"Greek National Pride" blog / Εξοπλισμοί

400 M1A1 Abrams –και όχι μόνο– για τον ΕΣ, σε αναμονή για Bradley, AAV7, Blackhawk


Πέραν του τεράστιου αριθμού τεθωρακισμένων οχημάτων, ο ΕΣ ενδιαφέρεται για την προμήθεια σημαντικού αριθμού μεταχειρισμένων ελικοπτέρων UH-60 Black Hawk. (US DoD)

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί την Πέμπτη 7 του μηνός, παρουσιάζεται ο σχεδιασμός του Γενικού Επιτελείου Στρατού σε σχέση με την πρόσφατη αποστολή Επιστολής Αιτήματος (LoR) στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, για δωρεάν παραχώρηση 400 αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams, 224 Τεθωρακισμένων Μεταφοράς Προσωπικού Μ113Α2, 110 Βελτιωμένων Οχημάτων αντιαρματικών βλημάτων TOW (ITV) Μ901A2, 80 Οχημάτων Ομάδας Πυρών Υποστήριξης (FIST-V) Μ981 για προωθημένους παρατηρητές πυροβολικού, 57 ερπυστριοφόρων μεταφοράς φορτίου Μ548A1, ενός αυτοκινούμενου όλμου M106A2 των 4,2in (107mm) και 3.000 πυρομαχικών αρμάτων 120mm τύπου M830 HEAT.

Η εξέλιξη αυτή, εφόσον ευοδωθεί, αναμένεται να επιφέρει κοσμογονία στον ΕΣ, ο οποίος ελλείψει χρημάτων αναζητεί εναγωνίως τρόπους ενίσχυσης και αναβάθμισης των δυνατοτήτων του με μεταχειρισμένο υλικό, όπου αυτό υπάρχει διαθέσιμο σε μεγάλους αριθμούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη παραλαβή των μεταχειρισμένων γερμανικών αυτοκινούμενων πυροβόλων M109A3GEA2 και η ταχύτατη αξιοποίησή τους, εγχείρημα που το ΓΕΣ επιδιώκει να επαναλάβει, αυτή τη φορά εκμεταλλευόμενο την τεράστια δεξαμενή των αμερικανικών αποθεμάτων.

Είναι προφανές ότι στην παρούσα οικονομική συγκυρία οποιοσδήποτε σχεδιασμός προμήθειας νέων οπλικών συστημάτων στερείται σοβαρών πιθανοτήτων σύντομης υλοποίησης, και ως εκ τούτου η λύση της απόκτησης εύχρηστου υλικού για την κάλυψη κενών που υπάρχουν, άλλα και για την αντικατάσταση παλαιότερου υλικού που έχει απαξιωθεί τεχνολογικά, φαντάζει μονόδρομος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτες επαφές προσέγγισης με την αμερικανική πλευρά ξεκίνησαν πριν ένα χρόνο περίπου, ενώ η πρώτη διερευνητική επιστολή εστάλη μέσω του εδώ Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας (ODC) τον Μάιο του 2010.

Τον Σεπτέμβριο ζητήθηκαν πληροφορίες διαθεσιμότητας υλικού σε πλήρως λειτουργική κατάσταση, για δωρεάν παραχώρηση ως Πλεονάζοντα Αμυντικά Υλικά (Excess Defense Articles: EDA).

Η απαντητική επιστολή ελήφθη τον Φεβρουάριο του 2011 και ήταν θετική για τους προαναφερθέντες αριθμούς 224 Μ113Α2, 110 Μ901Α2 ITV, 57 Μ548A1 και 80 Μ981 FIST-V καθώς και 3.000 πυρομαχικών αρμάτων 120mm τύπου M830 HEAT.

Για τα M1A1 προτείνεται η επιλογή τους από 1.000 διαθέσιμα και η παραχώρησή τους ως Δωρεάν Βοήθεια (Grand Aid) λόγω της μεγαλύτερης αξίας που αντιπροσωπεύουν, αλλά και των ιδιαίτερων διαδικασιών έγκρισης από το Κογκρέσο.

