"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ο μύθος της στρατιωτικής Τουρκίας,καταρρέει στην πράξη.


Minor Asia Campaign - Μικρασιατική Εκστρατεία

Μικρασιατική Εκστρατεία

Η Τουρκία συστηματικά διαδίδει και διδάσκει έναν μύθο για το στρατό τις που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Παρουσιάζει τον εαυτό της ως έναν παντοδύναμο στρατό με απεριόριστες δυνατότητες, προσδοκώντας έτσι κομμάτι του κλήρου! Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική.

Ας πάμε να δούμε στην πράξη σε σύγκριση με την Ελλάδα.

Η Ελλάδα έχει:
177.600 ενεργό στρατό, 237.500 έφεδρους και 4.000 παραστρατιωτικούς. Σύνολο 419.100.

Η Τουρκία έχει:
510,600 ενεργό στρατό, 428.700 έφεδρους και 52.200 παραστρατιωτικούς. Σύνολο 991.500.

Σε περίοδο πολέμου:
Η Ελλάδα μπορεί να βγάλει 400.000 χιλιάδες στρατό.
Η Τουρκία μπορεί να βγάλει 700.000 χιλιάδες στρατό.

Με τι διαφορά ότι η Ελλάδα θα βγάλει 400,000 χιλιάδες στρατό Έλληνες, ενώ η Τουρκία θα βγάλει 700,000 χιλιάδες στρατό με μεγάλο ποσοστό αλλοεθνών και μισθοφόρων, να μην ξεχνάμε ότι μόνο οι Κούρδοι στην Τουρκία αριθμούν γύρω στα 20 εκατομμύρια, και ποιος ξεχνάει τον Συριακό πληθυσμό που κατοικεί στην Αλεξανδρέττα (Ισκέντερουν) και αριθμοί ενάμισι εκατομμύριο.

 • Όπως και στην Κύπρο, έτσι και στην Αλεξανδρέττα (επαρχεία Χατάϋ) η Τουρκία εγκλημάτισε και εισέβαλε στην περιοχή (χωρίς να κηρύξει πόλεμο) και ενώ Η Συρία βρισκόταν σε βαριά εσωτερική κρίση, με αποτέλεσμα να αποσπάσει την περιοχή, η οποία και δεν είχε Τούρκικο πληθυσμό και την οποία η Συρία διεκδικεί μέχρι σήμερα.

Alexandretta, Syria - Αλεξανδρέττα, Συρία

Αλεξανδρέττα, Συρία

Στο θέμα του εξοπλισμού, λόγο ότι οι Τούρκοι αριθμούν περισσότεροι ως στρατός, είναι φυσιολογικό να έχουν και περισσότερο εξοπλισμό. Όμως δεν φτάνει μόνο αυτό, πρέπει να υπάρχει και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό με σχετικό μορφωτικό επίπεδο.

Ένα σημαντικό θέμα είναι η κάλυψη.

Η ενεργή κάλυψη για την Ελλάδα (κατά κεφαλήν) είναι 14.6 προς 1000 και η συνολική κάλυψη 37.1 προς 1000.

Η ενεργή κάλυψη για την Τουρκία (κατά κεφαλήν) είναι 6.6 προς 1000 και η συνολική κάλυψη 13.6 προς 1000.

Επίσης σε περίοδο πολέμου η Τουρκία θα μπορέσει να συλλέξει λιγότερο στρατό από όσο αναμένει, λόγο τις έκτασης της. Ο στρατός της δεν θα είναι καθαρά Τούρκικος και θα πρέπει να καλύψει μια περιοχή 783,562 km2.

Ενὠ η Ελλάδα θα μπορέσει να συλλέξει ευκολότερα και γρηγορότερα το στρατός της, θα έχει έναν Ελληνικό στρατό και θα πρέπει να κάλυψη 131,990 km2.

Δηλαδή:
Για κάθε έκταση 1,000 km2 της Ελλάδας αντιστοιχούν 3.050 στρατιώτες.
Για κάθε έκταση 1,000 km2 της Τουρκίας αντιστοιχούν 890 στρατιώτες.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι στην Ελλάδα θα υπάρχουν περιοχές που δεν θα χρειάζονται ιδιαίτερη κάλυψη, λόγο της σύνθεσης της χώρας.
Η Τουρκία όμως θα πρέπει να κάλυψη όλο το φάσμα της έκτασης της καθώς θα υπάρχουν εξεγέρσεις και επαναστάσεις από τις διάφορες εθνικές ομάδες που ζουν μέσα στην Τουρκία.

