"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Κύπρος

ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΔΟΓΜΑ


Η κυπριακή »ΣΗΜΕΡΙΝΗ» δημοσίευσε την Παρασκευή 27 Μαίου άρθρο του προέδρου του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. Σταύρου Καρκαλέτση, όπου προτάσσεται η ανάγκη συγκρότησης και εφαρμογής πανεθνικού στρατηγικού δόγματος, σε κοινή βάση, από Αθήνα και Λευκωσία.

Επειδή το άρθρο, με τη ρηξικέλευθη πρόταση που διατυπώνει, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι συζητήθηκε πολύ στην κυπριακή πρωτεύουσα, αναδημοσιεύεται και αναρτάται αυτούσιο από τη »ΣΗΜΕΡΙΝΗ».

Με τις μεγάλες γεωπολιτικές ανατροπές που επισυμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο, με αιχμή την ενέργεια, προβάλλει επιτακτική η ανάγκη να αποκτήσουν Ελλάδα και Κύπρος επιτέλους ένα κοινό, ισχυρό, σύγχρονο και ρεαλιστικό στρατηγικό δόγμα.

Ένα δόγμα που θα ξεφεύγει από τα παθογενή άγκιστρα του μικροελλαδικού αθηναϊσμού και θα φέρει πανεθνικό παρονομαστή. Ένα δόγμα που θα ορίζει πλαίσια και κόκκινες γραμμές, και που θα υπηρετείται από μια εξωτερική πολιτική, πολιτική που θα αγωνίζεται πραγματικά για τα εθνικά συμφέροντα.

Ένα δόγμα που μπορεί να διαθέτει σήμερα η Βουλγαρία ή ακόμη και η Αλβανία, δεν διαθέτουν όμως Αθήνα και Λευκωσία.

 

Τα πιθανότατα εκτεταμένα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στη μεταξύ Ρόδου και Ισραήλ θάλασσα, είναι αυτά που μας κάνουν
να μιλούμε για νέες πραγματικότητες, για κοσμογονικές ανατροπές στην ανατολική Μεσόγειο. Η Λευκωσία τολμά, η Αθήνα κοιμάται.

Επαναπαυόμενη ίσως στο σήμερα κυρίαρχο πλαίσιο ασφαλείας του ΝΑΤΟ.

Το οποίο, όλο και πιο παγκοσμιοποιημένο, ρέπει προς υποκατάσταση
του ρόλου του ΟΗΕ.

Και από την άλλη υπάρχει στην εξίσωση το «κλειδί» που λέγεται Τουρκία και που το ΝΑΤΟ δεν θέλει (ή και αδυνατεί πλέ-
ον) να ελέγξει.

Πιο απλά: ΝΑΤΟ και ΗΠΑ εξακολουθούν να θεωρούν την Τουρκία πολυτιμότερη από Ελλάδα και Κύπρο, ακόμη και μετά τη ρήξη της με το Ισραήλ.

Η αδυναμία όμως της Ουάσιγκτον για ενδοσυμμαχική ηρεμία και ασφάλεια, πλήττει την αξιοπιστία του ΝΑΤΟ διεθνώς, τραυματίζει το κύρος του.

Διότι εύλογα κάποιος θα ρωτούσε: Πώς μπορεί το ΝΑΤΟ να είναι η λύση για την ευρωπαϊκή και διεθνή ασφάλεια, όταν δεν μπορεί να το πετύχει μέσα στους κόλπους του και ανάμεσα στα ίδια τα κράτη-μέλη του;

Ο έτερος πόλος διαμόρφωσης ενός πλαισίου συλλογικής ασφάλειας, η ευρωκεντρική προσέγγιση, έχει ως κύριους εκφραστές τις Γερμανία και Γαλλία.

Η πρώτη παραμένει ο στυλοβάτης του ευρώ και της όποιας ευρωπαϊκής προοπτικής, υπό τη δική της προφανώς ηγεμονία, οικονομική και όχι μόνο.

Η δε Γαλλία επιχειρεί μια δυναμική γεωστρατηγική «επιστροφή» στηΜεσόγειο (επιχειρήσεις Λιβύης, στρατιωτική παρουσία και ασκήσεις στην Κύπρο), για να ισοσκελίσει τις φιλοδοξίες του Βερολίνου.

Θα ήταν όμως εκτός πραγματικότητας να υποστηριχθεί πως η Ε.Ε. διαθέτει επάρκεια σε μιαν αμυντική πολιτική που παραμένει ατελής.

Η Ελλάδα το βίωσε αυτό στην κρίση των Ιμίων, αλλά και σε άλλα ζητήματα, όπως το Κυπριακό.

Αθήνα και Λευκωσία οφείλουν να στηρίξουν ενεργά δράσεις και πολιτικές των χωρών αυτών στην ασφάλεια, πρωτίστως όμως οφείλουν να φροντίζουν από μόνες τους και με ίδια μέσα για την εθνική τους ασφάλεια.

Ο τρίτος και πλέον πρόσφατος πόλος, ως προς τη διαμόρφωση πλαισίου διαλόγου για μια πανευρωπαϊκή στρατηγική συλλογικής ασφάλειας, συγκροτείται από τις προτάσεις της Μόσχας για μια νέα αρχιτεκτονική στο πεδίο αυτό.

Η ρωσική πρόταση χαρακτηρίστηκε ατελής και εμπε-ριέχει στοιχεία, ίσως όχι ρεαλιστικά.

Ενδεχομέ,νως να αποβλέπει σε εντυπωσιασμό και επικοινωνιακά οφέλη, εμπεριέχει όμως κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία και χαιρετίστηκε από μεγάλες (Γαλλία) και μικρότερες χώρες (Κύπρος) ως μια κάποια βάση διαλόγου.

Ο οποίος σε βάθος χρόνου, με τη συμμετοχή όλων, θα μπορούσε να καταλήξει σε ένα ενιαίο και λειτουργικό σύστημα ασφαλείας για ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε όλα τα παραπάνω, μπορεί να ακουμπήσει ένα πανεθνικό στρατηγικό δόγμα. Ελλάδα και Κύπρος να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Θα μπορούσαν, για παράδειγμα, επικαλούμενες και τη διεθνή αστάθεια αλλά κυρίως την αρνητική προς τη σταθερότητα συμπεριφορά της Τουρκίας, να προτείνουν ένα καλά προετοιμασμένο συνέδριο κορυφής, αφετηρία διαλόγου, με την υψηλή συμμετοχή όλων των ευρωπαϊκών κρατών, των ΗΠΑ και του Καναδά, των κρατών της πρώην ΕΣΣΔ, του Ισραήλ, ακόμα και της Κίνας, με σταθερό ζητούμενο και σκοπό την επίτευξη πλαισίου συλλογικής ασφάλειας για το σύνολο του ευρωατλαντικού και ευρασιατικού χώρου.

