"Greek National Pride" blog / ΚΟΥΡΔΟΙ / Τουρκία

Ολοταχώς για αιματοχυσία οδεύει η Τουρκία;


Ο γνωστός από την εμπλοκή του στην υπόθεση Οτζαλάν, και εξαιρετικός γνώστης των τεκταινομένων στην Τουρκία, Σάββας Καλεντερίδης, δημοσίευσε στον διαδικτυακό κόμβο που διατηρεί, τον «ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝΑ», μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση – εκτίμηση για το μέλλον της Τουρκίας σε περίπτωση που επανεκλεγεί, όπως όλα δείχνουν, το ισλαμικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ανάλυση – σενάριο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί απλά ως «σενάριο», δεδομένης της βαθιάς γνώσης του συγγραφέα, αλλά και διότι στηρίζεται σε πραγματικές υποθέσεις, όχι κάτι το οποίο ΘΑ συμβεί και είναι μακριά από την πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα.

 

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο, αφού έρχεται κυριολεκτικά ως συνέχεια της σημερινής μας ανάρτησης για το εκλογικό «άδειασμα» του Ερντογάν από τους Κούρδους. Η κατάσταση στην Τουρκία είναι εξαιρετικά περίπλοκη και σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με την εικόνα του δυναμισμού που με εμφανές άγχος προσπαθεί να περάσει η Τουρκία διεθνώς.

Ακολουθεί το άρθρο του Σάββα Καλεντερίδη, το οποίο μπορεί κανείς να το διαβάσει και στη διεύθυνση:

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/06/blog-post_9341.html?

ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΣΑΣ.

Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται ο προεκλογικός αγώνας στην Τουρκία και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν θα καταγάγει σημαντική νίκη, πετυχαίνοντας ποσοστό που θα ξεπερνά του 45%. Το κρίσιμο για την επιβίωση της κυβέρνησης Ερντογάν, παρά τα υψηλά ποσοστά που θα λάβει στις εκλογές, είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει σε δυο βασικά ζητήματα. Το ένα είναι το λεγόμενο “βαθύ κράτος” και οι μηχανισμοί του, ο ισχυρότερος από τους οποίους είναι οι ίδιες οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, και το άλλο είναι το Κουρδικό Ζήτημα.

Το βαθύ κράτος αποτελεί φυσική και πολιτική απειλή για τον ίδιο τον Ερντογάν και για το κόμμα του, και θα εξηγήσουμε γιατί.

Ο στυγνός κρατισμός και οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κεμαλικής εξουσίας από το 1923 και εντεύθεν, δεν επέτρεψαν το σχηματισμό πολιτικής συνείδησης και πολιτικών δυνάμεων στην τουρκική κοινωνία οι οποίες θα μπορούσαν να αντιπαρατεθούν πολιτικά και με πολιτικούς όρους στο πολιτικό Ισλάμ, που εκφράστηκε για πρώτη φορά με τον Μεντερές, στη συνέχεια με τον Ερμπακάν και τώρα με τον Ερντογάν, με διαφορετικές εκδοχές την κάθε φορά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο μοναδικός αντίπαλος του Ερντογάν και του ΑΚΡ να είναι το βαθύ κράτος και οι μηχανισμοί του, οι οποίοι επιδιώκουν τη φυσική εξόντωση του πρώτου και την πολιτική αποδυνάμωση του δεύτερου.

Έτσι, ακριβώς επειδή το βαθύ κράτος είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος, μέχρι στιγμής ο Ερντογάν επιχειρεί να το εξουδετερώσει με αστυνομικές και δικαστικές μεθόδους, ενισχύοντας από τη μια πλευρά το αστυνομικό κράτος, που έχει ανοικτούς λογαριασμούς με το Στρατό από το παρελθόν, και προσπαθώντας να ελέγξει από την άλλη το Δικαστικό Σώμα. Η κατάσταση αυτή, όμως, έχει φέρει τον Ερντογάν σε μια θέση, που κατηγορείται από εχθρούς και -μέχρι χθες;- φίλους ότι επιχειρεί να δημιουργήσει το δικό του ερντογανικό “βαθύ κράτος”, το οποίο θα λειτουργήσει εξ ίσου αντιδημοκρατικά και στον αντίποδα του κεμαλικού βαθέος κράτους. Υπό την έννοια αυτή, η πολιτική και οι μεθοδεύσεις που θα ακολουθήσει μετεκλογικά ο Ερντογάν στο θέμα αυτό, θα κρίνουν και την πορεία της κυβέρνησής του και της ίδιας της Τουρκίας το επόμενο διάστημα. Αν κατορθώσει να ξεριζώσει τις ρίζες του κεμαλικού βαθέος κράτους υποκαθιστώντας το με ένα ερντογανικό βαθύ κράτος, χωρίς να προχωρήσει σε ουσιαστικό εκδημοκρατισμό της τουρκικής κοινωνίας, θα έλθει αντιμέτωπος με εσωτερικά προβλήματα αλλά και με εξωτερικούς -μέχρι τώρα φιλικούς- παράγοντες, με πρώτο και κύριο πιθανόν τις ΗΠΑ και τους μηχανισμούς της Ουάσιγκτον.

