Στον απόηχο της χθεσινής 12ωρης συνεδρίασης των βουλευτών του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του κόμματος, συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπό τον Πρωθυπουργό για το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο.
Αύριο, αναμένεται να γίνει η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Στη συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο λαμβάνουν μέρος και τρεις υπουργοί, οι Γ. Παπακωνσταντίνου, Δ. Ρέππας και Μιχ. Χρυσοχοΐδης.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εισήγηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, έπειτα από τις επικρίσεις που ακούστηκαν από τους βουλευτές για την οικονομική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, αλλά και οι τοποθετήσεις των μελών του ανώτατου οργάνου του κόμματος, πολλοί εκ των οποίων ήταν παρόντες και στη συζήτηση στη Βουλή.
Σχόλιο Μιχελάκη
Στα επικριτικά σχόλια των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης. «Με καθυστέρηση ενάμιση χρόνου, ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έρχονται στα λόγια μας και δικαιώνουν τις θέσεις που από την αρχή αναπτύξαμε, αναγνωρίζουν πόσο δίκαιο είχε ο Αντώνης Σαμαράς. Συμφωνούν πως η κυβέρνηση δεν έλεγε και δεν λέει την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και την εξέλιξή της κατά τους 20 μήνες που βρίσκεται στην εξουσία» είπε.
Ακόμη, υποστήριξε πως το μισό ΠΑΣΟΚ στρέφεται εναντίον του άλλου μισού. «Την ώρα που η κυβέρνηση ζητά αόριστα συναίνεση από την αντιπολίτευση για να κρύψει την αναποτελεσματικότητά της, δεν έχει τη συναίνεση των βουλευτών που τη στηρίζουν» τόνισε ο κ. Μιχελάκης.
Αντιπαράθεση στη Βουλή
Εντωμεταξύ, στη Βουλή σημειώθηκε έντονη αντιπαράθεση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, τις αντιδράσεις του κόσμου αλλά και την κριτική βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για τη θαλάσσια στρατηγική.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, έκανε λόγο για «κατόρθωμα» του ΠΑΣΟΚ, μετά την συμφωνία των 110 δισ. να βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά σε χειρότερη θέση, λόγω της αποτυχίας του Μνημονίου.
Την ίδια ώρα, όπως είπε, έρχεται το Μεσοπρόθεσμο με τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να διαφωνεί και τις Βρυξέλλες να «γελάνε» με τα «εννιάωρα» υπουργικά συμβούλια.
Χαρακτήρισε ακόμη μη σοβαρό το διάλογο στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος και υποστήριξε ότι αυτά βλέπει η «πλατεία» και λέει «ορμήξτε, αυτοί είναι ασόβαροι. Είπε επιπλέον ότι «η πελατεία βγήκε στην πλατεία, γιατί δεν μπορεί να ικανοποιηθεί».
«Οι υπουργοί δεν ανέκριναν υπουργό αλλά συζητούσαν για διορθώσεις ενώ οι βουλευτές χθες έκαναν ανταλλαγή θέσεων και απόψεων δημοκρατικά και ανοικτά. Αυτό είναι δημοκρατία δεν αποφασίζει μόνος του ο υπουργός κι έρχονται τα στρατιωτάκια και ψηφίζουν. Η χώρα περνά τη δυσκολότερη στιγμή μετά τον πόλεμο.
Πρώτη φορά βλέπουμε τον πρόεδρο της Αμερικής να μιλά με ηγέτες για το πρόβλημα της Ελλάδας», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης.
«Πρώτη φορά στη ζωή μου άκουσα υπουργό να επιχαίρει που γίνεται ουσιαστική συζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο για το γεγονός ότι ξαναφτάσαμε στο χείλος του γκρεμού. Δεν έχετε ανάγκη της συναίνεσης των κομμάτων αλλά του λαού», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος.
Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να φέρει, στη Βουλή, το Μεσοπρόθεσμο σε άρθρα, για να γίνει ουσιαστική συζήτηση, προσθέτοντας «Μην φοβάστε τους δανειστές. Κανείς δεν θέλει να καταρρακωθούμε. Κι εμείς στηρίζουμε τη χώρα, δεν μπορούμε να στηρίξουμε το λάθος, στο λάθος θα είστε μόνοι».
«Ευτυχώς που η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου που ξέρει να κινείται διεθνώς. Δεν είναι των λόγων, αλλά των έργων. Δεν μπορεί να αγωνιά όλη η παγκόσμια κοινότητα κι εσείς να κάνετε τους επαναστάτες όταν μάλιστα φέρετε ευθύνη», επανήλθε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.
«Είναι τιμή για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ότι έγινε πλούσιος διάλογος. Πρέπει να συνηθίσουμε στη ιδέα ότι η ΚΟ θα είναι ενεργή και παρούσα στις εξελίξεις, δεν μιλάμε για λόχο. Κι αυτός ο διάλογος αποβλέπει να κάνουμε το Μεσοπρόθεσμο κοινωνικά πιο δίκαιο και πιο λειτουργικό», σημείωσε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαπας. πηγη
Δεν είμαι σίγουρος πλέον για τίποτε ,όμως έχω την αίσθηση ότι ο χρόνος τελειώνει , ο Ιούνιος θα είναι τραγικός για την χώρα μου!!!!!!!!!!!!