"Greek National Pride" blog / Διάφορα.

Η Άλωση της εφημερίδας «Απογευματινή»


efhmerida_apogevmatini

Ίσως δεν έχει σημασία πια. Αλλά για την ιστορία… Η «Απογευματινή» ανήκε στο Ίδρυμα Μπότση, όπως το επιθυμούσε ο ιδρυτής της Νάσος Μπότσης.

Το 2000, ενδεχομένως και  νωρίτερα,  η εφημερίδα άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα… Πέραν του λάθους του τότε εκδότη Πάνου Καραγιάννη να παραχωρήσει το 2%, με το οποίο είχε την πλειοψηφία το Ίδρυμα Μπότση (52% το Ίδρυμα-48%, τα μερίδια των κληρονόμων του Μπότση, ο Σαραντόπουλος) – («λάθος», του κ. Καραγιάννη;  ίσως ανάγκη, δεν γνωρίζω), το Ίδρυμα, απευθύνθηκε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, να βοηθήσει, έτσι ώστε να παραμείνει η εφημερίδα στο Ίδρυμα και να μην εκχωρηθεί στον Σαραντόπουλο ή οποιονδήποτε άλλον. Καθώς, την περίοδο εκείνη και ο Σαραντόπουλος έλεγε ότι θέλει να την «δώσει»…

Το δεξί χέρι του τότε αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, διατηρούσε στενές σχέσεις με τον μεγαλοεργολάβο Σαραντόπουλο. Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν – για την εφημερίδα του «εθνικισμού και του λαϊκισμού» για τον συρφετό και τα σκουλήκια- «Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε, δώστε την στον Σαραντόπουλο και εμείς θα τον πολεμήσουμε»!!!! 

Έτσι, η εφημερίδα έπεσε στα χέρια του Σαραντόπουλου, προς μεγάλη χαρά των τότε «συμβούλων» του αρχηγού της Ν. Δ.,  – και όχι μόνο- οι οποίοι στις μεταξύ τους συζητήσεις έλεγαν πως «δεν έχουμε ανάγκη καμιά εφημερίδα εμείς… «….. (Αυτό είναι άλλης τάξης θέμα προς συζήτηση)

Η Νέα Δημοκρατία ένα χρόνο μετά, έγινε κυβέρνηση. Και το ήξερε ότι θα γίνει κυβέρνηση και θα μπορούσε να βοηθήσει την εφημερίδα που την στήριζε τόσα χρόνια, χωρίς ποτέ, να έχει αλλάξει τη γραμμή της. Με κριτική μεν, αλλά πάντα σταθερή στη Ν. Δ.

Με το που πέρασε η εφημερίδα στα χέρια του εργολάβου Κώστα Σαραντόπουλου, γκρέμισε τους τέσσερις βασικούς πυλώνες της:

Α. Εθνικά θέματα…  Απαγορευόταν να γραφεί κάτι.. Κομμένοι όλοι οι γνώστες των θεμάτων αυτών…
Β. Εκκλησία. Η εφημερίδα ήταν πάντα κοντά στην Εκκλησία, ενώ το καθεστώς Σαραντόπουλου, άρχισε να καταφέρεται κατά του τότε Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου…
Γ. Νέα Δημοκρατία. Η εφημερίδα άρχισε να άγεται και να φέρεται μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, χάνοντας εντελώς την ταυτότητά της…
Δ. Αξίες, ηθική και ανθρωποκεντρισμός έπαψαν να διακρίνουν την εφημερίδα…

Οι επιστήμονες που για χρόνια ολόκληρα έδιναν θέματα στην εφημερίδα, περνούσαν από…κριτική ασχέτων, και απορρίπτονταν… και… και.. και… και…
Αποτέλεσμα; Η σταδιακή πτώση της κυκλοφορίας της εφημερίδας. Τα οργισμένα τηλεφωνήματα των αναγνωστών της.. Η εφημερίδα παραπατούσε, χωρίς όνομα – ουσιαστικά- χωρίς ταυτότητα… Δεν ήξερε ποια ήταν και που βάδιζε… 

