιά αποτυχημένη συνταγή. Τη δοκίμασαν και άλλοι και δε τους βγήκε.

  Μάλλον δε πήγε καλά το κόμμα σου στις εκλογές της Βάδης-Βυτεμβέργης και βλέπω νευράκια πολλά «επιτυχημένε» βιομηχανικέ εργάτης.

  Ας είναι βλαχογερμανέ. Η ελληνική φιλοξενία είναι ξακουστή ακόμα και για ΟΥΝΟΥΣ ή Σουηδούς εντεταλμένους κονδυλοφόρους τους αποκαλούμενους και Οθωμανούς του Βορρά στην ΕΕ.

 48. δεν θέλω να πιστεύω ότι οφείλεται αποκλειστικά και μονο στην ανωνυμία. αν και είμαι σίγουρος ότι μπροστά μου θα είχε καταπιεί την γλώσσα του. όλοι μας είμαστε εδώ ανώνυμοι αλλα παρόλα αυτά ,εξακολουθούμε να ανταλλάσσουμε απόψεις έστω και αν διαφωνούμε , δηλαδή το να βρίζει κάποιος είναι το τελευταίο επιχείρημα στο δεύτερο σκέλος τις απαντήσεις σου πιστεύω και εγώ ότι οφείλεται η όλη του συμπεριφορά και έτσι όπως φάνηκε στο παρελθόν είναι πλέον γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με ειδική περίπτωση, πάντως από μέρους μου αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι σε τιμά ιδιαιτερα το γεγονός ότι σταμάτησες να τον βρίζεις , σε τελική ανάλυση πιστεύω ότι αυτός ήτανε και ο σκοπός του να τον βρίσεις για να τον λυπούνται οι άλλοι και να γίνεις εσύ ο κακός τώρα δεν του δίνεις σημασία και τον ενοχλεί αφάνταστα αυτό, αφρίζει από μέσα του, πάντως κατά βάθος εγώ δεν σου κρύβω ότι τον λυπάμαι τον φουκαρά πιστεύω ότι θα πρέπει να τον αφήσουμε να εκτονωθεί έτσι γκάι να βγάλει τα απωθημένα του ,αλλιώς μπορεί να πάθει και κάτι ο κακομοίρης, ας τον κάνουμε να νιώσει άνετα έστω και μια φορα ας τον κάνουμε να αισθανθεί νικητής ,τι λες?

 49. Χε..χε..πράγματι είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση,
  δεν φταίει ο άνθρωπος, έτσι γεννήθηκε ελαττωματικός!
  Αν ήταν εργαλείο η’ παιχνιδάκι, computer, θα το είχαν
  πετάξει οι κατασκευαστές στα σκουπίδια!
  Ναι και εγώ τον λυπάμαι, θα είμαι καλός μαζί του!

 50. ρε φωτιά και τσεκούρι σε παρακαλώ σταματα αυτού του είδους sxoliamou που δεν οδηγεί πουθενά ,κάντο από σεβασμό για τους άλλους εδώ , δεν είναι χαρακτηρισμοί αυτοί

 51. Γειά σου Jens!

  Κατά την προσωπική μου γνώμη δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να ζητήσεις συγνώμη για κάτι!Ίσα ίσα σε θεωρώ πως είσαι ένα πολύ ευχάριστο και καθωσπρέπει άτομο!

  Φιλικά!

 52. βασίλη επειδή με κουράζει αφάνταστα η μονομερή σου επανάληψη ,θα σου πω το εξής. στο μέλλον θα λέω μονο ναι σε ότι πεις και εγώ αλλα και ο zanglos συμφωνείς????? όλα τα ερωτήματα σου σου τα έχω απαντήσει δεκάδες φορες ποιος λοιπόν ο λόγος τις επαναλήψεως? όχι μονο εγώ αλλα και αρκετά αλλα άτομα μου δώσανε δίκαιο και τότε αλλα και τώρα , μάλιστα αρκετοί ζητήσανε συγγνώμη για πάρτη σου ,αυτό δεν σε κάνει να αναρωτιέσαι ότι κάτι δεν πάει καλά με εσένα??? αλλα τι λέω τώρα ,»ftaiw» εγώ που προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις, καλύτερα να μιλήσω με τον τοίχο θα με καταλάβει κάποτε , λοιπόν την τρίτη είμαι πάλι αθηνα για δυο μέρες τρίτη έχω και γενέθλια έλα να σε κεράσω, συμφωνείς να σου δίνω δίκαιο σε ότι λες???θα λες πετάει ο γάιδαρος ναι θα λέω και εγώ και ο zanglos deal or not deal?

