"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκάθαρες οι θέσεις Σαμαρά


Σίγουρος ότι η Ν.Δ. θα κυβερνήσει πολύ σύντομα τον τόπο, συμβάλλοντας στην άμεση ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάταξη της κοινωνίας, εμφανίστηκε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.

Αποφασισμένος, ενωτικός και γεμάτος αυτοπεποίθηση και σιγουριά ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί εφόσον αλλάξει η εφαρμοζόμενη πολιτική και γίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έθεσε τους βουλευτές του σε εκλογική ετοιμότητα, καλώντας τους να βρεθούν κοντά στο λαό, να του μεταφέρουν το μήνυμα ελπίδας τους και να τον στηρίξουν στις δύσκολες στιγμές.

«Η χώρα μπορεί να ζήσει και χωρίς το ΠΑΣΟΚ», τόνισε χαρακτηριστικά και εκτίμησε πως «εκλογές θα γίνουν, όχι επειδή τις ζητάμε εμείς, αλλά γιατί το ΠΑΣΟΚ σέρνεται μόνο του σ’ αυτές.

Από τις αντιφάσεις του ή από τις τύψεις του ή κι από τα δύο. Το κυβερνών κόμμα σπαράσσεται και καταρρέει. Εμείς μένουμε όρθιοι και ενώνουμε το λαό γύρω μας».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκάλυψε στα μέλη της Κ.Ο. λεπτομέρειες για το ναυάγιο των προχθεσινών συνομιλιών του με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ενώ είχαν συμφωνήσει στο σχηματισμό συγκυβέρνησης με άλλο πρωθυπουργό και με πρώτο μέλημά της την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, τελικά, όπως είπε, «ο κ. Παπανδρέου υπαναχώρησε.

Κι έτσι χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία.

Δεν άντεξε τις πιέσεις στο εσωτερικό του κόμματός του, όσων είναι γαντζωμένοι με την εξουσία.

Κι έγινε ο ίδιος αιχμάλωτός τους.

Για μια ακόμα φορά», συνέχισε ο κ. Σαμαράς, ο πρωθυπουργός «κινείται μόνο επικοινωνιακά.

Ζητάει συναίνεση και κατηγορεί την αντιπολίτευση, την ώρα που δικοί του βουλευτές παραιτούνται με βαριές κατηγορίες σε βάρος του.

Την κρίση στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματός του ας μη προσπαθεί να τη χρεώνει στην αντιπολίτευση».

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή, μεταξύ άλλων, τη στρέβλωση των θέσεων της Ν.Δ. στο εξωτερικό, αλλά και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή:

«Αντί για αλλαγή πολιτικής, έχουμε επιμονή στο ίδιο λάθος και επέκταση του λάθους.

Περισσότερες οριζόντιες περικοπές και σκληρότερους φόρους, πάνω στους ήδη υψηλούς φόρους, πάνω στους ίδιους ώμους.

Που έχουν λυγίσει».
Ο κ. Σαμαράς υπερασπίστηκε τον προκάτοχό του Κώστα Καραμανλή -ο οποίος ήταν παρών στη συνεδρίαση και χειροκροτήθηκε θερμά- για την ειλικρίνεια που αυτός είχε επιδείξει προεκλογικά, σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου: «Καλλιεργείται επίμονα το “όλοι ίδιοι είναι”.

Αυτή είναι η πιο ύπουλη προπαγάνδα. Ε λοιπόν, δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Όταν εμείς λέγαμε “πάγωμα μισθών και συντάξεων” επί Καραμανλή, εκείνοι έλεγαν “λεφτά υπάρχουν”!

Όταν εμείς λέγαμε “ξεκολλήστε, πάρτε μέτρα”, εκείνοι μοίραζαν επιδόματα. Όταν εμείς μιλούσαμε για τη βέβαιη αποτυχία του Μνημονίου, αυτοί μας έλεγαν ανεύθυνους».
Η επαναδιαπραγμάτευση, είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., «εκτός από απαραίτητη είναι και ρεαλιστική.

Και για να γίνει δεκτή χρειάζεται είτε να τη στηρίξει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας είτε να τη στηρίξει μια νέα κυβέρνηση που με νέα ισχυρή εντολή, θα επιτρέψει σε μια νέα κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με τον ελληνικό λαό ενωμένο πίσω της».
πηγη

One thought on “Ξεκάθαρες οι θέσεις Σαμαρά

  1. ΡΑ ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΤΕΙΟΣ!ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ «ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ».ΤΟΝ ΓΑΠ ΤΟΝ ΠΙΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε,ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ(ΓΙ’ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ).ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΌΜΩΣ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟ ΕΧΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΟΥΝ, ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΔΙΩΞΑΝΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ,ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΑΝ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ,ΟΤΙ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ,ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΣ ΡΕ ΣΑΜΑΡΑ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ(ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΒΟΥΛΗ,ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ).ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ(ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ,ΟΧΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΕΣΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΑΜΟΙΡΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ.ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ).ΛΟΓΙΚΟ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Η Κ.Ο ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΩΣΕΙ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΟΝ ΓΑΠ,ΓΙΑΤΙ ΕΒΛΕΠΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΟΡΕΥΤΗΚΕΣ. (ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΠΕΡΙ ΑΔΕΛΦΟΥ,ΜΑΝΑΣ,ΤΡΙΤΟΞΕΔΕΡΦΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΟΗΤΕΣ).ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΧΑΣΑΤΕ ΠΑΡΕΑ;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s