Σε περίπτωση πολέμου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η Ελλάδα θα δράση επαγγελματικά και απολύτως στρατιωτικά, ενώ η Τουρκία θα καταφύγει σε εγκλήματα και βάρβαρες τακτικές γιατί εξάλλου θα είναι και η μοναδική ελπίδα της. Όποιο και να είναι τελικά το αποτέλεσμα του πολέμου, η Τουρκία θα έχει διαλυθεί από το εσωτερικό της.πηγη

24 thoughts on “Ο μύθος της στρατιωτικής Τουρκίας,καταρρέει στην πράξη.

 1. συνεχια……

  μονο η τουρκια θα εχει προβλημα με τους
  διαφορετικους πληθυσμους;;;
  εμεις με 1500000 λαθρομεταναστες;;;

  Η τουρκια εχει ενα επιτελειο που αν μη τι αλλο εχει το θρασος να κανει πολεμο,τι στιγμη που οι δικοι μας ειναι ντροπη για την στολη που φορανε,γλυφτες καρεκλοκενταυροι και κανουν μονο για καμμια παρελαση μιας και οποιος ειναι αξιος συνηθως αποστρατευεται μικας και τον τρωει το κομματικο καθεστος!

  και δεν λαμβανει καθολου υποψη οτι η τουρκια ενα μεγαλο κομματι του στρατου ειναι εμπειροπολεμο,τι στιγμη που ενα μεγαλο κομματι του δικου μας στρατου ειναι βισματα,γιωταδες,αποσπασμενοι και δεν εχει κανει ουτε μια βολη!

  εαν θελουμε να λυσουμε ενα προβλημα πρεπει να το δουμε στις πραγματικες του διαστασεις, και οχι να χαιδευουμε τα αυτια μας!

 2. Η διπλοματικη δεινοτητα ομως δεν ειναι μυθος και τα καταφερνει πολυ καλυτερα απο την στρατιωτηκη σε σημειο που τηνει να την «καταργιση» Και στο κατω κατω αφου καταφερνει να παρουσιαζει ενα ηγετικο προσωπο στα διεθνει φορα , τα υπολοιπα ειναι παρηγορια στον αρρωστο (Ελλαδα) πριν βγει η ψυχη του !!!

 3. Αυτά να τα βλέπουν όσοι κατά περιόδους έχω και συνομιλήσει και μου έλεγαν για το μέγεθος του στρατου της Τουρκίας και(εμμέσως πλήν σαφώς) οτι πρέπει να τον φοβόμαστε λόγω μεγέθους.
  Και συμπληρώνω (για πολλοστή φορά):
  Ο μεγάλος στρατός δεν κρύβεται έυκολα, έιναι πιό μεγάλος στόχος λόγω του μεγέθους του,επειδή είναι ευκολότερα αρατός απο ψηλά,μεγάλος στρατός μεγάλη ανάνάγκη σε εφοδιασμό και διοικητική μέριμνα.
  (λογια στρατηγού ΕΑ στο περιοδικό «Αμύνεσθαι» του Ελ. Τύπου παλιά).
  Επίσης ο μισός τους στόλος είναι στην Μαύρη Θάλασσα και δεν είναι καθόλου σίγουρο το άν θα τα καταφέρει να έρθει στο Αιγαίο να μας δημιουργήσει πρόβλημα,το πιθανότερο να καεί στα στενά.
  Το τελευταίο: Να έχετε πάντα στο μυαλό σας το «κατα κεφαλήν».Εμείς 10 αυτοί «70» εκατ. σχέση 1 προς 7.

 4. To «εισέβαλε στην περιοχή (χωρίς να κηρύξει πόλεμο) και ενώ Η Συρία βρισκόταν σε βαριά εσωτερική κρίση» μας δείχνει πόσο ύπουλη είναι η γειτονική και «φίλη» χώρα μας και θυμίζω πως τα Ίμια έγιναν μόλις προτοανάλαβε ο Σημίτης. Συνεχώς καραδοκεί.
  Ο ΓΑΠ το ξέρει αυτό και έχει διορίσει αντιπρόεδρο για πρώτη φορά, ώστε αν του συμβεί κάτι το κενό εξουσίας να είναι όσο το δυνατό μικρότερο.
  Η Τουρκία είναι ένα ύπουλο σκυλί.

