"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / Τουρκία

Αντιαρματική τάφρος σε όλη την ελληνοτουρκική μεθόριο!


Συγχαρητήρια αξίζει η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την απόφαση που έλαβε και υλοποιεί ταχύτατα, η οποία ενισχύει τα μέγιστα την αμυντική θωράκιση της χώρας. Μια απόφαση που αξίζει ενδεχομένως όσο η προμήθεια άλλων 100 αρμάτων (το νούμερο είναι ασφαλώς σχηματικό) για την υπεράσπιση των εδαφών στον Έβρο.

Ένα ακόμα όμως μεγαλύτερο μπράβο αξίζουν οι αφανείς ήρωες, τα παιδιά που υλοποίησαν και θα συνεχίσουν να υλοποιούν την απόφαση εκτελώντας την απόφαση στο 30% του χρόνου που θα χρειαζόταν η πλέον «καλοκουρδισμένη μηχανή» της ικανότερης κατασκευαστικής εταιρίας!

Η ομιλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή, έκρυβε μια ευχάριστη έκπληξη. Απατώντας σε ερώτηση του προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), Γιώργου Καρατζαφέρη, στην οποία τέθηκε και το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, ο υπουργός ήταν αποκαλυπτικός.

Αναφέρθηκε στη λειτουργία της FRONTEX και στη συνεισφορά της στον περιορισμό της λαθρομετανάστευσης και στον επικουρικό ρόλο του στρατεύματος τέτοιου είδους εντάσεις. Κάπου εκεί η ομιλία άρχισε να γίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα:

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «…Ξέρετε ότι έχει σχεδόν μηδενιστεί η διέλευση παράνομων μεταναστών από το προγεφύρωμα [Κάραγατς]. Αυτό συμβαίνει διότι εκτελούνται έργα τα οποία μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ -ας τα χαρακτηρίσουμε εγγειοβελτιωτικού χαρακτήρα- τα οποία έχουν πολύ μεγάλο αποτέλεσμα. Αυτά τα εγγειοβελτιωτικά έργα τα οποία έχουν σχεδιαστεί από τον Οκτώβριο του 2009 και μετά και εκτελούνται με ταχύτατο ρυθμό θα ακολουθήσουν και το μήκος του ποταμού».

Η διπλωματική γλώσσα που χρησιμοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Βουλή, προφανώς δεν σκόπευε να κρατήσει απόρρητο κάτι το οποίο οι τουρκικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους δεκάδες διαφορετικές μεθόδους και μέσα για να διαπιστώσουν.

Πρόκειται λοιπόν για ένα εξαιρετικό οχυρωματικό έργο, την ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΗ ΤΑΦΡΟ στον Έβρο η οποία καθιστά αδύνατη την προσπέλαση αρμάτων μάχης τα οποία ενδεχομένως θα επιθυμούσαν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος και να το καταλάβουν.

Ένα έργο που είχε και μια παράπλευρη ωφέλεια: Σχεδόν εκμηδένισε τη δυνατότητα διέλευσης λαθρομεταναστών στο ελληνικό έδαφος, προσφέροντας τεράστια υπηρεσία στις δυνάμεις ασφαλείας, αφού περιορίζει το μήκος των συνόρων που χρειάζεται στενή επιτήρηση.

Το πιο εντυπωσιακό όμως στοιχείο είναι η επίδοση των στελεχών του Μηχανικού, αφού ούτε καν η κολακευτική αναφορά Βενιζέλου «τα έργα εκτελούνται με ταχύτατο ρυθμό» μπορεί να περιγράψει την εμπειρία όσων έχουν καλή γνώση του έργου που έχει συντελεστεί στην περιοχή.

Και μιλάμε για την απίστευτη πρόοδο των εργασιών σε θερμοκρασίες που κυμαίνονταν από αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν το χειμώνα και συνθήκες καύσωνα το καλοκαίρι.

Αν μάλιστα συνυπολογιστεί ότι οι φιλότιμοι στρατιωτικοί έχουν μια… κακή συνήθεια, ότι ποτέ δεν φεύγουν από τη δουλειά τους στην ώρα τους και δεν διστάζουν να προσθέσουν κάμποσες ώρες επιπλέον εργασίας, χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες, μόνο και μόνο για να δούνε να υλοποιείται το έργο που έχουν αναλάβει.

Μόνο και μόνο για να αισθανθούν την ηθική ικανοποίηση να δούνε τους καρπούς του κόπου τους.