Και τελικά, έφθασε στο χείλος του γκρεμού,κατρακύλησε,  χωρίς κανείς να απλώσει χέρι βοήθειας. Ενώ εκείνη, έδωσε χείρα βοηθείας σε άπειρους.. Έφτιαξε και έβγαλε βουλευτές,….  στήριξε το κόμμα όσο καμιά εφημερίδα, ώθησε αρχηγούς….Κανείς από αυτούς δεν βρέθηκε, έστω στο κατώφλι της για συμπαράσταση, όταν εμείς δίναμε τη μάχη μας.. (πλην των πρώην συναδέλφων νυν βουλευτών που σταθήκαν στο πλευρό μας, μετά το κλείσμο της «Α»)

veni_papadimitriou

 Βένη Παπαδημητρίου – Δημοσιογράφος / Συγγραφέαςhttp://www.shell-land.gr/tet-a-tet/review/374-i-alosi-tis-apogevmatini-

32 thoughts on “Η Άλωση της εφημερίδας «Απογευματινή»

 1. Η ανωτερω αναρτηση εχει και συναισθηματικούς λογους για μένα.Υπήρξα συνεργατης στην εφημερίδα πριν πολλά-πολλά χρονια,οταν πρωτοεκδοθηκε και ισως είμαι ,ισως με καποιον αλλο,ο τελευταίος των…Μοικανών.

 2. διαβάζω στο τέλος του άρθρου «Και τελικά, έφθασε στο χείλος του γκρεμού,κατρακύλησε, χωρίς κανείς να απλώσει χέρι βοήθειας. Ενώ εκείνη, έδωσε χείρα βοηθείας σε άπειρους.. Έφτιαξε (?!!!) και έβγαλε βουλευτές,…. στήριξε το κόμμα(!???) όσο καμιά εφημερίδα, ώθησε αρχηγούς….Κανείς από αυτούς δεν βρέθηκε, έστω στο κατώφλι της για συμπαράσταση, όταν εμείς δίναμε τη μάχη μας.. (πλην των πρώην συναδέλφων νυν βουλευτών που σταθήκαν στο πλευρό μας, μετά το κλείσμο της “Α”)» Άρα παραδέχεται η «δημοσιογράφος» ότι τόσα χρόνια έκανε ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ υπέρ του «κόμματος» ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΑ ΜΟΥ! γι αυτό ο κόσμος σας έχει σιχαθεί ! διότι γράφετε ότι συμφέρει το «κόμμα» . Τουλάχιστον όμως εσείς είπατε την αλήθεια έστω και χωρίς να το θέλατε . Ενημέρωση αυτού του είδους χορτάσαμε .

 3. δεν καταλαβα πρεπι να λυπηθουμε για μια
  παλιοφυλλαδα;;;
  Ετσι ειναι κυριοι της εφημεριδας,την ρουφιανια ολοι την αγαπησαν τον ρουφιανο κανεις!

 4. @3 Μα η «Απογευματινή» ηταν γενους..θηλυκού,επομένως…καποιοι θα την αγαπησαν..

 5. Σωστα ΔΙ.

  απλατο χαλι με τις βαμενες εφημεριδες ‘δεν παει αλλο!
  δεν θα κλαψουμε κιολας!

 6. Όταν βγάζει το wikileaks αναφορά για τις σχέσεις τύπου,πολιτικών και επιχειρηματιών μάλλον ενέτασσε και την Απογευματινή μέσα.Από τις πιο κατευθυνόμενες εφημερίδες.Για το πόσο μεροληπτικό είναι το άρθρο απο τη μεριά της αρθρογράφου δεν θα πω τίποτα άλλο πέραν των εξής παρατηρήσεων.1)Φταίει η Ν.Δ για τον οικονομικό μαρασμό και το κλείσιμο της «Α»;Αφού τα οικονομικά και η πτώση της κυκλοφορίας είναι που οδήγησε στην πώληση στον Σαραντόπουλο.2) Είναι εμφανέστατη η προσπάθεια να πείσει για την εγκυρότητα της εφημερίδας κάνοντας λόγω για επιστήμονες και γνώστες θεμάτων που ξαφνικά κόπηκαν.Κυρία μου δεν μπορείς να μιλάς για έγκυρη δημοσιογραφία όταν τα αρπάζεις χοντρά απο έναν πολιτικό χώρο!