Αθήνα και Λευκωσία θα μπορούσαν να ζητήσουν και ‘’ειδικότερο’’ συνέδριο για την περιοχή μας, την ανατολική Μεσόγειο, με στόχο να καταδειχθεί η τουρκική απειλή για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Σε απλά Ελληνικά: Αθήνα, αλλά και Λευκωσία χρειάζονται εθνικό στρατηγικό δόγμα για νέες συμμαχίες, για λειτουργικό πλαίσιο ασφάλειας, αφού μόνες τους δεν έχουν σήμερα την ισχύ προς διαχείριση του τουρκικού επεκτατισμού, που αναμένεται να οξυνθεί προς το χειρότερο τα επόμενα χρόνια.

Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να επιδείξουν σήμερα εξωστρέφεια, ενεργό βούληση και ν’ αναλάβουν ενδεχομένως και πρωτοβουλίες, αντί απλώς να παρακολουθούν τις μελλοντικές εξελίξεις.

Το Αιγαίο και η Κύπρος δεν είναι Ελβετία, ούτε Λουξεμβούργο.

Ο Ελληνισμός, συνολικά, αντιμετωπίζει παραδοσιακές απειλές που εντείνονται επί ολιστικής βάσης (Τουρκία), αλλά βεβαίως και ασύμμετρες
(κυριότερη: ο παράγων λαθρομετανάστευση).

elkeda

23 thoughts on “ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΔΟΓΜΑ

 1. για να κανεις ενιαιο δογμα χρειαζετε χρημα και θεληση!
  η τελευταια εμπειρια απο το κοινο δογμα που ειχαμε με τους κυπριους μας εδειξε οτι σαν εταιροι ηταν τζαμπατζηδες και συμφεροντολογοι.

  πως θα κανεις δογμα με καποιους που ειχαν απαιτηση απο την ελλαδα να πληρωνει για την ασφαλεια τους;;

  που με τουρκικες δυναμεις στο νησι και καθε χρονο κανουν περικοπες στο συμφερτο που ονομαζετε εθνικη φρουρα;;;

  πως θα κανεις δογμα με καποιους που εχουν βολευτει με την διχοτομηση;;

  ασε ρε παιδια ας κανουμε κοινο δογμα με κανα σοβαρο παικτη(πχ ισραηλ) και ας αφησουμε τους τζαμπατζηδες,μας εχουν κοστισει πολυ ακριβα!

 2. Σοβαρος παικτης το ισραηλ ?
  Πας καλα, θα παμε με τους μισητους του πλανητη ? Τα εχεις χασει τελειως ?
  Αυτοι θα βρεθουν κυκλωμενοι σε λιγο και θα τους παρει ο διαολος και αν κουνηθουν και τολμησουν να ριξουν εστω και μια μπομπα, τοτε θα εχει την δικαιολογια ολος ο πλανητης να τους εξατμισει, για αυτο υπομενουμε ολοι οι ανθρωποι στωικα, την παγκοσμια δικαολογια για κοινη αποφαση στο εβραικο ζητημα !!!!
  Περιμενουμε το λαθος που μαθηματικα θα κανουν γιατι παλι στριμωχνωνται οι βλακες.

 3. Jose Cuervο Απο Κυπρο γραφω. Να σου θυμισω οτι τους s-300 που εχετε στην Κρητη η Κυπρος τους αγορασε και σας τους χαρισε? Να σου θυμισω οτι η Κυπρος αντιμετωπιζει εμπαρκο οπλον απο το ΝΑΤΟ? Να σου θυμισω οτι πολλες φορες σαν Κυπρος αγορασαμε οπλα απο Ελλαδα οπως τα Λεωνιδας που μπορουσαμε να παρουμε Ρωσσικα 10 φορες καλυτερα? Να σου θυμισω οτι η Ελλαδα σαν μητροπολη του Ελληνισμου ποτε δεν στυριξε τους Ελληνες της Κυπρου αντιθετα η Κυπρος σε καθε πολεμο του Ελληνισμου συμετειχε ενεργα, απο εποχης μεχρι μεγαλου Αλεξανδρου, 1821, Βαλκανικους, Μακεδωνικος κλπ? Να σου θυμισω οτι μας πουλησατε πολυ φτηνα 10 φορες(Βυζαντιο, 1ο παγκοσμιο, 74 κλπ)? Να σου θυμισω οτι μεχρι και προσσφατα στις πυρκαγιες η Κυπρος εστειλε τη μεγαλυτερη βοηθεια και ανοικοδομησε ακομα και χωρια στην Ελλαδα? Σιγουρα τωρα θα μου απαντισεις για την ΕΛΔΥΚ οτι πολεμισε το 74 στην Κυπρο και σας χρωσταμε χαρη, η οτι μας βοηθησατε να μπουμε στην Ευρωπη.Να σου απαντησω οτι τα παλικαρια της Ελδυκ στην Κυπρο τα τιμαμε που πολεμησαν μαζι μας, στη Ελλαδα ομως τους εχετε χεσμενους, οσο για την Ευρωπη οντος μας βοηθεισατε επι εποχης Κρανιδιωτη, υφιπουργος εξωτερικων της Ελλαδας και Κυπριος.
  Ακομα και τωρα η Ελλαδα πηρε στον λαιμο της την Κυπρο λογο της οικονομιας και της εμπιστοσυνης που εδειξαν οι Κυπριακες τραπεζες στις Ελληνικες και αγοραζαν Ελληνικα τοξικα ομολογα και τωρα αντιμετωπιζη και η Κυπρος υποβαθμισεις απο τους οικους αξιολογησης.Να σου θυμισω οτι και η Κυπρος συμετεχει στο σχεδιο διασωσεις της Ελλαδας μεσω της Ευρωπαικης τραπεζας? Ακομα και τωρα που η Κυπρος εβαλε μπροστα για τα πετρελαια και εκανε μυστικες συνομιλιες τοσο καιρο η Ελλαδα κοιμαται. Να σου θυμισω οτι σε μια πολεμικη συραξη Ελλαδας Τουρκιας η Τουρκια θα εχει και πολεμικο μετοπο στην Κυπρο? Ποτε δεν ειχαμε ουτε περιμενουμε απο την Ελλαδα να πληρωσει για εμας η να μας προστατευσει γιατι οπως η ιστορια το αποδειξε η Κυπρος ειναι πολυ μακρια για την Ελλαδα. Στο κατο κατο ουτε το αιγαιο δεν μπορειτε να προστατευσετε που κανουν παρελαση τα τουρκικα μαχητικα. Βαρετη κουβεντα θα πω αλλα καντε αμυντικο δογμα με οποιο θελετε και αφηστε μας ησυχους, η αληθεια ειναι αδελφια ειμαστε αλλα ποτε δεν περιμεναμε κατι απο την Ελλαδα αλλα εμεις θα δοσουμε εαν χρειαστει για την Ελλαδα οπως και στο παρελθων.

 4. Φιλε παναγιωτη,καλημερα!
  σου γραφω χωρις δειγμα ειρωνιας και με πραγματικη εκπληξη!

  αυτα που λες τα θες η σου ξεφευγουν;
  αυτα σας λενε εκει στην κυπρο;

  Καταρχην τους s-300 δεν μας τους χαρισατε.
  τους τοποθετησατε στην κρητη επειδη ειστε
  κοτες και φοβηθηκατε να τους βαλετε στην κυπρο. απο την κρητη πρωτη αποστολη ειναι ο ελεγχος του κυπριακου εναεριου χωρου.
  αρα μην μας πουλατε χαρη κατι που κανατε εξ αναγκης!

