"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου μαζί με τον πρωθυπουργό του Καναδά Στ. Χάρπερ, στα Καλάβρυτα – «Θα κάνω το καθήκον μου» τόνισε ο πρωθυπουργός


Eλλάδα: Επίσκεψη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου μαζί με τον πρωθυπουργό του Καναδά Στ. Χάρπερ, στα Καλάβρυτα - "Θα κάνω το καθήκον μου" τόνισε ο πρωθυπουργός

Με κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του Καναδού ομολόγου του κ. Στήβεν Χάρπερ, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Καναδού πρωθυπουργού και της συζύγου του Λορίν Χάρπερ στη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων.

  1.  «Αυτή την στιγμή προέχει η πατρίδα, ούτε εγώ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε τα κόμματα, μπροστά στον κίνδυνο να μείνει η Ελλάδα χρόνια πίσω, θα κάνω το καθήκον μου, δεν με νοιάζει το σαράκι του μικροκομματισμού και το πολιτικό κόστος» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στη εισηγητική του ομιλία προς τους τοπικούς φορείς των Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

  2.     Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι από την αρχή ο ίδιος επιδίωξε την συνεργασία καθώς η χώρα θα βγει πιο γρήγορα από την κρίση με αυτόν τον τρόπο, ενώ αναφερόμενος στην τελευταία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι «συγκλίνουμε σε πολλά».

  3.     «Απαιτείται πολιτική βούληση για την υπέρβαση των κομματικών συμφερόντων και αυτό θα φανεί στην πράξη, μπορούμε να είμαστε διαφορετικοί, αλλά όχι εχθροί» επισήμανε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα τόνιζε την εικόνα σοβαρότητας της χώρας και θα έδινε ηχηρή απάντηση σε όσους αμφισβητούν την Ελλάδα.

  1. Ο Μητροπολίτης Καναδά κ. Σωτήριος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των νεκρών του Ολοκαυτώματος του 1943, παρουσία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου, του Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και πλήθους κληρικών καθώς και μελών της ελληνικής κυβέρνησης.

  2. Η φιλαρμονική Καλαβρύτων ανέκρουσε τον εθνικό ύμνο του Καναδά και κατόπιν τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας.

  3.  Στη συνέχεια οι δύο πρωθυπουργοί και η κ. Λορίν Χάρπερ επισκέφθηκαν την κατακόμβη και άναψαν κεριά στη μνήμη των νεκρών των Καλαβρύτων αλλά και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.  πηγη

2 thoughts on “Επίσκεψη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου μαζί με τον πρωθυπουργό του Καναδά Στ. Χάρπερ, στα Καλάβρυτα – «Θα κάνω το καθήκον μου» τόνισε ο πρωθυπουργός

  1. Γιωργάκη, θα κάνεις το καθήκον σου πρός την Ελλάδα ως Έλληνας και μάλιστα πρωθυπουργός ή το καθήκον σου πρός τα αφεντικά σου σαν υπηρέτης τους??

  2. Για τα χρηματα των γερμανικων αποζημιωσεων θα πεις τιποτα? Η φοβασαι μην δυσαρεστησεις την μερκελ και τον αλλο πισωγλεντη?

Σχολιάστε