
Το πρώτο πολλαπλό σύστημα εκτόξευσης πυραύλων MARS II με κατευθυνόμενους πυραύλους GMLRS UNITARY, παραδόθηκε σήμερα στη Σχολή Πυροβολικού του Γερμανικού Στρατού.
Ο εκσυγχρονισμός έγινε από την Kraus-MaffeiWegmann, μετά την υπογραφή του συμβολαίου στα τέλη του 2008. Συνολικά, εκσυγχρονίστηκαν πάνω από 2.300 τμήματα, προστέθηκαν 300 μέτρα καλωδιώσεων και 450 ώρες εργασίας ανά όχημα.
Πρώτο βήμα μετά την παράδοση είναι να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση κι έπειτα η δοκιμαστική βολή στο πεδίο βολής White Sands Missile Range στην πολιτεία του Νέου Μεξικό.
Ετσι μπράβο,να δοθεί καμιά ευκαιρία και σε μας να αγοράσουμε τα παλαιότερου τύπου..
Δεν υπαρχει περιπτωση αγορας ρουκετων Μ-26 ουτε απο τα Γερμανικα αποθεματα ουτε νεες.
@2 Εχει πεσει η ιδέα για M142 HIMARS που είναι χαμηλού κόστους συστημα του τυπου Μ270 MLRS απο τα οποία εχουμε 36 κομμάτια.Τα HIMARS θα ηταν ιδανικά για τα νασιά μας με στοχο την Τουρκική ενδοχώρα.
Θα ηταν πολυ καλη λυση αλλα τα οικονομικα μας δεν το επιτρεπουν.Ισως η αποκτηση μεταχειρισμενων απο τα Αμερικανικα αποθεματα ειναι πιθανοτερη.Το προβλημα ειναι στα πυρομαχικα λογω της μη κατασκευης τους πια.Μονο οι GMLRS ειναι διαθεσιμες και δεν μπορουν να αντικαταστησουν τις Μ-26 στο ρολο που τις θελουμε.
Νικο,πες μας ποιες ειναι οι μα… εσυ που ξερεις το σωστο???
Μιλαμε φοβερη απαντηση.Οταν δεν συμφωνεις με καποιον δεν σημαινει οτι ειναι ηλιθιος η πουλημενος.Οταν δεν συμφωνεις η γελας οπως εσυ σε καποιο σχολιο γραψε την αποψη σου και μην απαξιωνεις τον συνομιλητη σου.
Λεονατε,μη δινεις σημασία,είναι καποιος που μπαινει με διαφορα ονόματα,θα το φυάξουμε συντομα.