"Greek National Pride" blog / Ε.Ε.

Συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ζήτησε η τρόικα


Συναίνεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ζήτησαν οι επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικα, κατά τη συνάντησή τους με τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και εκπροσώπους κομμάτων.

Οι εκπρόσωποι της τριμερούς επιτροπής κάλεσαν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να τα … βρουν και να δεσμευτούν σε ένα κοινό πρόγραμμα, κατά το πρότυπο που ακολούθησε κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην Πορτογαλία, κατά τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό.

«Βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο»

Μάλιστα, δεν αρκέστηκαν στο να παρέμβουν στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά άσκησαν κριτική στους βουλευτές της ΝΔ που παρέστησαν, με αφορμή την παρουσίαση του «Ζάππειο ΙΙ» από τον Αντώνη Σαμαρά. «Βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο» ανέφεραν προς τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά την παρουσία τους στην Επιτροπή, οι αξιωματούχοι της τρόικα υποστήριξαν ότι εάν πριν ένα χρόνο δεν είχαν δώσει στην Ελλάδα το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, η χώρα θα είχε μάλλον χρεοκοπήσει.

«Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί»

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος της επιτροπής Βάσω Παπανδρέου απευθυνόμενη στα μέλη της τρόικα τους ζήτησε, να μη θέτουν τόσο στενά χρονικά πλαίσια, τονίζοντας ότι, οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί.

Οι βουλευτές αναγνώρισαν ότι, το πρόγραμμα που έχει επιβληθεί από τους δανειστές δεν βγαίνει και συμφώνησαν πως υπάρχει ανάγκη ανανέωσης του προγράμματος.

Ωστόσο έθεσαν το θέμα της «αντοχής» της ελληνικής κοινωνίας στα σκληρά μέτρα, που επιβάλλονται, σχεδόν ανά τακτικά χρονικά διαστήματα στο λαό.

Η συνάντηση αυτή προκάλεσε πολλές συζητήσεις αφού δεν έγινε στο πλαίσιο κάποιου θεσμικού οργάνου. Στην συνάντηση δεν μετείχαν όλα τα μέλη της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων και δεν είχαν κληθεί οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Η συζήτηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και δεν επετράπη η παρουσία των δημοσιογράφων αλλά ούτε και δόθηκε άδεια στους φωτογράφους να τραβήξουν φωτογραφίες.

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ απείχαν από τη συνάντηση.   πηγη

Σχολιάστε