 53. γεια σου πελοποννήσιε επειδή έχω λίγο παραπάνω χρόνο τις τελευταίες δυο μέρες μπαίνω πιο συχνά στο blog και διαβάζω τα σχόλια σου οφείλω να ομολογήσω ότι άτομα και διάλογοι αλλα και διαφωνίες όπως οι δικες σου του σκεπτόμενου του στραβών και του επωνυμου ,ανταποκρίνονται στην ελλάδα αυτή που εμείς κάποτε θαυμάζαμε και είναι σημάδι ότι δεν έχει εξαλειφθεί εντελώς κατά την γνώμη μου σας αξίζουνε συγχαρητήρια σίγουρα υπάρχουνε και αλλα άτομα τα περισσότερα θα έλεγα με εξαίρεση ολίγων που δεν θα ήθελα να αδικήσω αλλα εσείς οι τρεις τέσσερις μου κάνατε ιδιαίτερη εντύπωση, στο ξαναλέω για πολλοστή φορα ,νέους σαν και εσένα η ελλάδα τους έχει ανάγκη ,συνέχισε έτσι να βλέπεις να χαρακτηρίζεις αλλα και να πράττεις και δεν θα χάσεις ποτε αν τα καταφέρεις και «ιοθετισεις» αυτή την σφαιρική βλέψη των πραγμάτων και σε άλλους τομείς τις ζωής σου τότε θα έχεις μόνον κέρδος, σου εύχομαι ότι καλύτερο

 54. Να τα εκατοστήσεις σου εύχομαι.

  Οι προυποθέσεις πιθανής συνάντησης μας είναι ξεκάθαρες και αμετάκλητες.

  Πρώτα η ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ για τη θεωρεία τoυ Φάλμεράουερ που διακίνησες.

  Κατά δεύτερον περιμένω την αναγνώριση του λάθους σου για το λιβελογράφημα σου περί του άρθρου.

  Αν η αυταρέσκεια σου βρίσκει καταφύγιο στον αμόρφωτο πληρωμένο κονδυλοφόρο προσηλυτιστή και τον απροσάρμοστο νεανία που έσπαγε πλάκα με τη σημαία και τον εθνικό ύμνο της ελλάδας έπαιξες και έχασες.

  Πες μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι λέει μία ελληνική παροιμία.

 55. Και σε εσένα Jens εύχομαι ότι καλύτερο!

  Καλώς να μας έρθεις στην Ελλάδα!

 56. ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΑΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΚΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΖΑΝΓΚΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΖΑΝΓΚΛΟ.
  ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
  ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ !!!

 57. καταρχάς δεν γνωρίζω κανέναν προσωπικά μπαίνω εδώ και κάτι μήνες σποραδικά στο blog αλλα δεν έχω δει να λέει κάτι ο zanglos εναντίον τις ελλάδας, εναντίον τις εκκλησιας ναι αλλα πιστεύω ότι είναι καθαρά δικό του θέμα,άλλωστε δεν είναι και ο μοναδικός που εκφράζεται έτσι αν είχες dea την καλοσύνη να μου αναφέρεις ορισμένες «αντιελλινικες» του θέσεις θα σου ήμουν ευγνώμων , λέτε ότι δεν έχει ούτε καν δικαίωμα προφορικού λόγου ….καλά είναι αυτά ελληνικά ιδανικά? είναι αυτός ο τρόπος εκφράσεως τις δημοκρατίας??? δηλαδή και εγώ που είμαι γερμανός αλλα μεγάλωσα στην θεσσαλονίκη πάει να πει ότι κακός είμαι εδώ και λέω την γνώμη μου? μοιχοί με παρεξηγήσεις άλλωστε το είπα εξ αρχής ότι δεν γνωρίζω κανέναν και ούτε με πληρώνει κανεις για να γράφω κάτι απλά έχω τα δικά μου κριτήρια και βγάζω τα δικά μου συμπεράσματα, κατά την γνώμη μου ο zanglos έχει ανοιχτό ορίζοντα και βλέπει σφαιρικά τα γεγονότα δίχως συναισθηματισμούς αυτό είναι που ίσως τον κάνει να διαφέρει από τους κοινούς (ελληνάρες) σίγουρα έχει και αυτός τα στραβά του (ποιος όχι) αλλα παρόλα αυτά δεν θυμάμαι να έχει υπονόμευση τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα εγώ τουλάχιστον δεν έχω διαβάσει κάτι ανάλογο το διάστημα που τον γνωρίζω το ότι αρπάζεται κατευθείαν αυτό έχει μάλλον με χαρακτήρα σχέση και όχι με εθνικές πεποιθήσεις αλλα ποιος δεν είναι έτσι ?