 7. Εγώ τα «αρπάζω χοντρά» από έναν πολιτικό χώρο; Σε εμένα απευθύνεσθε κύριε; πρώτο ερώτημα.
  Δεύτερον, όταν ανέφερεα «πρώην συναδέλφων, νυν βουλετών» πώς ξέρετε εσείς σε ποιό πολτικό χώρο ανήκουν; Πρώτος ο Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ έκανε έρώτηση στη Βουλή για την Απογευματινή.
  Τρίτον: ΌΛοι γνωρίζουν πώς η «Απογευματινή» ήταν εφημερίδα της λεγόμενης «δεξιάς», στήριζε τη Ν. Δ. και το γράφω η ίδια, στους λόγους πόυ έπεσε η κυκλοφορία της, καθώς δεν είχε σταθερή γραμμή…
  Τούτο όμως δεν σημαίνει πως οι υπάλληλοί της, δημοσιογράφοι, τεχνικοί κ. λ.π, ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο.
  Διακίνω ένα μίσος για την εφημερίδα στα σχόλια κάποιων, δεν επιτρέπω την έκφραση «φυλλάδα», και λυπάμαι που αντιμετωπίζετε έτσι, το κλείσιμο μιας εφημερίδας και η ανεργία 130 ατομων, χωρίς αποζημιώσεις και δεδουλευμένα..
  Παρ αυτά, να είστε καλά κύριοι, να έχετε την υγεία σας, τη δουλειά σας και να έχετε την ευχέρεια εκ του ασφαλούς, να βρίζετε προς πάσα κατεύθυνση…
  (Σαφώς και έχει συναισθηματισμό το κείμενό μου. 25 χρόνια εργάστηκα στην εφημερίδα, δεν ασχοληθηκα με το πολιτικό ρεπορτάζ ποτέ.. )
  ΣΑς ευχαριστώ
  Βένη Παπαδημητρίου

 8. Να ευχαριστήσω θερμά τον κύριο Δημήτρη, που ανήρτησε το σχόλιό μου. ΕΡγαστήκατε και εσείς στην εφημερίδα έτσι; έχω ακουσει για τον κ Χιόνη… δεν ΄θυμάμαι αν τον πρόλαβα.. πανε χρόνια άλλωστε… Να είστε καλά..

 9. Εγώ δεν γνωρίζω την Απογευματινή, αλλα θα συμφωνήσω με την
  αρθρογράφο στο ότι το νόμισμα έχει δυο όψεις και θα πρέπει να
  ακούσουμε τον κατηγορούμενο πριν τον καταδικάσουμε.

 10. ΖΕΝΙΑ αναφερόμουν στην εφημερίδα και τους εκδότες της αλλά μιας και εκπροσωπείς την εφημερίδα παίρνει και εσένα η μπάλα.Άλλωστε οι λίστες με τους δημοσιογράφους που τα αρπάζουν είναι ουκ ολίγες.Τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζόμενων θα έπρεπε να απασχολούν και όχι μόνο των οικείων σου.Δυστυχώς η εφημερίδα «Α» μάλλον μεροληπτούσε υπέρ κάποιων και κατά κάποιων άλλων.Γιατί ζητάς να λυπηθούμε εσένα που έμεινες άνεργη όταν δεν το έκανες εσύ για άλλους;Τέλος θα επαναλλάβω πως δεν μπορείς να μιλάς για εγκυρότητα όταν είσαι κατευθυνόμενος.Με συγχωρείς για το σκληρό ύφος αλλά για την κατάντια της χώρας φταίει σε μεγάλο βαθμό και ο έντυπος και ο τηλεοπτικός «τύπος»…και εννοείται και εσείς οι δημοσιογράφοι.

