"Greek National Pride" blog / ΓΕΡΜΑΝΙΑ / Τουρκία / OIKONOMIA

«BMW – Made in Turkey»;


Ένα από τα πολλά πράγματα που αναζητούνται στη σημερινή Ελλάδα είναι και οι πολιτικοί με ικανότητες που θα μπορέσουν να φέρουν επενδύσεις στη χώρα.

Μετά από τόσες εναλλαγές κυβερνήσεων οι εγχώριες επιχειρήσεις αν δεν κλείνουν, τότε μεταναστεύουν στο εξωτερικό, μαζί με τα κεφάλαια και τους ανθρώπους με εκπαίδευση.

Ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο κι ακόμα αναζητούνται υπουργοί, πρωθυπουργός και κυβερνητικό πρόγραμμα που θα διορθώσουν τα λάθη και θα δημιουργήσουν ευνοϊκό κλίμα για τις επενδύσεις.

Ο πρόεδρος της BMW, Νόρμπερτ Ραιτχόφερ, ανακοίνωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων, ότι η εταιρεία θα δημιουργήσει δύο ακόμη εργοστάσια στο εξωτερικό, σε χώρες που θεωρούνται αναδυόμενες αγορές.

Το ένα θα είναι σίγουρα στη Βραζιλία και το άλλο στην Ινδία, τη Ρωσία, τη Νότια Κορέα ή… την Τουρκία.

Ήδη η εταιρεία λειτουργεί εργοστάσιο στην Κίνα, το οποίο μέχρι στιγμής έχει απορροφήσει επενδυτικά κονδύλια ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, αλλά και γραμμή συναρμολόγησης στην Ινδία.

Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να αυξήσει το μερίδιο της αγοράς σε σχέση με την ανταγωνίστριά της Audi, αφού η Mercedes – Benz έχει μείνει ήδη πίσω στο μεταξύ τους ανταγωνισμό.

Από την πλευρά της η Audi δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις επενδύσεις της στις ΗΠΑ, στοχεύοντας την εκεί αγορά.

Εκ του αποτελέσματος καθίσταται φανερό ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας αδυνατεί να συγκροτήσει μακροχρόνια στρατηγική.

Όπως φαίνεται από την καθημερινότητά μας, αναλώνει την ενέργειά της και την όποια ευφυΐα σε μικροκομματική παιχνίδια εντυπώσεων και στη μάχη με τους εκτρωματικούς συνδικαλιστικούς κλώνους της. Το χειρότερο είναι ότι δεν παρουσιάζουν ψίγματα ελπίδας κι αποφασιστικότητας.

Απόδειξη όλων αυτών είναι ότι πολιτικοί και ΜΜΕ έχουν περίεργες ιδέες περί ανάπτυξης.

Και μιας και το θέμα αφορά την αυτοκινητοβιομηχανία, θα επαναλάβουμε μία παλαιότερη θέση μας. Γιατί η κυβέρνηση, με την απαιτούμενη επικοινωνιακή συνδρομή Μέσων, προσπάθησε να προωθήσει ως “αναπτυξιακή” την ιδέα της να τονώσει την αγορά αυτοκινήτων, στηρίζοντας την απόσυρση; Δηλαδή, το “αναπτυξιακό” σχέδιο ήταν να στηρίξουμε αποκλειστικά τις εισαγωγές αυτοκινήτων και όχι να υπάρξει παραγωγή οχημάτων στην Ελλάδα ή έστω άλλη βιομηχανική παραγωγή, ώστε να μην υπάρχει τόσο μεγάλος αριθμός ανέργων!

Αν αυτό ονομάζεται στρατηγική οικονομικής και βιομηχανικής ανάπτυξης ή εθνική προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος, τότε πρέπει να αποσύρουμε πρώτα απ’ όλα τα πτυχία που λάβαμε.

defencepoint

3 thoughts on “«BMW – Made in Turkey»;

  1. Ηταν που ηταν το αυτοκινητο «ονειρο» του καθε μεταναστη, τωρα γινεται και τουρκικο,
    η αποθεωση του μεταναστη !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s