 58. Για τους αλήτες σαν DEA και F&T πατρίδα και Έθνος είναι ένας τρόπος
  προβολής και ξεδόματος όπως στα γήπεδα, οποιος φωνάζει περισσότερο,
  και βρίζει περισσότερο είναι ο καλύτερος!
  Κατώτερα σκουλήκια που έχετε το θράσος να αποκαλείστε Έλληνες,
  τουρκόσποροι και αλητάκια!

 59. Πάμε στοίχημα πως ο πυροβολημένος του @83 σχολίου είναι ο ίδιος που έγραψε ΚΑΙ το @82;;;

  Κάνοντας χρήση δύο διαφορετικών προφίλ gravatar!Έστω!!!

 60. Μάλλον αντί για «πυροβολημένος» θα χρησιμοποιήσω την λέξη «πυρόβλημα»!Του ταιριάζει καλύτερα!

 61. Το οτι η κατάσταση στα σχόλια εχει ξεφυγει περα απο καθε ελεγχο το βλεπουμε όλοι.Ποτε δεν φανταζόμαστε οτι υπάρχουν τοσοι γελοίοι και ψυχοπαθείς ανθρωποι .Διαγραφουμε τα σχετικά σχολια και γινονται ban ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες σε τετοιου είδους υβριστικά σχόλια αδιακρίτως.Είχαμε στείλει αρκετες προειδοποιήσεις,αλλά ο καθενας μας εγραφε κατηγορώντας τους..αλλους.Η περίοδος ανοχής παρατραβηξε,και ΤΑΛΕΙΩΣΕ.Εχουμε αλλα πιο σοβαρα θεματα για να χαλάμε το καιρό μας.

 62. Κύριε Δημήτρη συμφωνώ μαζί σας!Διότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αξιόλογο ιστολόγιο το Greek National Pride!

 63. Δ.Ι. συγγνωμη κιολας αλλα ποσα χρονια ασχολεισαι με την τεχνολογια και γενικα με το ιντερνετ? Γιατι δεν σας κοβω να εχετε μεγαλη σχεση με το αντικειμενο. Οταν λες ban τι νομιζεις δηλαδη οτι κανεις? Καταρχας μπορει ο οποιοσδηποτε να κανει comment αφου δεν χρειαζετε καποιος να κανει register. Τωρα θα σε ελεγα για ip filtering και αλλα πολλα ομως πιστευω οτι θα χαθειτε στην μεταφραση. Δεν υπαρχει πλεον επιστροφη..

 64. Αγαπητέ Poursas κανένα προβλημα με την ερωτηση σου,δεν είμαι..μυστικοπαθής.Με το ιντερνετ ασχολούμε 17 χρόνια.Σε ηλικία είμαι ασφαλώς ο πιο μεγαλος..σε παγκοσμιο επίπεδο.Για πολλά χρονια αρχισα απο το defencenet μετα διαχειριστής στο strategy λογω απουσιας για πανω απο ενα χρονο του ιδιοκτητη του,και τωρα για πανω απο δυο χρονια εδώ.Ακριβως,για ip filtering προκειται,οταν λεμε ban και επομενως δεν χαθηκαμε στη μετάφραση οπως τοσο μετριόφρονα ανεφερες.Οσο για την ..επιστροφή,δεν ..φυγαμε ακόμα για να χρειαστεί.Οι επισκεπτες μας δεν είναι οι λιγες δεκάδες που ασχολούνται με τα σχόλια,και οι 8-10 διεστραμμένοι και χυδαίοι στους οποίους και αναφερομαι.Είμαστε τ0 #2 στο http://botd.wordpress.com/?lang=el οπου ανηκουμε,και δεν φθασαμε εκει επειδή..δεν μας κοβεις να εχουμε σχεση με το αντικείμενο.Α…ναι,να προσθεσω οτι εφαγα και…μερικά χρονάκια στο ημερησιο Αθηναικό τύπο,ασφαλώς πριν να εχεις γεννηθεί.Για οτι δηποτε αλλο,στη διαθεσή σου.Νασαι καλά.

