"Greek National Pride" blog / Ε.Ε. / Νεό-Οθωμανοί / Τουρκία

Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙ ΠΛΗΡΗ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε.


Ο υπουργός Άνευ Χαρτοφυλακίου της Τουρκίας, επικεφαλής των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων, Εγκεμέν Μπαγίς, »ξαναχτύπησε» εκ νέου, αυτή τη φορά προεξοφλώντας το αποτέλεσμα της διαδικασίας:

»Η Τουρκία είναι μέλος της Ευρώπης και θα γίνει μέλος της Ε.Ε.», τόνισε ο Τούρκος υπουργός, ο οποίος κατηγόρησε τους Ευρωπαίους πολιτικούς ότι χρησιμοποιούν το θέμα της ενταξιακής πορείας της χώρας του χάριν προεκλογικών σκοπιμοτήτων.

Τους κατηγόρησε επίσης ως «στενόμυαλους» στις προσεγγίσεις τους για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Τα παραπάνω, ο Τούρκος αξιωματούχος τα διατύπωσε ενώ μιλούσε σε εκδήλωση για την 20ή επέτειο της ίδρυσης του προγράμματος «Jean Monnet Scholarship».

Ο Μπαγίς δεν δίστασε να πει πως »…παρά τα εμπόδια, η Τουρκία καταγράφει πρόοδο στον ενταξιακό της διάλογο και είναι η χώρα η οποία καλύτερα από όλες (!!!) μετουσιώνει σε πράξη και υπηρετεί τα ιδανικά του Jean Monnet».

»Αναμφίβολα η Τουρκία είναι μέρος της Ευρώπης, είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, συμμετέχει σε οργανισμούς όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο ΟΑΣΕ, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και, εν τέλει, θα πάρει τη θέση της στην ΕΕ», συμπλήρωσε ο Εγκεμέν Μπαγίς.

Ο Μπαγίς αναφέρθηκε, επίσης, και σε δήλωση του Επιτρόπου για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, είπε ότι »οι ευρωπαϊκές διαδικασίες δεν πρέπει να πέσουν θύματα των διαφόρων προεκλογικών εκστρατειών», για να υπογραμμίσει ότι στην Τουρκία και εν όψει εκλογών, οι διαδικασίες που αφορούν την ΕΕ δεν έχουν γίνει αντικείμενο των προεκλογικών συζητήσεων.

Ο Μπαγίς υποστήριξε, ακόμη, ότι, μετά τις εκλογές της 12ης Ιουνίου, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση στην Τουρκία θα εργαστούν εντατικά για να επιταχυνθεί η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Αυτό που θα απέμενε να διαπιστωθεί, είναι, ανάμεσα σε πολλά άλλα, η ουσιαστική εναρμόνιση της Άγκυρας με τις ευρωπαικές και διεθνώς ισχύουσες νόρμες καλής συμπεριφοράς και γειτονίας, απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο.

Να καταστεί, έστω και τώρα, σαφές όσο ποτέ άλλοτε ότι με αναθεωρητικές πρακτικές και επεκτατικά σύνδρομα, οι φιλοδοξίες του Μπαγίς και της χώρας του θα μείνουν κενές.

Είναι εξαιρετικά απλό, και όσο δεν παίρνουμε ξεκάθαρες θέσεις για την ευρωπαική πορεία της Τουρκίας, τόσο θα ανατροφοδοτείται, με δική μας συνευθύνη, η δική της αλαζονεία…

elkeda

9 thoughts on “Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙ ΠΛΗΡΗ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

 1. Ανοιξε τα λιμανια,τα αεροδρομια και αναγνωρισε την Κυπρο μογγολε , παψε να μας απειλεις με πολεμο, και μετα ο δρομος μπορει ειναι ορθανοικτος

 2. φιλε Fil με συγχωρεις αλλα αυτην την φορα
  αν ειναι να πουλησουμε τη χαρη της ενταξης θα το κανουμε για την Ελλαδα και οχι την κυπρο!
  Ηρθε ο καιρος τωρα αν κοιταξουμε και λιγο το δικο μας σπιτι!
  και αυτη τη φορα θα ειναι η σειρα σας να μας στηριξετε!

  Πιστευω οτι το δικαιουμαστε μετα απο οσα εχουμε κανει για εσας!

 3. Τι κοινό έχουν Ολυμπιακός και Τουρκία ???????
  Δεν θα δουν Ευρώπη ούτε σε 100 χρόνια!!!!!

