"Greek National Pride" blog / ΑΙΓΑΙΟ / ΑΟΖ / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Κύριε Δρούτσα, δε μας τα λέτε καλά για την ΑΟΖ…


Ενδιαφέρουσα για την εξαγωγή συμπερασμάτων ήταν η πρωινή συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας στον REAL FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου…

Αυτό που είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη συνέντευξη του υπουργού, ήταν η προσπάθεια που κατέβαλε να εξηγήσει την θέση της κυβέρνησης στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, καθώς επίσης και για την κυβερνητική εμμονή να αποφεύγεται κάθε αναφορά στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) επιμένοντας στην ορθότητα της επικέντρωσης στο ζήτημα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας.

Το επιχείρημα του υπουργού, δηλαδή της κυβέρνησης, είναι ότι προσδοκούμε να βγει κάποιο θετικό αποτέλεσμα από τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία και εφόσον η ανακήρυξη ΑΟΖ δεν μας προσφέρει κάτι χειροπιαστό (θα εξηγήσουμε τι εννοεί παρακάτω), δεν έχει νόημα να «δηλητηριαστεί» το κλίμα εγείροντας ένα ακόμη θέμα.

Εν ολίγοις, η κυβέρνηση θεωρεί ότι η αποσπασματική προσέγγιση μπορεί να φέρει αποτελέσματα, δηλαδή να διευθετήσουμε πρώτα το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, να κατοχυρώσουμε μια συμφωνία και στη συνέχεια, σε μεταγενέστερο χρόνο, να επιχειρήσουμε νέα διαπραγμάτευση με την Τουρκία με σκοπό να διευθετηθεί και το ζήτημα της ΑΟΖ.

Η προσέγγιση του υπουργού πραγματοποιεί μια σειρά από λογικά σφάλματα:

Πρώτον, όταν παίρνεις την απόφαση να εισέλθεις σε διαπραγμάτευση, τότε, όπως είναι γνωστό από τη θεωρία των διαπραγματεύσεων, οι πλευρές που συμμετέχουν υιοθετούν μαξιμαλιστικές θέσεις, ώστε να έχουν περιθώρια επίδειξης ευελιξίας στη συνέχεια.

Σε μια διαπραγμάτευση δίνεις και παίρνεις. Και δεν θα πρέπει να ξεχνά ο κύριος Δρούτσας ότι επί της ουσίας διαπραγματευόμαστε ελληνικό κυριαρχικό δικαίωμα!

Κάτι που είναι απολύτως κατοχυρωμένο από το διεθνές δίκαιο!

Διότι υπουργέ μου και μόνο το γεγονός ότι προσερχόμαστε σε διαπραγμάτευση για κάτι που θεωρούμε ως κατοχυρωμένο νόμιμο κυριαρχικό δικαίωμα, εμμέσως στέλνει το μήνυμα ότι αναγνωρίζουμε σε ένα βαθμό δίκιο και στον αντίπαλο!

Να συμφωνήσουμε ότι υπάρχουν ορισμένα «σημεία» στον χάρτη του Αιγαίου όπου θα μπορούσαν οι Τούρκοι να εγείρουν ζητήματα.

Από τη στιγμή όμως που η συναίνεση της ελληνικής πλευράς για παραπομπή θεμάτων στη Χάγη είναι δεδομένη (κακώς ενδεχομένως, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία…) τότε για ποιο λόγο δεν οδεύουν οι φίλοι μας οι Τούρκοι εκεί με την υπογραφή συνυποσχετικού;

Άρα οι βλέψεις είναι πολύ ευρύτερες και κακώς, κάκιστα πράττετε που ενημερώνετε πλημμελώς τον ελληνικό λαό για τις σκέψεις και τις πρωτοβουλίες σας στην κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών.

