"Greek National Pride" blog / Τρομοκρατία

Η ελίτ αμερικανική δύναμη σκότωσε τον Μπιν Λάντεν με ένα χαλάζι από σφαίρες


Η τελευταία κατοικία του Οσάμα

(συνεχής ανανέωση) – Τοίχοι, συρματοπλέγματα και παντού περιπολίες: Εδώ επέλεξε το καταφύγιό του ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, σε μια πόλη φρουρών, γεμάτη από προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν.

Δεν αναζήτησε καταφύγιο σε κάποια σπηλιά του ορεινού Αφγανιστάν, αλλά βίωνε σε μια πλήρως στρατικωποιημένη περιοχή του Πακιστάν, όπου υπάρχει μια στρατιωτική ακαδημία, όπου πλήθος από στρατώνες περιβάλλονται από ένα καταπράσινο τοπίο και όπου η στρατιωτική αστυνομία του Πακιστάν περιπολεί συνεχώς.

Το κρεβάτι του Μπιν Λάντεν

Κατά την επιχείρηση των αμερικανών κομάντο κατά του Μπιν Λάντεν, άλλοι τρεις άνδρες και μία γυναίκα έχασαν τη ζωή τους. Μια ημέρα μετά την μυστική επιχείρηση των ΗΠΑ, το κανάλι ABC παρουσίασε αποκλειστικές φωτογραφίες από το χώρο στον οποίο ο μέγας τρομοκράτης αναπαύονταν.

Αυτή η φωτογραφία δείχνει τον Οσάμα την περίοδο των Χριστουγέννων του 1998 στην αφγανική επαρχία Χελμάντ. Τότε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν παρουσιάζονταν τακτικά με στρατιωτικές στολές.

«Φύγετε, ελικόπτερα»

Όταν ο προγραμματιστής Sohaib Athar έγραφε στο Twitter με το όνομα ReallyVirtual ότι «ελικόπτερα αιωρούνται στις μία μετά τα μεσάνυχτα στο Αμπονταμπάντ (συμβαίνει σπάνια),» δεν γνώριζε ότι μέσα σε αυτά ήταν αμερικανοί κυνηγοί, καλυπτόμενοι από το σκοτάδι της νύχτας.

Ο ίδιος φάνηκε ότι προτιμά να κοιμηθεί, και ήταν εκνευρισμένος από τον θόρυβο των ελικοπτέρων. Λίγο αργότερα έγραψε: «Φύγετε, ελικόπτερα – πριν σας χτυπήσω με την γιγάντια μυγοσκοτώστρα μου:-/».

Οκτώ ώρες μετά την επίθεση των κομάντο του Αμερικανικού Ναυτικού, κατάλαβε τι ακριβώς έγραφε ο ίδιος νωρίτερα.

«Νεκρός ή ζωντανός»

Σε μια προεκλογική συζήτηση τον Οκτώβριο του 2008, ο Ομπάμα είχε πει: «Θα σκοτώσουμε τον Μπιν Λάντεν.» Η σημερινή μέρα είναι η μεγάλη του στιγμή.

«Η Αμερική μπορεί να κάνει ό, τι έχει θέσει στο κεφάλι της», λέει ο Ομπάμα στο τηλεοπτικό διάγγελμά του στο αμερικανικό έθνος, σε όλο τον κόσμο, και καταλήγει: «Ένα έθνος κάτω από το Θεό, αδιαίρετο, με ελευθερία και δικαιοσύνη για όλους». (One nation under God, indivisible, with liberty and justice for all.)

«Θέλω δικαιοσύνη», δήλωνε λίγο μετά τις επιθέσεις των 9/11 στις Ηνωμένες Πολιτείες ο προκάτοχος του Ομπάμα, Τζορτζ Μπους, αναφέροντας στη συνέχεια το παλιό σύνθημα της Άγριας Δύσης:. «Αναζητείται – νεκρός ή ζωντανός». Τα λόγια αυτά, έκανε μια ομάδα κομάντο του Αμερικανικού Ναυτικού για τον Ομπάμα πραγματικότητα.

«Τον έχουμε τον μπάσταρδο!»

«Τον έχουμε τον μπάσταρδο!» τιτλοφορεί η New York Post. «Αυτό σημαίνει ότι ο πόλεμος έχει τελειώσει;» ρωτάσει μέσω του Twitter η Oprah Winfrey.

Ο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας Πήτερ Μπέργκεν απαντά στο CNN: «Ναι, ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας έχει φθάσει την ημέρα αυτή στο τέλος του.» Είναι η στιγμή του αμερικανικού υπερθετικού βαθμού.

Ο θάνατος του Μπιν Λάντεν, συγκρίνεται για μια ακόμα φορά με το τέλος της ναζιστικής Γερμανίας. «Μετά τον Αδόλφο Χίτλερ», λέει ο πρώην προεδρικός σύμβουλος Δαβίδ Γκέργκεν στο CNN, «κανένα άτομο δεν ήταν τόσο μισητό όπως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.» Τουλάχιστον στις ΗΠΑ.

 Αμερικανικές δυνάμεις σε μια καλά μελετημένη επιχείρηση την Κυριακή κατά ενός κτιριακού συγκροτήματος στην περιοχή γύρω από το Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν, στο εύπορο προάστιο Αμποταμπάντ, σκότωσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν – η επιχείρηση διήρκησε σαράντα λεπτά της ώρας.

