"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Άνω – κάτω η Ν.Δ. λόγω Καμμένου


Άνω - κάτω η Ν.Δ. λόγω Καμμένου

Νέα εσωκομματική αναταραχή προκαλεί, για μια ακόμη φορά, στη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Π. Καμμένος που επέλεξε να στοχοποιήσει τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι λειτουργεί ως «broker (μεσίτης)» των «διεθνών κερδοσκόπων».

Σε μια χρονική στιγμή που καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρξει ήρεμο πολιτικό κλίμα, όσο αυτό είναι εφικτό, αλλά και πεδίο συναίνεσης, σε μερικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος, η κίνηση του κ. Καμμένου άναψε φωτιές.

Στην κυβέρνηση υπάρχει έντονη ενόχληση και ζητάνε από τη Ν.Δ. να ξεκαθαρίσει στο εσωτερικό της με τις ακραίες εθνοδιχαστικές απόψεις, όπως λένε, υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, οι οποίες τορπιλίζουν κάθε προσπάθεια συναίνεσης.

Η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. που αιφνιδιάστηκε και εξοργίστηκε εξ αρχής πήρε σαφείς και ξεκάθαρες αποστάσεις από τον βουλευτή, απορρίπτοντας τα επιχειρήματά του. Όμως μια ομάδα βουλευτών στο παρασκήνιο συμφωνούσε μαζί του, ενώ διαδικτυακά site και blogs που υποστηρίζουν την αξιωματική αντιπολίτευση, κινήθηκαν στην ίδια γραμμή με τον κ. Καμμένο.

Το «άδειασμα» του Καμμένου από τη Ν.Δ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, μέσω του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κ. Τασούλα, αλλά και του εκπροσώπου της κ. Ι. Μιχελάκη, «άδειασε» τον κ. Καμμένο και μίλησαν για προσωπικές απόψεις του βουλευτή.

«Αυτά είναι… θέση του κυρίου Καμμένου και όχι της ΝΔ. Και ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη αυτών που λέει, καθώς και το βάρος των αποδείξεων» είπε ο κ. Τασούλας, ενώ ο κ. Μιχελάκης –κατόπιν εντολών και του πρόεδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά– ανέφερε με έμφαση: «Σε κάθε περίπτωση, όποιος εκφράζει τέτοιες απόψεις, οφείλει να φέρνει και τα στοιχεία που τις αποδεικνύουν».

Το μέλλον του Καμμένου

Στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ. ορισμένοι δεν διστάζουν να επισημάνουν ότι πρέπει να υπάρξουν κινήσεις να χαμηλώσει τους τόνους ο βουλευτής και να μην προκαλεί συνέχεια με εμπρηστικές δηλώσεις του. Πρόσφατα είχε επιτεθεί στον πρώην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά, λέγοντας ότι «χόρευε τσάμικο με τη διαπλοκή», ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που κινείται αυτόνομα, πηγαίνοντας ενάντια και στην κομματική γραμμή.

Αν και υπάρχουν και ορισμένοι που έχουν συζητήσει και την προοπτική πειθαρχικών κυρώσεων, τέτοιο θέμα δεν υφίσταται μέχρι στιγμής, αν και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι θα γίνει στο μέλλον.

Από πλευράς Ν.Δ. τονίζουν ότι δεν υπάρχει εμπλοκή του κόμματος σε αυτή την υπόθεση και είναι χαρακτηριστικό ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, κ. Κ. Τζαβάρας κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι επιχειρεί να δημιουργήσει «θέμα Σαμαρά», όταν δεν έχει την παραμικρή σχέση με το γεγονός.

Την κίνηση του κ. Καμμένου εκμεταλλεύτηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης που μιλώντας στη Βουλή, αφού είπε ότι δεν μπορεί να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις για τον πρωθυπουργό, ανέφερε: «Εάν κάτι τέτοιο συμβαίνει μιλάμε για εσχάτη προδοσία. Αυτή η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή. Ή ο κ. Καμμένος πρέπει να καταθέσει στοιχεία που έχει το κόμμα του ή να πάρει θέση».

