"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

«Boλές κατά ριπάς» από Α.Σαμαρά κατά Γ.Παπανδρέου για ΔΝΤ και πολιτική έναντι των Ενόπλων Δυνάμεων


Eπίθεση στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με αφορμή την αποκάλυψη του Στρος Καν ότι συζητούσε μαζί του από το Νοέμβριο για να βάλει τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξαπέλυσε σήμερα μιλώντας σε συγκέντρωση αποστράτων των Ενόπλων  Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας  στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Α.Σαμαράς:

«Επιβεβαιώνεται ότι την ώρα που ο κ. Παπανδρέου διακήρυσσε ότι λεφτά υπάρχουν και βεβαίωνε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγομε στο ΔΝΤ, την ίδια ώρα σχεδίαζε ακριβώς το αντίθετο και διαπραγματευόταν μυστικά και υπόγεια την υπαγωγή της χώρας. Όσοι άκουσαν τον κ. Στρος Καν δεν έχουν πλέον καμία αμφιβολία. Λέει ξεκάθαρα ότι η χώρα μπήκε στο ΔΝΤ μέσα σε 15 ημέρες γιατί είχαν προηγηθεί πολύμηνες και υπόγειες διαπραγματεύσεις». Απευθυνόμενος προς τον κ. Παπανδρέου ρώτησε: «Γιατί φούσκωσαν το έλλειμμα του 2009; Γιατί απαξίωναν την οικονομία με δηλώσεις για διεφθαρμένη χώρα και Τιτανικό; Μένει να μας πούνε τι κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη; Τι κρύβεται πίσω από όλες αυτές της μεθοδεύσεις;».

Ο πρόεδρος της  ΝΔ αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση του  οικονομικού προγράμματος στις 12 Μαίου: «Λαμβάνει υπόψη τις σημερινές αντίξοες συνθήκες, προβλέπει στοχευμένες δράσεις που μπορούν να εφαρμοστούν σύντομα και να έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα και αναπτύσσει δράσεις και μέτρα που μπορούν να βγάλουν την χώρα από την κρίση. Αυτό είναι το Νέο Συμβόλαιο που θα προτείνουμε στου Έλληνες».

Ο Α.Σαμαράς  προχώρησε σε σκληρή κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στα στελέχη  των Ενόπλων Δυνάμεων επισημαίνοντας ότι «οι ιδιαιτερότητές του επαγγέλματός τους δεν μέτρησαν για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα εισοδήματά τους θεωρήθηκαν υψηλά και περικόπηκαν, οι εισφορές αυξήθηκαν, το συνταξιοδοτικό καθεστώς άλλαξε προς το χειρότερο, τα Μετοχικά Ταμεία πνέουν τα λοίσθια».

Εξήγγειλε δε τα εξής για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων:

-Αναθεώρηση  του Νόμου περί Ιεραρχίας και  Προαγωγών.

-Απόλυτη διαφάνεια  στις Συμβάσεις των Ενόπλων  Δυνάμεων. Ο νόμος προτείνεται από το Υπουργείο δεν βελτιώνει τα πράγματα, αντίθετα καταδικάζει σε αφανισμό την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Ελπίζουμε να μην επιθυμούν επαναφορά των δυνατοτήτων καταλήστευσης των κονδυλίων της Εθνικής Άμυνας όπως έγινε την περίοδο 1998-2004 με επίκληση των όσων είχαν γίνει με δική τους ευθύνη την νύχτα των Ιμίων.

-Επανεξέταση  της οργάνωσης των Ενόπλων  Δυναμέων

-Αναθεώρηση του τρόπου εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές. Οι υποψήφιοι να επιλέγονται όχι με Πανελλήνιες εξετάσεις αλλά με εξετάσεις στις σχολές. Το ίδιο και για την Αστυνομία

Στάθηκε ιδιαίτερα στο Μνημόνιο αναφέροντας  ότι «Η ΝΔ αγωνίζεται για να αποκαταστήσει το κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας που υποθήκευσε με το μνημόνιο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

One thought on “«Boλές κατά ριπάς» από Α.Σαμαρά κατά Γ.Παπανδρέου για ΔΝΤ και πολιτική έναντι των Ενόπλων Δυνάμεων

  1. κ..Σαμαρά,τίς ερωτήσεις τίς κάνει ο λαός.

    Τό ζητούμενο απο σένα ειναι ή καταθεση προτασης μομφής,ή μέ κάθε τρόπο διενέργεια
    εκλογών,άν μπορείς βέβαια….

    Τά υπόλοιπα είναι αμπελοφιλοσοφίες,από τίς
    οποίες είμαστε χορτασμένοι….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s