"Greek National Pride" blog / ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η Εκκλησία τα θέλει όλα και δε δίνει τίποτα


Η Εκκλησία τα θέλει όλα  και δε δίνει τίποτα

Ένα «ιερό μνημόνιο» παρέλαβαν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο, ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος και ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα στο μέγαρο Μαξίμου.

Ο «ευλαβικός κατάλογος» ή «οι 6 εντολές» όπως τις χαρακτήρισε κυβερνητικός παράγοντας, αφορούσε τα ανοικτά θέματα τα οποία η Εκκλησία ζητά να επιλυθούν. Το περίεργο είναι ότι σε συνθήκες κρίσης, η Ιερά Σύνοδος δεν φάνηκε να «βάζει πλάτη» αποδεχόμενη τις επιπτώσεις που έχει ήδη δοκιμάσει το σύνολο της κοινωνίας. Τι ζήτησαν ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και οι συν αυτώ;

1.Να εξαιρεθούν εφημέριοι-ιερείς από το 1 προς 5 που ισχύσει στις προσλήψεις στο Δημόσιο.

2.Να τύχουν φορολογικών ελαφρύνσεων.

3.Να αποδεσμευτεί η εκκλησιαστική περιουσία. Υπάρχουν ακίνητα – φιλέτα (όπως πίσω από το Παναθηναϊκό στάδιο ή στο Λυκαβηττό τα οποία έχουν δεσμευτεί είτε για να γίνουν χώροι πράσινου είτε λόγω αρχαιολογικής υπηρεσίας. Πρότειναν πάντως να υπάρξει σύμπραξη Εκκλησίας-Πολιτείας προκειμένου να συνεκμεταλλευτούν τις εκτάσεις αυτές.

4.Να μην ισχύει πλέον ο νόμος (του 1950) που δίνει το δικαίωμα στην Τράπεζα της Ελλάδος να δεσμεύει τα κεφάλαια κίνησης της Εκκλησίας και να της αποδίδει κρατικά ομόλογα. Ζήτησαν επ’ αυτού την παρέμβαση του Πρωθυπουργού προς τον διοικητής της ΤτΕ κ. Γ. Προβόπουλο.

5.Να μην παραμείνουν τα Θρησκευτικά υποχρεωτικό δίωρο μάθημα στο Λύκειο και όχι να είναι 1 ώρα προαιρετικό στην Β και στην Γ Λυκείου, όπως προβλέπει ο νέος νόμος Διαμαντοπούλου.

6.Διαφωνούν με την «εικαζόμενη συναίνεση» στις μεταμοσχεύσεις. Ως γνωστόν η κυβέρνηση έχει δηλώσει (λόγω του δραματικού προβλήματος ανεύρεσης μοσχευμάτων) εφεξής κάθε ένας θα θεωρείται δωροδότης οργάνων εκτός εάν εγγράφως δηλώσει το αντίθετο. Η Εκκλησία λοιπόν θεωρεί ότι αυτό πρέπει να αλλάξει. Ασχέτως εάν και η ίδια ακολουθεί την ίδια μέθοδο (π.χ βαφτίζεται υποχρεωτικά χριστιανός ορθόδοξος και εφόσον ενηλικιωθείς και το επιθυμείς μπορείς να αλλάξεις θρήσκευμα ή να δηλώσεις «άθεος»…).

Οι απαντήσεις που πήραν ο Αρχιεπίσκοπος και τα λοιπά μέλη που τον συνόδευσαν δεν ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικές. Στο θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών πχ η κυβέρνηση διεμήνυσε ότι δεν προτίθεται να κάνει πίσω. Στο θέμα της δέσμευσης των κεφαλαίων κίνησης από την ΤτΕ εξήγησαν ότι η Τράπεζα είναι ανεξάρτητη και δεν μπορεί να παρέμβει η κυβέρνηση. Στο ζήτημα των δεσμευμένων εκτάσεων και στο 5 προς 1 είπαν θα το «κοιτάξουν». Σε κάθε περίπτωση συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί μια κοινή επιτροπή της οποίας θα προεδρεύει η υπουργός Παιδείας και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών, Οικονομικών, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος Υγείας, Πολιτισμού και φυσικά εκπρόσωποι της Ιεράς Συνόδου για να κάνουν έναν «θεσμικό διάλογο» προκειμένου να δουν που μπορούν να υπάρξουν λύσεις. πηγη

5 thoughts on “Η Εκκλησία τα θέλει όλα και δε δίνει τίποτα

  1. Συνέλληνες! ! !

    Τα υψηλόβαθμα στελέχη που απαρτίζουν την σημερινή επίσημη εκκ-ληστεία ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ να ξηλωθούν άμεσα από τις βασιλικές τους θέσεις ΚΑΙ να αντικατασταθούν ΑΜΕΣΑ από ΙΕΡΕΙΣ που πιστεύουν πραγματικά σε αυτό που κάνουν!
    Θα επανέλθω σε αυτό το άρθρο!

  2. .»Διαφωνούν με την «εικαζόμενη συναίνεση» στις μεταμοσχεύσεις. Ως γνωστόν η κυβέρνηση έχει δηλώσει (λόγω του δραματικού προβλήματος ανεύρεσης μοσχευμάτων) εφεξής κάθε ένας θα θεωρείται δωροδότης οργάνων εκτός εάν εγγράφως δηλώσει το αντίθετο. Η Εκκλησία λοιπόν θεωρεί ότι αυτό πρέπει να αλλάξει. Ασχέτως εάν και η ίδια ακολουθεί την ίδια μέθοδο (π.χ βαφτίζεται υποχρεωτικά χριστιανός ορθόδοξος και εφόσον ενηλικιωθείς και το επιθυμείς μπορείς να αλλάξεις θρήσκευμα ή να δηλώσεις «άθεος»…).» θα μας τρελανετε..ιδιο ειναι να σε βαφτιζουν και ιδιο να σου αφαιρουν χωρις την θελιση σου τα οργανα σου? και αμα πεσω σε τιποτα λαμογια και με κανουν «κλινικα» νεκρο με το ζορι για να μου πολησουν τα οργανα?..κατα τα αλλα και η ηγεσια της εκλησσιας πρεπει να ανοξει το πουγκι της..»ο εχων 2 χιτωνας να δινει τον εναν»

  3. Εσύ Αντώνη αν δεν θέλεις να δωρίσεις μετα θάνατον τα όργανά σου κάνε μια δήλωση πως δεν επιθυμείς να γίνεις δότης. Εγώ λυπάμαι περισσότερο τους εκατοντάδες ανθρώπους που έχουν ανάγκη μόσχευμα και δεν βρίσκουν.Άραγε πόσους νεκρούς έχουμε σε τροχαία κάθε χρόνο που πεθαίνουν στο νοσοκομείο και στέλνονται στα νεκροτομεία αντί σε ένα χειρουργείο όπου θα μπορούσαν με το θάνατό τους να δώσουν ζωή;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s