 5. «Η Τουρκία συστηματικά διαδίδει και διδάσκει έναν μύθο»
  H Τουρκία συνεχώς «πουλάει».
  «Πουλαει» το οτι έχει μεγάλο στρατό.
  «Πουλαει»το οτι έχει μεγάλο πλυθησμό.
  την γεωγραφική της θέση.
  «Πουλαει»το οτι ανήκει στους.
  «Πουλαει»στους Αραβες οτι ανήκει στο ΝΑΤΟ και είναι εταίρος της Δύσης.
  «Πουλαει»στην Δύση οτι είναι μουσουλαμανικό κράτος, και άρα κοντά στους Άραβες.
  «Πουλαει»την ίδια την Θρησκέια της και θέλει να αναδειχδεί Μουσουλμανικότερη των Μουσουλμάνων.
  «Πουλαει»το οτι «αναπτύσεται».
  Παλιά «πουλούσε» το οτι είναι εταίρος του Ισραήλ. Τώρα «πουλάει» το οτι είναι εταίρος του Ιράν άρα ίσως μεσολαβήσει γιατί νομίζει οτι το Ιράν θα την ακούσει(εδω γελάνε).
  Συνομιλεί με Χαμάς,Χεσμπαλά,Ταλιμπάν για να το «πουλήσει».
  «Πουλαει» το οτι κατέχει τμήμα της Κύπρου.
  «Πουλαει»το οτι αντιπροσωπεύει τους ΤΚ, οι οποίοι έχουν δικαιώματα και αυτόκλητα ή οχι τα προστατεύει.
  «Πουλαει»το οτι κατέχει τα στενα και αυτόκλητα είναι ο θυρωρός τους.
  προστασία στην Αλβανία,Σκόπια, Αζερμπαϊτζάν,Βοσνία.
  «Πουλαει»το οτι πολεμισε στο πόλεμο της Κορέας και πρόσφατα τους το «χτύπησαν».
  Πάλι καλά που απουσίζε απο τον ΒΒΠ αλλιώς θα το έλεγε συνέχεια ως επιχείρημα να ενταχθεί στην ΕΕ.
  Και φυσικά «πουλάει» τσαμπουκά στην Αιώνια Ελλάδα.
  Και τι δεν «πουλάει».
  Αν είχε μάνα θα την είχε πουλήσει.

 6. …κυριοι, στον πολεμο μετραει η ψυχη και οχι οι αριθμοι!!!…

 7. αυτα που γραφεις εχουν βαση αλλα εχουν και προυποθεση την επιθυμια της ελλαδας να πολεμισει..η τουρκια δεν πονταρει στον πολεμο αλλα στην απειλη πολεμου ξεροντας πως οι πολιτικοι μας ειναι κοτες..ακομα μπορουμε να στρατολογισουμε σε εθελοντικη βαση οσους ομοθρησκους μεταναστες το επιθυμουν..

 8. @Cuervo

  Μάλλον πρέπει να δεις τα πράγματα όπως έχουν και όχι όπως προπαγαδίζεις ή σου λένε.

  Οι Τούρκοι δεν είναι καθόλου εμπειροπόλεμοι λόγο της σύνθεσης του πληθυσμού της!

  Επίσης, ναί μόνο οι τούρκοι θα έχουν πρόβλημα με τα διάφορα γκρούπς εθνικοτήτων μέσα στη Τουρκία, γιατί πολύ απλά δεν είναι λαθρομετανάστες, οι μετανἀστες, αλλά ντόπιοι κάτοικοι των περιοχών.

  Ενώ από την άλλη, η Ελλάδα έχει λαθρομετανάστες και μετανάστες οι οποίοι θα φύγουν σε περίπτωση πολέμου. Λογικό είναι.

  Οι πραγματικές διαστάσεις είναι αυτές, μάλλον εσύ δεν θέλεις να τις πιστέψεις!

