"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Η Αεροπορία Στρατού και μάχιμη είναι και αξίζει κάθε υποστήριξης!


Το «defencepoint.gr» δέχθηκε μήνυμα διαμαρτυρίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για ανάρτηση σχετική με το ατύχημα του ελικοπτέρου AH-64 Apache.

 Με ιδιαιτέρως κόσμιο ύφος, κάτι που για εμάς αποτελεί επιβεβαίωση ότι ο αποστολέας ανήκει πιθανότατα στην οικογένεια της Αεροπορίας Στρατού, φίλος του ιστοχώρου μας, ο Τάσος, ανέφερε στο μήνυμά του τα κάτωθι:

«Θέλω να σχολιάσω το παρακάτω απαράδεκτο απόσπασμα του άρθρου σας ‘Παραλίγο νέα τραγωδία με Apache’ που δημοσιεύσατε την Δευτέρα, 02 Μαΐου 2011 στις 22:54.

Αυτές είναι η συνέπειες της ‘αποψίλωσης’ της Αεροπορίας Στρατού από ικανά στελέχη, συνεπεία των μαζικών περικοπών στις αμοιβές, αλλά και γενικότερα το κίνητρο των στελεχών, ενώ και η Πολιτεία, περί άλλων τυρβάζει… Όχι ότι θα συγκινηθεί το υπουργείο Οικονομικών…».

Και ο φίλος μας, προφανώς και δίκαια όπως προκύπτει ενοχλημένος, σχολιάζει: «Το συγκεκριμένο απόσπασμα λοιπόν, είναι τουλάχιστον άδικο… δηλαδή αυτοί που δεν έφυγαν ή ‘αποψιλώθηκαν’ είναι ανίκανοι ή άπειροι;

Επίσης, λόγω των περικοπών στις αμοιβές τους οι Στρατιωτικοί δεν κάνουν την δουλειά τους γιατί δεν έχουν πλέον κίνητρο; Τι αυθαίρετα συμπεράσματα είναι αυτά;

Ο Στρατιωτικός μπορεί να πικραίνεται με τις εξελίξεις αλλά το καθήκον του το φέρει ΠΑΝΤΑ εις πέρας, πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε στους Τεχνικούς… για προσέχετε τι λέτε και τι γράφετε…

Και μη μου πείτε ότι με αυτόν τον τρόπο μέμφεστε το Υπ. Οικονομικών γιατί θα είναι αστείο!»

Αγαπητέ μας Τάσο, δεχόμαστε την κριτική σου 100% γι’ αυτό προχωράμε και στην αυτούσια δημοσίευσή της, σε μια έμμεση απολογία για το ότι οι προθέσεις μας δεν έγιναν εμφανείς και κατανοητές, με δική μας ευθύνη! ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ όσα μας αναφέρεις!

Προφανέστατα – για μας τουλάχιστον που γνωρίζουμε και πρόσωπα και πράγματα από τα ρεπορτάζ – τα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων κάνουν τη δουλειά τους με τρόπο ο οποίος καθιστά τη λέξη «φιλότιμο» ανεπαρκή για να περιγράψει την πραγματικότητα.

Για εμάς, όλοι εσείς αποτελείται παράδειγμα και το γιατί περιγράφεται στο απόσπασμα του μηνύματός σου «ο Στρατιωτικός μπορεί να πικραίνεται με τις εξελίξεις αλλά το καθήκον του το φέρει ΠΑΝΤΑ εις πέρας». Μακάρι να έκανε και ο υπόλοιπος δημόσιος τομέας τη δουλειά του όπως εσείς. Το πρόβλημα στη χώρα μας θα ήταν πολύ μικρότερο, αν υπήρχε…

Σκοπός μας ήταν όχι να παρουσιάσουμε «κατάσταση διάλυσης» στην Αεροπορία Στρατού, αλλά να ευαισθητοποιήσουμε (μικρές οι ελπίδες…) τους αρμόδιους μπας και καταλάβουν ότι στις επιχειρησιακές – μάχιμες μονάδες λειτουργεί μια άλλη Ελλάδα, αυτή που όλοι θα θέλαμε…

Ξέρουμε πολύ καλά τον τεράστιο αγώνα που δίνετε σε καθημερινή βάση και ξέρουμε επίσης ότι εάν κάποια στιγμή κληθείτε να υπερασπίσετε τα όσια και ιερά αυτού του τόπου, δεν θα σκεφτείτε την άδικη ληστρική επιδρομή στα εισοδήματα των οικογενειών σας.

Επίσης, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι εάν ο όποιος αντίπαλος κάνει το λάθος και σας υποτιμήσει το κόστος που θα καταβάλλει θα είναι τεράστιο. Όχι ότι θα συμβεί τίποτε διαφορετικό ακόμη κι αν δεν το πράξει!

Ξέρουμε τόσο τις δυνατότητες στελεχών και του υλικού που αξιοποιείτε επιχειρησιακά, το οποίο στα χέρια σας ξέρει να ξεπερνά ενίοτε και τα όριά του, μια εξαιρετικά συνήθης κατάσταση σε σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν είναι τυχαία τα σχόλια που μαθαίνουμε μετά από τη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων είτε σε διεθνείς επιχειρήσεις είτε σε συμμαχικές ασκήσεις.

Και αυτή είναι η μεγαλύτερη συνεισφορά σας στην πατρίδα. Η συμβολή σας στην ΑΠΟΤΡΟΠΗ. Διότι ο όποιος αντίπαλος μαθαίνει και ξέρει εάν υπάρχουν ή όχι περιθώρια…

«Περίπατος» δεν πρόκειται να είναι ακόμη κι αν η χώρα χρεοκοπήσει δεκαπέντε φορές… Και το ξέρουν καλά αυτό… ίσως αποδειχθεί και χειρότερο γι’ αυτόν που θα τολμήσει να θεωρήσει ότι η οικονομική κρίση του ανοίγει «παράθυρο… ή μπαλκονόπορτα ευκαιρίας».

Φίλε Τάσο, το e-mail σου μας τιμά ιδιαίτερα και θα θέλαμε να μεταφέρεις την αγάπη μας και το σεβασμό μας στους συναδέλφους σου. Θα θέλαμε να ξέρεις ότι τόσο το «defencepoint.gr», όσο και το περιοδικό μας, το «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ», είναι κυριολεκτικά ταγμένα στην ίδια ιδέα που υπηρετείτε κι εσείς.

Πάντα θα τιμά την Αεροπορία Στρατού για τη συνεισφορά της, πάντα βρίσκεται στο πλάι σας σε κάθε δίκαιο αίτημά σας, αλλά και για να ακουστεί η φωνή σας, ακόμη και όταν κάνει κριτική σε εμάς τους ίδιους.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Το συντακτικό επιτελείο του «defencepoint.gr», και του «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ»

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s