Το προσεχές διάστημα σχεδιάζεται η αναχώρηση στις ΗΠΑ επιτροπών του ΓΕΣ που θα επιθεωρήσουν το υλικό, ενώ υπό διερεύνηση από τις υπηρεσίες των ΗΠΑ εξακολουθεί να βρίσκεται αντίστοιχο αίτημα για ελικόπτερα UH-60 Black Hawk, Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης Πεζικού M2A2 Bradley, Τεθωρακισμένα Οχήματα Αμφίβιας Εφόδου AAV7A1, Τεθωρακισμένα Οχήματα Διοικήσεως M577, εξομοιωτές ελικοπτέρων AH-64 Apache και διατρητικά πυρομαχικά αρμάτων.

Οι λεπτομέρειες του σχεδιασμού αξιοποίησης των προαναφερόμενων υλικών σε συγκεκριμένες μονάδες του ΕΣ, περιγράφονται στο τεύχος Απριλίου της «ΕΑ&Τ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη 7 του μηνός.

πηγη

39 thoughts on “400 M1A1 Abrams –και όχι μόνο– για τον ΕΣ, σε αναμονή για Bradley, AAV7, Blackhawk

 1. Τελικά έπρεπε να έρθει η «προδοτική» κυβέρνηση του ΓΑΠ για να ενισχύσει το Σ.Ξ με άρματα αφού η «πατριωτική» του Καραμανλή τον άφησε ακόμα και χωρίς πυρομαχικά.

 2. Επι Ν.Δ.που παραδοσιακά,τουλάχιστον,επρεπε να είναι υπερ της ενίσχυσεως των Ε.Δ.,αυτές υπεστησαν τη μεγαλύτερη απαξιωση της ιστορίας τους,οσον αφορά το θεμα των εξοπλισμών.Το διδυμο Μειμαράκη-Βασιλάκου,υπήρξε,στη κυριολεξία,ΟΛΕΘΡΙΟ.

 3. Δ.Ι δεν ξέρω αν συμφωνείς (πιθανότατα οχι) αλλά τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά του τόπου αυτού έγιναν απο την παράταξη που θεωρείται «εθνική».Απο την άλλη η μόνη φορά που δείξαμε πως έχουμε πολλα κιλά αρχίδια ήταν επι Ανδρέα. Τα συμπεράσματα δικά σου.

 4. Πάντως στη Σουηδία το λένε ελευθερα, υπάρχει ένα TV πρόγραμμα που λέγεται
  «Ballar αν Stoal» Δηλαδή ούμπαλα από ατσάλι! Χε..χε..

 5. Poursa είπαμε να μην βριζόμαστε μεταξύ μας. Τώρα δεν νομίζω πως πειράζει να βριζουμε τους Τούρκους.Εντάξει θα είμαι πιο κόσμιος

 6. Ολες οι κυβερνησεις απο το 74 εκαναν μεγαλα λαθη στο θεμα των εξοπλισμων.Υπηρξαν περιοδοι που δεν αγοραζαμε ουτε βιδα και περιοδοι που προσπαθουσαμε να καλυψουμε τα κενα με αγορες ακαταλληλα οπλα, υπερκοστολογημενα με ελαχιστα η καθολου πυρομαχικα και ανταλακτικα.
  Μετα τα Ιμια ξυπνησαν και αρχισαν τους εξοπλισμους.Οι περισσοτερες αγορες οπλων την περιοδο 96-04 υποθηκευσαν την αμυνα της χωρας και κατασπαταληθηκαν τεραστια κεφαλαια.Μετα το 04 επεσαν σε υπνο βαθυ με εξαιρεση την αγορα των F-16 για την οποια μας ευχαριστησαν οι Αμερικανοι με την αναγνωριση των Σκοπιων σαν Μακεδονια.Δεσμευσαν την χωρα με το ακαταλληλο ΒΜΡ-3 και δεν εκαναν διαγωνισμο για νεες φρεγατες.