  Η Ελλαδα σαν μητροπολη δεν σας βοηθησε;;;;για ποτε αναφερεσε,μπορεις να μου πεις;
  Η ελλαδα σαν μητροπολη στους ελληνοπερσικους πολεμους,την ελληνιστικη περιοδο και την νεωτερη ιστορια απο το 1950 οπου εστειλε ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ την μεραρχια στην κυπρο μια ζωη σας βοηθαμε!Ννα σου θυμισω οτι το ενδιαμεσω διαστημα η ελλαδα δεν υφιστατο πολιτικα μιας και ηταν υποδουλη στη Ρωμη ΣΤΟ βΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ αρα ποτε σας πουλησαμε. αληθεια εσεις σαν κρατος ποτε μας βοηθησατε;;;Να σου θυμισω επισης οτι την μεραρχια απο το νησι την εδιωξε ενας τραγοπαπας που τον αποκαλειτε εθναρχη.

  Να σου θυμισω λοιπον τις αποστολες υλικου πολεμου που ποτε δεν πληρωσατε,γιατι ταχα ειχατε εμπαργκο απο τις ΗΠΑ λες και δεν υπηρχαν αλλες αγορες;και πληρωνε η ελλαδα.
  μονο τα κοστη των πολεμικων αεροσκαφων να υπολογισουμε που ερχονται στην κυπρο αστα….

  Πηρε η ελλαδα στο λαιμο τις κυπριακες τραπεζες;;γιατι δεν λες οτι μυριστικαν αιμα και ετρεξαν σαν ορνεα να λεηλατησουν και αυτες;;απλα δεν τους βγηκε και πολυ.Η ελλαδα πουλησε δικα της χαρτια και υποχρωθηκε στην διπλωματια της για να βαλουμε εσας στην Ε.Ε. απο αυτο και μονο μας χρωστατε 7 ζωες οχι 1.

  η αληθεια ειναι οτι ειμαστε αδελφια απλα εσεις ειστε τα μικρα και κακομαθημενα,που τα περιμενε ολα τσαμπα,που ολο σας χρωστανε, που ακομα και τωρα καταβαθος γουσταρετε την διχοτομηση αφου κερδιζετε.
  Ειστε αναξιοι για αμυντικο δογμα μιας και περικοβετε μεχρι και τα καυσιμα των αυτ/των!

  παντα εισαστε η πουτανα της μεσογειου πουλησατε τους αγωνες του γριβα και της εοκα για ενα μπασταρδο παπα.
  ξερετε οτι μας χρωστατε αλλα και παλι πατε να την βγαλετε στην ζουλα!

  Η ΕΛΔΥΚ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΞΙΖΕΤΕ!

 5. Jose Cuervo Λες οτι δεν γραφεις με ειρωνια αλλα πρωτα κατηγορας την Κυπρο μας λες καλοπερασακιδες και αλλα διαφορα επιθετα και μετα μας λες και πουτανες της μεσογειου.
  Πρωτα να σου πω οτι δεν ειμαι Μακαριακος και αυτα που λες δεν ευσταθουν ουτε για την μεραρχια ουτε για του περσικους πολεμους κλπ τα οποια ειναι κουβεντες του καφενειου. Αν και το επιπεδο σου δεν συνιστα συζητηση θα συνεχιζω….
  Παιρνω τα πραγματα απο την αρχη ελπιζωντας να μην πεσω στο δικο σου επιπεδο.
  1.Οι s-300 αποφασιστηκε να αγοραστουν μετα απο διαβουλευσει Ελλαδας Κυπρου για το αμυντικο δογμα και μετα απο προτροπη της Ελλαδας οτι θα μας στυριζαν πολιτικα.Ο λογος ομως που δεν ηρθαν στην Κυπρο ηταν η κυβερνηση Συμιτη στην Ελλαδα λογω των τοτε απειλων της Τουρκιας για πολεμικη συραξη εαν πιγαιναν οι πυραυλοι στην Κυπρο και οπως και τωρα οι κοτες οι δικοι σας εκαναν πισω και πρωτειναν να εγκατασταθουν στην Κρητη(συγκεκριμενα η προταση ηταν του Τσοχατζοπουλου) ετσι η Κυπρος αναγκαστηκε να υποχωρησει για το καλο της Ελληνοτουρκικης φιλιας σας.Αν θες μπορω να σου παραχωρησω και πηγες με τις μαρτυριες του τοτε πρωεδρου της Κυπρου Κληριδη και αλλω στελεχων της τοτε κυβερνησης. (εντωμεταξη τους πυραυλους τους ειχατε πεταμενους τοσα χρονια στην κρητη πριν κανενα μινα τους λειτουργησατε).
  2.Αναφερα οτι η Ελλαδα σαν μητροπολη ποτε δεν μας βοηθεισε αντιθετως μας προδωσε αρκετες φορες οπως π.χ το 1821 Ελληνικη επανασταση, συμφωνηθηκε μεταξη Ελλαδας Κυπρου οτι ο αγωνας θα αρχιζε στην Ελλαδα και η Κυπρος θα εστελνε οικονομικη αλλα και υλικη βοηθεια μεσς της εκλησιας της Κυπρου.Ακομα και στα απομνιμονευατα του Κολοκοτρονη αναφερετε σε Κυπριους που πολεμησαν μαζι του αλλα μαλλον αυτα δεν τα διδασκεστε στην Ελλαδα. Και συνεχιζω, οταν ελευθερωθηκε η Ελλαδα το 1821 η Κυπρος εμεινε μονη της και πληρωσε το τιμιμα της ελευθερειας σας με τις μεγαλες σφαγες που εγειναν στο νησι την 9η Ιουλιου.Μπορεις να το ερευνησεις αν θες.
  3.Επι εποχης Βυζαντιου αν και ο Ελληνισμος στην Κυπρο ανθουσε 2 φορες πουλησατε το νησι στους Αραβες για να γλιτωσετε το τομαρι σας.
  4.Στους Περσικους πολεμους δεν νομιζω να γνωριζεις πως συμετειχαν και πολλοι Κυπριοι.
  5.Να σου θυμιζω οτι ο αγωνας των Κυπριων εναντιων των Αγγλων εγεινε για την ενωση. Ακομα οτι οι Αγγλοι ειχαν προτεινει στην Ελλαδα να μπει στον παγκοσμιο πολεμο με το μερος των συμαχων και να της δωσουνε την Κυπρο.Η Ελλαδα δεν το δεχτηκε φυσικα και μετα αναγκαστηκε να μπει απο μονη της στον πολεμο.
  6.Στην Μικρασιατικη εκστρατεια να σου θυμιζω οτι συμετειχαν και 2 χιλιαδες Κυπριοι αν και απαγορευτικε απο τους αποικιωκρατες Αγγλους να σταλει Κυπριακη βοηθεια στους Ελληνες.
  7.Στο Ελληνο-Ιταλικο μετοπο να σου θυμισω οτι πολεμισαν 5 χιλιαδες Κυπριοι και απο τους πρωτους που ετρεξαν και καταταγησαν ηταν οι Κυπριοι φοιτητες. Στον 2ο παγκοσμιο πολεμησαν 30 χιλιαδες Κυπριοι με τους συμαχους Αγγλους, που ηταν και επισης κατακτητες στην Κυπρο.Για πιο λογο νομιζεις το εκαναν οι Κυπριοι επειδη αγαπουσαν τους Αγγλους?Οχι βεβαια, απλα οι Αγγλοι μας ειχαν υποσχεθει ενωση με την Ελλαδα εαν πολεμουσανε στο πλευρο τους.
  Οσο για την μεραρχια που αναφερεις σε πληροφορω οτι οι Φακελοι της Κυπρου ανοιχτικαν προσφατα και εχει γινει μεγαλη ερευνα στην Κυπρο( χωρις τους φακελους της Ελλαδας που παραμενουν ακομα και σημερα κλειστοι) και αποδειχτηκε οτι ο Μακαριος ποτε δεν ηθελε την μεραρχια να φυγει ουτε ειχε ενημερωθει, αλλα ηταν μεσα στα σχεδια της χουντας και του Νατο για διχοτομιση της Κυπρου.Σε παροτρεινω να διαβασεις το πορισμα του φακελου της Κυπρου.
  Για της περικοπες στην αμυνα απλα να σου θυμισω οτι εμεις υπηρεταμε 25 μηνες εσεις απο 15 πατε για περαιτερω μειωση.
  Για την Ευρωπαικη ενωση σου εξηγησα και πριν αλλα δεν λες να παρεις, η ενταξη της Κυπρου οφειλετε κατα κυριο λογο στους κοπους του τοτε Κυπριου υφυπουργου εξωτερικων Ελλαδος Κρανιδιοτη. Και μην μου λες σας χρωσταμε και χαρη γιατι κανενα οφελος δεν αποκομισαμε ακομα απο την Ευρωπη, αντιθετως η ενταξη της Κυπρου οφελησε πολυ την Ελλαδα λογο του οτι πλεον εχει ενα συμαχο σταθερο στην Ευρωβουλη και το Ευρωκοινοβουλιο, και ενα ακομα δανειοδωτη απο την Ευρωπαικη κεντρικη τραπεζα:).
  Μπορεις να μας κατηγορας οσο θελεις αλλα η ιστορια αποδεικνυει οτι οι Κυπριοι ειναι και θα ειναι πολυ πιο Ελληνες και πατριωτες απο μερικους Ελλαδητες.Και κατι ακομα εαν εμεις ειμαστε πουτανες της μεσογειου εσεις τι ειστε που περασατε τουρκοκρατια 400 χρονια,100 χρονια περισοτερο απο την Κυπρο?
  Εμεις δεν σας χρωσταμε τιποτα γιατι παντα σας δειναμε με το παραπανω, ενω εσεις ελαχιστα μας βοηθεισατε ενω πολλες φορες μας πρωδοσατε και μας ζυτατε και τα ρεστα οτι σας χρωσταμε και απο πανω. Ευτιχως δεν σκεφτονται ολοι οι Ελλαδιτες σαν εσενα, γιατι στην Κυπρο παντα σας βλεπαμε αδερφια μας. Επισης ελευθερα να κανετε αμυντικο δογμα με το Ισραηλ δεν σας κραταει κανενας, αλωστε ποιος ξεκινησε τη συνεργασια με το Ισραηλ? Μηπως η Κυπρος τα κανονισε ολα και το μονο που εχετε να κανετε εσεις ειναι να υπογραψετε την ΑΟΖ με την Κυπρο αλλα οι ηγετες σας για ακομα μια φορα δειχνουν ποσο κοτες ειναι?
  Βλεπεις, η ιστορια επαναλαμβανετε.

