"Greek National Pride" blog / ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ / Γενοκτονία των Ποντίων / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Τουρκία

Τουρκική οργή για την αναγνώριση από την Αργεντινή της γενοκτονίας των Ποντίων


Η Άγκυρα καταδίκασε την πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου της Αργεντινής, με την οποία αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων από την Τουρκία κατά την διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου.

«Το τουρκικό κράτος διέπραξε το έγκλημα της γενοκτονίας κατά του λαού της Αρμενίας, από το 1915 έως το 1923» αποφάνθηκε η δικαιοσύνη της Αργεντινής.

«Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε αυτήν την απόφαση, που στερείται σοβαρότητας και ελήφθη από ένα τοπικό δικαστήριο της Αργεντινής, που αγνόησε τις παγκόσμιες αρχές και ειρωνεύθηκε τις διεθνείς συμφωνίες» ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η απόφαση είναι ένα παράδειγμα του τρόπου, με τον οποίο τα υπερεθνικιστικά μέλη της αρμενικής διασποράς αξιοποιούν το δικαστικό σύστημα των χωρών, στις οποίες είναι ισχυρά» προσθέτει η ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών τόνισε επίσης ότι οι εξελίξεις αυτές δεν εξυπηρετούν την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας και τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της μεταξύ τους φιλίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

5 thoughts on “Τουρκική οργή για την αναγνώριση από την Αργεντινή της γενοκτονίας των Ποντίων

  1. Όταν λέω πως στο DefenceNet είναι ντίπ ηλίθιοι έχω άδικο;Ποιά γενοκτονία Ποντίων ρε;;Των Αρμενίων αναγνώρισε η Αργεντινή.

  2. Η αλήθεια πονάει .Όταν η Τουρκία αποδεχθεί την ιστορία της ,αυτήν που ξέρει όλος ο κόσμος και δεν την ξέρει η ίδια , τότε πραγματικά θα αλλάξει και πρόσωπο ,θα πλησιάσει τα σύγχρονα κράτη και ίσως γίνει ποιο φιλική …..

  3. ελα ρε φιλε σκεπτομενε ενα αρθρογραφικο λαθος εγινε αμεσως να βρισουμε.δεν πειραζει καταλαβαμε τι εννοουσε.

  4. Χρήστο έχεις δίκιο.Απλώς αυτό το site έχει πολλές φορές που μπούρδες και δεν αντέχω άλλες.Είχε πει για 1εκ. τη μέρα πως κοστίζουν οι επιχειρήσεις στη Λιβύη και όταν ο Βενιζέλος είπε 6,5 το μήνα βγήκαν και έλεγαν «τα λέγαμε εμείς από την αρχή για τα 6,5 το μήνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες μας».Εγώ θα θέσω το ερώτημα!Πως γίνεται αυτοί οι τύποι να γνωρίζουν τα πάντα;Να μην υπάρχει ποτέ περίπτωση να κάνουν λάθος και άλλες τέτοιες ανοησίες.Αν ίσχυαν όλα αυτά τότε οι Τούρκοι δεν θα χρειάζονταν μυστικές υπηρεσίες.Πάνε στο defencenet,σκάνε μερικά εκατομμύρια και έχουν πλήρη ενημέρωση και μάλιστα εσωτερική.

  5. Τους φιλικούς χερετισμούς μου στην όμορφη Αργεντινή!!
    Οι αντιδράσεις τους είναι κλισέ, και τις ακούμε βερεσέ!

Σχολιάστε