 65. Οτι δεν εχεις σχεση με το αντικειμενο δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να βαζεις αρθρα απο διαφορες πηγες. Αφου ξερεις και εισαι τοσο παλιος πριν ακομα γεννηθω γιατι δεν κανεις κατι για αυτους που γραφουν οτι γραφουν? Γιατι φανταζει αστειο ενα ατομο της ηλικιας σου, της πειρας σου, και της εμπειριας σου να μπορει να διαχειριστη ενα τοσο απλο ζητημα.

  Και κατι ακομα αλλο το ip filtering αλλο το ban,ειναι κατι το διαφορετικο. Πριν γεννηθω ειχανε στον ημερησιο Αθηναικό τύπο πληκτρολογιο η γραφομηχανη? Γιατι παντα ηθελα να ξερω πως κανανε την δουλεια τους ποιο παλια στην Ελλαδα στον συγκεκριμενο κλαδο. Ευχαριστω

 66. Και πάλι ευχαριστω που «δεν εχω σχεση με το αντικείμενο»Δεν καναμε κατι για αυτούς που γραφουν ετσι,γιατί ελπιζαμε μα την πειθώ να μη εξαναγκαστούμε να κανουμε λογοκρισία,πραγμα πολύ ευκολο,γιατι θα γνωρίζεις,εφ’οσον είσαι ειδικός στη τεχνολογια,μπορουμε τα σχολια να τα σταματούμε μεχρι να τα εγκρινουμε.Μας πείρε πιο πολύ χρονο απο οσο επρεπε,γιατί..ελπιζαμε να το αποφυγουμε,και οπως λενε,η ελπίδα πεθαινει τελευταια.Και η πείρα,που ανεφερες,σου δείνει και υπομονή.Στα χρόνια που αναφερομαι,γραφομηχανή.Η και οχι καν αυτή.Χειρογραφα που τα επαιρνε ο επι της ύλης κλπ.Νασαι καλά.

 67. Πω χειρογραφα…Πονος! Τωρα για την ελπιδα εχεις δικιο..αλλα τοσο καιρο δυστυχως δεν βλεπω συμμορφωση..

 68. Δυστυχώς και την IP να μπλοκάρεις, πάλι κάποιος μπορεί να γράφει, είτε αλλάζοντας τόπο (πχ ιντερνετ καφέ) είτε κάνοντας επανεκκίνηση στο ρούτερ του, αφού κανένας μας δεν έχει static IP.
  Η μόνη λύση, εφ΄όσων δεν θέλεις να στέλνεις τα σχόλια στην αναμονή εγκρίσεως, είναι είτε να αγνοούνται από τους επισκέπτες, είτε να τα σβήνεις επιλεκτικά.
  Μια καλή λύση θα ήταν το MAC-filtering αλλά δεν νομίζω να υπάρχει τέτοια επιλογή στο wordpress.com.

 69. Αλλά σε γενικές γραμμές (συμπληρώνω) ο Βασίλης και ο Φ&Τ ξέρουν ότι έχουν παρατραβήξει το σχοινί. Είναι όμως δύσκολο να ζητήσει κάποιος συγνώμη.
  Επομένως αρκεί να καταλάβουν ότι δεν θέλουμε να μας ζητήσουν συγνώμη, θέλουμε απλώς να διορθωθούν. Και ξέρουμε ότι μπορούν να μιλήσουν καλύτερα, εάν το θελήσουν.

 70. Και αλλοι πολλοι το εχουνε παρατραβηξει,και το θεμα ειναι να κανουν ολοι πισω. Οσο για Mac filtering βαζεις ενα spoofer και εισαι χλιδα. Μονο registered comments και τελος.