Το άλλο θέμα, όπως προαναφέραμε, είναι το Κουρδικό Ζήτημα. Ο Ερντογάν, τις δυο πρώτες τετραετίες, για να αντιμετωπίσει το κεμαλικό βαθύ κράτος και να εδραιωθεί στην εξουσία, χρησιμοποίησε ως σύμμαχό του τους Κούρδους και υποσχέθηκε να επιλύσει το Κουρδικό Ζήτημα. Με τον ίδιο τρόπο και κυρίως για να εξασφαλίσει την εύνοια της Ουάσιγκτον, χρησιμοποίησε και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και έδωσε υποσχέσεις σε Αθήνα, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, για αναγνώριση της Κύπρου, για επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο κλπ. Όσον αφορά τα Ε-Τ, με τον τρόπο αυτό ο Ερντογάν πέτυχε μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Από τη μία πλευρά εξασφάλισε την εύνοια και την υποστήριξη της Ουάσιγκτον και από την άλλη, με την επιφανειακή ηρεμία στις Ε-Τ σχέσεις και το Αιγαίο, αποδυνάμωσε το ρόλο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, που χρησιμοποιούσαν περίπου προβοκατόρικα -χωρίς όμως να αφίστανται του εθνικού σχεδιασμού- τις εντάσεις στο Αιγαίο για να καθιστούν το ρόλο τους καίριο και ρυθμιστικό στο παιχνίδι εξουσίας στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Τα ίδια που έκανε ο Ερντογάν στο πλέγμα των Ε-Τ σχέσεων έκανε και στο Κουρδικό. Χρησιμοποίησε τους Κούρδους για να εδραιωθεί στην εξουσία, υποσχόμενος παραχωρήσεις και ρυθμίσεις που θα οδηγούσαν στην επίλυση του Κουρδικού Ζητήματος, υιοθετώντας παράλληλα και κυρίως τον τελευταίο χρόνο την πολιτική του νεοοθωμανισμού, που θα μπορούσε να εκφραστεί πολύ εύστοχα και με το λαϊκό: “Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου”.

Όσον αφορά τα Ε-Τ, η κατάσταση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τραγική, αφού η πρακτική που ακολουθεί η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων και ανοίξει την Κερκόπορτα για να εγκατασταθούν οι Τούρκοι στο κέντρο του Αιγαίου ή και δυτικότερα:

Όσον αφορά δε το Κουρδικό, το γεγονός της απροκάλυπτης υιοθέτησης της πολιτικής του “Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου”, ώθησε τους Κούρδους σε αναζήτηση άλλων λύσεων, όπως είναι η προετοιμασία για μονομερή ανακήρυξη αυτονομίας, κάτι που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως μέσο πίεσης μετεκλογικά, για να υποχρεωθεί η κυβέρνηση Ερντογάν να προχωρήσει σε συνταγματική και νομοθετική-πολιτική-διοικητική μεταρρύθμιση που θα θέτει υγιείς βάσεις για τη δημοκρατική επίλυση του Κουρδικού.

Με βάση όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, η επόμενη ημέρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον Ερντογάν, αφού -παρότι εξασφαλίζει την προτίμηση της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων- η πολιτική που έχει ακολουθήσει ιδιαίτερα τα τελευταία ένα-δυο χρόνια σε σειρά από κρίσιμα ζητήματα που ακροθιγώς αναφέρθηκαν στο σημείωμα αυτό, αυξάνει την καχυποψία σε παράγοντες στο εσωτερικό και το εξωτερικό που μπορούν να επηρεάσουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της Τουρκίας και τη βιωσιμότητα της κυβέρνησή του.