 9. Η τουρκία πάντα προσπαθεί να χτυπήσει όταν η Ελλάδα είναι σε δύσκολους καιρούς μπας και πάρει κανένα κομμάτι. Κοίταξε την Κύπρο. Βέβαια με την κύπρο προέκυψε το εξής εκπληκτικό. Ότι δημιουργήθηκε ένα δεύτερο ελληνικό κράτος, μέσα στην ευρωπαϊκή ένωση, και επίσης, ένας λόγος που μια μέρα θα μπορούμε να τους σφάξουμε χωρίς κανείς να πει για περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επίσης ενώ η τουρκία πούλησε την κύπρο πριν 2 αιώνες στην αγγλία μαζί με τον πληθυσμό τις που τώρα και καλά προστατεύουν. Να θυμάστε, η τουρκία δεν θέλει να μας κατάκτηση, θέλει να μας προσαρτήσει. Πλέον με το ΔΙΑ και αλλά, ξέρουμε όλοι λίγο πολύ ποιος είναι και τι. Η τουρκία είναι μια μίξη λαών, από την άλλη η Ελλάδα είναι ένας καθαρός λαός, ενώ υποστηρίζεται το αντίθετο. Αλλά θα σας πω ότι, το 1800… ο δυνατός ήταν η τουρκία, για πιο λόγο όλοι οι πουλημένοι να αφήσουν τις βόλεψες τους και να ταχθούν με τους έλληνες? Έτσι λοιπόν και έγινε η επανάσταση, και μετά υπήρξαν ενκαθαρισμοί, δεν πέθαναν μόνο μουσουλμάνοι, αλλά και χριστιανοί τούρκοι. Η ιδέα του 1821 ήταν ένα κράτος του έθνους για το έθνος, με τις αρχές τις αρχαίας ελλάδας και με τον χριστιανισμό σαν θρησκεία. Από την άλλη, όλοι οι πουλημένοι και φοβιτσιάρηδες, κρύφτηκαν υπό την οθωμανική αυτοκρατορία και έγιναν τούρκοι, και αν ξεκινήσουμε από τους γενίτσαρους που σαν στρατός είχαν περισσότερο χρόνο και δύναμη για να κάνουν οικογένειες με μογγόλισες (τουρκάλες) γυναίκες, τότε φανταστείτε γιατί αυτές οι τρελές προσωπιακές διαφορές στις φάτσες τούρκων με τούρκων. Προφανώς οι Τούρκοι είναι παιδιά μας εν μέρη με μίξη από συρια, ιράν, μογγολία κλπ. Άρα γι΄αυτό θέλουν να μας προσαρτήσουν! Αυτοί είναι ήδη ένας λαός αχτραρμα! Εμείς δεν θέλουμε όμως! Και όχι για και καλά εθνική καθαρότητα! Αλλά επειδή έχουν ελεύθερο πνεύμα! Αυτοί θα είναι για πάντα πρόβατα. Πλέον στα σχολικά βιβλία τις τουρκίας διδάσκουν ότι οι αρχαίοι ελληνικοί πολιτισμοί, πχ μυκηναϊκός κλπ… είναι προ-τουρκικοί πολιτισμοί! lol! Μα φυσικά, πως θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν το DNA στα προσεχείς χρόνια?! Και αν δεν που δεν θα τεθεί θέμα! Αυτοί προσπαθούν για προσάρτηση! Όπως και να έχει, ότι και να γίνει σήμερα, είναι δεδομένο ότι η Τουρκία θα δυναμώσει τα επόμενα 20 χρόνια μέχρι και το 2030 περίπου, από εκεί και ύστερα θα λέει και μα μου στην αμερική (σύμμαχο τις) και σε άλλες μεγάλες δυνάμεις, ώσπου θα κορεστεί η κατάσταση και από το 2030 και μετά θα αρχίσει η τελική πτώση τις τουρκίας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς όπως λένε και μέλη τις GHS, είναι να καλλιεργήσουμε μια νέα γενιά με ιδέες και ιδανικά, όχι μίσους και άλλα. Απλά μια γενιά που θα ξέρει τα γεγονότα την ιστορία, θα έχει συνείδηση και θα προσδοκεί την ανάπτυξη. Μια γενιά που δεν θα κλαίει γι’αυτά που χάσαμε, αλλά θα βλέπει τι έχουμε κάνει και θα θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερα και πιο τρανά! Επίσης τις επόμενες δεκαετίες, πολλοί έλληνες θα εισχωρήσουν στην τουρκία, είναι για bussiness είτε για δουλειά. Με το internet οι ελληνογενείς θα αφυπνιστούν και θα αναπτύξουν συνείδηση. Η GHS έχει χαρτογράφηση γύρο στους 450 χιλιάδες έλληνες στην τουρκια, η πλειοψηφία τον οποίων έχει τούρκικα ονόματα και δεν έχει πλήρες αντίληψη τις καταγωγής τους.