 6. Φιλε παναγιωτη εξακολουθω να γραφω,χωρις ειρωνεια. Καταρχην θα ηθελα να σου ζητησω να μην προσωποπιειες αυτα που γραφω,δεν τα γραφω για σενα αλλα γενικα για την κυπρο!
  αν και δεν ειμαστε υψηλου επιπεδου οπως λες θα σου αντιγυρισω τα επιχειρηματα!
  ξεκιναμε:

  1)εσυ εισαι που λες οτι ακομα και τωρα εχετε το σθενος και βαλατε μπροστα τα πετρελαια,και αρα εχετε δικη σας δυναμικη πολιτικη,
  ΟΠΟΤΕ γιατι ψαχνετε υπευθυνους για την δειλια;;; ΕΣΕΙς ΠΛΗΡΩΝΑΤΕ,ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΑΜΑ ΘΕΛΑΤΕ Η ΤΟΛΜΟΥΣΑΤΕ ΘΑ ΤΑ ΒΑΖΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.
  οσο για τους πυραυλους τοςυ ειχαμε ανενεργους,αληθεια αλλα μην ξεχνας οτι εμεις εχουμε αντιαεροπορικη ομπρελα!

  2)το 1821 δεν ειμαστε καν κρατος.πως θα σας βοηθαγαμε οταν μεχρι το 1828 με τον Ιμπραιμ κοντευε να καταπνιγη η επανασταση;;Εσεις γιατι δεν κανατε επανασταση;

  3)Μην μπλεκεις το Βυζαντιο με την Ελλαδα,ειπαμε απο το 146 πΧ εως το 1832 μΧ δεν υπαρχει Ελληνικο κρατος οποτε οσα λες δεν εχουν βαση,απλα πραγματα!

  4)Στους περσικους πολεμους ο κυπριακος στολος ενταχθηκε στον περσικο και πολεμησε κατα των Ελληνικων πολεων!

  6)μπραβω σας,αλλα και κρητες συμετηχαν και δωδεκανησιοι και πελοπονησιοι και ολοι οι Ελληνες,γιατι θα πρεπει να σας χρωσταμε;

  7)παλι μπραβο που πολεμησατε στον ΒΠΠ, ολα τα εθνη πολεμησαν!οσο για τους αγγλους χαρη σε αυτους κανατε οχι σε εμας!

  Επειδη λοιπον ιστορια γραφετε και εδω να σου πως κατι που δεν λενε οι φακελοι οι δικοι σας!Η παρουσια της μεραρχιας στην κυπρο ειχε κρατηθει ΜΥΣΤΙΚΗ,μεχρι που την φανερωσε ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ,γιατι φοβοταν πραξικοπημα οποτε βαση διεθνων συνθηκων η Ελλαδα ηταν υποχρεωμενη να την αποσυρει.Για την θεσουλα του ο τραγοπαπας καταδικασε την μιση Κυπρο!

  Και 50 μηνες να υπηρετητε,αμα δεν δινετε λεφτα για την αμυνα,αυτο δεν ειναι στρατος αλλα κατασκηνωση!και να σου θυμισω οτι πραγματικο οικονομικο προβλημα δεν εχετε,το μαυρο χρημα που κυκλοφορει….