Ενδεικτικό των προβλημάτων που είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει ο Ταγίπ Ερντογάν μετεκλογικά είναι το σενάριο που δημοσιεύει σήμερα η -ισλαμοεθνικιστική- εφημερίδα Γενί Τσαγ, σε άρθρο που υπογράφεται από τον δημοσιογράφο Σελαχατίν Όνκιμπαρ, ο οποίος, σημειωτέον, διατηρεί άριστες σχέσεις με το βαθύ κράτος, με ό,τι αυτό σημαίνει για το περιεχόμενο και την πραγματική προέλευση του σεναρίου.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε με ιδιαίτερη προσοχή το σενάριο, που επιδέχεται πολλές αναγνώσεις:

Τί θα συμβεί στην Τουρκία σε περίπτωση που δεν πέσει η κυβέρνηση Ερντογάν-ΑΚΡ τους επόμενους έξι μήνες:

Θα κηρυχτεί ιντιφάντα από τους Κούρδους, στη γραμμή Χακιάρι-Τζίζρε (Hakkâri-Cizre).

Θα επεκταθούν σε ολόκληρο το Κουρδιστάν οι διαδηλώσεις και οι μαζικές ενέργειες πολιτικής ανυπακοής και θα καταληφθούν το ένα μετά το άλλο ορισμένες νομαρχίες, στις οποίες στις οποίες θα υψωθεί η σημαία του ΡΚΚ.

Θα υποσταλούν οι τουρκικές σημαίες από τους δήμους που ελέγχονται από το κουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP).

Θα γίνουν καμπάνιες που θα καλούν τους Κούρδους που καταπιέζονται να καταφύγουν στο Νότιο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ).

Θα γίνουν μαζικές επιθέσεις στις νομαρχίες, τα φυλάκια και τα στρατόπεδα των ΤΕΔ στο Κουρδιστάν.

Θα αρχίσουν απεργία πείνας χιλιάδες Κούρδοι, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των ΜΜΕ της Δύσης.

Παράλληλα με τις πόλεις του Κουρδιστάν, θα εκδηλωθούν μαζικές διαδηλώσεις υποστήριξης από τους Κούρδους που κατοικούν στις μεγαλουπόλεις ολόκληρης της Τουρκίας.

Θα γίνουν βομβιστικές ενέργειες και μαζικές δολοφονίες σε τουριστικά κέντρα και σε μεγαλουπόλεις της Τουρκίας.

Αμέσως μετά από αυτές τις φρικιαστικές εξελίξεις, η κυβέρνηση του ΑΚΡ θα ανακοινώσει ότι οι συζητήσεις που διεξάγονται με τον Οτζαλάν, κατέληξαν σε συμφωνία.

Με βάση τη συμφωνία αυτή, θα ψηφιστεί Γενική Αμνηστία, θα απελευθερωθεί ο Οτζαλάν και θα του αναγνωριστεί το δικαίωμα να ασχοληθεί με την πολιτική.

Το νέο Σύνταγμα θα είναι αποτέλεσμα συμφωνίας του Οτζαλάν και του Ερντογάν.
Στο νέο Σύνταγμα θα αλλάξει η ονομασία της χώρας και από Τουρκική Δημοκρατία θα ονομάζεται πλέον Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Ανατολής.

Θα αλλάξει η τουρκική σημαία και θα υιοθετηθεί μια νέα σημαία.

Τα κουρδικά θα ανακηρυχθούν δεύτερη επίσημη γλώσσα του κράτους.

Θα είναι ελεύθερη η εκπαίδευση στην κουρδική γλώσσα.

Θα περάσουμε στο σύστημα των Αυτοδιοικούμενων Περιφερειών, ενέργεια που θα αποτελέσει το πρώτο επίσημο βήμα για τη δημιουργία του Μεγάλου Κουρδιστάν.

Οι εξελίξεις αυτές που θα λάβουν χώρα στο τουρκικό Κουρδιστάν, θα δημιουργήσουν ανώμαλες καταστάσεις στους νομούς και τις μεγαλουπόλεις της Κεντρικής, της Δυτικής, της Νότιας Τουρκίας και των περιοχών του Μαρμαρά και του Πόντου και θα αρχίσει ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους, με βάση την εθνική καταγωγή.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, με το αιτιολογικό ότι διαταράσσουν την σταθερότητα και τη δημόσια τάξη, θα αρχίσει το ανθρωποκυνηγητό των Τούρκων εθνικιστών.

Θα γίνουν μαζικές συλλήψεις στους μεγάλους νομούς και στις μεγαλουπόλεις.