 71. Για τον Poursas.Είχα ζήσει στα τελευταία εκείνη της εποχής, όταν νεαρούλης έδινα συνεργασίες σε μια εφημερίδα. Πήγαινα βράδυ αργά στο τυπογραφείο, το κείμενό μου το έπαιρνε ο επί της ύλης, ο υλατζής (και δεν ήταν ένας) που το έφερνε κομμένο και ραμμένο στον χώρο που διέθετε.Διαμαρτυρόμουνα κι άκουγα το γνωστό «σκάσε τσόγλανε» και παρακολουθούσα την μεταμόρφωση του κειμένου μου. Έβλεπα τους ανθρώπους να δουλεύουν στο μάρμαρο του πιεστηρίου, τους rewriters να παίρνουν κείμενα σε κακά χάλια από τους δημοσιογράφους, γραμμένα στο πόδι, να τα ορμορφαίνουν , τα δέχονται τηλεφωνήματα με ειδήσεις που σχεδόν τις διαμόρφωναν μέσα στο πιεστήριο να γράφουν και να δίνουν τα κείμενα στα κλαβιέ της λινοτυπίας. Εκεί οι τυπογράφοι(λινοτύπες) , με φοβερή ταχύτητα, τα χτύπαγαν και μετά έβγαζαν την πλάκα από τη μηχανή , την μελάνωναν και την αποτύπωναν σε κόλλες χαρτί. Ήταν τα τυπογραφικά δοκίμια που έπαιρναν οι διορθωτές και έκαναν τις διορθώσεις υπό την γκρίνια των τυπογράφων, οι οποίοι περνούσαν τις διορθώσεις στη μηχανή. Κι όλα αυτά γρήγορα με φωνές , με ένταση και το σχετικό βρισίδι.Τελικά ο αρχισυντάκτης έδινε το «τυπωθήτω» κι άρχισαν οι μηχανές να βγάζουν τον φοβερό ήχο τους και το χαρτί να τρέχει δαιμονισμένα. Ήταν μια γοητευτική εποχή που χάθηκε πια.

 72. #80 […ο επί της ύλης, ο υλατζής…]
  Μήπως θα πρέπει να απαλλαγούμε κάποτε (και δεν είναι κριτική αλλά σχόλιο με την ευκαιρία του σχολίου σας) από τις τούρκικες καταλήξεις -τζής κλπ;
  Μήπως το Ελληνικό κλιτικό σύστημα έχει βιασθεί βαναύσως και πρέπει σιγά-σιγά να το επαναφέρουμε; Εκτός εάν πρέπει να λέμε και τον ιππέα ιππατζή κλπ.

 73. @77 Αυτή ,η λυση,να αγνοούνται είναι πολύ εξυπνη και αποτελεσματικη,εφ’οσον και οι αποτελούντες το στοχο των υβρεων εχουν τη στοιχειώδη ευφυία,πραγμα ομως που δεν συμβαίνει,και για αυτό και προκαλούν του προστυχους χαρακτηρισμούς.Παντως σας διαβεβαιώ,τετοιο επίπεδο δεν συνανταται σε ξενογλωσσα blogs.Φυσικά και θα διαφωνησουν πολλοί αλλα αυτη τη γνωμη εχω σχηματισει τουλάχιστον απο αγγλοφωνα blogs.

 74. @80.Σε ποιά εφημερίδα και ποτε ησουν..νεαρούλης;εαν εχεις τη καλωσυνη και για πιο μεγαλη εχεμύθεια και δεν σε πειράζει απαντας στο η-μαιηλ του blog Ευχαριστώ.

 75. Προς Στράβωνα. Συμφωνώ. Η ορθότητα της γλώσσας είναι αυτή που γράφεις, υπάρχει όμως και η ιδιολεξία του κάθε χώρου που αποδίδει την κωμική πλευρά των πραγμάτων.
  Αγαπητέ Δημήτρη ήταν η Μεσημβρινή ,γύρω στο 1966 και ίσαμε την χούντα, όπου έδινα αμισθί συνεργασίες για τη νεανική στήλη. Ήταν η εποχή που θέλαμε να κάνουμε άλματα. Τελικά δεν έγινα δημοσιογράφος , αλλά πάντα μέχρι σήμερα έχω το σαράκι και γι’ αυτό υπάρχουν σε πολλά έντυπα δημοσιεύματά μου, πέρα από τα αυτοτελή έργα μου.

 76. Γειά σου Στράβων!Τον όρο «ταξιτζής» που καταλήγει σε -τζής, με ποιά λεξη προτείνεις να τον αντικαταστήσουμε;;;;

  Φυσικά, πλάκα κάνω!Για αστείο το είπα!!!

  Πάντως σωστή η σκέψη σου!

  Βέβαια το καλύτερο απ’ όλα, θα ήταν η χρήση της Αρχαίας Ελληνικής ως επίσημη γλώσσα της Πατρίδας μας!Δυστυχώς όμως, αυτό δεν γίνεται!

 77. @84.Α…είχες το φιλο μου Μιμη Παπαπαναγιώτου που είμαστε αρκετα χρονια πριν στην Απογευματινή.Καλός ανθρωπος και χαρακτήρας,νομίζω υπάρχει ακόμα,αν δεν κανω λάθος.Ναι εχεις δικηο για το σαράκι,η δημοσιογραφια είναι ενα αλκολικη,ελεγε ο Μιμης οταν σκεπτομουνα να ξενητευθω,»αποτοξινώσου» μου ελεγε,είχε μια πολύ καλη γυναίκα,τη Κική.