 7. Το δωρεάν μεταχειρισμένο υλικό εξυπηρετεί μόνο τους Αμερικανούς ,λόγω των ανταλλακτικών σε βάθος χρόνου. Το καινούριο υλικό βοηθάει εκτός απο τις ΕΔ και τις αμυντικές βιομηχανίες στην συμμετοχή τους σε προγράμματα συμπαραγωγής και μεταφορά τεχνογνωσίας ,άσε που για αρκετά χρόνια το υλικό σου δεν χρειάζεται αναβαθμίσεις και είναι αξιόπιστο .Μην λέμε λοιπόν ζήτω ο Παπανδρέου ,γιατί νομίζω ότι απλώς παίζει το παιχνίδι των Αμερικανών….

 8. Εξάλλου αυτά που έχουμε εμείς και οι απέναντι έχουν τέτοιο όγκο πυρός,σε τέτοιο μικρό χώρο που άν ανοίξει το κουτί της Πανδώρας μόνο το έμψυχο υλικό θα κάνει τη διαφορά …..

 9. Το ανέφερα επειδή στο blog το «προδότη GAP» πάει και έρχεται σαν καραμέλα λες και όλοι οι υπόλοιποι εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα της Ελλάδας στρατιωτικά και διπλωματικά.

 10. Λογω της οικονομικης καταστασης μας απο εδω και περα τα περισσοτερα οπλα θα ειναι μεταχειρισμενα και μαλιστα made in USA. Κανενα απο τα νεα οπλα δεν βοηθησε σημαντικα την εγχωρια αμυντικη βιομηχανια, εχει διαλυθει και δεν προκειται να νεκραναστηθει.Δυστυχως τα νεα υπερκοστολογημενα οπλα δεν αξιοποιηθηκαν οπως επρεπε και εχουν καταντησει σχεδον αχρηστα η ανεπαρκη.
  Τα περασμενα χρονια χαθηκαν μεγαλες ευκαιριες μεταχειρισμενων οπλων οπως οι Ολλανδικες φρεγατες Μ,Leo2Α4 και πολλα αλλα. Θα ειχαμε καλυψει πολλες αναγκες με αξιολογα οπλα με μικρο κοστος.
  Οι πολιτικοι μας μονο το συμφερον της Ελλαδας δεν εξυπηρετουν,το δειχνουν καθε μερα με τις πραξεις τους.

 11. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
  ΜΙΑ ΠΑΡΑ, ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ.
  ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΕΠΙΣΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΟΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ,
  ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ΑΣ ΚΟΥΝΗΣΕΙ.
  ΜΠΡΑΒΟ!

  ΑΜΑΝ ΠΙΑ, ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΤΕΡ ΜΙΖΑ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ…

 12. @12,Aσφαλώς,απο το τίποτα…αλλά το παληο είναι αλλοιώς,πως να το κανουμε,απεναντι στα συγχρονα μέσα,γι’αυτο και εχει αποσυρθεί,και ασφαλώς εξαρταται απο τι κατάσταση ευρίσκεται,εαν υπάρχουν τα σωστα ανταλλακτικά κλπ.Αλλά ο σπουδαιότερος παράγοντας,είναι πάντα,το ικανο πλήρωμα.

 13. SKEPTOMENE POLY EYKOLA BGAZEIS SYMPERASMATA XORIS NA XEREIS OTI O ANDREAS PAPANDREOY EKANE SYMFONIA ME TOYS TOYRKOYS NA MHN KANOYME EREYNES GIA PETRELAIO TOTE ME TO SISMIK KAI POLOI THEOROYN THRIAMBO THN YPOXORHSH ANDREA.TA TELEYTAIA 30 XRONIA KANENAS DEN EKANE TIPOTA GIA THN ELLADA PARA MONO GIA TOYS EAYTOYS TOYS

 14. Τι εγινε Δ.Ι εκανες κατι με το ονομα μου?Γιατι βλεπω οτι δεν μπορω να ποσταρω και εχεις διαγραψει καποια ποστ μου

