"Greek National Pride" blog / ΛΙΒΥΗ / Τουρκία

ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΒΥΚΟ


Η χθεσινή »Le Figaro» αναφέρεται, με σαφώς αρνητική διάθεση, στους τουρκικούς καιροσκοπισμούς, επισημαίνοντας πως η Τουρκία, μια μουσουλμανική χώρα που κυβερνάται από μια ιδιότυπη ισλαμικοσυντηρητική κυβέρνηση, άλλαξε εκ νέου τη στάση της για τη Λιβύη.

Η γαλλική εφημερίδα τονίζει, ή καλύτερα υπενθυμίζει, πως ενώ η Άγκυρα μέχρι τώρα απείχε από κάθε σοβαρή κριτική σε βάρος του Καντάφι, αίφνης ζητεί τώρα από τον ηγέτη της Λιβύης «…να αφήσει αμέσως την εξουσία και να εγκαταλείψει τη Λιβύη, για να τεθεί τέλος στην αιματοχυσία στη χώρα».

Αυτό ακριβώς δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, με τη χώρα του πιστή στο διαχρονικό ρόλο του επιτήδειου ουδέτερου, και όλοι αναζητούν την πραγματική αιτία της τουρκικής μεταστροφής.

«Ελπίζουμε ότι ο ηγέτης της Λιβύης θα εγκαταλείψει αμέσως την εξουσία και τη Λιβύη, για το καλό του ιδίου και για το μέλλον της χώρας του, προκειμένου να μην προκαλέσει μεγαλύτερη αιματοχυσία, δάκρυα και καταστροφή.

Θέλουμε να του υπενθυμίσω ότι πρέπει να κάνει αυτό το αναπόφευκτο βήμα για να μην ξαναζήσουμε αυτούς τους πόνους» δήλωσε ο Ερντογάν, υπενθυμίζοντας το θάνατο του γιου του ηγέτη της Λιβύης και τριών από τα εγγόνια του, που σκοτώθηκαν το Σάββατο σε μια αεροπορική επιδρομή.

Αξίζει να τονιστεί πως, ελάχιστο καιρό πριν ξεσπάσει η λιβυκή θύελλα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν αποδέχθηκε το βραβείο Καντάφι στην Τρίπολη της Λιβύης, συγκεκριμένα την 1η Δεκεμβρίου 2010, για τις «διακεκριμένες υπηρεσίες του στην ανθρωπότητα».

Το ποιές ακριβώς υπηρεσίες στην ανθρωπότητα προσέφεραν Ερντογάν και Τουρκία, παραμένει στην σφαίρα της αναζήτησης.

Μέχρι τώρα, υπενθυμίζει η »Le Figaro», η Τουρκία ήταν σε αντίθεση με τις αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη, είχε αποφύγει να ζητήσει την αναχώρηση του συνταγματάρχη Καντάφι, ενώ υποστήριζε μια »ασαφή εκεχειρία» μεταξύ των δυνάμεων που του είναι πιστές και των εξεγερμένων ανταρτών.

Να υπενθυμιστεί ακόμη η αρχικά αρνητική στάση της Τουρκίας και στοεπιχειρησιακό σκέλος, που η Άγκυρα »αναθεώρησε» μόλις εξασφάλισε ουσιαστικό ρόλο στην διεξαγωγή των αερπορικών επιδρομών.

elkeda.gr

One thought on “ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΒΥΚΟ

  1. Η περίφημφ Τουρκική διπλωματία έχει αστοχήσει αρκετές φορές στην κρίση της Λιβύης και αυτό είναι καταγεγραμένο σε εχθρούς και φίλους, ή νομίζετε ότι η μικρόψυχη εντολή για γκρέμισμα του ΑρμενονοΤουρκικού μνημίου δεν έχει δυσμενή εντύπωση σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.Να πάρουμε και την θεωρία ότι η Τουρκί έχει λύσει τα χρόνια προβληματά της προ καιρού ο φίκος του ο Αχμπαντινεζαντ ενέκρινε την οργάνωση της προβολής Αρμένικης ταινίας με θέμα την σφαγη των Αρμενίων και φυσικά οι Τούρκοι έπαθαν αποπληξία.Τα προβλήματα των γειτόνων της Τουρκίας έχουν μπεί στο DNA τους και δεν ξεχνάμε τις κουτοπονηριές τους.ότι και να κάνει ο Ερνυογκάν ή ο Νταβούτογλου τα φαντάσματα των Αρμενίων,Ποντίων, Ασσυρίων,Κούρδων, Κιργιζίων κτλ θα τους ακολουθούν, ιδιαίτερα διότι δεν πιστεύουν αυτά που κάνουν και αποκαλύπτονται.Ο μόνος τρόπος για να εξακολουθήσουν να υφίστανται
    σαν κράτος είναι η στρατιωυική χούντα,η Δημοκρατία θα τους διαλύσει,οι πολίτες τους είναι αγανακτισμένοι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s