  Ωστε μονο στον κυπριω Κρανιδιωτη το χρωστατε ε;;;και ο κρανιδιωτης με την δυναμικη και τις πλατες ποιανου εκανε πολιτικη;; της κυπρου;; με τις πλατες ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ εκανε οτι εκανε,αλλα τοσο αγνωμονες ειστε.Και ο κρανιδιωτης καταγωγη εχει απο το Κρανιδι αργολιδας,πληροφοριακα!
  Και δεν αποκομισατε κανενα οφελος απο την Ε.Ε;;;και τοτε γιατι παρακαλαγατε να μπειτε;;;το οτι ακομα το αλλο μισο ειναι ελευθερο και χορευετε τωρα τους τουρκους στο θεμα της ενταξης που οφειλετε;; Μη λες βλακειες λοιπον!
  Και μην μας μιλατε εσεις για τουρκοκρατια,ακομα εχετε στο νησι πασα,αστο δεν σε παιρνει!

  εν μας χρωστατε τιποτα γιατι ειστε αχαριστοι και εαυτουληδες!
  Μας βλεπετε τοσο αδερφια σας,φαινεται ποσο καλα συμπεριφερεστε στους ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΥΣ,1 δεν εχει πει μια καλη κουβεντα για εσας απο την θητεια του εκει!

  Οι πολιτικη μας ειναι κοτες εμεις ομως το λεμε, δεν ψαχνουμε σαν και εσας να ριξουμε αλλου τις ευθηνες,απλα και ντομπρα πραγματα!

 7. Ελλαδίτες + Κύπριοι = Ελληνικό Έθνος.
  Πρέπει να είμαστε μονιασμένοι (οπως πολύ σωστά είχε πει ο Σ. Λάλας κάποτε)απέναντι στον εχθρό και στις γεωπολιτικές-γεωστρατηγικές προκλήσεις αυτών των ύποπτων και επικύνδυνων καιρών που διανύουμε.
  Τυχόν δημόσια ξυσίματα επουλωμένων πληγών,δεν καταφέρνουν τίποτα πιο πολύ απο τον να κάνουν τον ξάγρυπνο εχθρό (και πάντα αθόρυβα παρόντα εδώ)να τρίβει τα χέρια του απο χαρά.

 8. @8 σωστο φιλε επωνυμε, αλλα να μην ξεχναμε κιολας!
  γιατι εδω ταιριαζει η παριμοια:εκει που μας χρωσταγανε,μας πηραν και το βοδι!
  λιγο φιλοτιμο!

 9. Jose Cuervo Θα πρωτιμουσα καλυστα να εβριζες εμενα παρα το νησι μου, αυτο δυχνει οπως ειπα και πριν το επιπεδο σου.
  Κανενα απο τα επιχειρηματα σου δεν ευσταθει και προσπαθεις με φασεις και αντιφασεις να περασεις ψευτικα μυνηματα και λανθασμενες πληροφοριες. Εγω σου αναφερα οτι μπορω να σου δωσω οτι πηγη θες απο τα λεγομενα μου για να διαπιστωσεις και ο ιδιος οτι αυτα που λεω ευσταθουν, εσυ μονο ειρωνεια και ‘εξυπναδες’ εισαι.
  1. Οπως σου εξηγησα τους πυραυλους σας τους δωσαμε μετα απο την υποταγη της τοτε Ελληνικης κυβερνισης στης απειλες της Τουρκιας και για να μην σας βαλουμε σε δυδκολη θεση με τους γειτονες, ενω η Κυπριακη κυβερνηση ηταν ετοιμη να παρει καθε ρισκω ακομα και μυστικα να τους εφερνε στην Κυπρο.
  2.ΤΟ 1821 ουτε η Κυπρος ηταν κρατος αλλα εμεις στειλαμε βοηθεια στην Ελλαδα μετα απο διαβουλευσει της Εκλησιας της Κυπρου με την φιλικη εταιρια η επανασταση θα αρχειζε απο την Ελλαδα που ηταν το κεντρο και η μητροπολη του Ελληνισμου. Μετεπειτα εγιναν πολλα επαναστατικα κινιματα στην Κυπρο αλλα ολα πνιγικαν στο αιμα απο τους οθωμανους.
  3.Το Βυζαντιο μπορει να μην ηταν καθαρα Ελληνικο αλλα οπως ολοι ξερουμε ο Ελληνισμος ηταν η καρδια του Βυζαντιου.
  4.Ο Κυπριακος στολος ποτε δεν ενταχτεικε με τη θεληση του εναντιων της Ελλαδας αλλα υποχρεωθηκε απο του περσες που δεν ειχαν μεγαλο ναυτικο οπως και αλοι μεσογιακοι λαοι (φυνικες κλπ) και οι Κυπριοι χαρακτιριστικαν ος οι κακοι δουλοι και τιμωρηθηκαν για την απροθυμια τους να πολεμησουν στην Σαλαμινα.
  6.Δεν ειπα οτι μας χρωστατε κατι επειδη πολεμησαμε τοσες φορες για τον Ελληνισμο μαλιστα ειμαστε και περηφανοι γ’αυτο απλα ειναι αχαρηστια απο μερους μερικων Ελλαδητων να μας χαρακτηριζετε διαφορα επιθετα, την στιγμη που εσεις τις περισοτερες φορες που σας χρειαστηκαμε μας πουλησατε.
  7. Σε κανενα δεν καναμε χαρη στον 2ο παγκοσμιο οταν πολεμισαμε με τους συμαχους, απλα συμαχισαμε με τους κατακτηκες μας Αγγλους γιατι μας ειχαν υποσχεθει την ενωση.Απλως το αναφερα για να σου δωσω να καταλαβεις ποσο επιθυμητη ηταν η ενωση γ’εμας ενω εσεις μας απαρνηθηκατε οταν η Αγγλια σας προτεινε την Κυπρο για ανταλαγμα της συμετοχης σας στον πολεμο.
  Οσο για την περιοδο 60-74 οπως ειπα και πριν οι Κυπριακοι φακελοι ανηχθησαν και μπορεις να βρεις το πορισμα στο Ιντερνετ αντιθετως η Ελλαδα τους εχει ακομα κλειστους και αρνηθηκε να συνεργαστει με την Κυπριακη ομαδα εργασιας για την μελετη τις περιοδου 60-74(οπου πηγαμε στην Ελλαδα βρικαμε κλειστες πορτες αναφερε ο επικεφαλεις της ομαδας εργασειας).Εσει δεν ξερω απο που περνεις τις πυγες σου.
  Για την αμυνα τωρα σου εξηγω οτι οσο μεγαλα κονδυλια και να δωσεις τι να τον κανεις τοσο εξοπλισμο οταν οι ηγετες σου εινα κοτες και καθε μερα ανεχωντε την μαγκια των Τουρκων.Τι καταλαβατε τοσα χρονια που εξοπλιζεστε και ποτε δεν ειχατε τα κοτσια να τα χρησιμοποιησετε απλα μενουν εκει και σκουριαζουν. Η Κυπρος μην ξεχνας οτι ειναι μικρο νησι αλλα υπερτερουμε εναντι των κατωχικων δυναμεων στην Κυπρο σε χερσαιες δυναμεις. Να σου ξαναθυμισω οτι η Κυπρος εχει εμπαρκο οπλον και τι εγινε με τους s-300 που ολοι στραφησαν εναντιων μας ακομα και η Ελλαδα? Οι εξοπλισμοι καλοι ειναι, αλλα πρεπει να βλεπεις και το πολιτικο κοστος που θα εχεις και το αν πραγματικα χρειαζωντε την συγκεκριμενη περιοδο.
  Και να σας χρωσταμε για την ενταξη μας στην Ευρρωπη οπως υποστιριζεις, η Ελλαδα μονο οφελη αποκομισε απο την ενταξη μας, σε ευρωπαικο και πολιτικο επιπεδο.
  Και κατι τελευτεο για να κλισουμε , σας βλεπουμε τοσο αδερφια οσο μας βλεπετε και εσεις.
  Οσο για το φιλοτιμο και το βοδι, θα ξαναφανει στο μελλον πιοι εχουν το φιλοτιμο και πιοι το βοδι ..μονο να μην βγουμε ολοι μας ζημιωμενοι στο τελος.