 4. Δίνουμε πολλή σημασία στο άνοιγμα των λιμανιών σε σημείο που άν τα ανοίξει να απαιτεί ένταξη την στιγμή που υπάρχουν πολλά κεφάλαια αγκάθια.
  Χέστηκα αν ανοίξει ή δεν ανοίξει η Τουρκία λιμάνια και αεροδρόμια για την Κύπρο, έτσι κι αλλιώς η Τουρκία ΔΕΝ ανήκει στην Ευρώπη.
  Αν ήταν να ενταχθεί, θα την είχαμε εντάξει προ καιρού.
  Αν η Τουρκία ενταχθεί η Ευρώπη θα διαλυθεί.
  Ολο και περισσότεροι το συνειδειτοποιούν και το ψελλίζουν.

 5. Jose Cuervo Ελλαδα και κυπρο ειναι το ιδιο σπιτι και πρεπει να την υποστηρίξουμε πιο πολυ

 6. Διακαής πόθος των Τούρκων είναι η ένταξη της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Αυτός ο τουρκικός πόθος βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με την επιθυμία των Αγγλοαμερικάνων να δουν την Τουρκία πλήρες μέλος της Ε.Ε. Ο λόγος προφανής. Η Τουρκία πρόθυμα θα αναλάβει το ρόλο του «Δούρειου Ίππου» για εξυπηρέτηση των ανόμων συμφερόντων των «μεγάλων πατρώνων τους «στους κόλπους της Ε.Ε., έστω κι αν αυτά έρχονται σε ευθεία αντίθεση, ακόμα και συγκρουσιακή, με θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Ευρώπης. Κι αυτό δεν είναι δύσκολο, γιατί το σύνολο των Τούρκων και Άγγλων Ευρωβουλευτών θα είναι τέτοιο που δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα έχει «δύναμιν του δεσμείν και λύειν» στα ευρωπαϊκά δρώμενα.
  Απορίας άξιον το γεγονός ότι υπάρχει ικανός αριθμός ευρωπαίων ηγετών που τάσσεται αναφανδόν υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Σκεφτείτε το μέγεθος της αφροσύνης τους. Ηγεσίες ευρωπαϊκών χωρών να είναι πρόθυμες, με την ψήφο τους, να αναθέσουν ηγετικό ρόλο στην Ε.Ε. σε μια ασιατική χώρα, που η πολιτισμική τους κληρονομία και ο αξιακός της προσανατολισμός δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Ερντογάν και οι περί αυτόν διακηρύσσουν και κατηγορούν ευρωπαϊκές χώρες, ότι θέλουν να κάμουν την Ε.Ε. «χριστιανικό κλάμπ». Και, δυστυχώς, δεν βρέθηκε ούτε ένα Ευρωπαίος ηγέτης να του πει.» Κύριε Ερντογάν, εμείς οι ευρωπαίοι είμαστε χριστιανοί, όπως εσύ είσαι μουσουλμάνος. Μήπως έχεις τη γνώμη ότι πρέπει να αλλάξουμε την πίστη μας για να σε υποδεχτούμε στους κόλπους μας»; Και κάτι ακόμα. Το εδαφικό καμμάτι της Τουρκίας, που εφάπτεται της Ευρώπης(η Ευρωπαϊκή Τουρκία), είναι προϊόν τουρκικής κατάκτησης και κατά συνέπειαν δεν σας νομιμοποιεί να υποδύεσθε τον Ευρωπαίο, ούτε να χρησιμοποιείτε, πολλώ δε μάλλον , να επιδεικνύετε την ταυτότητά του Ευρωπαίου. Όση σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο, άλλη τόση σχέση έχει και η Τουρκία με την Ευρώπη».
  Και όσον αφορά στις ευρωπακές χώρες, που δεν είναι όμορες με την Τουρκία μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι οι ηγέτες τους βλέπουν την Τουρκία σαν μια μεγάλη αγορά και προσδοκούν οικονομικά ωφέλη.Η δική μας πολιτική ήγεσία, όχι στο σύνολό της βέβαια, που υποδύεται το διαπρύσιο κήρυκα της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. τί ωφέλη προσδοκά από την ένταξη των Τούρκων; Εθελοτυφλεί ή δεν εθελοτυφλεί; Και εύλογα διερωτάται κανείς: με την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. θα αλλοιωθεί, ναι ή όχι, ο δημογραφικός χαρακτήρας της Πατρίδας μας, από Καστελορρίζου μέχρι Κερκύρας και από Θράκης μέχρι Κρήτης; Το πώς δεν νομίζω ότι χρειάζεται επεξηγήσεις αφού είναι γνωστό ότι στην εδαφική επικράτεια των κρατών μελών της Ε.