  Επίσης ας μην ξεχνάμε, το 1453 έπεσε η Πόλη των Πόλεων και στον επόμενο αιώνα ο ελληνισμός βυθίστηκε στην αμάθεια δηλαδή γύρω στο 1550. Επί 200 χρόνια επαναστάσεων που βυθιζόντουσαν στο αίμα. Μόλις το 1750 άρχισε ο διαφωτισμός και το 1821 ξεκίνησε η μεγάλη επανάσταση. Το 1829 δημιουργείται το Ελληνικό κράτος και εν συνέχεια μέσα σε έναν αιώνα το 1913 διπλασιάζεται η Ελλάδα. Το 1920 έχουμε πάει στην Άγκυρα. Η μικρασιατική καταστροφή επήλθε όχι επειδή δεν μπορούσαμε, αλλά επειδή η τούρκοι βάλαν αμάχους να πολεμήσουν χωρίς να τους έχουν εντάξει στο στρατό! Και όπως γνωρίζουμε ο Ελληνικός στρατός, δεν κρεουργεί δεν βιάζει και δεν σκοτώνει αμάχους πληθυσμούς. Έτσι επήλθε η καταστροφή στην μικρά-ασία την οποία όμως είχαμε και τις γενοκτονίες πολλών λαών από τους τούρκους, γίαυτό εξάλλου αυτοί είναι βάρβαροι και εμείς πολιτισμένοι. Το χρήμα δεν φέρνει το πολιτισμό, αλλά η ιδέες και τα ιδανικά, τα πιστεύω και η ηθική. Το 1947 η Ελλάδα ανακτεί νησιά του Αιγαίου που δόθηκαν στην Ελλάδα από την Ιταλία. Το 1974 έχουμε την Κύπρο, εν τέλη τι δημιουργία ενός δεύτερου ελληνικού κράτους! Μια ακόμα φωνή των ελλήνων! Και φτάσαμε στο σήμερα! Να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα έχασε τι βιομηχανική επανάσταση, εννοώντας ότι δεν πρόλαβε να είναι μέσα στα γεγονότα, παρόλα αυτά έγινε ένα σύγχρονο κράτος άσχετα τις παραξενιές τις και το μοναδικό που υπάρχει πλήρης ελευθερία. Εξάλλου σχεδόν όλες οι γενικές επαναστάσεις, μαθητικές, εργατικές κλπ, έγιναν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

  Μέσα σε δυο αιώνες έγιναν όλα αυτά, αύριο?

  Επίσης να αναφέρουμε περί δυνάμεων κλπ, ότι το 1821 οι έλληνες ήταν λίγοι ενώ οι τούρκοι πολλοί, οι έλληνες δεν είχαν οργανωμένο στρατό και ούτε καν όπλα, ενώ οι τούρκοι είχαν πολύ-αριθμό εκπαιδευμένο και δυνατό στρατό. Οι έλληνες δεν είχαν ούτε ένα κάστρο, οι τούρκοι κυριαρχούσαν σε όλα τα κάστρα, είχαν βάσεις εξοπλισμό κλπ. Τα αποτελέσματα τα γνωρίζουμε όμως όλοι :-p Άρα ξέρουμε ποιος είναι ο δυνατός και ποιος όχι!

  Το να έχεις μια μάχη 100 εναντίων 5, τότε γνωρίζεις το αποτέλεσμα, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, όμως όταν το αποτέλεσμα είναι να νικήσουν οι 5, τότε είναι συγκλονιστικό! Και ποσο ποιο συγκλονιστικό όταν οι 5 τα βάζουν με τους εκατό, και όχι οι 100 με τους 5.