 78. Καλημέρα!
  Μια καινούργια μέρα ξημέρωσε χωρίς κοπρίτες και αλητάκια!
  Οι εναπομείνοντες ταραξίες ας ελπίσουμε θα μάθουν
  να σέβονται συνομιλητές και επισκέπτες.

 79. Πελοποννήσιε, όλα γίνονται. Εμείς έχουμε φάει τον πρόλογο της κεντρικής διαχείρισης του εκπαιδευτικού συστήματος. Είμαστε δηλαδή ότι μας λέει το Υπ.(Εθνικής).Παιδείας. Έλα όμως που αυτό το υπουργείο έπαψε να είναι η ψυχή του έθνους ήδη από την εποχή της κατάργησης του πολυτονισμού.
  Εάν λοιπόν ξεφύγουμε από αυτήν την σοβιετικού τύπου παγίδα και ψάξουμε ο καθένας μόνος του το δρόμο προς τη γνώση, τότε ίσως να μπορέσουμε να ξαναδοξάσουμε την Ελληνική γλώσσα και να δοξαστούμε από αυτήν.
  Εάν πχ πάψουν οι φιλόλογοι μας να περιμένουν κάποιον διορισμό και αναλάβουν ρόλο μέσα στην κοινωνία, είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα θελήσουν να μάθουν και αρχαία (λανθασμένη λέξη κατ’ εμέ, προτιμώ τα «Ελληνικά»).
  Αυτό μπορεί να επιτευχθεί και με έναν νέου τύπου κοινοτισμό, πχ υπάρχουν δεκάδες εγκαταλελειμμένα χωριά όπου μπορούν να δημιουργηθούν νέες κοινωνίες ομοϊδεατών. Αυτή είναι μια σκέψη. Πάντως, εάν περιμένουμε σύμπασα η Ελληνική κοινωνία να μετακινηθεί σε μια πιο αρχαιότροπη κατεύθυνση, μάλλον θα απογοητευτούμε και θα γίνουμε (εαν δεν είμαστε ήδη) βαρκούλα στο πέλαγος πηγαίνοντας όπου μας πάει ο άνεμος.
  Χρειάζεται στόχος, κατεύθυνση και μέθοδος η οποία δεν μπορεί να είναι πανελλαδική.

 80. @87 Δημήτρη θυμάμαι με ευγνωμοσύνη τον Μίμη Παπαμαναγιώτου γιατί ήταν πραγματικός δάσκαλος και ξεχωριστός άνθρωπος. Αλήθεια τι έγινε ;
  Στράβωνα Αμασέα κι εγώ θα ήθελα πολύ να μιλάω στην κλασική ελληνική γλώσσα. Δεν γίνεται. Η γλώσσα είναι ζωντανό κομμάτι της ζωής και εξελίσσεται.Ας μην γινόταν η επέλαση εναντίον της και σήμερα θα μιλάγαμε νεοελληνικά μεν , σωστά δε.

 81. Γειά σου Στράβων!

  Από τα λίγα που γνωρίζω για την Αρχαία Ελληνική γλώσσα,έχω να πω ,ότι είναι η τελειότερη γλώσσα όλων των εποχών σε παγκοσμίο επίπεδο!

  Σωστή για μία ακόμη φορά, η σκέψη σου στο @89 σχόλιο σου!Παρόλα ταύτα, ούτε και εγώ πιστεύω πως θα υπάρξει ανταπόκριση από την Ελληνική κοινωνία!

 82. 88.
  ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΙ….ΒΙΑΖΕΣΑΙ, ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΛΑΒΕΙ.
  ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΑΣΕ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑΚΑ ΡΗΧΑ ΑΧΡΩΜΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΡΩΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΙΟΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΚΑΤΑ ΤΙ ΤΑΠΕΙΝΟΣ, ΜΗΝ ΧΤΥΠΑΣ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ…ΚΟΒΕΙ !!

 83. Γεώργιε Θ.Πρίντζιπα και εμείς δεν κάναμε κάτι εναντίων των της γλώσσης μας εναντιουμένων. Και κατά την ταπεινή μου άποψη βασικός υπεύθυνος της γλωσσικής, και όχι μόνον, κατάντιας μας είναι ο Αθηνοκεντρισμός ή/και γενικότερα ο μεγαλοαστισμός.