 11. Σας απάντησα ότι δεν ασχολήθηκα ποτέ με το πολιτικό ρεπορτάζ, ειμαι επιστημονικός συντάκτης με έρευνες πανεπιστημίων και εξειδικευμένα θέματα ασχολούμαι. Δεν έχω καμία ευθύνη για πολιτική γραμμή και η επιστήμη δεν ειναι κατευθυνόμενη. Εγώ υπηρετώ μια άλλη δημοσιογραφία. ΜΟναχική η πορεία μου. δουλεύω για να μαθαίνω εγώ και να μεταφέρω στους αναγνώστες. Δεν σου ζητάω να με λυπηθείς. Εγώ λυπάμαι για τους ανέργους όλους. Εκ φύσεως ειμαι συναισθηματικό άτομο και με αγγίζουν όλα τα προβλήματα, ακόμα και ανθρώπων που δεν γνωρίζω. Αρχή μου ειναι να πιστεύω και να βοηθάω τον Ανθρωπο. πιστεύω μόνο στον Άνθρωπο και στο Θεό, δεν χωρίζω τους ανθρώπους σε μπλε, πράσινους , κόκκινους. Δηλαδή, οι εφημερίδες που κυκλοφορουν τώρα και επιβραβεύουν τα όσα γίνονται από τη σημερινή κυβέρνηση, σε εκπροσωπούν; για να καταλάβω δηλαδή. Δεν με ενοχλεί το σκληρό ύφος σου. Ετσι είναι οι άνθρωποι. έχω συνηθίσει πια τη σκληρότητα και την απάθεια των ανθρώπων, χαρακτηριστικά που δεν χαρακτηρίζουν εμένα, σαν οντότητα. Δεν με ξέρεις για να με κρίνεις σε προσωπικό επίπεδο. Ευχαριστώ πάντως για όλα.. Δέχομαι και χαστούκια γυρνάω και από την άλλη πλευρά όπως είπε ο Κύριος…

 12. Καλησπέρα, Δημήτρη! Χαίρομαι που σου άρεσε το κείμενο της Βένης και που είχες και συ εργαστεί στην εφημερίδα αυτή. Ήμουν και γω ως διοικητικό προσωπικό εκεί επί 7 έτη, αλλά ευτυχώς για μένα είχα φύγει πολύ καιρό πριν και έτσι δεν έμεινα απλήρωτη και χωρίς αποζημίωση, όπως τα 130 άτομα που ήταν εκεί μέχρι να την κλείσουν… Είναι φίλοι οι πιο πολλοί, αλλά όπως και να έχει αυτό που έπαθαν είναι άσχημο για όποιον το αντιμετωπίζει! Και στο Alter που υπάρχει το ίδιο πρόβλημα τώρα, συμπαραστέκομαι, αλλά και σ’ όσους έμειναν χωρίς εργασία σε ιδιωτική ή δημόσια υπηρεσία (τώρα πια πάει η σιγουριά του Δημοσίου).
  Ευτυχώς, που εσύ δεν ζεις πια στην Ελλάδα, γιατί εδώ, όλοι νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους και κοιμούνται ακόμη στον ύπνο του δικαίου. Ακόμη υπάρχουν πολίτες που τα ρίχνουν όλα στους πολιτικούς… αυτούς που τους ψήφισαν οι ίδιοι, αυτούς που ψήφισαν για να τους διορίσουν στο Δημόσιο, αυτούς που τους χειροκροτούσαν για να έχουν ίδιον όφελος και ρουσφέτια… Δεν την θέλω αυτήν την Ελλάδα και καμιά φορά σκέφτομαι που ίσως το πάρτυ να τελείωσε για να ξυπνήσουν επιτέλους οι Έλληνες και να νοιαστούν και για τους άλλους και τούτη τη χώρα. Να πάψουν να είναι κομματόσκυλα και να ενδιαφερθούν για το καλό του τόπου. Να μάθουν να πληρώνουν φόρους, να μην κοιτούν πως θα κλέψουν και πως θα λουφάρουν. Δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί, ούτε μόνο οι κακοί δημοσιογράφοι. Φταίμε όλοι μας!!

