Η απίστευτη για τα ελληνικά δεδομένα κυβερνήτη της πολιτείας της Νότιας Καρολίνας στις ΗΠΑ, και το αίτημά του προς εν ενεργεία υποστράτηγο σε κορυφαία θέση.
Απλώς του ζητήθηκε να αναλάβει τη διεύθυνση της πολιτειακής υπηρεσίας για την καταπολέμηση της ανεργίας!
Το σκεπτικό της πρότασης είναι όμως αυτό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πραγματικά εκπληκτικό:
Ο υποστράτηγος Έιμπ Τέρνερ είναι προς το παρόν εν ενεργεία και διοικεί τη United States Strategic Command, αλλά θα αποστρατευθεί στο τέλος του τρέχοντος μηνός.
Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι ο εν λόγω στρατιωτικός, που κατάγεται από την πολιτεία της Ν. Καρολίνας, διετέλεσε διοικητής την περίοδο 2004 – 2005 του Fort Jackson που είναι το μεγαλύτερο κέντρο εκπαίδευσης του Αμερικανικού Στρατού, εκπαιδεύοντας πάνω από 60.000 στρατιώτες κάθε χρόνο.
Εγώ λέω ακριβώς αυτό: Να αναλάβουν οι στρατιωτικοί όλα τα πόστα! Είναι η μόνη ελπίδα της χώρας και αυτό το ξέρουν οι ανίκανοι πολιτικοί και είναι ο εφιάλτης τους αυτή η προοπτική. Ας το κάνουνε με το καλό, ας τους το ζητήσουν οι ίδιοι, όσο προλαβαίνουνε ακόμα!
1)οι Αμερικανοί τον εμπιστεύτηκαν κατά κύριο λόγο όχι γιατί ήταν στρατιωτικός αλλά γιατί έχοντας μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων,πέρασε τη γνώση του σε μια «επιχείρηση» με 60.000 εργαζόμενους.2)όπως λέει και το άρθρο «στο εξωτερικό υπάρχει η λογική ο καθένας είναι ειδικός στο τομέα του» (σας πρόλαβε ο Θουκυδίδης στον Επιτάφειο).Κοινώς σου λέει πως χρειάζεσαι μάνατζερ για τη διοίκηση των επιχειρήσεων και των οργανισμών.Πάντως με τίποτα στρατιωτικούς.Οι περισσότεροι δεν ξέρουν να μοιράσουν άχυρο σε δυο γαϊδάρους.3)Ποιός είπε πως οι στρατιωτικοί στην Ελλάδα ειναι ακομμάτιστοι και μόνο τίμιοι;Υπάρχουν και εκεί μεγάλοι απατεώνες.
Φιλε εχεις μεινει πολυ πισω.
Στο πολεμικο ναυτικο το 45% των Αξιωματικων της
Σχολης Δοκιμων κατοχοι μεταπτυχιακου η διδακτορικου τιτλου σπουδων εξωτερικου/εσωτερικου.
Εχουν αλλαξει τα πραγματα και δυστυχως λιγοι τα
ξερουν.
Ο γραφων ειναι ενας απο αυτους.
Φίλε ανώνυμε 1)έχεις στοιχεία από κάποια έρευνα γι’αυτό που λες ή στηρίζεσαι σε αυτό που συνέβαινε στη τάξη σου;2)Δεν αναφέρεται το άρθρο και το σχόλιό μου σε μεταπτυχιακά γενικά αλλά σε μεταπτυχιακά στη διοίκηση επιχειρήσεων.Δεν φαντάζομαι το 45% της ΣΝΔ να είναι κάτοχοι τέτοιου μεταπτυχιακού;3)Το μορφωτικό επίπεδο των στελεχών των Ε.Δ έχει ανεβεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες.Το ίδιο συμβαίνει άλλωστε και με τους κληρωτούς.Αλοίμονό μας αν δε συνέβαινε αυτό.Κυρίως όμως ανώτερη μόρφωση αποκτούν οι απόφοιτοι της ΣΣΑΣ.Το οικονομικό της ΣΣΑΣ είναι το μόνο που μπορεί να προσφέρει σε θέματα οικονομικής διαχείρησης.Εκτός αν θεωρείς ότι και ένας αξιωματικός με μεταπτυχιακό μουσικολογίας μπορεί!
Σκεπτόμενε, έχεις και δίκιο και άδικο. Δίκιο έχεις για τη ΣΣΑΣ και το γενικό μορφωτικό επίπεδο των αξιωματικών μας. Άδικο έχεις ότι δεν πρέπει να αναλάβουν οι στρατιωτικοί γιατί δεν έχουν σπουδάσει όλοι διοίκηση επιχειρήσεων. ΞΕΧΝΑΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ, ΝΑ ΗΓΟΥΝΤΑΙ! (δεν εννοώ τα λαμόγια τα κομματόσκυλα, εννοώ την πλειοψηφεία). Αντιθέτως, οι πολιτικοί είναι παντελώς ανίκανοι και με περικεφαλαία, και στο πρώτο και κυρίως, στο δεύτερο. Άντε, καιρός να ξεκουμπιστούνε τα τσογλάνια της πολιτικής που έχουν ρημάξει την πατρίδα! Στα τσακίδια πιά! Ας αναλάβουν οι άξιοι, τα παιδιά της Ελλάδας!