Ένα δεύτερο σημαντικό θέμα που εγείρεται από τη συνέντευξη του υπουργού, είναι το επιχείρημά του, ότι «στην παρούσα φάση η ΑΟΖ δεν δίνει τίποτα επιπλέον στην ελληνική πλευρά, οπότε κρίνεται σκόπιμο να μην εγερθεί το ζήτημα». Δύο είναι τα λάθη του υπουργού μας σε αυτή την προσέγγιση:

> Γνωρίζει πολύ καλά ο κύριος Δρούτσας ότι μπορεί τα άμεσα αξιοποιήσιμα και απολύτως γνωστά κοιτάσματα υδρογονανθράκων να βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ωστόσο, τώρα που η γεωπολιτική συγκυρία είναι τόσο ευνοϊκή για την Ελλάδα και η ευρύτερη περιοχή μας προορίζεται να αποτελέσει την εναλλακτική πηγή ενεργειακής τροφοδοσίας της Δύσης, μήπως θα ήταν πιο σωστό να δούμε τη «μεγάλη εικόνα» και να οικοδομήσουμε τις κατάλληλες συμμαχίες από το να ζούμε συνεχώς στον δικό μας ελληνοτουρκικό μικρόκοσμο και να ξημεροβραδιαζόμαστε με το άγχος μην κάνουμε κάτι που ενοχλήσει τη νεοθωμανική Τουρκία…

Διότι θα μπορούσε εύκολα να ενημερωθεί από συναδέλφους του στην κυβέρνηση περί του τι περιέχεται δυνητικά στο υπόλοιπο της ΑΟΖ, το οποίο όμως για να αποκαλυφθεί παίρνει χρόνο και βασικότερη προϋπόθεση είναι να στηρίζεται πολιτικά.

Γι’ αυτό μιλάμε για οικοδόμηση συμμαχιών. Διότι ακόμα και πάλι να επιλέγαμε να πάμε σε διαπραγμάτευση, με άλλους όρους θα γινόταν εάν είχε εκπληρωθεί η ανωτέρω προϋπόθεση…

> Το δεύτερο λάθος είναι το ακόλουθο: Έστω ότι καταλήγουμε σε συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα. Πιθανότατα οι Τούρκοι θα ζητήσουν ως προϋπόθεση την παραίτηση της Ελλάδας από το ζήτημα της ΑΟΖ για να την εφαρμόσουν!

Και τότε τίθεται το μεγάλο ερώτημα: Μήπως θα έρθετε τότε υπουργέ μου και θα μας πείτε ότι για να μη χαλάσουμε το καλό κλίμα στις διμερείς σχέσεις θα πρέπει να κάνουμε μία ακόμη υποχώρηση από κυριαρχικό δικαίωμα;

Ή μήπως θα το αφήσουμε το θέμα «να σέρνεται»;

Διότι οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι οι γεωπολιτικές ευκαιρίες δεν παραμένουν στο διηνεκές.

Ούτε οι υπόλοιπες εμπλεκόμενες χώρες είναι διατεθειμένες να περιμένουν αενάως την Ελλάδα να λύσει τις ιδεαλιστικές – ιδεολογικές της ψυχώσεις για να προχωρήσουν με τις μπίζνες…

Αν δεν καταλάβαμε ακόμη ότι τα «καλά παιδιά» στη διεθνή πολιτική – ενίοτε και στη ζωή – θεωρούνται αργά ή γρήγορα ως… εισπράκτορες γεωπολιτικών «σφαλιαρών», τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας…

πηγη

27 thoughts on “Κύριε Δρούτσα, δε μας τα λέτε καλά για την ΑΟΖ…

 1. Διαπραγμάτευση λέει……..αίσχος!!!!!!!!
  Να πάμε να διαπραγματευτούμε τι? Κάτι που μας ανήκει? Αυτή είναι η πολιτική σας? Να κάνεται κάτι το απίθανο για να μπείτε στα ρεκορ Guiness? Αυτό θέλετε?
  Εμείς θέλουμε ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και όχι κινούμενα ανθρωπάκια απο ξένους παράγοντες.

 2. Γιατι τους χαιδευτε?ρε!!!ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ τα πουλησαν ολα σε λιγο δεν θα εχουμε ουτε ψωμι!!! καντε κατι να ξεσηκωθημε δεν παει αλο.