Να τεθεί εκτός Ν.Δ. ο Καμμένος θέλει η κυβέρνηση

Όπως είναι αναμενόμενο η κίνηση του κ. Καμμένου προκαλεί πολιτική αντιπαράθεση και η κυβέρνηση πέρασε στην αντεπίθεση. Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής έκανε λόγο για γελοιότητα και αθλιότητα και επέκρινε τη Ν.Δ. ότι από το καλοκαίρι του 2009 ποντάριζε στη χρεοκοπία της χώρας.

Η κυβέρνηση επιμένει στην απομάκρυνση του κ. Καμμένου από τη Ν.Δ. και κυβερνητικά στελέχη μιλάνε για «άθλιο πισώπλατο κτύπημα», για το οποίο πρέπει να πάρει θέση ο κ. Σαμαράς.

«Για εμάς δεν υπάρχει θέμα Καμμένου. Υπάρχει θέμα Σαμαρά. Εάν ο κ. Σαμαράς τον κρατήσει στη ΝΔ μετά από όσα είπε αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατάπτωση του πολιτικού βίου» είναι η άποψη του υπουργού Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση, που σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός πάνω από όλα βάζει το δημόσιο συμφέρον και κανείς δε θα αμφισβητήσει το ήθος και την εντιμότητα του.
πηγη

7 thoughts on “Άνω – κάτω η Ν.Δ. λόγω Καμμένου

  1. Αφου για τον Ραγκούση υπάρχει θέμα Σαμαρά δεν υπάρχει θέμα Συνένεσης ΧΑ!!!!
    Η Μ@λ@κι@ αυτού του λαού δεν έχει όριο…

  2. Ο Κ. Καμένος είναι ένα από τα λίγα αρσενικά της Βουλής , αν ευνουχιστεί από την ηγεσία του, τότε θα πάψει μια φωνή στη Βουλή που λέει τα πράγματα με το όνομά τους και που φανερώνει ότι όλοι οι Βουλευτές δεν πρέπει να μπούν στο ίδιο τσουβάλι για να κριθούν από τον λαό, ότι υπάρχουν φωνές με πάθος που λένε την αλήθεια, άν από κάποιους χαρακτηρίζεται ίσος ως υπερβολικός ,τότε προτιμώ την υπερβολή από την πλήρη απάθεια των υπολοίπων βουλευτών……

  3. Πια στοιχεια έχει προσκομίσει ο Καμμένος που αποδεικνύουν ότι ο Bravo Yorgo είναι broker;; Μέχρι στιγμής αυτά που έχω δει στα ΝΔ blogs δεν πείθουν κανένα.

  4. Φίλε Γιάννη ο αρσενικός ο Καμμένος είχε κάψει τη γούνα του ελληνικού λαού στην υπόθεση του χρηματιστηρίου βγάζοντας μετά από εσωτερικες πληροφορίες μαζί με τον Νεωνάκη του ΠΑΣΟΚ κοντά στα 22 δις δραχμές.Δεν ξέρω για άλλους βουλευτές αλλά αυτός πρέπει σίγουρα να μπεί στο τσουβάλι…μην πω στο τσουκάλι.

  5. Σκεπτόμενος… αυτό που έγραψες δεν το γνωρίζω , αν είναι έτσι δεν έχω κανένα ενδοιασμό να μπει στο τσουκάλι και τη φωτιά την ανάβω εγώ.Απλά η κριτική που ασκεί είναι πάντα καλά στοχευμένη και την διατυπώνει με περίσσιο πάθος κάτι που λείπει από τους υπόλοιπους βουλευτές. Ή είναι αυθεντικός και καλά κάνω και τον θαυμάζω ή είναι άριστος ηθοποιός οπότε δεν υπάρχει ελπίδα για κανέναν από αυτούς, θέλω να πιστεύω το πρώτο,έστω και με μια δόση ευπιστίας ,γιατί αλλιώς θα μας πιάσει όλους κατάθλιψη…

  6. ΟΜΠΛΟΣ είσαι τόσο Αλβανός όσο προδίδει το ψευδώνυμό σου; Ίσως είσαι περισσότερο.Θα το αποδείξει η νεκροψία σου όταν δείξει ότι δεν ανήκεις στην ελληνική φυλή.Χαρακτηριστικό δικό μας,των Ελλήνων δηλαδή, είναι η σκέψη και η αμφιβολία,τα οποία στερείσαι.Απόδειξη της αλβανικής σου καταγωγής.Κάτσε εσύ να πιστεύεις τον κάθε καραγκιόζη που και σε κλέβει και σε κυβερνά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s