Ανδρέα αυτό που λέω εγώ είναι ότι υπάρχουν πολλοί νέοι που έχουν σπουδάσει οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων και είναι κρίμα και άδικο που δεν τους αξιοποιούμε στη χώρα και τους αφήνουμε να φεύγουν στο εξωτερικό. Μπορεί το κράτος να δημιουργήσει το πλαίσιο βάση του οποίου πολλοί φορείς του θα λειτουργούν υπό την καθοδήγηση μάνατζερ που θα πληρώνεται βάση στόχων.Πχ οι αγροτικοί συνεταιρισμοι στους οποίους γίνεται της τρελής.Αν έχει τα προσόντα ένας στρατιωτικός ας παραιτηθεί να αναλάβει την επιχείρηση.Εγώ διαφωνώ με το σχόλιο 1 που λέει να αναλάβουν οι στρατιωτικοί όλα τα πόστα.
Αγαπητοί φίλοι οι ομαδοποιήσεις , οι υπερεκτιμήσεις και οι απλοποιήσεις δεν λύνουν το θέμα. Η σημερινή κατάσταση έχει καταστεί μη αναστρέψιμη. Τη λύση δεν μπορεί να τη δώσει ένας οικονομολόγος ή μανατζερ ή κάτι άλλο με διδακτορικό, γιατί τέτοια λύση δεν υπάρχει. Αλλιώς θα τη βρίσκανε τόσοι πολλοί καλοί οικονομολόγοι που υπάρχουν , ( διάσημοι καθηγητές, άνθρωποι που διέπρεψαν στην καθημερινοί πράξη κ.λπ. και δεν εννοώ μόνο Έλληνες).Τό μόνο που μπορώ να πω είναι ότι χρειάζονται όλοι. Και κυρίως οι επαΐοντες. Όσο για το σχόλιο του Ανδρέα @ 1 φοβάμαιπως ξύνει πληγές. Ας αφήσουμε αυτές τις σκέψεις. Δεν παρέχουν καμιά λύση.
Σκεπτόμενε, αυτό που προτείνεις, στην ελληνική πραγματικότητα θα είναι άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για λαμογιά και διαπλοκή. Κατάλαβέ το, άν μπορείς: Μόνο σε στρατιωτικό νομικό πλαίσιο μπορεί, πλέον, να λειτουργήσει το κράτος και να αντιμετωπιστεί αυτό το τέλμα απραξίας, ανικανότητας, λαμογιάς, διαφθοράς και ξεπουλήματος που επικρατεί ακόμα στη χώρα.
Οι νέοι που λές εσύ είναι παιδάκια του σχολείου άβγαλτα και άκαπνα από τον αγώνα της ζωής. Και μάλιστα, αυτά μας κυβερνάνε, κάποια δηλαδή από αυτά που μεγάλωσαν μόνο σε ηλικία και μην έχοντας δουλέψει ποτέ στη ζωή τους πραγματικά. Τους δε στόχους βάσει των οποίων θα πληρώνονται θα τους καθορίζει κάποιος μπαμπάς που θα έχει τις άκρες και τα μέσα, κατά πώς βολεύει το γιόκα του, φυσικά. Αυτή είναι η ελληνική κοινωνία σήμερα, δεν υπάρχει ελπίδα χρηστής και αποτελεσματικής διοίκησης υπό το υπάρχον νομικό πλαίσιο και καθεστώς. Το μόνο που συζητώ είναι μήπως μπορεί η ίδια η δημοκρατία να αυτοθεραπευθεί, αυτοκαταργούμενη μερικώς, ηθελημμένα και προγραμματισμένα. Δυστυχώς, δεν διαβλέπω τέτοια ωριμότητα ούτε από τη «δημοκρατία», ούτε από το «δήμο»(λαό). Είμαστε, δυστυχώς, σ’εκείνη την κατάσταση, στην οποία ο ανίκανος σαρώνεται από τη δύναμη της μοίρας των ανικάνων. Είμαστε σ’εκείνη την κατάσταση όπου το «σκέπτομαι, άρα υπάρχω» δεν είναι αρκετό, Σκεπτόμενε. Πρέπει και κάτι να κάνω. Εκτός αν το κύμα της μοίρας πρόκειται να περάσει από παραδίπλα.
Ανδρέα σύμφωνοι αλλά αυτο που προτείνεις δεν έχει σχέση με την ελληνική πραγματικότητα γιατί και οι στρατιωτικοί δεν είναι τίποτα αθώες περιστερές.Έχουν μάθει μια χαρά τις λαμογιές και μέσα στο στράτευμα.Άλλωστε από την κοινωνία μας προέρχονται.Σε κάθε τομέα υπάρχουν καλοί και κακοί.Προτιμώ όμως το καθείς εφ ω ετάχθη.Το λέει και ο Θουκυδίδης στον Επιτάφειο.Δεν δεχόμαστε τη γνώμη του καθενός αλλά μόνο αυτών που είναι ειδικοί στο θέμα.Όπως εγώ δεν μπορώ να είμαι καλός στα στρατιωτικά, όσο έμφυτο και να το έχω,χωρίς τη κατάλληλη γνώση έτσι και κανένας στρατιωτικός χωρίς τη κατάλληλη γνώση στη διοίκηση επιχειρήσεων δεν μπορεί να είναι καλός σε μια επιχείρηση απλώς επειδή έχει ασκήσει διοίκηση(πολλές φορές αμφιβόλου αποτελεσματικότητας).