"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Παπακωνσταντίνου: «Δεν υπάρχει χρόνος, πρέπει να γίνουν όλα τώρα»Αποκρατικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις «ο μόνος δρόμος»


 

Την επιτακτική και άμεση ανάγκη για αποκρατικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το βήμα της Βουλής.

«Πρέπει να γίνουν όλα και να γίνουν τώρα. Έχει έρθει η ώρα να επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο. Δεν υπάρχει πια χρόνος. Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα», ανέφερε κατά την συζήτηση επερώτησης του ΚΚΕ για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Όπως σημείωσε, «σε μια στιγμή που εντείνονται οι πιέσεις στη χώρα μας για να προχωρήσει πιο γρήγορα και οι δανειστές μας θέλουν να βεβαιωθούν ότι η χώρα μας θα μπορέσει να συνεχίσει να αποπληρώνει τα δάνεια, η κυβέρνηση παραμένει αταλάντευτη στην κατεύθυνση που επέλεξε, για να συγυρίσουμε τα δημόσια οικονομικά, να σταματήσουμε να παράγουμε έλλειμμα και να κάνουμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να καταστεί η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική».

Απαντώντας στην σφοδρή κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση από τους επερωτώντες βουλευτές του ΚΚΕ κκ. Σπ. Χαλβατζή, Ν. Καραθανασόπουλο, Γ. Μαυρίκο, Ι. Πρωτούλη, για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και πλήρη υποταγή στο μεγάλο κεφάλαιο, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «ο λαός ξέρει πως αυτός είναι ο μόνος δρόμος και τα υπόλοιπα είναι σειρήνες που οδηγούν εκεί που καταφέραμε να φύγουμε, δηλαδή στην χρεοκοπία», ενώ πρόσθεσε: «Κανείς δεν είπε να πουλήσει τα πάντα, όμως δεν μπορούμε να μείνουμε αγκυλωμένοι σε πρακτικές του παρελθόντος».

Μάλιστα συνέστησε «να φύγουμε από ΄΄καρικατούρες΄΄ και από το να φοβίζουμε τον κόσμο», ενώ διερωτήθηκε «γιατί δημιουργούμε σκιάχτρα και φτιάχνουμε ιστορίες για αγρίους που ποτέ δεν θα γίνουν;».

Αναφορικά με την κριτική που δέχεται από την Αριστερά, ο κ. Παπακωνσταντίνου σχολίασε ότι «δαιμονοποιούνται μια σειρά (από) πράγματα»: «Η κυβέρνηση έχει πει ότι θα μπορεί να ασκεί μια επιρροή στις δημόσιες υποδομές, όχι όμως να είμαστε αγκυλωμένοι στο παρελθόν και σε λύσεις που έχουν αποδείξει ότι δε βοηθούν την οικονομία και το μέλλον της χώρας», τόνισε, σημειώνοντας ότι «χρειάζεται ιδιωτικά κεφάλαια και επενδύσεις η ελληνική οικονομία, χρειάζεται να προσεγγίσουμε ξένες επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα όπως και ελληνικές για να δημιουργηθεί πλούτος».

«Το ζητούμενο σήμερα είναι να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε αποφάσεις που απελευθερώνουν το δυναμικό της χώρας και ξαναφέρνουν την ανάπτυξη γιατί μια πολιτική δημοσιονομικής εξυγίανσης δεν μπορεί να αρκέσει να ξαναβάλει τη χώρα στην πορεία που πρέπει να είναι». Μάλιστα εκτίμησε ότι «η δουλειά που γίνεται αρχίζει να αποδίδει και όποιος λέει ότι μια χώρα μπορεί να γυρίσει από το χείλος του γκρεμού χωρίς κόστος χωρίς αποφάσεις, νομίζω ότι δεν το πιστεύει ούτε ο ίδιος».

«Κάναμε τη δουλειά μας με όποιες υστερήσεις και καθυστερήσεις δικαιολογημένες, αλλά βρισκόμαστε σε κρίσιμη στιγμή. Η χώρα δεν μπορεί να δανείζεται επ’ άπειρον από τους θεσμικούς επενδυτές, πρέπει να σταθεί στα πόδια της, αν δεν γυρίσουμε το 2012 στις αγορές πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε», κατέληξε.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Εμ. Κεφαλογιάννης δήλωσε: «Λέμε ναι στην συναίνεση, αλλά όχι στην συνενοχή και στην επιμονή του λάθους», ενώ εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Π. Λαφαζάνης μίλησε για πλήρη και παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης και του μνημονίου. πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s