  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία 🙂

 13. Και για πείτε μου κύριοι, μια εφημεριδα που κυκλοφορεί και δεν εκπροσωπεί κάποιο κόμμα. Μία, πείτε μου, ότι είναι έξω από τα κόμματα και γράφει ανεξάρτητα. ΟΥΤΕ ΜΙΑ. γιατί κατηγορείτε μόνο την Απογευματινή; «ΝΕΑ», «ΕΘΝΟΣ» «ΒΗΜΑ» υπηρετούν το ΠΑΣΟΚ.. γιατί δεν μιλάτε γι αυτές τις εφημερίδες; Τι μου λέτε τώρα; Δεν ξέρω τι γίνεται στο χώρο; Η «Αυγή»; ο «Ριζοσπάστης»; κυρίως ο Ριζοσπάστης που αν δεν είσαι μέλος του κόμματος δεν περνάς καν την πύλη του χώρου που στεγάζεται η εφημερίδα.. Ενώ σε μας, ουδέποτε ζητήθηκε πολιτική ταυτότητα. Αριστερό διευθυντή είχαμε, ΠΑΣΟΚ συντάκτες στο πολιτικό ρεπορτάζ και αριστερούς… Πασοκ διευθυντή σύνταξης… Ήταν μια εφημερίδα που στήριξε τη Ν .Δ. αλλά οι υπάλληλοι ήταν διαφόρων παρατάξεων… καταλάβατε κύριοι; αν δεν ξέρετε τα πράγματα καλά, μην λέτε πολλά..

 14. Σχετικά με τα φρονηματα των δημοσιογράφων στίς εφημερίδες,θα ηθελα να πώ πως στη μεγαλη τους πλειοψηφία δεν εχουν να κανουν τίποτε με τη πολιτική γραμμή που αποποφασίζεται απο την ιδιοκτησία.Επι των ημερών μου,στην ακροδεξιά «Ακρόπολη»αρχισυντάκτης ήτανε ο Σόλωνας Γρηγορίάδης(ενας χρυσός ανθρωπος)γιός του Νεόκοσμου Γρηγοριάδη,προέδρου του στρατοδικείου που κατεδίκασε τους εξ,και ο ιδιος αρχηγός του ΕΛΑΝ,του ναυτικού σκελους του ΕΛΑΣ.Αλλά και ο μετέπειτα θεωρητικός της χούντας Σαββας Κωνσταντόπουλος,αρχισυντάκτης και αυτός στην Ακροπολη και διευθυντής της «Απογευματινής»υπήρξε στα νιατα του αρθρογραφος στο Ριζοσπάστη,όπως εξ’αλλου και ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβερνησης Θ.Πάγκαλος,υπήρξε μελος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.!!Αυτά τα λίγα για τους μη γνωρίζοντας.

 15. ZENIA παρακολούθησα την αλλαγή της εφημερίδας με πόνο ψυχής. Παρακολούθησα κυρίως την αλλαγή στη στάση της σε σχέση με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Όταν ξεκινησε το πρόβλημα με το Πατριαρχείο δημοσίευσα ένα άρθρο στο οποίο εξέφραζα κάποιες αντιθέσεις μου ατην αξίωση του πατριάρχη ,με πολύ σεβασμό και πολλή αγάπη για τον ίδιο, τον οποίο σέβομαι και αγαπώ. Δημοσιεύθηκε ευχαρίστως . Λίγες μέρες μετά τα πάντα άλλαξαν . Τότε μου γεννήθηκε το ερώτημα. Γιατί ;Το εξέφρασα και σε φίλο που ήταν από τους τα πρώτα φέροντας στην εφημερίδα – Δεν χρειάζεται να πω ονόματα- Φυσικά δεν πήρα απάντηση. Το ερώτημα από μέρους μου παραμένει. Υπάρχει απάντηση ;
  Δεν έχω καμιά δύναμη, παρά μόνο την πέννα μου, όπου αυτή μπορεί να έχει κάποια απήχηση. Αν σημαίνει κάτι δηλώνω απερίφραστα. Ναι, καίτοι κατόπιν εορτής συμπρίσταμαι.