Την περίοδο αυτή θα μπει η Τουρκία σε μια εσωτερική διαμάχη που θα μοιάζει με αυτήν της Γιουγκοσλαβίας.

Το χάος που θα επικρατεί στην Τουρκία θα μετατραπεί σε εσωτερικό πόλεμο, προκαλώντας την επέμβαση των Ηνωμένων Εθνών.

Το ΝΑΤΟ θα αποβάλλει τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και θα αποβιβάσει νατοϊκά στρατεύματα στα εδάφη της Ανατολής.

Ακριβώς τη στιγμή αυτή οι Κούρδοι θα ζητήσουν δημοψήφισμα, για να αποσπαστούν από την Τουρκία.

Μετά το δημοψήφισμα, οι Κούρδοι θα αποσπαστούν και επίσημα από την Τουρκία, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα διέξοδο στη Μεσόγειο.

Παράλληλα με τις εξελίξεις αυτές, το ζεστό χρήμα θα εγκαταλείψει την Τουρκία και το συνάλλαγμα θα εκτοξευθεί στα ύψη, με αποτέλεσμα την οικονομική κατάρρευση, που θα ανοίξει το δρόμο για τη χρεοκοπία της Τουρκίας, στο παράδειγμα της Ελλάδος.

ΗΠΑ και Ε.Ε., βλέποντας ότι ο Ερντογάν ολοκλήρωσε την αποστολή του, θα τον θεωρήσουν υπεύθυνο για τις εξελίξεις, επιφυλάσσοντας για τον ίδιο ένα τέλος χειρότερο από αυτό του Σάχη της Περσίας.

Τελικό συμπέρασμα: Αν δεν φύγει από τη μέση το ΑΚΡ, η Τουρκία οδεύει με βεβαιότητα στο διαμελισμό.

Και αυτό γιατί στο τουρκικό Κουρδιστάν έχει ήδη ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση που δεν μπορεί να αντιστραφεί.

Υπάρχουν ορισμένοι που λένε ότι υπάρχει ο Μεγάλος Τουρκικός Στρατός ο οποίος δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο.

Ξεχνούν όμως όλοι αυτοί ότι ο Ερντογάν και το ΑΚΡ, απλά για να εκδικηθούν τον Κεμαλισμό και το κοσμικό κράτος, τα τελευταία τέσσερα χρόνια αποδυναμώνει με σύστημα τον τουρκικό στρατό.

defence-point.gr

11 thoughts on “Ολοταχώς για αιματοχυσία οδεύει η Τουρκία;

 1. Παιδια μη γελιωμαστε αυτο θα εχει τρομακτικες συνεπιες για εμας οποτε και αν συμβει. Ενα παραδειγμα , οι αμερικανοι για να τους καλοπιασουν και να σταματησουν το στολισκο οι τουρκοι, αρχισαν τα ανταλαγματα. Το εχω ξαναπει στη κατασταση που βρησκομαστε θα μας χρησιμοποιησουν σαν «στοκο» για να καλυψουν τα κενα απο της ανακαταταξεις.

 2. Πριν πανηγυρίσει κανείς διαβάζοντας το παραπάνω άρθρο,να σας πω τι γνώμη μου;;

  Ο παραπάνω χάρτης με την οικτρά “ακρωτηριασμένη” Τουρκία με φοβίζει πολύ να ξέρετε!

  Ποιά θα είναι άραγε, τα υπέρ Τουρκίας,ανταλάγματα,ως αντιστάθμισμα,στις εδαφικές αυτές απώλειές της;Είναι τυχαία η Ελληνική υποχωρητικότητα,μπρός στις Τουρκικές απειλές στο Αιγαίο;Είναι τυχαία και η Τουρκολαγνεία που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας όπως, οι αμεταγλώτιστες Τουρκικές τηλεοπτικές σειρές,που εδώ και καιρό κάνουν θραύση;;Η στρατιωτική και οικονομική αποδυνάμωση της άλλοτε ένδοξης πατρίδας μας;;Η χρήση, από τον Βαρθολομαίο, της φράσης:”Χριστιανοί και Τούρκοι” αντί για την φράση:”Έλληνες και Τούρκοι”,απευθυνόμενος σε αμιγώς Έλληνικό ακροατήριο;Και άλλα πολλά;;

  Θα πάρω λοιπόν το ρίσκο και θα κινδυνολογήσω!Η πατρίδα μας στο μέλλον, πιθανόν θα προσαρτηθεί στην “κολοβή” πλέον μα εθνικά πιό ομοιογενής Τουρκία,η οποία Τουρκία θα έχει απαλλαγεί δια παντώς, από τους ολένα και αυξανόμενους Κουρδικούς πληθυσμούς,λόγω υπεργεννητικότητας των τελευταίων!