Να σημειωθεί ότι όσα γράφουμε δεν έχουν την παραμικρή δόση υπερβολής. Για να τα αναφέρουμε με τόση σιγουριά σημαίνει ότι γνωρίζουμε καλά την υπόθεση.

Όπως επίσης γνωρίζουμε καλά και άλλα έργα εξαιρετικής σημασίας και πραγματικής «επιχειρησιακής προστιθέμενης αξίας» που είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς.

Είναι εντυπωσιακό το πόσο δημιουργικός μπορεί να γίνει ο Έλληνας στρατιωτικός όταν καλείται να λειτουργήσει υπό συνθήκες πίεσης και της παρούσας οικονομικής στενότητας.

Και προσωπικά, συμφωνούμε απολύτως με τον έμμεσο τρόπο επίσημης αποδέσμευσης της πληροφορίας από τον υπουργό, αφού η κοινοποίηση – δημοσιοποίηση ορισμένων δεδομένων, έχουν σημαντικό αποτρεπτικό όφελος.

Με αυτή τη λογική αναφερόμαστε και σε άλλα έργα που εκτελούνται, χωρίς να γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι, αφού δεν είμαστε – και δεν θα έπρεπε – αυτοί που θα αποφασίσουν την αποδέσμευση στοιχείων και πληροφοριών. Εμείς απλώς περιοριζόμαστε να υπενθυμίσουμε την αξία κάθε επιμέρους έργου στην ελληνική αποτροπή, το απόλυτο ειρηνικό δόγμα, κάτι που αρνούνται να κατανοήσουν πολλοί στον τόπο μας.

Τυχαία νομίζετε γράψαμε για τα υψηλότατες διαθεσιμότητες αεροπορικών και ναυτικών μέσων την παρούσα περίοδο; Και παρότι δεν έγινε τελικά τίποτε, τα κατάλληλα μηνύματα πέρασαν στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου.

Με πόσο άραγε «τσαμπουκά» νομίζετε ότι θα έρθουν, αν ποτέ το αποφασίσουν, οι Τούρκοι χειριστές να δημιουργήσουν προβλήματα όταν γνωρίζουν ότι τριψήφιος αριθμός μαχητικών στα χέρια δεκάδων εκ των κορυφαίων χειριστών της Ατλαντικής Συμμαχίας, τους περιμένουν για τα περαιτέρω;

Τουλάχιστον οι Αμερικανοί γνωρίζουν και φροντίζουν να περνούν τα κατάλληλα μηνύματα εκεί που πρέπει με τον τρόπο που πρέπει.

Και όσο καμιά φορά να μας τυφλώνει ο σχεδόν… αντανακλαστικός και από συνήθεια (!) αντιαμερικανισμός μας, οι γνωρίζοντες ξέρουν τον σεβασμό που χαίρει η Πολεμική Αεροπορία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό σημαίνει ότι όταν η γεωστρατηγική εξίσωση σε ευνοεί και είσαι ταυτόχρονα ψύχραιμος και λογικός, τότε είσαι πολλαπλάσια ισχυρός από αυτό που πιστεύεις…

defence-point.gr

49 thoughts on “Αντιαρματική τάφρος σε όλη την ελληνοτουρκική μεθόριο!

 1. Ενα αρθρο «βαλσαμο» πραγματικα μεσα στη μαυριλα ,καιρο ειχε να ακουστη κατι θετικο και αναπτεροτικο. Ας ελπισουμε οτι θα αποδωσει το 100% της αξιας του το εργο !!!

 2. Μπράβο τους!! Μακάρι μια μέρα να φτιάχνονται αμυντικά έργα απο την άλλη πλευρά του Έβρου…

 3. Μην βιάζεστε!Θα βγεί το defencenet σε λίγο να το διαψεύσει ή να το απαξιώσει γιατί δεν έγινε υπο την καθοδήγηση των Ρώσων και γιατί η απόφαση της δημιουργίας του έργου πάρθηκε από τον Βενιζέλο.