 15. Εγώ Ανώνυμε ξέρω ότι οτι σε αυτή τη ρημαδοχώρα ο μόνος που σήκωσε το ανάστημά του και εκμεταλλεύτηκε όλα τα διπλωματικά όπλα του ήταν ο Ανδρέας.Για το Σισμίκ μέχρι και στους Βούλγαρους έστειλε τον Παπούλια και οι υπόψιν επειδή δεν τα ξέρεις καλά οι Τούρκοι υποχώρησαν πρώτοι.Μια και μοναδική φορά.Για τα Σκόπια όταν ο Γκαντέμης έλεγε «σε 10 χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει» ο Ανδρέας έκανε εμπάργκο (άσχετα αν όλοι οι υπέρμαχοι του εμπάργκο ήταν αυτοί που το υπέσκαπταν κάνοντας λαθρεμπόριο).Για πες μου τώρα.Ήταν καλύτερος ο γέρος ο Καραμανλής που ξεπούλησε τη Κύπρο, ήταν καλλίτερος ο Μητσοτάκης με τα Σκόπια,ο Σημίτης με τα Ίμια και ο Κωστάκης (ξανάγινε Κωστάκης) με την πλήρη ανυπαρξία από τις διεθνείς σχέσεις.(Αν δεν έβαζε βέτο θα τον είχαν λυντσάρει και το ήξερε καλά).Αν βρείς πιο πατριώτη από τον Ανδρέα πες τον μου και εμένα.

 16. Poursa μάλλον δεν κατάλαβε το χιούμορ σου ο Δ.Ι και θεώρησε πως τον ειρωνεύτηκες.Δικαιολόγησέ τον γιατί άκουσε πολύ μπινελικι από τον Φωτιά&Τσεκούρι.

 17. Μαλιστα απο οτι καταλαβα ο Δ.Ι με εκανε ban απο το blog. Μαλλον δεν θα καταλαβω τον λογο που εκανες αυτο. Αν και μεγαλος σε ηλικια βλεπω οτι δεν εμαθες τιποτα σε θεμα Δημοκρατιας.Δεν πειραζει ομως,να χαιρεσαι το δημιουργημα σου για οσο θα υφισταται. Τις καλησπερες μου και χαιρετιστατα στα αλλα παιδια που θα ανεχτουν αυτες τις νοοτροπιες

  Υ.Γ Σκεπτόμενος αυτα ειναι αστεια πραγματα. Αλλα μαλλον θα σας πω περαστικα και καλη διαμονη.

 18. Δ.Ι δεν ξέρω γιατί τον έκανες ban αλλά εγώ θεωρώ ότι ο Poursas έχει δώσει πολύ λιγότερα αν όχι καθόλου δικαιώματα από πολλούς άλλους για να τον αποκλείσεις .Το σωστό και δίκαιο είναι να τον επαναφέρεις.

 19. @19 Σκεπτόμενε,απο που ως που λες οτι ο Poursas εγινε ban ;Σε παρακαλώ πολύ να μου απαντήσεις,γιατι σε θεωρώ σοβαρό ατομο.Απλα διέγραψα δυο σχολια,που είχαν αισχρες λεξεις,οπως γίνεται σε καθε blog,η μαλλον στα πιο πολλά διαβαζονται πριν δημοσιευθούν.Λοιπόν,σε ερωτώ,εαν καποιος είναι ban πως μπορεί να γραφει σχόλια;;;Περιμένω.

 20. Δ.Ι δεν χρειάζεται να αρπάζεσαι.Υπέθεσα, επειδή δεν ειδα συμβολο στο Πουρσα,πως μπήκε απο άλλο ι-μέιλ.Εγω επειδή γράφω απο το κινητο μου καμια φορα,έχει τυχει να ξεχάσω κάποιο στοιχειο (οχι και τα 2 μαζι)και να μπει το σχόλιο.Αν δεν τον έκανες μπαν χαίρομαι γιατί θεωρώ πως είναι μια χαρά σχολιαστής. Στην τελική δεν έβρισε και κανένα.Ενθουσιασμό για την Π.Α έδειξε,απλώς παρεκτράπει λιγο.Εδώ έχουμε διαβάσει άλλα κι άλλα.

 21. Ακου λιγο Δ.Ι. Προσπαθησα επανειλημμένως να κανω ποστ με το κανονικο registered account. Αλλα δυστυχώς καπως «μαγικα» δεν μπορουσα να το πετυχω!