 3. Τι να πει και τι να πιστέψει κανεις?

  Από την μια έχουμε μια κυβέρνηση στα χαρακώματα, ολίγον δειλή με
  εφτασφράγιστο μυστικό το πρόγραμμα της σχετικά με την AOZ,
  αλλα επανελημμένα δηλώνει ανυποχώρητη στις πιέσεις της τουρκίας.

  Και από την άλλη μεριά έχουμε αρθρογράφους επαγγελματίες
  κομματόσκυλα, ερασιτέχνες λασπολόγους, θρησκπόληκτους που
  βλέπουν έναν επικίνδυνο αντίχριστο και προοιωνίζουν την καρέκλα του,
  διαφορες άλλες κασσάνδρες οικονομολόγους καταστροφολόγους!
  Και στη μέση ζαλισμένος σαν άρρωστο κοτόπουλο ο απλός Έλληνας πολίτης!

  Χάβρα ιουδαίων με δυο λόγια!

 4. ολίγον δειλή? ΔΙΛΑΔΗ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΖΑΝΓΚΛΟΣ? ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ? ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ..ΤΟ ΣΟΥΝΙΟ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΑΠΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ..

 5. Συνέλληνες όταν τά γράφω επανειλλημένως. ΌΤΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ GEFFRY MINEIKO PAPADREOU.ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25 ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΥ. Ό ZANGLOS μέ ονόμαζε κομματόσκυλο [προφανώς τής ΝΔ] Τώρα τί έχει νά πεί γιά τόν εφιάλτη ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ! ΝΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ[ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ] ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ! Δέν τά λέμε εμείς ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ,ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ. Είμαστε δουλοπάροικοι -σκλάβοι πλέον στή πατριδα μας πού δέν μας ανήκει πλέον. Οσονούπω ενοικιαστές στήν πατρίδα μας. Καί όσο γιά τόν Gap καί τήν παρέα του ΠΟΥ ΞΕΓΕΛΑΣΑΝ ΜΕ ΔΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΝΑΙ ΤΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ! ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ. Η ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΞΕΝΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ. Η ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΝ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΝΗΣΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΙΑ ΜΑΣ. ΘΑ ΤΕΛΕΥΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ…..

 6. Η λέξη προδότης έχει χάσει πλέον το νόημα της και σημαίνει πιπιλίζω καραμέλα.
  Εσύ πάνο, να στο πω καθαρά, είσαι άρρωστος, όλο τα ίδια λες,
  χωρίς ποτέ σου να πεις κάτι συγκεκριμένο.

 7. Είναι τελείως γελοίο να εχουμε ενα Δρούτσα απεναντι στον Τουρκο ΥΠΕΞ.

 8. @9 Ο Νταβουτογλου δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο,στην Ελλαδα καποιοι τον εχουν σχεδον θεοποιησει οπως και την Τουρκικη εξωτερικη πολιτικη.Αλλα μπροστα στον Δρουτσα εναι θεος.

 9. @6!!!!Πάνο!!!Κάποτε σε χαρακτήριζα υπερβολικό!Τώρα πλέον ΟΧΙ!

  Αρχίζω ΠΛΈΟΝ, να σε πιστεύω ΚΑΙ εγώ!!!!!

  Στη τελική,εμείς ο απλός Ελληνικός λαός φταίμε, που τους έχουμε τέτοια λείαν επιεικώς απαράδεκτα τυφλή εμπιστοσύνη,»επιβραβευοντας» τους με την ψήφο μας στις βουλευτικές εκλογές,όποτε αυτές γίνονται!»Ευγε» μας!

  Μαριονέτες,ανδρείκελα,καρνάβαλοι μας κυβερνούν!!!!!Δεν έχουμε σοβαρούς ηγέτες που να εργάζονται πραγματικα για το εθνικό μας συμφέρον!Ξένα ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ συμφέροντα εξυπηρετούν! ! !
  Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ !

  Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ! !