  Ένας λαός που κατοικεί κατά 85% σε λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι καταδικασμένος να καθοδηγείται, όπως καθοδηγείται ένα κοπάδι αμνών από τον ποιμένα τους. Πόσο δε μάλλον ένας λαός που καθοδηγείται κατά 100% από συγκεκριμένα ΜΜΕ και συγκεκριμένα εκπαιδευτικά πρότυπα, τα οποία επέβαλλαν ΕΝΑ συγκεκριμένο γλωσσικό τύπο σε έναν λαό με πολλούς διαφορετικούς.
  Έτσι εχάθη το Ποντιακό ιδίωμα, το Ιωνικό και σύντομα το Κρητικό. Δεν γίνεται μια πόλη χωρίς ουσιαστική ταυτότητα, να καθοδηγεί όλην την Ελλάδα, είναι ανωμαλία.

  Επομένως, κατά την ταπεινή μου πάντοτε άποψη, εάν θέλουμε να σωθούμε πρέπει να επιστρέψουμε στον κοινοτισμό αλλά και στην κατοίκηση ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Ελλάδος. Δεν γίνεται να έχουμε εγκαταλείψει την Μακεδονική ύπαιθρο και να ανησυχώντας ταυτόχρονα για το μέλλον της, καθώς στην ουσία έχουμε παραχωρήσει ντε-φάκτο την Μακεδονία στις ορδές των Αλβανών και προσεχώς Βουλγάρων εποίκων. Δεν γίνεται να ανησυχούμε για το Αιγαίο όταν κανένα παιδί δεν μένει σε αυτά τα νησιά, πλην κάποιων εξαιρέσεων. Ομοίως για Θράκη και Ήπειρο.

  Αυτός είναι και ο λόγος της παραβατικότητας στα μεγάλα αστικά κέντρα (εξαιρουμένης της εισαγόμενης εγκληματικότητας) καθώς είναι λογικό κάποιος που διαβιεί βίον παρά φύσει να εκδηλώνει συμπτώματα ψυχολογικής ανισορροπίας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε παραγωγή πολιτισμού, από ανθρώπους που ζουν σε τσιμεντένια στρατόπεδα συγκέντρωσης. Διότι κακά τα ψέματα από όσο βλέπω, οι περισσότεροι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων έχουμε «αρπάξει λίγο» εγκεφαλικά, και ας μην το ομολογούμε.

  Επομένως, και κλείνω, η γλώσσα δεν θα σωθεί μόνη της. Θα σωθεί, μαζί με την οικονομία, την πολιτισμική παραγωγικότητα, την μουσική, την αγροτική και βιοτεχνική ανάκαμψη. Ή θα σωθεί ολόκληρη η Ελλάδα ή θα καταστραφεί. Επιλεκτική διάσωση δεν γίνεται .

 84. Φίλε Στράβωνα συμφωνώ.Και το χειρότερο και αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι θεωρείται προοδευτική πολιτική η καταδρομή κατά της ελληνικής γλώσσας .Δημιούργησαν μια αποκρουστική ξύλινη γλώσσα κι αυτό το θεωρούν ως πρόοδο.
  Διαβάζοντας το σχόλιό σου μου ηρθε στη σκέψη η λαϊκή γλώσσα των Ελλήνων στους αιώνες που αρχίζει να διαμορφώνεται ο νέος Ελληνισμός, δηλαδή από τον 12ο και μετά. Δημώδη γλώσσα μιλούσαν , αλλά πόσο όμορφα. Π.χ στο Διγενή Ακρίτη του Escorial παρουσιάζεται ο πατέρας του Διγενή να μην του επιτρέπει τα επικίνδυνα κυνήγια κι αυτός – νεαρός τότε- διαμαρτύρεται σε δημώδη λόγο :»Ως πότε θέλω κυνηγάν πουλίτσια και λαγούδια/ ταύτα των χωριατών εισί του κυνηγάν πουλίτσια/ άρχοντες και νεώτεροι(οι γιοί τους) και ευγενών παιδία / λέοντας και άρκτους κυνηγούν και άλλα δεινά θηρία» . Σκέτη ομορφιά !

 85. Θα έρθει ο καιρός φίλτατε που ακόμη και αυτή η γλώσσα που σήμερα ομιλούμε, θα θεωρείται υπερπλουσία και δυσκολοτάτη για τους τότε «»Έλληνες»». Έχω μια θεωρεία, την οποία φυσικά δεν θα αναλύσω εδώ για λόγους οικονομίας, βάση της οποίας το συντακτικό της νέας Ελληνικής γλώσσης είναι έτσι δομημένο, ώστε πλέον είναι εύκολη η λέξη προς λέξη μετάφραση από και σε άλλες γλώσσες.

