Για να μην απορείτε, ο τίτλος σημάνει τριάντα φορές Έλληνες.
Έτσι αυτοαποκαλούνται οι Πόντιοι αδερφοί μας.
Σαν αύριο, στις 19 Μαΐου του 1919, ο Κεμάλ. ο πρώτο- ναζιστής ιδρυτής της νέας Τουρκίας, αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα με τη διαταγή «να προστατέψει τους Ρωμιούς και τους Αρμένιους από τις τουρκικές συμμορίες».
Αφού εκφώνησε στο τζαμί της Αμισού έναν λόγο μίσους, συγκρότησε συμμορία με αυτούς που υποτίθεται ότι είχε εντολή vu καταστείλει.
Τοπάλ Οσμάν, Χαλίτ Μπέης. Αχμέτ Μπαρουτσού κι άλλα διεστραμμένα καθάρματα, υπό την ηγεσία του Κεμάλ, συγκρότησαν και στον Πόντο, όπως και στην υπόλοιπη Μικρά Ασία έναν πρωτόγονο γενοκτονικό μηχανισμό αλά τούρκα, χωρίς ψευτοθεωρίες περί φυλετικής ανωτερότητας.
Απλώς οι κεμαλικοί μουσουλμάνοι έκαναν γενοκτονία των χριστιανών και πλιάτσικο.
Κάτω από τη σημαία αυτού του ομότιμου του Αδόλφου, του Μουσολίνι, του Στάλιν και του Πολ Ποτ προσήλθαν πλιατσικολόγοι, ληστές, σεξουαλικά διεστραμμένοι, κοινοί βιαστές, μαχαιροβγάλτες, εγκληματίες πολέμου και κακούργοι του κοινού ποινικού δικαίου.

ο σωβινισμός έχει και όρια…..
mexri poy einai ta oria re?
Mavroprovatos ΟΤΑΝ ΛΕΣ «ΣΩΒΙΝΙΣΜΟ»ΕΝΝΟΕΙΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ..ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΩΝΙΕΣ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ..
Για σωβινισμό των ποντίων μιλάω!!!
Ακους εκεί …30 φορές έλληνες…
Εντάξει, έχω ακούσει από πόντιους και χειρότερα, αυτό δεν είναι τίποτα!!!
Μάλλον ο ίδιος είσαι ένας τεράστιος Σωβινιστής για να μιλάς έτσι απαξιωτικά και κυρίως τέτοια μέρα. Ντροπή σου. Κανείς δεν υποβάθμισε του υπόλοιπους Έλληνες ότι είναι λιγότερο πατριώτες. Σηκώνει πολύ συζήτηση για να καταλάβεις γιατί χρησιμοποιήθηκε ο όρος Τραντέλλενας.Ίσως κάποιος πιο ήρεμος και συγκροτημένος καταλάβει. Τα ξαναλέμε.