 10. Παιδιά δεν έχει σημασία εάν είσαι ΠΑΣΟΚ η Ν Δ η άλλο κόμμα , αλλά από μικρός έβλεπα ο λαός να πληρώνει κάθε χρόνο για όπλα για πολεμικό υλικό και να πληρώνει και να πληρώνει για την άμυνα το τόπου για το καλό της ΕΛΛΑΔΑΣ , και ο εχθρός από τον καιρό που ήμουν παιδάκι με έμαθαν είναι οι ΤΟΥΡΚΙΑ. Και τώρα έρχονται με πολεμικά πλοία έξω από την πρωτεύουσα της ΕΛΛΑΔΑΣ, καθημερινά τα πολεμικά αεροπλάνα πάνω από την ΕΛΛΑΔΑ και κατασκοπεύουν τα πάντα, γιατί πληρώναμε τόσα χρόνια και η ΕΛΛΑΔΑ σήμερα δεν έχει να φάει, πόσα τρισεκατομμύρια έχει πληρώσει αυτός ο λαός, χώρια που έχουμε χάσει την αξιοπρέπεια μας σαν χώρα, σαν λαός , φτωχοί ,μας βλέπουν και μας λυπούνται και άλλοι γελούν με τα χάλια μας, και τώρα που έχουμε την ευκαιρία να βγούμε από τον βούρκο που μας έχουν ρίξει όλα αυτό τα χρόνια δεν κάνουμε τίποτα.
  ΑΠΑΙΤΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Α – Ω . ΤΩΡΑ ((( ΑΟΖ )))
  Μπορεί ΠΟΛΕΜΟΣ δεν ξέρω , μπορεί να πεθάνουμε δεν ξέρω, αλλά θα πεθάνουμε με το κεφάλι ψηλά.
  Και με μια ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για τα παιδιά μας του αύριο.

 11. Δημήτρη, σύμφωνο ότι είναι ανίκανοι και χέστηδες,
  αλλα το προδότης που κολλάει και το πιπιλίζουν όλοι συνεχεια?
  Σε ποιον μας προδίδουν, στους εβραίους, ή στους αμερικανους?
  ή μήπως στους τούρκους? Αυτό έχει καταντήσει ψυχοπάθεια!

  Όλοι αποκαλούν τους αντίθετους προδότες! Εγώ βεβαια δεν έχω λείψει
  από το σούρσιμο! Έχω κατά καιρούς υπάρξει σκοπιανός προδότης,
  τούρκος, γερμανοτσολιάς, μέχρι και βίκιγκς!

  Νομίζω το ανίκανοι και χέστηδες είναι ποιο χαρακτηριστικό.

 12. Αυτο το κακομοιρο ο δρουτσας σας φαινεται για υπουργος εξωτερικων?

 13. @ 15
  Όχι δεν είμαι πατρινός, βουνίσιος χαλκιδικιώτης είμαι, όπου
  τα νερά και το χώμα βγάζουν άνδρες, σε ενδιαφέρει?
  Ψάχνεσαι για κάτι που δεν έχεις?

 14. Παιδιά ηρεμήστε δεν πρέπει να μιλάτε έτσι, μεταξύ Ελλήνων ανδρών να υπάρχει σεβασμός , η Ελλάδα έχει ανάγκη όλους μας,

 15. 6.
  Συμφωνω μαζι σου 100% σε οτι σχολιασες.
  Ομως πρεπει να ειστε και ετοιμοι οχι αλλα λογια, ετοιμοι !!!

 16. 17.
  Αραξε στα κυβικα σου και μην μας κανεις τον ανδρα και τον νταη, ελα μπραβο παρεξηγημενε.

 17. @ 17
  Ποιο είναι το πρόβλημα σου ρε τύπε? Σε πείραξα εγώ?
  Με ρώτησε ο μπούλης 15 αν είμαι πατρινός και τον απάντησα,
  εσύ τι πετάγεσαι σαν την τσαπού!
  Τα κυβικά μου είναι αυτά που είναι, αλλά όταν έχω δίκιο,
  μαλώνω με ένα λόχο και νικώ.