  Οταν αλλαξα 3 υπολογιστες παλι δεν μπορουσα να κανω με το κανονικα registered account μου.Δυστυχως επειδη δεν βλεπω να εισαι τελικα εξοικιωμένος με την τεχνολογια μπορω να κανω κανονικα ποστ με οτι ονομα βαλω χωρις να ειμαι registered επειδη τα εχεις αφησει σαν ξεφρεγκο αμπελι. Αυτα που κανεις στους ανθρωπους που δεν ξερουν πολλα περι Η/Υ και διαδικτυου, ειναι συνετο να μην τα κανεις σε ατομα που μεγαλωσαν μεσα σε αυτα.

  Ο σκεπτομενος που γνωριζει απο ιντερνετ και ο οποιοσδηποτε μπορει να καταλαβει οτι τα comment που εγιναν δεν ειναι απο δικο account μου αφου το εχεις κανει ΒΑΝ. Τωρα για το εαν ειναι αισχρη η λεξη «Πεος» τοτε σκιζω τα πτυχια μου, αφου ζητησα και συγγνωμη.

  Για τελευταια φορα λυπαμαι που παρα το μεγαλο της ηλικιας σου εγινες ρεζιλι και προσπαθεις να καλυψεις τα ασυμάζευτα. Ελπιζω να εχεις στο σθενος να αφησεις αυτη την αναρτηση για να το δουνε και οι τοσοι συνομιλητες που εκανα εδω μεσα ολο αυτο τον καιρο.

  Υ.Γ. Ας παει καποιος στο επομενο λινκ για να καταλαβει απο την απαντηση σου οτι στην τελικη σου την σπασαμε και μας δειχνεις εμμεσως πλην σαφως την πορτα. https://nationalpride.wordpress.com/2011/04/05/%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%81%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF/#comment-63275

  Υ.Γ 2 Να χαιρεσαι τον Κοραντη που εβαλες σαν banner. Μαλλον ειναι πολλα τα λεφτα αρη..

 22. Αστο Σκεπτομενε. Δεν αντεχει δυστυχως την πιεση λογο γνωσης. Καταλαβα τι ακριβως εκανε γιατι εχω και εγω περασει απο το wordpress οταν ακομα ηταν beta. Τουλαχιστον να τα δεις εσυ για να εισαι μαρτυρας της καταντιας..

 23. Εντάξει ρε συ μη τσατίζεσαι ετσι.Το γεγονος οτι υπάρχει ανωνυμία μας κάνει όλους λιγο πιο εύκολους στο να λύσουμε το ζωνάρι έτοιμοι για καβγά.Εγω δεν θα σου πω τι να κάνεις αλλα νομιζω πως μια χαρά τα λεμε στο μπλογκ και κερδισμένοι βγαίνουμε γιατι ζυμωνόμαστε.ολο και κάτι μαθαίνουμε που δεν είχαμε σκεφτει.

 24. Ακουσε Poursa και ας το υβρεολογιο και τις γνωσεις σου γιατί ΔΕΝ εχεις γινει ban και κουραφεξαλα,νομίζεις πως θα ..φοβόμουνα να στο πώ; τι μίσος και κακία είναι αυτή;Μια γνωμη σου είπα για τη λεξη που χρησιμοποίησες και συ εβγαλες ολα τα απωθημενα σου;Τι λεφτα και Κοραντή,τι βλακείες είναι αυτές;τα blogs ανταλλάσουμε αυτά τα πραγματα,μας εβαλε αυτός,τον βαλαμε και εμείς.Δε νομίζω πως είσαι σοβαρό προσωπο.Εαν θελεις να κανεις σχολια,είσαι ελευθερος οπως ο καθενας.Εγω δεν σε προσεβαλλα ούτε σε εβρισα οπως κανεις εσύ,και πρεπει να ντρεπεσαι.Ξερεις τι η-μαιηλ παιρνουμε καθε μερα με παράπονα που επιτρέπουμε τετοια σχόλια;Δηλ.εχουμε..άδικο που παμε να βαλουμε μια ταξη;Στο μόνο που εχεις δικηο είναι το ξεφραγκο αμπέλι,και γρηγορα θα τακτοποιηθεί κι’αυτό