  Eponymos συμφωνω μαζι σου.

 10. φιλε παναγιωτη μονο απο τα απαξιωτικα σου σχολια καταλαβαινει κανεις το δικο επιπεδο!

  Ξεχασα να σου αναφερω τα προνομια που εχετε απο την χωρας,που βριζετε, σε πανεπιστημια και σχολες εις βαρος των Ελληνων.

  Οτι δεν σε συμφερει τα εκανες γαργαρα!Δεν πειραζει,ετσι κανετε παντα σε αυτο το νησι!

  Ξερετε ομως ολοι σας οτι οπως και εμεις για τα δικα μας ετσι και εσεις,ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ειστε υπεθυνοι για τα οποια χαλια σας!
  Οσο και εαν προσπαθητε να βρειτε φταιχτες για να καλυψετε την δικη σας αχρηστια,δειλια και ηλιθιοτητα.

  Εσεις ειστε οι μεγαλυτεροι υποστηρικτες και χορηγοι του ψευδοκρατους,αφου κερδιζετε εκατομυρια απο αυτο(καζινο,επενδυσεις,μαυρο χρημα, φτηνοι εργατες) εσεις τους συντηρητε τους δινετε δουλειες εσεις πρωτοι δεν θελετε να βρεθει λυση!
  αντε σε καμμια επετειο βγαινετε με καμμια φωτογραφια για τα ματια του κοσμου!Κουμπαρος σας ηταν ο ντεκτας, και συνεχιζετε να φτιαχνετε προτομες του προδοτη Μακαριου. Και απο την πολυ εθνικοφροσυνη σας βγαλατε και τον Χριστοφια!!!!!!!!!γελανε και οι πετρες μαζι σας. στο ποιο offshore κρατος και καπιταλιστικο βγαλατε κουμουνιστη προεδρο,που οπως δηλωσε προτιμαει κουμουνιστη τουρκοκυπριο απο δεξιο ελληνοκυπριο!

  Εσεις το παιζεται μια ζωη παραπονουμενοι αλλα ειστε εσεις που εχετε ολοι αγγλικα διαβατηρια(του κατακτητη σας ταχα μου) και υπηκοοτητα,που εχετε κανει την αγγλια δευτερη πατριδα σας.μεχρι και τροπο ζωης ακομα και στην οδηγηση!

  Το :ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ , σας μαρανε!!!
  και ξεχασατε και πουληθηκατε για της μπιζνες!

  δεν σας κρινω γιαυτο καλα κανατε και δικαιωμα σας,αλλα δεν ανεχομαι να μας κανετε κυρηγμα οι ποιο απατριδες και οι πουτανες της μεσογειου!

  »Και κατι τελευτεο για να κλισουμε , σας βλεπουμε τοσο αδερφια οσο μας βλεπετε και εσεις.»

  σε αυτο τα ειπες ολα!
  Εγω προσωπικα θα πολεμουσα οπου μου το ζητουσε η πατριδα,εκτος απο την κυπρο,γιατι για πουλημενους εγω δεν πεθαινω!
  Εξαλλου ενας κυπριος φοιτητης μου ειχε πει καποτε :
  Οτι και να γινει εμεις εχουμε εγγλεζικα διαβατηρια και θα φυγουμε,εσεις θα πολεμησετε!

  εχετε την τυχη που αξιζετε!

 11. Jose Cuervo Απλα δεν μπορεις να αντικρουσεις τα επιχειραματα με τις κουβεντες σου που ειναι ‘στιλ’ καφενειου.
  Δεν ξερω για πια προνομια μιλας οτι εχουμε στις σχολες τις Ελλαδας αλλα το σιγουρο ειναι οτι λιγοτερο μπορουσε να προσφερει η μητροπολη Ελλας γ’εμας.Αλωστε και η Ελλαδα ειδε μεγαλο οφελος απο τους Κυπριους φοιτητες γιατι μην ξεχνας τοσα χρονια σας εφερναν ξενο συναλαγμα στη χωρα.Επισης εαν κατεβεις μια βολτα τωρα κατο στην Κυπρο θα δεις ποσοι Ελλαδητες εργοδοτουνται τωρα εκει και σου προτεινω να το κανεις.Ποτε ομως δεν παραπονεθηκαμε οτι μας παιρνουν τις δουλειες, βλεπεις αυτη ειναι η διαφορα μας εμεις παντα δεινουμε απλωχερα, εσεις τοσο δα να προσφερετε το κανετε θεμα.
  Δεν ειπα οτι ειμαστε τελειοι στην Κυπρο, πρωσεξε, απλα αντικρουσα τις λανθασμενες σου αποψεις και ναι, εχεις δικιο για τα καζινα στα κατεχομενα αλλα μην τα ισοπεδονεις ολα μια μικρη μεριδα Κυπριων ειναι που τα κανει αυτα.Εσας δεν σας δημιουργισαν γκριζες ζωνες στα Ιμια κλπ κλπ, αλλα υπαρχουν Ελλαδητες που επισκεπτονται την Κωσταντινουπολη η την Σμιρνη.Κανενας μας δεν ειναι τελειος.
  Δεν ειμαι οπαδος του Χριστοφια και αναγνωριζω οτι δεν ηταν και η καλυτερη επιλογη μας για προεδρος αλλα πρεπει να ξερεις οτι μετα το διμοψηφισμα για το σχεδιο Αναν και το Οχι των Κυπριων ολες οι μεγαλες δυναμεις ηταν εναντιων μας και αυτος καταφερε να το αντιστρεψει αυτο και να αναδυξει ξανα ως την μοναδικη υπευθυνο την Τουρκια (δες τις προσφατες επισκεψεις Μεντβεντεφ και Μερκελ στην Κυπρο και τις δηλωσεις τους) και επισης συνεχισε το εργο του αιμνιστου Τασου με τα πετρελαια.Οπως και να εχει αν και κουμουνιστης, ειναι πολυ πιο πατριωτης απο των Παπαντρεου νομιζω.
  Και τη μαλακια ειναι αυτη που ειπες οτι εχουμε Αγγλικα διαβατηρια, καλα εαν ευτασες σ’αυτο το σημειο με τετοια γελεια επιχειραματα να προσπαθεις να θηξεις τους Κυπριους εισαι πολυ γελιος. Κανενας δεν εχει Αγγλικο διαβατηριο στην Κυπρο, αλλα ναι, εχουμε μια ξεχωριστη σχεση με την Αγγλια λογο του οτι ειμασταν αποικια και λογο του τουριστικου ρευματος απο την Αγγλια οπως και για τα πανεπιστιμια τους, αλλα ος εδο, εμεις γνωριζουμε τους συμαχους μας.Αλωστε και εσεις υπηρξατε θυματα π.χ των Γερμανων μαλιστα σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο, ομως η Ελλαδα ειναι γεματη με Mercedes και Bmw τι εχεις να πεις γ’αυτο?
  Εγω προσωπικα αν και εχω δευτερη υπικοοτητα αυστραλιακη θα πολεμουσα για την Ελλαδα οπως θα πολεμουσα και για την Κυπρο.Για εμενα δεν υπαρχει διαφορα το ιδιο πραγμα ειναι.Και αυτο ειναι ειδη αποδεδιγμενο απο την ιστορια και απο ολους τους πολεμους του Ελληνισμου που συμετειχαν οι Κυπριοι.Για το αιμα που εχυσαν οι Κυπριοι για την Ελλαδα δεν λες τιποτα, για το οτι μας δεχεστε στις σχολες σας πρεπει να σας λεμε και ευχαριστω? Και να σε ενημερωσω οτι τελευτεα στις πυρκαγιες οι Κυπρος εστειλε περισοτερους πυροσβεστες απο καθε αλλη χωρα και μεσα σε αυτους ηταν και ο πατερας μου και δυο ακομα χωριανοι μου.Οχι δεν θελουμε ευχαριστω, απλα μην μας κατηγορατε και απο πανω.
  Και μπορει να μας λες πουτανες τις μεσογειου η οτι αλλο θες ομως και εσεις ισασταν για αρκετους αιωνες πουτανες, μην το ξεχνας το βασικο ειναι οτι ακομα ειμαστε Ελληνες.
  Οσο για τον Κυπριο φοιτητη και το τι σου ειπε, εγω θα σου πω κατι που ειπαν πολλες φορες ηγετες της Ελλαδος »η Κυπρος ειναι μακρια»

