Ένα από τα περισσότερα επιτυχημένα μαχητικά αεροσκάφη της αμερικανικής αεροπορικής βιομηχανίας, θα συνεχίσει να παράγεται έως και το 2020. Η αμερικανική εταιρία Lockheed Martin αναμένει να πουλήσει στην διεθνή αγορά μέχρι το 2020 περί τα 100 μαχητικά F-16.
Η Lockheed Martin αναμένει να υπογράψει συμβάσεις για την προμήθεια μαχητικών F-16 των Πολεμικών Αεροποριών του Ιράκ και του Ομάν (18 μονάδες), από τις αρχές του 2012. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας η εταιρεία αναμένει να λάβει νέες παραγγελίες για 100 μονάδες F-16, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Η Lockheed Martin έχει μειώσει σταδιακά την παραγωγή του F-16, το οποίο βρίκσεται στο δυναμικό 25 χωρών, σε αναμονή της έναρξης της παραγωγής του πέμπτης γενιάς μαχητικού F-35 Lightning ΙΙ.