Στην επιχείρηση έλαβε πιθανόν μέρος ομάδα SEAL του Αμερικανικού Ναυτικού (Team Six), σύμφωνα με την Ηuffingtonpost, η οποία τέθηκε υπό τις διαταγές του διευθυντή της CIA Λέων Πανέττα. Το σώμα του αρχιτρομοκράτη βρίσκεται σε αμερικανική κατοχή.

Το τριώροφο συγκρότημα, όπου κρυβόταν ο τρομοκράτης, χτίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών το 2008 (Reuters)

Μερικά μέτρα μακριά από την στρατιωτική ακαδημία

Η πόλη, η οποία είναι μία από τις πιο όμορφες του Πακιστάν και περιβάλλεται από καταπράσινα βουνά, είναι πυκνοκατοικημένη.

Και μια πικάντικη λεπτομέρεια: Στην πόλη διαμένουν πολλοί στρατιωτικοί του Πακιστάν. Κοντά στην οικία του Οσάμα είναι η στρατιωτική ακαδημία Kalkul.

«SEAL Team Six» κατά του Οσάμα Μπιν Λάντεν: «Στοχευμένη επιχείρηση»

Η συγκεκριμένη «στοχευμένη επιχείρηση» κατά του Μπιν Λάντεν – έτσι την αποκάλεσε ο Ομπάμα, ήταν το αποτέλεσμα «επίμονων προσπαθειών και προσεκτικού σχεδιασμού» και είχε προετοιμαστεί εδώ και μήνες.

Το τριώροφο συγκρότημα, όπου κρυβόταν ο τρομοκράτης, χτίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών το 2008 και ήταν περίπου οκτώ φορές μεγαλύτερο από τα γύρω σπίτια.

Περιμετρικά του κτιρίου υπάρχει ένα τοίχος, και πάνω του ένας φράκτης, ύψους τέσσερα με έξι μέτρα, ενώ το κτίριο δεν είχε σχεδόν καθόλου παράθυρα.

Το κτρίριο παρακολουθούντο εδώ και αρκετό καιρό από τους Αμερικανούς. Εντύπωση έκανε στου παρατηρητές ότι οι κάτοικοι του κτιρίου δεν έβγαζαν ποτέ τα σκουπίδια τους έξω από το κτίριο, αλλά τα έκαιγαν όλα.

Στο κτιριακό συγκρότημα δεν οδηγούσε καμία γραμμή τηλεφώνου ή άλλου μέσου επικοινωνίας. Εκτός από δύο αδέλφια, μια άλλη οικογένεια ζούσε εκεί, η οποία σύντομα αποκαλύφθηκε ότι πρόκειτο για την οικογένεια του Μπιν Λάντεν.

Ένα ελικόπτερο έπιασε φωτιά

Όπως θέλουν να αναφέρουν πηγές των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν, φημολογείται ότι η επιχείρηση ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Στρατιωτικές μονάδες του Πακιστάν υποστηρίξαν τη δράση των αμερικανικών δυνάμεων. Αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Πακιστάν, ανέφεραν ότι υπήρξε έντονη ανταλλαγή πυρών.

Ένα από τα ελικόπτερα που έλαβε μέρος στην επιχείρηση, είχε πιάσει φωτιά κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του να προσγειωθεί.

Δύο ελικόπτερα τα οποία μετέφεραν περίπου 25 κομάντο του Αμερικανικού Ναυτικού, σύμφωνα με το αμερικανικό ABC, είναι υπεύθυνα για τον θάνατο του μεγαλύτερου εχθρού των Ηνωμένων Πολιτειών τα τελευταία χρόνια. Ένα από τα ελικόπτερα δεν επέστρεψε από την επιχείρηση, λόγω «μηχανικής βλάβης». Κατά την υποχώρηση, το σύνολο της μονάδας των SEAL επέστρεψε με το ένα ελικόπτερο.

Εκτός από τον Μπιν Λάντεν, άλλοι τρεις άνδρες σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της επιχείρησης, προφανώς ένα γιος του Μπιν Λάντεν και δύο από τους υπηρέτες του.

Ακόμα, μια γυναίκα που είχε χρησιμοποιηθεί από τους τρομοκράτες ως μια ανθρώπινη ασπίδα κατά τη διάρκεια της επιχίρησης, σκοτώθηκε. Δύο άλλες γυναίκες τραυματίστηκαν.

Φωτογραφίες που θέλουν να παρουσιάζουν τον νεκρό Οσάμα, είναι παλαιότερες «καλλιτεχνικές δημιουργίες.»

Λεπομέρειες για το πως ακριβώς εξελίχθηκε η επιχείρηση, παραμένουν στο σκοτάδι. Φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, και θέλουν να παρουσιάζουν τον Οσάμα νεκρό, είναι βέβαια οι παλαιότερες γνωστές «καλλιτεχνικές δημιουργίες.» Το τηλεοπτικό κανάλι από το Πακιστάν, το οποίο έκανε χρήση της συγκεκριμένης φωτογραφίας σήμερα, ζήτησε συγγνώμη για το λάθος.

fox2magazine.net

3 thoughts on “Η ελίτ αμερικανική δύναμη σκότωσε τον Μπιν Λάντεν με ένα χαλάζι από σφαίρες

  1. Διακρινω μια προκαταληψη φιλε neotera? Αδικαιολογητη νομιζω γιατι ειναι αδυνατο η προστατιδα των «αδυνατων» και της «δημοκρατιας» να παραπλανει τον κοσμο…..

  2. Neotera όχι βέβαια !!!!!!
    Την ημέρα της πτώσης των δίδυμων πύργων ο Λαντεν λιαζόταν σε κάποια πισίνα στο Huston του Texas!
    Από εκεί να καταλάβεις τι παραμύθι πέφτει……..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s