  Μπορεί να γελάσουν ακόμη και τα τσιμέντα μαζί μου με αυτά που μόλις ανέφερα,όμως και αυτό δεν αποτελεί ενδεχόμενο;;Πιθανόν να έχει δρομολογηθεί κάτι τέτοιο,εν κρυπτώ και παραβυστω,από τους ισχυρούς της γης, σε συνεργασία με «δικούς» μας προδότες!

  Ημιμαθής είμαι!Yποθέσεις κάνω!!Υπάρχει κάποιος που να είναι γνώστης του θέματος,ώστε να με καθησυχάσει;Φυσικά τα απεύχομαι όλα αυτά που μόλις προανέφερα!

  Οι πρόγονοι μας πχ του 1821 έδωσαν ακόμη και την ζωή τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι Έλληνες!

  Υ/Γ Συμφωνώ ΚΑΙ με τον thano!Το σχόλιο αυτό το ανάρτησα και σε άλλο blog στο οποίο όμως υπογράφω με άλλο ψευδωνύμο!ΟΧΙ Πελοποννήσιος!Δεν πιστεύω να πειράζει!!

 3. ειναι υπερβολικά ωραιοποιημένο για να γίνει στην πραγματικότητα.Αν και ο Σάββας δεν είναι ένας απλός γνώστης αλλά ουσιαστικά δάσκαλος πάνω στα ελληνό τουρκικά,παρ όλα αυτά αναπαράγει ένα σενάριο το οποιο είναι πολύ δύσκολο να συμβεί.ποιος τούρκος θα έκανε τέτοια εκλήματα από μόνος του,εμείς έχουμε μητσοτάκηδες καραμανλήδες παπανδρέου δηλαδή έχουμε αρκετούς προδότες,και πολύ περισσότερο εκεί οι θεσμοί δουλέυουν,το σενάριο μπορεί να έχει κάποια βάση στο να δοθούν κάποια δικαιώματα πολιτιστικά στους κούρδους,κάποιες δικές τους γιορτές άντε και στις γηγενείς κουρδικές πόλις να διδάσκονται τα κουρδικά.όποια δήποτε επισημοποίηση των κούρδων σαν λαό και της κουρδικής γλώσσας αύτων σε όλη την τουρκικη επικράτεια ουσιαστικά οδηγάει στην διάλυση της τουρκίας.φυσικά το ότι εξοπλίζονται σαν τρελοί οι τούρκοι ίσος να προετοιμάζονται για τα χειρότερα,όπος αυτό το σενάριο,εσωτερικός πόλεμος,τούρκων και κούρδων και ίσος την επέμβαση του ΝΑΤΟ.μακάρι να γίνει και να πάνε στο διάολο μπας και ησυχάσουμε με δαύτους.

 4. Ακριβώς αγαπητέ thanos. Καί τό δυστύχημα είναι ότι κυβερνώμεθα από ανθέλληνες καί πράκτορες πού παριστάνουν τούς πολιτικούς. Σωστά αναλύεις τό θέμα : μήπως γιά τήν ανεξαρτησία τού Κουρδιστάν καί τίς εδαφικές απώλειες πού θά υποστεί. Η Τουρκία λάβει ανταλλάγματα εδαφικής εδαφικής επέκταση δυτικά ,αποκτώντας νησιά καί πετρελαικά ,φυσικού αερίου κοιτάσματα. Οπότε δέν αποδυναμώνεται αλλά γιγαντώνεται ουσιαστικά . Η πέραν τού Ατλαντικού παρακμάζουσα νέα Ρωμαική αυτοκρατορία ΠΑΙΖΕΙ ΥΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΤΙΜΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Ζούμε δύσκολες μέρες καί έρχονται ακόμη χειρότερες από πολλές απόψεις

 5. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!.ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.Η ΑΡΧΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΘΗΣΟΥΝ.ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΤΙ ΜΠΩΡΗ ΝΑ ΣΥΝΒΕΙ ΣΤΟΝ ΑΒΡΟ.