 25. Όνειρο ήταν καί πάει! Ξανά γυρίζουμε στήν παλιά καλή εποχή…. Όπου Οί »φίλοι» μας Αμερικανοί μάς έδιναν ότι τούς περίσσευε ότι σαπάκι ήθελαν νά ξεφορτωθούν » σύγχρονο» »αξιόμαχο» τεχνολογίας »αιχμής» τριακονταετίας [λίγο μετά τό Βιετνάμ]. Τώρα ή Ουάσιγκτον διοίκει τήν ταλαίπωρη Ελλάδα μέ »δικό » της πρωθυπουργό. Δέν έβγαζε κέρδος ξεφορτωνόμενη τά σαπάκια καί αδειάζοντας τίς αποθήκες; Ίσως διακρίνετε στά γραφόμενα μου ένα αντιαμερικανισμό. Δέν έχετε άδικο. Όμως είναι αδικαιολόγητος; Δέν νομίζω. Καί δέν είμαι μόνο εγώ αλλά επανακάμπτει σέ μεγάλη κλίματα μεταξύ τών Ελλήνων.

 26. ΠΑΝΟΣ μην ανησυχεις αγορινα μου!
  Θα ερθει το Ξανθο Γενος και ο Βλαδιμηρος να σε σουν!
  Και αυτα να μην γινει τη λυση τη ξερεις.
  «Καλιτερα το σαρικι του Σουλτανου παρα την τιαρα του Παπα»….

 27. Ρε φιλε «ουστ ρε» καλά τα λες,
  αλλά βάλε και ένα όνομα της προκοπής!
  φιλικά!

 28. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΙΝΙΤΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ.
  ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ.

  ΠΑΝΟ ΣΑΠΑΚΙΑ ΤΑ Μ1;;;
  ΣΑΠΑΚΙΑ ΤΑ BLACKHAWK;;;

  ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΣΑΜΠΑ;;;

  ΟΧΙ ΑΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ.

 29. Σκεπτόμενος ας μην πλακωνονταν οι εβραιοι με τους τουρκους και ας μην ηθελαν την ελληνικη αοζ για να περασει το αεριο του λεβιαθαν στην ευρωπη και θα σουλεγα τι θα περναμε απο τους αμερικανους…

 30. Σκεπτόμενος το «mea culpa» του ανδρεα το ξεχασες? το ευχαριστω του σημιτη στα ιμια? γιατι ο γιωργακης δεν ανακυρρητει ΑΟΖ την στιγμη μαλιστα που εχει συμμαχια με ισραηλ? τα πραγματα ειναι απλα..ειδαν οι δυτικοι οτι οι τουρκοι το γυρησαν και το σεναριο «συνεκμεταλλευση» αρχησε να πηγαινει περιπατο..και μας προετοιμαζουν για συγκρουση απο την οποια ομως κερδισμενοι θα βγουν οι δυτικοι δανειστες μας που μετα την χρεωκοπεια και τον πολεμο θα μας παρουν τον ορυκτο μας πλουτο για ψυχουλα..

 31. SKEPTOMENE MALLON ESY DEN TA XEREIS KALA YPOXORHSAN PROTOI OI TOYRKOI TOTE GIATI O ANDREAS DESMEYTHKE NA MHN KANEI EREYNES.SOY LEEI KATI TO SXOLIO 31 TOY ANTONH?

 32. Ωραια Δ.Ι.,θα γραψω για τελευταια φορα τουλαχιστον για να εξηγησω την θεση μου. Οπως προειπα χτες με εκανες BAN με τον κανονικο λογαριασμο μου επειδη θεωρησες οτι σου πουλαω ειρωνια. Το ποσο ασχετος ειμαι για να μην ξερω πρωτα να κανω login στο λογαριασμο μου και μετα να κανω post ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ δεν θα κατσω να το αναλυσω.

  Εχοντας μπει απο 4 διαφορετικους υπολογιστες και εχοντας ποσταρει 4 φορες σε διαφορα θεματα χωρις να μπορω να δω το ποστ μου μαλλον λεγετε Ban. Επειτα αφου προσπαθησα να κανω σχολιο χωρις να κανω login μαγικα εγινε το ποστ !MAGIC! Για το θεμα του Κοραντη δυστυχως εκανα καζουρα την οποια εσυ δεν κατανοεις. Αλλα εχεις δικιο που θελεις να κρατας αποστασεις απο τα κομματα και να βαζεις banner του Κοραντη. Προτεινω Καρατζαφερη και Πακη.