 4. Η καλύτερη είδηση σήμερα.
  Μου έφτιαξε τη μέρα!
  Θερμά συγχαρητήρια στο σώμα του Μηχανικού, τα στελέχη του και τους κληρωτούς του που με την δουλειά που κάνουν πολλαπλασιάζουν την αμυντική ισχύ της Ελλάδας χωρίς φανφάρες και πολλά λόγια.
  Τέλος μπράβο και στον ΥΕΘΑ που με την αποτελεσματικότητα του σε πολλά θέματα εξέπληξε πολλούς από εμάς που πιστεύαμε ότι θα ήταν μια από τα ίδια με το προηγούμενο δίδυμο της συμφοράς…

 5. Μπράβο στα παλληκάρια μας.
  Από τον Έβρο είναι πολύ δύσκολο να μπούν. Για τα νησιά είναι ο φόβος.
  Ότι και αν προσπαθήσουν από τον Έβρο, δεν θα είναι παρά για αντιπερισπασμό και μόνο. Τα νησιά, τα νησιά και τα μάτια μας. Είναι πολλά και μερικά πολύ κοντά στην Τουρκία (Καστελόριζο, Κώς, Ρόδος, Λέσβος Κάλυμνος κ.ά.).

 6. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΝΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΣ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ. ΑΘΑΝΑΤΟΙ

 7. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!! ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΝΕ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗ ΜΟΜΑ ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝΕ ΛΟΓΩ Ε.Ε. ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΣΑΝΕ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΟΣΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΕΜΕΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΝΕ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΙ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΣΑΛΩΝΟΥΝΕ ΑΜΑ ΔΕ ΒΟΥΤΑΝΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ…ΗΜΟΥΝΑ ΣΑΜΟ – ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ… ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ ΜΑΣ.. ΧΑΧΑ, ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ… ΑΠΟΒΑΣΕΙΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΦΕΝΤΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ. ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ Γ…Ν ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΚΟΤΟΥΛΕΣ. ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΣΥΝΕΝΤΕΞΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΒΕΡΥΒΑΚΗ… ΗΤΑΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ. ΚΑΙ Ο ΓΡΑΨΑΣ ΗΤΑΝΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, ΑΦΗΣΑΝΕ ΕΡΓΟ. ΑΛΛΟΙ ΗΤΑΝΕ ΤΟΣΟ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΜΑΥΡΩΣΑΝΕ ΚΑΤΙ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΕΣ….

 8. @6: Ανδρέα, το Μηχανικό ΔΕΝ είναι σώμα. Είναι ΟΠΛΟ, και μάλιστα είναι το πρώτο που φθάνει στο πεδίο της μάχης και το τελευταίο που φεύγει. Παρακαλώ να ανασκευάσεις.

 9. Ρε παιδια πολυ θετικο οπως προαναφερα, αλλα λετε να εγεινε για να μην μπορουν να «φυγουν» γιατι ειναι ειδη μεσα και «οργωνουν» τη θρακη.

 10. Λες και το ήξερα.Η πλήρης απαξίωση του έργου από το defencenet.Πότε θα σταματήσει αυτό το γαϊτανάκι με τον Βενιζέλο ρε μάγκες.Μιλάμε για εθνικά θέματα, όχι αν ήταν οφσάιντ το γκολ του Ζιλμπέρτο Σίλβα.

 11. Κι από μένα θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά του μηχανικού. Αλλά, επικαιροποιείται μια καίρια ερώτηση: Ποιός ήταν εκείνος ο εφιάλτης που διέταξε να ξηλωθούν τα ναρκοπέδια για να μη σκοτώνονται λαθρομετανάστες? Τον ξέρει κανείς τον ξε@@@ιάρη?

 12. Χρήστος

  Για να πατησουν σε νησια πρεπει πρωτα η αεροπορία τους να κάνει Clear Skies και με την αεροπορία που έχουμε εμείς είναι πολύ δυσκολο για αυτούς!!!

  4 horsemen

  Θα συμφωνήσω 100% με το σχόλιο 13 του ανδρεα!!!

  Τα όπλα είναι 3!!
  α)Σ.Ξ.
  β)Π.Α.
  γ)Π.Ν.

  Τέλος!!!

 13. @14
  Έχουν αρθεί τα ναρκοπέδια μόνο αυτά με νάρκες κατά προσωπικού.
  Με αντιαρματικές έχουν μείνει.

 14. @15
  Mavroprovatos κάτι σου διαφεύγει…….
  Ο ΣΞ έχει διάφορα όπλα:
  Πεζικό, οπλο. ΤΘ όπλο, ΜΧ όπλο, ΠΒ όπλο, ΔΒ όπλο.
  Κια σώματα: ΕΜ σώμα. ΤΧ σώμα ΕΜ σωμα ΥΓ σώμα.