 18. Η Α.Ο.Ζ ΈΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΕΊ ΑΠΟ ΤΙς ηπα, την Ε/Ε και το Ισραήλ, άρα γιατί αυτή η εμμονή του Παπανδρέου να αρνείται τα δικαιώματα της χώρας μας, Μου θυμίζει τα ψέμματα που έλεγε ότι η Ελλάδα δεν έχει πετρεέλαια.
  Υποψιάζουμε ότι φοβάται τους Τούρκους άρα δεν κάνει για πρωθυπουργός ας το καταλάβει διότι θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα και τότε δικαίως θα τον κατηγορήσουν για προδότη.
  Δεν νομίζω ότι Έλληνες πολιτικοί είναι προδότες αλλά έχουν ελλατώματα που προσομοιάζουν σε αυτά των προδοτών

 19. Καλά, άντε, ΔΕΝ είναι προδότες, απλά φοράνε πάνα όποτε πρέπει να μιλήσουν για εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και όποτε τους ακούνε οι τούρκοι. Κι επειδή βρωμάνε και λιγάκι μέντα ή πατάτες, μην τους παρεξηγάμε ρε παιδιά! Τόσο είναι το τσουτσούνι τους, τι να κάνουμε! Ας τους ζητάγαμε να ξεβρακωθούνε πριν τους ψηφίσουμε.

 20. @Ανδρέας

  Καλό! Τώρα που το είπες αυτό, εδώ στην Κύπρο έχουμε τώρα βουλευτικές και τρέχουν οι κάθε λογής μ@λ@κες και μας κτυπάνε τις πόρτες. Τώρα ξέρω τι να τους ζητήσω προτού τους ψηφίσω 🙂

 21. @ Aνδρεα Ι
  Να τους ζητησετε να μην μειωσουν της θητεια και να ενισχυσουν την ΕΦ.Να μην υποχωρησουν στις παραλογες αξιωσεις των Τουρκων στις διαπραγματευσεις.Μην τους ζητησεις να ξεβρακωθουν,το θεαμα θα ειναι αποκρουστικο ασε που ΄΄ξεβρακωνονται΄΄ καθε τοσο απεναντι απο τους Τουρκους.

 22. Αίσχος και ντροπη για όλο το ελληνικο έθνος
  Ακούς εκει να φοβόμαστε να κατοχυρωσουμε τα αυτονόητα ,
  Οι ξένοι μας αναγνώρισαν (αοζ) και Εμείς Ακόμα αυτοδουλευομαστε
  Έτσι δν γίνετε κράτος όμως
  Δηλαδή τι είπαν τα μογγολια ;; Αν κάνατε αοζ θα σας πολεμήσουμε ;;; Ας έρθουν τότε
  Κατα τα Αλλά μολων λαβε και μεταξωτές κορδέλες είμαστε Όλοι
  Σίγουρα τρίζουν τα κόκαλα του Λεωνίδα και των λοιπών βλεπωντας την σημερινή κατάσταση στην πατρίδα
  Τζάμπα πήγανε Όλοι αυτοί χαμένοι
  Με τι αιτιολογικό απέναντι στον ΟΗΕ θα δικαιολογήσει μια στρατιωτική επιχηρηση η Τουρκία ; Αυτο ας μου το εξήγηση κάποιος παρακαλω
  Δεν Πιστεύω να γίνει κάτι Απλά μόνο μπλοφαρουν και τα δικα μας τα ζώα τσιμπανε σαν αρχαριοι που είναι ,
  Υπάρχει Κανά πολιτικός σήμερα που να είναι έλληνας ;;; Φέρτε τον να τον ψηφίσουμε
  Φτάνει πια κουράστηκα να λέω συνέχεια τα ίδια εδω , ας βάλει κάποιος ένα Τέλος στην ιστορία
  Αυτά τα βλπουνε και οι ξένοι και γελάνε με τα ΧΑΛΙΑ μας
  Και Εμείς το βιολί μας , καλύτεροι πιλότοι καλύτεροι ουκ και και και
  Ένα ματσο ΧΑΛΙΑ είμαστε και τίποτα παραπάνω

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s