  Όταν η τουρκια μπορεί να κάνει κινήσεις τις κάνει! Όπως τότε με την κύπρο, που η Ελλάδα ήταν σε αποδιοργάνωση! Αν μπορούσε και σήμερα να το κάνει, θα το έκανε. Έλα όμως που δεν μπορεί!

 10. Το άρθο έχει μια βάση στην οποία στηρίζεται.Παρόλα αυτά όμως τα επιχειρήματα που θέτει υφίστανται κάποιες δεκαετίες τώρα.Τα ίδια προβλήματα είχε και τότε και τώρα η Τουρκία.Το πρόβλημα για εμάς είναι ότι ενώ παλιότερα οι Τούρκοι αγόραζαν ποσότητα και εμείς ποιότητα(οπότε ισοσκελίζαμε τη διαφορά),τώρα οι Τούρκοι αγοράζουν και ποιότητα σε μεγαλύτερο βαθμό.Για εμένα η μόνη σωτηρία είναι να διαθέτουμε στοχευμένα τα όποια κονδύλια διαθέτουμε με προοπτική στο μέλλον.Οι FREMΜ και τα UCAV είναι τέτοιες κινήσεις.

 11. Εγώ θέλω να δω ποιος επίστρατος θα έρθει.Μεγάλο λάθος αν κάποιοι στηριζονται σε αυτούς.Δεν υπάρχει εθνικό αίσθημα,πατρίδακλπ για τον περισσότερο κόσμο!!!!

 12. Αυτο που γραφτηκε για τους «παραστρατιωτικούς» μου αρεσε…

  Πάντως, όπως και να έχει, η Π.Α. μας ειναι ανώτερη σε πολλά επιπεδα και απο αυτην θα κριθει το αποτελεσμα του ενδεχόμενου πολέμου!!!

 13. Πανδωρα καταρχην αυτα που λεω ειναι οι αποψεις μου,εαν δεν σου αρεσουν καλα κανεις!
  Εγω προσωπικα απο αυτα που γραφεις διακρινω οτι εισαι ανιστοριτη σε μεγαλο βαθμο!

  »Οι Τούρκοι δεν είναι καθόλου εμπειροπόλεμοι λόγο της σύνθεσης του πληθυσμού της!»
  Μας το εξηγεις;;; τισχεση εχει η συνθεση του πληθυσμου;; οι τουρκια εχει μοναδες που εχουν 20ετη πολεμικη εμπειρια λογω κουρδισταν,εμεις δεν εχουμε κατι αναλογο!
  σε εμας θα βρεις πιο πολους γιωταδες παρα πρωτης γραμμης!

  »η Ελλάδα έχει λαθρομετανάστες και μετανάστες οι οποίοι θα φύγουν σε περίπτωση πολέμου. Λογικό είναι»
  Απο που ειναι λογικο;;; πως θα φυγουν οταν σε περιπτωση πολεμου κλεινουν τα συνορα;;και τι θα κανουν 2000000 μεταναστες χωρις δουλεια και πεινασμενοι;;;

  »Η ιδέα του 1821 ήταν ένα κράτος του έθνους για το έθνος, με τις αρχές τις αρχαίας ελλάδας και με τον χριστιανισμό σαν θρησκεία»
  Που την ειδες αυτην την Ιδεα;;;η αρχικη ιδεα ηταν του Ρηγα που μιλουσε για χριστιανικο βαλκανικο κρατος,οχι ελληνικο.

  »Η μικρασιατική καταστροφή επήλθε όχι επειδή δεν μπορούσαμε, αλλά επειδή η τούρκοι βάλαν αμάχους να πολεμήσουν χωρίς να τους έχουν εντάξει στο στρατό»
  Ειναι η πιο ηλιθια θεωρια της μικρασιατικης καταστροφης που εχω διαβασει!Μας νικησαν αμαχοι!