Ε. είναι ελεύθερη η διακίνηση και εγκατάσταση πολιτών οιουδήποτε κράτους-μέλους σε οιαδήποτε χώρα-μέλος.Γιατί επιμένουμε να αγνοούμε τον τρόπο και τα μέσα που μετήλθαν οι Τούρκοι και τελικά τουρκοποίησαν την Αλεξανδρέττα; Μήπως και σήμερα ακόμα, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών θεσμίων,απροσχημάτιστα δεν επιδίδονται στην αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου; Τόσο ανιστόρητοι είμαστε; Ή έχουμε τη σφαλερή εντύπωση ότι σήμερα άλλαξαν οι εποχές! Κι αν όντως έτρεξε από τότε πολύ νερό στο αυλάκι της Ιστορίας οι Τούρκοι δεν άλλαξαν. Παρέμειναν και θα παραμείνουν οι ίδιοι. Άπληστοι και άρπαγες, βέβηλοι και ανόσιοι, βάρβαροι και αχάριστοι, δόλιοι και καταχθόνιοι, υστερόβουλοι και χαμερπείς, αιμοδιψείς και αιμοβόροι ( στον κ.Ντάουνερ συνιστώ να μελετήσει εμβριθώς το κεφάλαιο της Ιστορίας που αναφέρεται στη σφαγή των Αυστραλών,από τους Τούρκους, στην Καλλίπολη).
  Αν πάλι έχουμε την εντύπωση ότι η ένταξη των Τούρκων στην ευρωπαϊκή οικογένεια θα τους εξανθρωπίσει και θα αμβλύνει τις επεκτατικές τους βλέψεις σε βάρος της Ελλάδας, πλανώμεθα πλάνην οικτράν.
  Είναι καιρός να διακηρύξωμεν ευθαρσώς και εντίμως ότι: «΄Εστ’ αν ο ήλιος την αυτήν οδόν ίοι» (όσο ο ήλιος ακολουθεί την ίδια πορεία) η Ελλάδα δεν θα ψηφίσει την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.
  Άλλά έχουμε και άλλο παραλογισμό της Τουρκίας. Δεν αναγνωρίζει, λέει, την Κυπριακή Δημοκρατία. Ούτως εχόντων των πραγμάτων είναι καιρός να αντείπουν οι αδελφοί μας Κύπριοι. Πώς είναι δυνατόν υποψήφια για ένταξη χώρα, τουτέστιν η Τουρκία, να μην αναγνωρίζει κράτος ,πλήρες μέλος της Ε.Ε., τη στιγμή που γνωρίζει ότι από την ψήφο αυτού του ανύπαρκτου κατά την Τουρκία κράτους-εξαρτάται η ένταξή της στην Ε.Ε.; Αβασάνιστα προκύπτει ότι και η Κύπρος πρέπει να ρίξει αρνητική ψήφο για ένταξη των μεμέτηδων στην Ε.Ε. και να ανακοινωθεί σ’ αυτούς ότι ο «Κανένας αρνείται την εισδοχή τους στη Ε.Ε». Και για να προχωρήσω παραπέρα. Αφού «ταύτα διακηρύσσει Ερντογάν» δεν βρέθηκε ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε. να του πει καθαρά και ξάστερα. «Φίλε μου, τόσο υποτιμάς τη νοημοσύνη μας. Δηλαδή όλοι εμείς είμαστε ηλίθιοι που αναγνωρίζουμε την Κυπριακή Δημοκρατία και μόνο εσύ είσαι έξυπνος; Και στο κάτω-κάτω της γραφής , γιατί επιθυμείς να ανταχθείς σε μια ένωση που έχει στους κόλπους της ανύπαρκτα κράτη»; Αν συνέβαινε κάτι παρόμοιο είναι πλέον ή βέβαιον ότι οι Τούρκοι θα άλλαζαν βιολί. Τέτοιος είναι ο χαρακτήρας τους. Είναι απο γεννησιμιού τους θρασύδειλοι και αναξιοπρεπείς. Όταν συνατήσουν ανυπέρβλητα εμπόδια αφήνουν κατά μέρος τον «τσαμπουκά» και αρχίζουν τους τεμενάδες.
  Για μια ακόμη φορά φωνάζω με όλη τη δύναμή μου, μήπως και ακουσθεί η φωνή μου. «Γεφύρι Τούρκος κι αν γενεί πάνω του μην περάσεις».-
  Δημήτρης Στεργιούλης
  Επίτιμος Διευθυντής
  2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
  «ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s