 15. Υπόμνημα:
  ΕΜ Εφοδιασμου μεταφορών
  ΤΧ Τεχικο
  ΥΠ Υλικού Πολέμου
  ΥΓ Υγειονομικό
  ΔΒ Διαβιβάσεις

 16. @13 και 15:
  Χρήστο και πρόβατε, μην είστε τόσο ευερέθιστοι…
  Μιά διόρθωση έκανα…
  Διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα από την Wikipedia:
  «Τα όπλα είναι έξι:
  1.Το Πεζικό. Οι μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων θεωρούνται μονάδες πεζικού αν και έχουν ξεχωριστή διεύθυνση στο ΓΕΣ.
  2.Τα Τεθωρακισμένα
  3.Το Πυροβολικό
  4.Το Μηχανικό
  5. Οι Διαβιβάσεις
  6. Η Αεροπορία Στρατού προσφάτως έγινε ξεχωριστό όπλο.

  Τα Σώματα είναι:
  1. Το Σώμα Εφοδιασμού Μεταφορών
  2. Το Σώμα Υλικού Πολέμου
  3. Το Τεχνικό Σώμα
  4. Υγειονομικό
  Άλλα σώματα (τα οποία δεν διαθέτουν μονάδες εκστρατείας) είναι το Δικαστικό, το Σώμα Φροντιστών, το Σώμα Έρευνας Πληροφορικής, το Μουσικό Σώμα, το Ταχυδρομικό κ.λ.π.»

  Μήπως λοιπόν πρέπει πράγματι να διορθώσετε το σφάλμα σας; (Με όλη την καλή διάθεση).

 17. Δ.Ι., σ’ ευχαριστώ για την αποκατάσταση. Όπως πάντα, είσαι την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος…

 18. Mavroprovatos ,χρειάζεσαι φροντιστήριο.
  Ρε παιδια……κανείς να βρεθεί να του πεί ρως έχω δίκιο, να το διασταυρώσει;;;;;;
  (Υπηρέτησα στο Τεχνικό ΣΩΜΑ, επέτρεψε μου τα περι όλπων και σωμάτων να τα κατέχω).

 19. Υπηρέτησα επί 30 χρόνια στο όπλο του Μηχανικού,το μηχανικό δεν είναι όπλο ελιγμού αλλά όπλο που υποστηρίζει τις μονάδες ελιγμού που είναι το πεζικό και τα τεθωρακισμένα. Οι αποστολές του πολλές όπως στρώση τακτικών ναρκοπεδίων ,άρση ναρκοπεδίων,γεφύρωση υγρών κωλυμάτων, κατασκευή προσβάσεων για τα όπλα ελιγμού,κ.λ.π. Τα όπλα ελιγμού διδάσκονται ότι πρέπει να χρησιμοποιούν το μηχανικό με οικονομία στο προσωπικό λόγω της εξειδίκευσής του .Σε καιρό πολέμου πάντα υπάρχει δίπλα σε διοικητή ΤΘ ή ΠΖ και ένας σύμβουλος μηχανικού.

 20. @ 16, ευχαριστώ για τη διευκρίνηση, παρήγορο είναι αυτό που λες για τα αντιαρματικά ναρκοπέδια, όμως με τα άλλα που ξηλώσαμε κατεβάσαμε τα βρακιά και στους λαθραίους που άλωσαν τη χώρα και στους τούρκους πεζικάριους. Και κάποια μεγάλη καρα@@@στάρα ευθύνεται γιαυτό. Άμα την ξέρει κανείς να μας ενημερώσει.

 21. @26
  Τα ναρκοπέδια κατά προσωπικού τα έχει ξηλώσει όλος ο κόσμος, αυτοί που δεν το έχουν κάνει είναι δακτυλοδεικτούμενοι(βλ. Τουρκία).
  Απαρπράδεκτο είναι το γεγονός πως τα ξηλώσαμε την στιγμή που η Τουρκία αρνήθηκε.

 22. Eponymos (Saif Al Yunan)

  Επιμένω στο σχόλιο 20 και συμπληρώνω…
  … και στην κορφή κανέλλα

 23. @27, πολύ έξυπνο αυτό εκ μέρους μας, είμαστε πολύ ξύπνιοι και πολύ ανθρωπιστές, φτου μη μας ματιάσω. Και γιατί δεν τα αντικαθιστούσαμε με ηλεκτροφόρο φράχτη αφού μας έφαγε ο ανθρωπισμός? (Γιατί κάποιοι θέλανε να κάνουνε τη χώρα ανθρωποχαβούζα όλων των λαθραίων της γής).