  »ότι το 1821 οι έλληνες ήταν λίγοι ενώ οι τούρκοι πολλοί, οι έλληνες δεν είχαν οργανωμένο στρατό και ούτε καν όπλα, ενώ οι τούρκοι είχαν πολύ-αριθμό εκπαιδευμένο και δυνατό στρατό.»
  Παραβλεπεις ενα σημαντικο γεγονος οι ελληνες ξεκινησαν την επανασταση στην πελοπονησο που δεν ηταν λιγοι,οι τουρκοι ελειπαν στην ηπειρο στον αγωνα κατα του Αλη Πασα!
  Οι ελληνες δεν ειχαν οργανομενο στρατο,αλλα ειναι αρχηγους-αξιωματικους που ειχαν υπηρετησει στον αγγλικο στρατο στα επτανησα κυριως,ειχαν ντοπιους πολεμρχους και εναν πυρηνα στρατου που αποτελειτο απο Κλεφτες και αμαρτωλους ισως τους καλυτερους στρατιωτες στην βαλκανικη!

  Γενικα ολος ο πλυθησμος τοτε ηταν σκληραγωγημενος,βοσκοι και αγροτες οι περισοτεροι σε αντιθεση με σημερα που ολοι εχουν αναγκη -περπατηματος- απο την καθιστικη ζωη!

  καλο ειναι λοιπον αν θες να κανεις πολεμο να ξερεις που πατας γιατι αλλιως θα παθεις οτι και το 1897,που και τοτε ειχαμε ψηλα την »μυτη».

  και οπως σωστα λεει ο Αλκης για να δουμε ποσοι »πατριωτες» θα πανε να πολεμησουν
  οταν ερθει η ωρα,γιατι καλα να τα λεμε στα μπλογκ,αλλα στην πραξη να δουμε!

 14. Παιδιά στην μάχη του σκρα εναντίων Βουλγάρων οι συμαχοι μας λέγανε να μην πάμε γιατί θα σφαγιαστουμε απο τους Βουλγάρους .. Είχε προηγηθεί στο ίδιο σημείο ήττα των Γάλλων …. Δώστε μου λοιπόν ένα παράδειγμα που είμασταν περισοτεροι απο τους αντιπάλους … Σχεδόν ποτέ … Οι Βούλγαροι αξιωματικοί μετα την ήττα τους δεν μπορούσαν να καταλάβουν πως έχασαν την μάχη απο αγυμναστο τακτικό στρατό όπως ο δικός μας … Παρά μόνο λέγανε ότι οι Έλληνες είχαν κάτι το οποίο κανεις εδώ και 3000 Χρονια δεν το έχει βρει .. Υπάρχει DNA μέσα μας το οποίο μας ξυπνά όταν πρέπει …

 15. Jose Cuervo

  Η Πανδώρα προφανώς εννοεί το μέτωπο με τους κούρδους που έχουν χρόνια τωρα….

  Όλοι οι αξιωματικοί τους, μολις αποφοιτησουν απο τις σχολές τους, στελνονται εκεί!!!

 16. φιλε Ιαπετε,στην μαχη του σκρα οι δυναμεις ηταν σχεδον ιδιες 5 συνταγματα πεζικου η καθε πλευρα!

  και για να μην τρελαθουμε τελειως απο βγηκε το συμπερασμα οτι ο Ελληνικος στρατος ηταν αγυμναστος;;; με 2 βαλκανικους πολεμους πισω του;;;με μπαρουτοκαπνισμενους αξιωματικους!
  μην λεμε και οτι θελουμε.

  με το dna δεν κερδιζεις πολεμους,γινετε πραγματιστες αλλιως θα χαθουμε.
  Οσους αγωνες κερδισε ο ελληνισμος τους κερδισε γιατι παλεψε και προετιμαστικε σωστα.
  οπως και στο ποδοσφαιρο δεν κερδιζονται τα ντερμπι με τις φανελες,πρεπει να ματωσεις!

 17. Αγαπητέ ανωνυμε ,
  Σου παραθέτω τα κάτωθι τα οποία έχουν σχέση με το DNA και θυμισου και το 21…εκτός και αν ήταν και αυτοί γυμνασμενοι…

  Η «Νίκη του Σκρα» όπως αναφέρεται στην ελληνική στρατιωτική ιστορία εξέπληξε τόσο τους συμμάχους όσο και τους εχθρούς. Με δεδομένο τη πολύ καλή οχύρωση των βουλγαρικών δυνάμεων που υποστηριζόταν με πολυάριθμο πυροβολικό, η θέση τους θεωρούταν απρόσβλητη και ύστερα μάλιστα από την αποτυχία που είχε σημειώσει ένα χρόνο πριν, τον Μάρτιο του 1917, η 122α γαλλική Μεραρχία στη προσπάθειά της να την εξουδετερώσει. Κανείς από τους συμμάχους δεν περίμενε να δει να διασπάται από την ορμή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων μια τέτοια οχύρωση σ΄ ένα μέτωπο μήκους 12 χλμ και βάθους 1-2 χλμ με συνέπεια την πλήρη κυριαρχία. Η Βουλγαρική διοίκηση παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες επανακατάληψης και τις σφοδρές αντεπιθέσεις της δεν κατάφερε να επανακτήσει τις θέσεις της.