 6. KATI ΞΕΡΕΙ Ο ΣΑΒΒΑΣ !!! ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΠ….

 7. Εκτός του ότι είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά το παραπάνω σενάριο …
  Μας παρουσιάζει την Τουρκία σαν έρμαιο , των συγκεκριμένων εξελίξεων ,
  με μηδενικές αντιδράσεις των υπαρχόντων κέντρων εξουσίας ..
  Δε βγαίνει ..
  Ακόμη και αν παραβλέψω το ότι δημοσιεύθηκε σε προεκλογική περίοδο ..
  Με προφανή σκοπό να συσπειρώσει ισλαμιστές ψηφοφόρους …

 8. @2
  Αγαπητέ Πελλοπονήσιε ειλικρινά έχω μείνει έκπληκτος με την αφοπλιστική ειλικρίνεια σου για το οτι έχεις υποπέσει σε παραπτώματα στο παρόν blog γράφοντας με παραπάνω των 2 ψευδονύμων, και οτι σε άλλα blogs εξακολουθείς να γράφεις με διaφορετικά ψευδώνυμα!
  Να ξέρεις οτι κάποιος για να υπάρχει/είναι έστω και διαδυκτιακή οντότητα με την δκή του άποψη που θέλει να βάλει ένα λιθαράκι πάνω στις απόψεις των άλλων και θέλει να βγεί κάτι εποικοδομητικό, και δεν έχει να φοβηθεί, καλό είναι να γράφει με ενα(1)ψευδώνυμο.
  Τα άνω του ενός ψευδώνυμα δεν είναι αποδεκτά απο τους άλλους ούτε στα sites ανταλλαγής προστυχόλογων με γυναίκες.
  Εγώ παρόλο που είμαι ο Eponymos, αν αυρίο βγώ ως Πρατίνος αλλά με το ίδιο γκράβαταρ θα καταλάβετε πως είμαι εγώ.Η συκγεκριμένη «οντότητα» με τις…….. γνωστές απόψεις.
  Κοίτα να αποκτήσεις ταυτότητα.(φιλικά)
  —– —– —– —– —– —-
  Ο χάρτης δείχνει το Κουρδιστάν.Διαμελισμένη δεν είναι μόνο η Τουρκία, αλλά και το Ιράν και η Συρία.
  Και δεν είναι καθόλου σίγουρο πως είναι κανείς διατεθημένος να δώσει ανταλλάγματα στην Τουρκία για τον (πιθανό) διαμελισμό της.
  Πολύ πιθανό θα κοιτάξει να βρεί άλλον ζωτικό χώρο και αυτό είσως είναι και το μοιραίο λάθος που θα την αποτελειώσει.
  Το αρθρο είναι βέβαια λίγο παρατραβηγμένο, θεωρώ πιθανότερη την δημιουργία Κουρδικού κράτους, παρά την αλλαγή σημαίας και ονόματος.
  Οσο για τον Βαρθολομαίο, έιπε έτσι γιατί το αξίωμα του είναι Θρησκεύτικό.

 9. «Ξεχνούν όμως όλοι αυτοί ότι ο Ερντογάν και το ΑΚΡ, απλά για να εκδικηθούν τον Κεμαλισμό και το κοσμικό κράτος, τα τελευταία τέσσερα χρόνια αποδυναμώνει με σύστημα τον τουρκικό στρατό» ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΦΩΝΩ..ΠΩΣ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ? ΑΝΑΠΤΥΣΟΝΤΑΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΜΑ? ΣΧΕΔΕΙΑΖΟΝΤΑΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟ? ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΒΛΗΜΑΤΑ ΚΡΟΥΖ? ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΟΡΒΕΤΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ? Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΥΤΟΣ..

 10. Συμφωνώ με Αντώνης,χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω κανένα από τα σχόλια.
  Θα ήθελα να πω, όσον αφορά την Ανωνυμία των συμμετεχόντων γενικώς.
  Η Ανωνυμία για μένα σίγουρα δεν είναι πράξη Ηρωϊκή αλλά δειλία.
  Γιατί πίσω από την ανωνυμία, μπορείς να πεις πράγματα που δεν στέκουν,να κάνεις προπαγάνδα,να υβρίζεις να αισχρολογείς, και βεβαίως δεν σκέπτεσαι συνετά,αλλά αυθόρμητα,και το αυθόρμητο,άρα μη σοβαρό.
  Και δεν βλέπω το λόγο να κρύβεται κάποιος, πίσω από την ανωνυμία, εκτός και αν έχει κάτι βρώμικο να κρύψει, άρα, είναι κάποιος που κρύβεται,για να αποφύγει πιθανές συνέπειες για της πράξεις του.
  Και βέβαια υπάρχει και αντίλογος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s