 12. παναγιωτη η κλαψα σε εμενα προσωπικα δεν πιανει!
  Το γνωστο παραμυθι:η κακια ελλαδα φταιει για ολα τα κακα μας ουτε αυτο πιανει!

  τι σχεσει εχουν η αγγλολαγνεια που εχετε εσεις με τα αυτοκινητα;;;
  εχετε ξεχωριστη σχεση με το με τους αγγλους;;; τον βιαστη σας;;και θελετε να σας παιρνουμε στα σοβαρα;;μεσα σε ολα που πουλησατε,ειναι και η αξιοπρεπεια!

  ακομα κα τωρα εαν θελατε θα ειχατε ενωθει με την ελλαδα,αφου ειστε ελληνες,αλλα δεν θελετε.σας αρεσει ο μικροκοσμος σας μ ετην τουρκολαγνεια και την αγγλολαγνεια σας.
  απλα πραγματα γιατι δεν το παραδεχεστε!

  ολα τα αλλα ειναι παπαρια μαντολες!
  εγω οτι ειχα να πω το ειπα!

  Αν ειστε ακομα Ελληνες να συμπεριφερεστε σαν ελληνες τοτε, και οχι σαν εμποροι!

 13. Jose Cuervo ουτε σε εμενα παιρνουν αυτοι οι ταχα υπερπατριωτισμοι σου.Δεν αναφερθηκα ποτε σε κακια Ελλαδα, εσυ αναφερθηκες για δηθεν κακια Κυπρο και σου απαντισα με το ιδιο νομισμα φερνοντας και μερικα επιχειρηματα που φενεται δεν σου αρεσαν.
  Τι εννοεις με την Αγγλολαγνεια για εξηγα μου το λιγο, και πια η διαφορα τοτε με την Γερμανολαγνεια τη δικη σας?Δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο σου.
  Και για ενωση μην μιλας σε παρακαλω γιατι οταν εμεις χυναμε αιμα για την ενωση εσεις ισασταν αδιαφοροι, εσεις τη κανατε για την ενωση δεν μου λες? Και αυτος που τη σημερον ημερα μιλαει ακομα για ενωση απλα να πω οτι ειναι πολυ οπισθοδρομικος και οχι σωστος εφοσον δεν βλεπει τα προτερηματα των δυο Ελληνικων κρατων εναντι του ενος, π.χ εκει που θα υπηρχαν 10 Ελληνες ευρωβουλευτες στο ευρωκοινοβουλιο τωρα υπαρχουν 20 λογο της Κυπρου, αρα ο λογος μας ειναι πολυ πιο δυνατος στην Ευρωπη.Αυτο ειναι μονο ενα απλο παραδειγμα.Αρα δυο δυνατα κρατη ειναι καλυτερα απο το ενα και σακατεμενο οπως π.χ καταντισανε την Ελλαδα τωρα.
  Αν δεν εχεις τη να απαντισεις τουλαχιστον μην το συνεχιζεις καλυτερα κρυφτου μεσα στην αγνια και την παραπληροφορηση σου.

 14. παναγιωτη τι σε νοιαζει ποσους βουλευετες θα εχουμε στην Ε.Ε. ;;;;;;;
  αφου ετσι και ετσι οπως λες δεν κερδιζετε και κατι στην ευρωπη;; τωρα γιατι σε νοιαζει να εχεις δυνατη φωνη σε εναν αχρηστο οργανισμο;;;

  Γερμανολαγνεια δικη μας που ειεδες;; ναι καναμε πολλες λαμογιες με τους γερμανους και το πληρωνουμε,εμεις δεν ψαχνουμε φταιχτες.
  Αλλα γερμανολαγνοι ποτε!το δικο σας το χαλι δεν το εχουμε,ακομα εμεις δεν τα εχουμε ξεπουλησει ολα!

  Για την ενωση στον τραγοπαπα σας να πατε που δεν εγινε!
  και ειναι οπισθοδρομικος οποιος λεει για ενωση ε;; ειδες που μονο σου αναιρεις τα λεγομενα σου.

  ζηστε στο μικροκοσμο σας οσο υπαρχει ακομα,καντε τις μπιζνες και τα φαγοποτια με τους τουρκους και αφηστε εμας τους οπισθοδρομικους!
  αλλα να θυμασαι:
  οποιος ξεχναει την ιστορια ειναι υποχρεωμενος να την ξαναζησει!!!!!

  viva Cuervo!