  Η δε Γαλλική διοίκηση διαπίστωσε επίσης πως αν τελικά ο ελληνικός στρατός περιοριζόταν απ΄ την αρχή, μόνο στη κατάληψη της προεξοχής των βουλγαρικών θέσεων της Χούμας ίσως το αποτέλεσμα να είχε δώσει ακόμη και σημαντικά στρατηγικά αποτελέσματα. Η νίκη του Σκρα θεωρήθηκε ισχυρότατο πλήγμα για τους Βουλγάρους και μέγα κατόρθωμα του ελληνικού στρατού. Συγκεκριμένα ο αρχιστράτηγος των συμμαχικών δυνάμεων στρατηγός Γκυγιωμά, που είχε εν τω μεταξύ αντικαταστήσει τον στρατηγό Σαράιγ από τον προηγούμενο Δεκέμβριο, χαρακτήρισε το ελληνικό πεζικό ως «πεζικό απαράμιλλης ανδρείας και έξοχης ορμητικότητας».

 18. Παιδια μια χαρη, ανεξαρτητου ιδεολογιας πρεπει να ειμαστε ολοι ενωμενοι,και σεβασμος μεταξυ μας.

 19. Ιαπετε δικο μου το @17:

  αρα φιλε Ιαπετε απο που βγαινει οτι ηταν αγυμναστος ο Ελληνικος στρατος;

  τπ dna το 1897,15 χρονια πριν δηλαδη που ηταν;

  οσο για το 1821γραφω και παρααπανω στην πανδωρα οτι :Οι ελληνες δεν ειχαν οργανομενο στρατο,αλλα ειχαν αρχηγους-αξιωματικους που ειχαν υπηρετησει στον αγγλικο στρατο στα επτανησα κυριως,ειχαν ντοπιους πολεμρχους και εναν πυρηνα στρατου που αποτελειτο απο Κλεφτες και αρματωλους ισως τους καλυτερους στρατιωτες στην βαλκανικη εκεινη την εποχη! »

 20. Η ισορροπία δυνάμεων Ελλάδος – Τουρκίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες εκτός από την καθαρά αριθμητική αντιπαράθεση δυνάμεων. Παραθέτω ενδεικτικά μερικούς.
  1. Η πολιτική ηγεσία παίζει καθοριστικό παράγοντα σε μια ένοπλη σύραξη . Οι πολιτικοί μεγάλου αναστήματος γέρνουν σοβαρά την πλάστιγκα προς την μία ή την άλλη πλευρά.
  2. Τα αντανακλαστικά της κοινωνίας , η συσπείρωση του λάου γύρω από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία , ο βαθμός του αισθήματος πατριωτισμού , το μέγεθος της αυτοθυσίας που πρέπει να επιδείξουν μόνιμοι και έφεδροι των ενόπλων δυνάμεων κατά την διάρκεια της εμπλοκής.
  3. Η οικονομία της χώρας και η δυνατότητα παράμονης σε εμπόλεμη κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα , χωρίς να προκληθεί δυσλειτουργία κράτους και κοινωνίας.
  4. Διεθνές περιβάλλον , συμμαχίες δυνάμεων , διεθνής συγκυρία συμφερόντων σπρώχνουν προς την μία μεριά ή την άλλη.
  Πολλά μπορούν να ειπωθούν και να γραφτούν από τους ιστορικούς για τις αιτίες και αποτελέσματα των πολέμων . Οι ιστορικοί θα αναλύσουν μία συγκρούση και θα καταλήξουν σε συμπεράσματα για το ποιός επικράτησε , πως επικράτησε , συνέπειες της σύραξης .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s