 24. @28
  Για να ακούσω τα επιχειρήματά σου……;;;;;;;
  Μου φαίνεται έχεις μπερδέψει τους ΚΛΑΔΟΥΣ με τα όπλα.
  Το λίνκ το διάβασες;
  Καλά δεν έχει βρεθεί κανένας στρατιωτικός και μη να εξηγήσει στον φίλο Μαυροπρόβατο οτι ο ΣΞ χωρίζεται σε ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ;;;;;;
  Και τον αφήνετε να επιμένει;;;
  ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΡΕΕΕΕΕ;;;;;;;;;
  Ζητώ την γνώμη των moderators αν έχουν την καλοσύνη.

 25. Φιλε Eponyme δημοσιεύουμε καθε αποψη,ας ελπίσουμε καποιος ποιό «ειδικός»απο εμάς να βρεθεί να απαντησει,ισως κανένας στρατιωτικός,οπως είπες και εσύ.

 26. ΜΑΥΡΟΠΡΟΒΑΤΟΣ: Ξέρεις να διαβάζεις;;;;;;;;
  Πάρε και το επίσημο λινκ του Στρατού:
  http://www.army.gr/default.php?pname=ArmyContents&la=1
  Γιατί προσπαθείς να μας πείσεις δηλαδή;
  Οτι ο ΣΞ είναι μόνο του ένα οπλο και δεν διαιρείται σε οπλα και σώματα;
  ..και στα σγουρά σου τα μαλλιά κρέμεται μια σαρδέλα!!!!!!!!

 27. @31
  Καλά δεν ξέρεις να επιβεβαιώσεις πως ο ΣΞ διαιρείται σε οπλα και σώματα;

 28. ΜΑΥΡΟΠΡΟΒΑΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ!!!
  Τα οπλα που λές στο 19 ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ(3) ΚΛΑΔΟΙ.
  Πολύ μυαλό θέλει να το κατανοήσεις ή είσαι τόσο ισχυρογνομων;;;;
  Ξανακοίτα τα λίνκ να μαθαίνεις.

 29. Ο Σ.Ξ. χωρίζεται σε όπλα και Σώματα,σωστά τα έγραψε ο 19 Horsemen….TEΛΟΣ….

 30. Η λίστα που έχει αναρτήσει ο 4horsmen είναι σωστή. Στα σώματα πρέπει να γίνει η προσθήκη του Οικονομικου,Στρατολογικού,Ιατρικού και Θρησκευτικού σώματος.Πλήρης αναφορά τους γίνεται στον στρατιωτικό κώδικα ΣΚ 20-1.

 31. Eponymos (Saif Al Yunan)

  Τυπικά μόνο «έχουμε» σώματα και…. Όπλα!!
  Στην πραγματικότητα (ουσιαστικά δηλαδή) τα όπλα είναι 3!!!!
  Με τον στρατό (αριθμητικά) που διαθέτει η Ελλάδα, τα όπλα είναι 3, είτε το θες, είτε όχι!

  Αν θέλεις ντε και καλά να μας κάνεις ανάλυση περί όπλων και σωμάτων, παρουσίασέ μας την δομή των ενόπλων δυνάμεων των Η.Π.Α. ή της Ρωσίας ή της κίνας ή της όποιας σκατά άλλης χώρας θέλεις !!!
  http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Armed_Forces
  http://en.wikipedia.org/wiki/Armed_Forces_of_the_Russian_Federation

  Ερώτηση κρίσεως: οι Ο.Υ.Κ.αδες, είναι «ειδικές Δυνάμεις» ή απλά ένα επίλεκτο σώμα ?
  (ελπίζω να γνωρίζεις την διαφορά μεταξύ «ειδικού» & «επίλεκτου»)

  Πρόσεξε τι θα απαντήσεις!!!!!

 32. @37
  Το ΤΥΠΙΚΑ δεν το καταλαβαίνω απο την στιγμή που έχουμε χιλιάδες κόσμο που υπηρετεί στο Τεχνικό σώμα, στο Σώμα Υλικού Πολέμου, στο Οπλο των Διαβιβάσεων,στο όπλο του Μηχανικού.
  Τίποτα δεν είναι τυπικό, όλα είναι ουσιαστικά και ΧΡΗΣΗΜΑ.
  Τα 3 οπλα που λες, είναι οι 3 κλαδοι των ΕΔ.
  Θες να τα λές όπλα; ίσως και να στέκει.
  Περι αμερικανικου και ρώσικου στρατού δεν ξέρω και ούτε με απασχολεί, μιλάμε για το Ελληνικό Στρατό.
  Ούτε ξέρω περι ΟΥΚ, θα κοιτάξω την διαφορά, είμαι ανοικτόμυαλος, και οτι δεν ξέρω το λέω.
  Εσύ τα λίνκ τα διάβασες να δείς οτι εννοώ πως το ΟΠΛΟ ή ΚΛΑΔΟΣ που λέγεται Σ.Ξ υποδιερείται σε ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ;(που ήταν και η αφορμή του διαλόγου, λόγω του Μηχανικού το οποίο είναι ΟΠΛΟ;).
  Εγώ ημουν στρατιώτης Τεχνικού.(ΣΤΡ ΤΧ)
  Εσύ κάτι μου λεέι πως ήσουν Ναυτικό ή Αεροπορία.Εχω δίκιο;
  Ειρήνη πάντως anyway.