 16. ΖΕΝΙΑ το λες μόνη σου.Ξέρεις τι συμβαίνει στο χώρο!Τότε δεν σε πείραζε,τώρα θυμήθηκες.Εσύ όπως λες μπορεί να υπηρετείς μια άλλη δημοσιογραφία, η εφημερίδα αυτή όμως είναι συνδεδεμένη όχι με επιστημονικά άρθρα αλλά με πολιτικά-προπαγανδιστικά.Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις πασοκικές εφημερίδες.Έχεις την εντύπωση, ότι θα υπάρξουν πολλοί Έλληνες πλην των εργαζομένων σε αυτές, που θα στενοχωρηθούν αν κλείσει το «Βήμα» για παράδειγμα;Δυστυχώς για την κατάντια των εφημερίδων φταίτε εσείς οι ίδιοι.

 17. @17 Μα,εαν δε κανω λάθος,δεν εχει κλεισει το «ΒΗΜΑ» εκτός απο την ηλεκτρονική του μορφή;

 18. Kα Ζενια καλημερα!
  δεν καταλαβαινω γιατι σε πειραξε ο ορος ΦΥΛΛΑΔΑ;
  αφου αυτο ειστε εσεις και καθε κομματικη εφημεριδα!
  καθε εφημεριδα που εφτιαχνε η κατεστρεφε υποληψεις κατα το δοκουν.
  Εγω δεν αναφερομαι προσωπικα σε εσας αλλα εσεις βγηκατε σαν εκπροσωπος!
  και μονο η απαιτηση να σας σωσει η ΝΔ,επειδη την βγαλατε κυβερνηση,ειναι εμετικη.
  Συμφωνω οτι δεν υπαρχει καμμια ανεξαρτητη εφημεριδα,αφου βλεπεις ολοι οι δημοσιογραφοι ειστε πουλημενοι!

  Λυπαμαι για την ανεργια 130 ατομων,
  αλλα δεν λυπαμαι για τον ξεπεσμο και το κλεισιμο μιας παλιοφυλαδας που ουτε για σκουπισμα δεν εκανε!

 19. Δ.Ι έχει διακοπεί η καθημερινή έκδοση.Η κυριακάτικη εκδίδεται κανονικά.

 20. @20,ευχαριστω για τη πληροφορία,παντως η προσωπική μου γνωμη είναι οτι το ΒΗΜΑ οπως και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ είναι μεν κομματοποιημένες αλλά είναι και καλού επιπεδου πληροφοριακά εντυπα.

 21. Δυστυχώς Δ.Ι το Βήμα έχει ξεφτυλιστεί εντελώς.Προτιμώ πλέον την Ελευθεροτυπία.Για την Καθημερινή θα συμφωνήσω.

 22. Πάντως Δ.Ι παρατήρησες πως ακόμα μπορείς να μιλήσεις για ελάχιστες εφημερίδες που είναι σοβαρές.Η Απογευματινή δυστυχώς δεν ανήκε ποτέ σ’αυτές.

