"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Καταιγίδα συσκέψεων για το «σκληρό πακέτο» µέτρων


Νέα διυπουργική σύσκεψη για την οικονοµία πραγµατοποιήθηκε χθεςυπό τον Πρωθυπουργό µε µία αξιοσηµείωτη συµµετοχή, αυτή του υπουργού Εθνικής Αµυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος µέχρι τώρα είχε µείνει έξω από αυτή τη συζήτησηκαι τις διαβουλεύσεις που γίνονται σχετικά µε το εθνικό σχέδιο για διέξοδο από την κρίση, που επεξεργάζεται το κυβερνητικό επιτελείο.

Η σύσκεψη µε τη συµµετοχή επίσης των Γ. Παπακωνσταντίνου και Χ. Παµπούκη αφιερώθηκε αποκλειστικά στον χαρακτήρα που θα έχει το πακέτο των µέτρων, το οποίο θα ανακοινωθεί στις 15 Απριλίου.

Εγινε γνωστό ότι συζητήθηκαν τα δηµοσιονοµικά µεγέθη της χώρας, η πορεία υλοποίησης του Μνηµονίου, οι αποκρατικοποιήσεις και γενικότερα πολιτικά ζητήµατα, όπως για παράδειγµα η επικοινωνιακή πλευρά του θέµατος, η οποία κρίνεται ιδιαίτερα σηµαντική προκειµένου να πεισθεί η κοινωνία για την αναγκαιότητα των µέτρων.

Παράλληλα η κυβέρνηση έκανε µία εκ των πραγµάτων αναγκαία ανασκευή των προθέσεων του Πρωθυπουργού σχετικά µε τονχαρακτήρα της ψήφου επί του Μεσοπρόθεσµου Προγράµµατος Σταθερότητας, αφού µετά τη χθεσινήαποκάλυψη των «ΝΕΩΝ» ακυρώθηκε ο επιχειρούµενος αιφνιδιασµός να δοθεί στην ψηφοφορία χαρακτήραςψήφου εµπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«∆εν έχουµε ανάγκη ψήφου εµπιστοσύνης», δήλωσε ο εκπρόσωπός της Γιώργος Πεταλωτής και υποστήριξε ότι «ψήφο εµπιστοσύνης παίρνουµε καθηµερινά από τους βουλευτές, ενώ και µόνο η διάσωση της χώρας συνιστά σαφή ψήφο εµπιστοσύνης από τους πολίτες.

Από εκεί και πέρα, δεν µας ενδιαφέρουν όλα τα άλλα (…) είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουµε ανάγκη ψήφου εµπιστοσύνης». Αντίθετα, ο υπουργός ∆ικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης χαρακτήρισε «ενδιαφέρουσα ιδέα» τα περί ψήφου εµπιστοσύνης, όπως και εκείνη που έκανε λόγο για αναζήτησηπλειοψηφίας 180 ψήφων κατά την κρίσιµη αυτή ψηφοφορία.

Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ασκούν κριτική για τους χειρισµούς της κυβέρνησης, ειδικότερα τους χειρισµούς του υπουργού Οικονοµικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, βουλευτές προειδοποίησαν τον γραµµατέα της Κοινοβουλευτικής Οµάδας Βασ. Εξαρχο «να µην επιχειρηθεί κάτι τέτοιο», κάνοντας λόγο ακόµη και για «ωµό εκβιασµό».

Ενδεικτικά ένας εκ των παλαιότερων στελεχών της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, ο βουλευτής της Β’ Αθήνας Μιλτ. Παπαϊωάννου χαρακτήρισε (στον Βήµα FM) «λάθος» µια τέτοια κίνηση.

Παράλληλα, από το Μέγαρο Μαξίµου σε µια προσπάθεια άµβλυνσης των εντυπώσεων και κατευνασµού των αντιδράσεων των βουλευτών δηλώθηκε, µέσω έγκυρης πηγής πολύ κοντά στον κ. Παπανδρέου, ότι «εξ όσων γνωρίζω ουδέποτε ο Πρωθυπουργός αντιµετώπισε παρόµοιο θέµα» και ότι «το θέµα αυτό δεν συζητήθηκε στη σύσκεψη της ∆ευτέρας υπό τον Πρωθυπουργό».

Πάντως, η κυβέρνηση άφησε ανοιχτό το θέµα της επίθεσης για συναίνεση που θα εξαπολύσει στα κόµµατα της αντιπολίτευσης ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσµου Προγράµµατος Σταθερότητας.

Οπως δήλωσε ο κ. Πεταλωτής,«έχουµε καλέσει όλες τιςπολιτικές δυνάµεις που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο να συναισθανθούν την ευθύνη που έχουν όλοι, ανάλογα µε το βάρος της ευθύνηςπου τους αναλογεί. Εµείς φέρνουµε µία πρόταση για να ψηφιστεί από όλη τη Βουλή.

Από εκεί και πέρα, εξαρτάται από το πόσο υπεύθυνη αισθάνεται για το µέλλον του τόπου η κάθε πολιτική δύναµη»

.πηγη

One thought on “Καταιγίδα συσκέψεων για το «σκληρό πακέτο» µέτρων

  1. Προφανώς δεν ξέρετε πως μας φέρθηκε η Goldman Sucks…
    Μάθετε και μετά θα ξέρετε τι να κάνετε.
    Αλλοιώς παραιτηθείτε!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s