  Πάρε μία οποιαδήποτε Ελληνική πρόταση και θα δεις ότι βγάζει νόημα στην Αγγλική, εάν την μεταφράσεις λέξη προς λέξη. Αυτό όμως δεν θα ήταν εφικτό στην εποχή που αναφέρεσαι, πόσο δε μάλλον στην Ελληνιστική ή αρχαία εποχή. Ποιά είναι η εμφανής διαφορά της δημώδους γλώττης του παραδείγματος σου και της σύγχρονής;
  Σήμερα απουσιάζει το απαρέμφατο.
  Στην ουσία δηλαδή, μέσα από την τριβή με βάρβαρους πολιτισμούς, πλήττεται το κλητικό μας σύστημα. Το κλιτικό μας όμως σύστημα δεν είναι μια πολυτέλεια, είναι η ειδοποιός διαφορά μας και η ίδια η ψυχή μας.
  Μην παραξενευτείς λοιπόν καθόλου εάν μετά από μερικές δεκαετίες δεις μια πρόταση δομημένη κάπως έτσι:
  Εσύ τρέξιμο σε το δρόμο χθες.
  Αυτό πάω σε κολύμπι αύριο. (Μη σου φαίνεται ασύντακτο, έτσι μιλάνε οι Άγγλοι)

  Και όμως λέμε εμείς οι πόντιοι:
  Μη κλαίς κιφάλ ημ’ ντ’ έπαθες
  κλάψον ντο θα παθάντς
  (Μην κλαίς κεφάλι μου για ότι έπαθες
  κλάψε και ότι θα πάθεις)

 86. Την Ποντιακή διάλεκτο την μιλούν ακόμη και σήμερα στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Περιοχή του Τουρκικού Πόντου!

 87. Στραβων, το θέμα της γλώσσας μας, όσο και αν φαίνεται παράλογο
  για μένα τον αγράμματο, με έχει απασχολήσει, πολλά χρόνια.
  Το ερέθισμα το πήρα από ένα συνάδελφο που έκανε μια έρευνα γύρο από
  την Σουηδική γλώσσα όπου ανακαλύψαμε (εγώ μόνο βοήθησα)
  χιλιάδες λέξεις κλειδιά στην Σουηδική, ασφαλώς παραποιημένες.

  Έχουν δε γραφει άρθρα στα Σουηδικά με μονο Ελληνικές λέξεις!
  Nομίζω το ίδιο έκανε κάποιος στην Αγγλία.
  Είναι ένα από τα αγαπημένα μου χόμπι, αν και δεν μιλώ καλά Ελληνικά,
  αλλα ξέρω όταν μια λέξη είναι περίπου η ίδια στα Αγγλικά και γερμανικά,
  τότες κατά πάσα πιθανότητα είναι Ελληνική.
  Πχ absolute triumph στα αγγλικά, absolute Triumph Γερμανικά, absolue triomphe
  Γαλλικά, Απόλυτος Θρίαμβος στα Ελληνικά.
  Οι λέξεις ασφαλώς είναι πολύ παραποιημένες, όπως η λέξη generosity αγγλικά,
  που σημαίνει γενναιοδωρία κλπ κλπ. Είμαι βέβαιος ότι όλη η Ευρώπη μιλάει Ελληνικά!

  Και ασφαλώς όπως γνωρίζεις καλύτερα από μένα, είναι η μόνη γλώσσα στον κόσμο
  που έχει ένα εννοιολογικό περιεχόμενο! πχ όταν λέμε Άνδρας, ή Γυναικα,
  γνωρίζουμε την ρίζα και την έννοια της λέξης!
  Χαίρομαι αφάνταστα να ακούω ή ακόμη και να διαβάζω κάποιον
  που γνωρίζει καλά Ελληνικά! Είναι σαν μελωδία!

 88. Διάβασα μερικά άρθρα στο ιστολογιο σου, είσαι στοχαστής και
  έχεις ένα στρογγυλό λόγο χωρίς να είσαι πίσω από παρωπίδες
  θρησκευτικές ή πολιτικές και αυτό σημαίνει ελεύθερη σκέψη.
  Για μένα είσαι ένα αξιόλογο άτομο σε υγιείς βάσεις που διψάει για έρευνα και μάθηση.
  Και είσαι έτη φωτός μπροστά μου σε ακαδημαϊκή μόρφωση!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s