 23. Το όνομά μου είναι Βένη – Ευγενία – Παπαδημητρίου. Το Ζένια βγαίνει από ένα blog.. Ποιοί είναι πουλημένοι δημοσιογράφοι φίλε μου; Γιατί λέτε βλακείες; Αν ήταν χρηματοδοτούμενη από τη Ν. Δ. δεν θα είχε πουληθεί από το ίδρυμα Μπότση. Οταν υπήρξε πρόβλημα ζήτησε βοήθεια. ΟΠως ζητάνε όλες οι εφημερίδες.. Η Ελευθεροτυπία τώρα χαροπαλεύει και άρχισε την αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ, ενώ πριν ήταν υπέρ της κυβέρνησης. Τι σχέση έχουν οι δημοσιογράφοι με τους ιδιοκτήτες της κάθε εφημερίδας; Εμείς τα παίρνουμε; Δεν ΄συζητάω μαζί σας, γιατί έχετε πλήρη άγνοια.. πράγματι υπάρχουν συνάδελφοι που τα΄παίρνουν, αλλά δεν νομίζω ότι είναι σε εφημερίδες. Πράγματι υπάρχουν συνάδελφοι που είναι και πράκτορες και πληρώνονται για να κατευθύνουν τον κόσμο, τις συνειδήσεις. Αλλά όχι στις εφημερίδες. κι αν είναι, θα είναι ελάχιστοι στις εφημερίδες, μετρημένοι στά δάκτυλα. Η τηλεόραση είναι πόυ χάλασε την δημοσιογραφία… και γιατί κύριοι, η «Καθημερινή» δεν στήριξε τον Μητσοτάκη; Δεν στήριξε τον Καραμανλή; Θεωρήθηκε η «ναυαρχίδα» του Καραμανλή η «Καθημερινή», η οπόία είναι πράγματι μια καταπληκτική εφημερίδα.. Τι μου λέτε τώρα; Λόγια του αέρα; Άκου τα έπαιρνε η εφημερίδα από τη Ν. Δ… αν τα έπαιρνε επαναλαμβάνω δεν θα είχε πουληθεί στον Σαραντόπόυλο. Δεν θα είχε αλλάξει χέρια. Αλλά μήπως διαβάζετε καλά, τα γραφόμενα; Είστε τόσο τυφλωμένοι, διακατέχεστε από τέτοιο μίσος που εκπλήσσομαι… ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ τον όρο «φυλλάδα». Θα ΄θυμάστε την παλιά Απογευματινή, μήπως την διαβάσατε από το 85 και μετά; Δεν νομίζω… ΣΑφώς και είχε επιστημονικά θέματα και τίτλοι όπως «Νατοϊκό Τσέρνομπιλ», και το «Γέρνουν τα κτίρια», (λόγω κατασκευής του Μετρό), θέματα που έδωσαν καταξιωμένοι Ακαδημαικοί, έκαναν πάταγο.. και χίλια δυό άλλα… Τώρα τι λέτε εσείς… πείτε ότι θέλετε. Η αλήθεια δεν αλλάζει, όπως δεν αλλάζει και η ιστορία, όσο και αν προσπαθούν λυσσαλέα αρκετοί…

 24. ΖΕΝΙΑ,μιας και ξέρεις τα πράγματα από μέσα, θα μας πεις ποιοι ήταν στη λίστα Ρουσόπουλου που τα άρπαζαν χοντρά και ποιοι εκδότες μασουλούσαν τα μυστικά κονδύλια και τις επιχορηγήσεις του κράτους;Αν δεν μπορείς η ίδια λόγω μη κατοχής αποδείξεων μπορείς να τα στείλεις σε mail στον Δ.Ι που είναι στο εξωτερικό και να τα ανακοινώσει σε ανύποπτο χρόνο.Ισχύει και για πασοκικές λίστες η πρόσκληση.Αναφορικά με την Καθημερινή και την Ελευθεροτυπία επαναλαμβάνω, ότι ακόμα και προσκείμενες σε κάποιο χώρο η αξία της εφημερίδας φαίνεται και αναγνωρίζεται από διαφόρων πολιτικών πεποιθήσεων ανθρώπους.Εγώ μια φορά χαίρομαι πάντως που η Ελευθεροτυπία κάνει και αντιπολίτευση και δεν ακολουθεί τυφλά το σύστημα.

 25. Κα Παπαδημητριου, αν και δεν μου αρεσει να γενικολογο,συμφωνω οτι δεν ειστε ολοι πουλημενοι,και οπως θα ειδατε δεν αναφερθηκα στους εντυπους δημοσιογραφους αλλα γενικα σε ολους τους δημοσιογραφους!

  Εγω,γιατι για μενα μιλαω μονο,δεν ξεχωριζω εαν μια εφημαριδα ειναι πρασιινη η μπλε,για μενα απο την στιγμη που μια εφημεριδα υποστιριζει καποιον χωρο ειναι μισθωμενη φυλλαδα!Ο δημοσιογραφος ισως να μην περιμενει κατι αλλα ο εκδοτης-ιδιοκτητης κατι περιμενει σαν ανταλαγμα σιγουρα απο το κομμα!
  Και μην μου πειτε δεν τα παιρνουν οι εφημεριδες και πρωτη φορα το ακουτε,η ΑΥΡΙΑΝΗ κραταει την σημαια σε αυτο!
  μην ειστε τοσο εκπληκτη λοιπον,που δεν διανοιστε οτι μια εφημεριδα μπορει να ειναι πληρεωμενη,υποτιματε την νοημοσυνη μας!