  Για το οτι μου ζητας να πω συγγνωμη για τις υβρεις!?!? και οτι δεν ειμαι σοβαρο ατομο επισης δεν θα σχολιασω. Το να κανεις ΦΑΣΤΙΣΤΙΚΑ ban ατομα επειδη βλεπεις μεσα στο κεφαλι σου ειρωνιες δυστυχως δεν σε τιμαει καθολου, και οταν λεω για την ηλικια σου, πρεπει να γνωριζεις την παροιμια » Τοσο χρονω εγινες και μυαλο δεν εβαλες» που εννοει την ωριμοτητα σκεψης κατι που θα προυπηρχε

  Εν κατακλειδι επειδη εχω σθενος και ορχεις θα σου πω οτι αυτη ειναι η τελευταια φορα που μπαινω στο blog, γιατι ειμαι παλιος πελατης και θα ακολουθησω τον δρομο πολλων σχολιαστων που διαλεξαν την αποχωρηση. Ο μονος λογος που εμπαινα πλεον ηταν ολη η παρεα που συνομιλουσαμε. Χαιρετισματα στα παιδια και ελπιζω να τα πουμε καποια στιγμη καπου αλλου!

  Υ.Γ Ελπιζω να γινει ποστ και να μην εχει δοση μαγειας!

 33. antonis πρώτα απ’όλα με είδες να χαϊδεύω τον Σημίτη;Για τον ΓΑΠ ας τελειώσει πρώτα η θητεία του και μετά τον κρίνουμε.Γι’αυτό και δεν τον έβαλα μαζί με τους άλλους(αν και το να δημιουργήσει συμμαχια με το Ισραήλ σημαίνει κάτι).Το σχόλιό μου ήταν οτι ο Ανδρέας ήταν ο πιο πατριώτης απο τους πρωθυπουργούς.Δεν είδα να αναφέρεις κάποιον καλλίτερο.Σχετικά με το mea culpa αν θυμάσαι το είπε αποχωρώντας απο το Νταβός απο συνομιλίες με τους Τούρκους.Το λάθος εννοούσε πως ήταν οι συνομιλίες,γι’αυτό και παρά τις πιέσεις που δεχόταν έφυγε.Ήξερε πως αν έμενε θα δεν θα ήταν προς το συμφέρον μας.Και για να προσθέσω στα υπέρ του Ανδρέα έκανε το ενιαίο αμυντικό δόγμα όταν η Κύπρος το είχε απόλυτη ανάγκη.

 34. καλά ακόμα δεν έχετε καταλάβει που ζείτε και τι γίνεται.είμαστε επαρχία της Τουρκίας με έπαρχο τον γαπ.και καθίστε καλά μη μιλάτε παλιογρεκοί γιατί σε δέκα μέρες η τούρκικη σημαία θα κυματίζει στην ακρόπολη παλιοραγιάδες.και την έπαρση θα την κάνει ο έπαρχος παπαντρέου.

 35. Τι να πει κανείς για τον αποκρουστικό τύπο που δημοσίευσε το @36 σχόλιο;;;;

 36. To προηγούμενο σχόλιο με το ψευδώνυμο «Πελοποννήσιος» δικό μου χωρίς την χρήση του avatar προφίλ μου!

 37. Ευτυχώς σβήστηκε το υβριστικό σχόλιο!Και πολύ ορθά έπραξαν οι διαχειριστές του ιστολογίου που το έσβησαν!

  Μα καλά!Δεν μπορούν μερικοί , μερικοί να εκφράζουν την όποια δυσαρέσκειά τους χωρίς να υβρίζουν;;;;;

 38. @38.Δυστυχώς όχι,αγαπητέ φιλε.Το τι αναληθείς βλακείες και ψευδείς κατηγορίες γραφονται στα σχόλια τελευταίως,είναι απιστευτο.Ιδιως οι τυποι που μπαινουν με αλλων ψευδώνυμα,πρεπει να είναι ψυχοπαθείς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s