 15. Jose Cuervo Δεν με νιαζει ασχετε απο τους βουλευτες, παραδειγμα στο εφερα για να σου δωσω να καταλαβεις οτι σκεφτεσε οπισθοδρομικα και φανατισμενα, μαλιστα σου το επισημανα οτι ειναι παραδειγμα.
  Οτι και να πεις οτι και να μας κατηγορισεις εσεις ειστε δεκα φορες χειροτεροι και προσπαθειτε να τα ριξετε πανω μας. Εσεις ειστε που ψαχνετε φιλιες με τους γειτονες αλλα αυτοι σας φτυνουν καταμουτρα, εμεις δεν εχουμε φαγοποτια με τους τουρκους.Δεν μου εξηγησες ομως τι εννοεις με την Αγγλολαγνεια και πια η διαφορα με την Γερμανολαγνεια την δικη σας, με μια κουβεντα του αερα δεν πειθεις κανενα.
  Καλυτερα να ζουμε στο μικροκοσμο μας παρα στην δικη σας μεγαλομανεια που σας διακατεχει τα τελευτεα χρονια.
  »οποιος ξεχναει την ιστορια ειναι υποχρεωμενος να την ξαναζησει!!!!!»
  Εσενα συγκεκριμενα σου προτινω να μελετησεις λιγο Ιστορια της Ελλαδος-Κυπρου γιατι για να ξεχασεις κατι πρεπει να εισαι γνωστης, εσυ δεν εχεις ιδεα.

 16. Aγγλολαγνεια ειναι οταν εχετε ιοθετηση αγγλικο τροπο ζωης, οταν πολλοι απο εσας εχουν και αγγλικη υπηκοοτητα-διαβατηριο,σπουδαζετε στην αγγλια,εχετε εδρα επιχειρισεων την αγγλια, λατρευεται τους αγγλους τουριστες (το μεγαλυτερο κομματι του τουρισμου σας)εχετε κανει το λονδινο δευτερη πατριδα σας!,μεχρι και η οδηγηση ειναι κατα τα βρετανικα προτυπα!

  αυτο ειναι αγγλολαγνεια!

  εμεις ουτε το γερμανικο τροπο ζωης εχουμε ιοθετηση,ουτε γερμανικη δευτερη υπηκοοτητα-διαβατηριο εχουμε,ουτε τα κεντρα σπουδων μας ειναι στην γερμανια ,ουτε το βερολινο ειναι εδρα των επιχειρησεων μας δεν εχει τιποτα κοινο το ενα με το αλλο!

  η δικη μας μεγαλοζωη που καναμε την πληρωνουμε και καλα να παθουμε αφου δεν ειχαμε μυαλο,αλλα φταιμαι εμεις,εμεις δεν ριχνουμε τα βαρη αλλου!

  Εσεις δεν εχετε το θαρρος αν δειτε την πραγματικοτητα,και οπως λες σου αρεσει ο μικροκοσμος σας,ζηστον τοτε γιατι ετσι οπως πατε δεν θα τον εχετε για πολυ!

  και ας λες οτι εγω δεν εχω ιδεα,απο την κουβεντα η δικη σου αγνοια και ξεγυμνωμα φαινεται!

 17. Jose Cuervo Καλα πριν λιγο με ρωταγες τη σχεση εχει η Ανγγλολαγνεια με τα αυτοκινητα και τωρα επιστρεφεις με το οτι στη Κυπρο οδηγουμε κατα τα Βρετανικα προτυπα. Καλα στην Ελλαδα δεν οδηγειτε κατα τα Γερμανικα προτυπα τοτε?
  Αυτο για τα Αγγλικα διαβατιρια σε διεψευσα και πριν αλλα φενετε δεν διαβαζεις τι σου απανταω, λοιπον ξανα απο την αρχη δεν εχουμε κανενα Αγγλικο προνομοιο ουτε ‘Αγγλικα διαβατηρια’ ,ουτε καθωμαστε στο τσαι καθε απογευμα ,πολυ φαντασια εχεις νομιζω!
  Η οικονομια της Κυπρου ειναι ανοικτη και στηριζετε σε μεγαλο βαθμο απο τον τουρισμο, τη θες να διωξουμε τους Αγγλους τουριστες που καθε χρονο μας φερνουν τις στερλινες τους.Μετα θα μας πεις για τους Ρωσους τουριστες και θα παει λεγοντας.
  Με αναγκαζεις να αναφερθω τωρα και για τους Ελλαδητες που εργαζονται στην Γερμανια και ερχονται για διακοπες στην Ελλαδα με τις Μερσεντες τους, σπουδαζουν Γερμανια και μαλιστα πολλοι γιατροι προτιμουν να κανουν εκει την πρακτικη τους. Μετα τους Τουρκους οι Ελληνες ειναι η δευτερη μεγαλυτερη μειονοτητα στην Γερμανια μαζι με τους Ιταλους.
  Ασε δικε μου σε κανενα καφενειο της γειτονιας να τα λες αυτα εδω δεν περνανε.

 18. μπλα μπλα μπλα μπλα, απο επιχειρημαατ τιποτα ομως παναγιωτη!
  τα σχολια σου στερουντε απλης αναλυτικης σκεψης,στερουνται επιχειρηματων,στερουνται λογικης και κυριως αληθειας!

  εισαι η επιτομη της αγνοιας και της παραπληροφορησης!

  ζηστε στο κοσμακο σας, δεν θα υπαρχει για πολυ!

 19. Jose Cuervo μολις περιγραψες των ευατο σου.. μπλα μπλα και μπουρδες αλλα ουσια και επιχειρηματα δεν βλεπω.Δεν μπορεις να στηριξεις τα λεγομενα σου γιατι απλα δεν ευσταθουν, με το να λεμε μια κουβεντα του αερα που καπου ακουσες η το φανταστικες απο μονος σου δεν ευσταθει.
  »ζηστε στο κοσμακο σας, δεν θα υπαρχει για πολυ!» Θα μας βγεις και προφητης ακομα λιγο, αντε κανε κατι χρησιμο και ασε τις φιλοσοφιες και τις αερολογιες.

 20. οπως τα λεει ο jose cuervo ειναι!
  παμε τους φυλαμε μας βριζανε απο πανω.

  ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ

 21. @21 ρε φιλε τι ψαχνεις;;
  οι ανθρωποι πουλησαν το αιμα των προγονων τους για μπιζνες!αστους δεν πειραζει!για αυτους εμεις φταιμαι για ολα.ακομα και που δεν βρεχει,εμεις φταιμαι.αστους λοιπον να γυρισουν στην αγκαλια της τουρκιας που τους αγαπανε και κανουν μπιζνες μαζι!

  παπαιωτην οσον και να αγνοεις την ιστοριαν αυτην θα σε καταδιωκειν παντα!

 22. ΕΓΩ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΑ ΕΙΔΑ ΠΟΥΣΤΙΑ ΚΛΕΨΙΑ ΥΠΟΚΡΥΣΙΑ ΑΧΑΡΙΣΤΕΙΑ ΕΙΡΩΝΙΑ ΕΖΗΣΑ ΤΟ74 ΚΑΙ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΝ ΣΤΕΙΛΑΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ ΤΡΟΦΗΜΑ ΡΟΥΧΑ ΕΡΑΝΟΙ ΕΠΙ ΕΡΑΝΩΝ ΣΥΜΕΤΥΧΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΛΛΑ ΝΑΠΠΑΡΟΙ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΝΑΠΠΑΡΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΗΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΩΜΕ ΑΝΑΓΓΗ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s