  εγω δεν ξεχωριζω τις στηλες της εφημεριδας,οντως μπορει να ειχε πολυ καλο επιστημονικο ρεπορταζ εγω ομως δεν κρινω απο εκει την εφημεριδα!
  Κατευθυνετε τον κοσμο,του δινετε φιλτραρισμενες ειδησεις,εχετε μεγαλο μεριδιο σαν δημοσιογραφοι ειτε της τηλεορασης ειτε εντυποι για το σημερινο χαλι της ελλαδας,ξερατε πολλα και τα θαβατε και βγαζατε αλλα.

  Μην θιγεστε λοιπον,προσωπικα!γιατι δεν αναφερομαι σε εσας προσωπικα,αλλα σε αναν κλαδο που λεγετε δημοσιογραφια.
  Σιγουρα υπαρχετε και καλοι αλλα θα ειστε λιγοι !

  την καλησπερα μου και συγνωμη αν σας στεναχωρω,αλλα σε αντιθεση με τους δημοσιογραφους εγω δεν γραφω οτι αρεσει στον εκδοτη μου αλλα οτι πιστευω,μπορει να ειναι λαθος-και συγνωμη αν σε αδικο τοτε-αλλα αυτο πιστευω!

 26. πείτε ότι θέλετε κύριοι. Έχω σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και υγείας να ασχοληθώ από το να ασχολούμαι με τα όσα κατεβάζει ο νους του καθενός… Ο καθένας έχει ελευθερία σκέψης, λόγου και πάντα ισχύει το «άκουσον μεν, πάταξον δε»… Και, η διαφορετικότητα του ανθρώπου είναι και, στο να βλέπει και να κρίνει διαφορετικά τα πράγματα. .. εγώ δεν είχα καμία σχέση με τον Ρουσόπουλο και δεν ξέρω ποια ονόματα είχε η λίστα που αναφέρεστε. Αν ήξερα, θα τα είχα βγάλει από καιρό. Συνεχίστε τη συζήτηση μόνοι σας… δεν βγαίνει άκρη μαζί σας.. νάστε καλά. .

 27. Αστο φιλε σκεπτομενε,κανεις δεν ξερει και δεν ακουσε τιποτα!
  εμεις ειμαστε καχυποπτοι,δεν συμβαινει τιποτα!
  καταλαβαινεις βεβαια οτι σαν χωρος λειτουργουν με βαση την ΟΜΕΡΤΑ,τιποτα προς τα εξω.!
  η μαφια της δημοσιογραφιας καλα κρατει,
  ε δεν θα λυπηθουμε κιολας!

 28. Δ.Ι Δεν φταίω εγώ που ρώτησα, ο σκεπτόμενος σε έδωσε.

 29. Jose Cuervo αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ο η ΖΕΝΙΑ μάλλον δεν ξέρει και πολύ καλά τι συμβαίνει στο χώρο της.Ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζει στις αυταπάτες του.Έχουν το δικαίωμα όμως και οι άλλοι να τις κρίνουν και να τις κατακρίνουν…ιδίως από τη στιγμή που η ίδια έθεσε το ζήτημα με το άρθρο της και ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που θίχθηκε και θέλησε να απαντήσει.Η κυρία μπορεί να ήταν σπίτι-δουλεία,όμως η πλειοψηφία των συναδέλφων της του πολιτικού ρεπορτάζ ήταν σπίτι-δουλειά-γραφείο εκδότη-γραφείο Ρουσόπουλου (και όποιου Ρουσόπουλου).Περαστικά της και μακάρι να βρεί δουλειά (και οι 130) όπως και εμείς οι υπόλοιποι άνεργοι.

 30. Σταμάτησαν τα σχόλια.. καλό κι αυτό… κάντε μια αναζήτηση στο google με τη φράση «Σπάζοντας τα δεσμά της νεύρωσης» και θα καταλάβετε γιατί και αν ήμουν δουλειά – σπίτι – σπίτι δουλειά, και πως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και πως δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι ίδιοι…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s