Οργισμένα έχουν αντιδράσει σε όλη την Ελλάδα οι κάτοιλοι των περιοχών που ανακοινώθηκε ότι θα δημιουργηθούν 14 κέντρα λαθρομεταναστών.
Οι κάτοικοι της πολύπαθης Ορεστιάδας συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο της πόλης, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στη δημιουργία νέου «στρατοπέδου μεταναστών» στην περιοχή τους.
Η «Πρωτοβουλία Πολιτών κατά Κέντρων Παράνομων Λαθρομεταναστών» που διοργάνωσε την εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Ορεστιάδα, σε ψήφισμά της αναφέρει πως «η ίδρυση νέων Κέντρων, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη απαξίωση όλη την περιοχή, θα πλήξει την τοπική κοινωνία και θα αποτελέσει αντικίνητρο για επενδυτικές ή άλλες παραγωγικές δράσεις».
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την απόφαση του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. ετοιμάζει τις επόμενες ημέρες και ο δήμος Ζίτσας στην Ήπειρο, σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής, ενάντια στη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο της Βροσίνας.
«Δεν μπορεί να μεταφερθεί το πρόβλημα της Ηγουμενίτσας σε μας. Επιπλέον, η Βροσίνα είναι κοντά στα σύνορα.