 33. @21 35 36
  Λέμε το ίδιο πραγμα με τον 4hosreman, και έχει μόνο αυτός έχει δίκιο εδω μέσα.
  Εγώ ζητώ να με επιβεβαιώσει καποιος μέσα εδώ, ο 4hosreman και 4hosreman!!!!!!!!!!

 34. Eponymos (Saif Al Yunan)

  1ον Δεν ήμουν Αεροπορία, ούτε Ναυτικό! Έχεις πέσει πολύ έξω!!!!!! (δεν το βρήκες ούτε κατά προσέγγιση)
  2ον Η ελλαδιτσα έχει τόσο μικρό στρατό, που τα σώματα όλα μαζί αποτελούν όπλο!!!! (τυπικά είναι διαχωρισμένα, ουσιαστικά όλα μαζί είναι το… όπλο!!!)

  Παράδειγμα για… ανοιχτόμυαλους :
  α) Ετοιμοπόλεμος στρατός των ΗΠΑ 500.000 περίπου – 53 Ταξίαρχοι
  β) Ετοιμοπόλεμος στρατός της Ελλάδας 130.000 περίπου – 50 Ταξίαρχοι
  γ) Προβληματίσου!!!!!!!!!!

  Για τα δεδομένα της Ελλάδας, κλάδος = όπλο!!!
  Κατάλαβες ΣΤΡ (ΤΧ) ???

 35. Mavroprovatos,ή όπως αλλιώς,που δεν μας λες που ήσουν στον στρατό,τα περί προσωπικού πάνε σε άλλο άρθρο, δεν είναι του παρόντος άρθρου.Δεν είναι δική μου δουλειά στην τελική.
  Εχω προβλημαιστεί γενικά για τον υπερληθυσμό του Κράτους.Το ίδιο συμβαίνει στα νοσοκομεία με τους διευθυντές πχ.
  Στην τελική χ@@@στικα για τα οπλά, τα σώματα και τους κλαδους,τους στρατηγούς
  αν έχω τέτοιον συνομιλιτή και αν θα μας πει που πήγε στρατό(αν πήγε) όπως είπα εγω.
  Γειά σου ρε μάγκα Mavroprovatos………και με………συγχωρείς που σου………..αντιμίλησα.
  Eponymos….ΣΤΡ ΤΧ 88Ε ΕΣΣΟ (τιμή μου που υπηρέτησα σε αυτο το……ΟΠΛΟ)

 36. Eponymos (Saif Al Yunan)

  Δεν με έχεις κόψει καλά ρε φιλαράκι……
  Θα ήθελες πολύ να ήμουν Ι5 αλλά … ΔΕΝ!!!

  Άμα δεν έχεις επιχειρήματα, μην ειρωνεύεσαι και μην μας πετάς στα μούτρα την… ΕΣΣΟ σου για να ψαρώσουμε…..

  Και βέβαια είναι τιμή σου που υπηρέτησες σ’αυτο το όπλο !!!
  Μόνο σ’αυτό θα μπορούσες να υπηρετήσεις!!!
  (βλέπεις, αυτό το …. Όπλο είναι για… όλους)

 37. ΥΓ:
  Εδώ που τα λέμε, έπειτα απο αυτα τα σχόλια με αυτό το ύφος,και την ισχυρογνωμοσύνη, σε έχω κόψει για μα@@@κα, ας είσαι και…επίλεκτος!!!

 38. Eponymos (Saif Al Yunan)

  Είσαι τυχερός που οι διαχειριστές σβήνουν τα σχόλιά μου και δεν μπορώ έτσι να σου απαντήσω ανάλογα!!!!

 39. @47 Οι διαχειριστές ΔΕΝ σβηνουν κανένα σχόλιο εκτος εαν είναι πολύ υβρηστικό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s