Θετική ψήφο, έδωσε τελικά στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ο «πρώην αντάρτης» βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης, κάνοντας στροφή 180 μοιρών από τις αρχικές του τοποθετήσεις και κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του έως το παρά πέντε της ψηφοφορίας.
Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ο Α.Αθανασιάδης μίλησε στο newsbomb.gr και δικαιολόγησε την απόφασή του, λέγοντας : «Έλαβα τις δεσμεύσεις από τον πρωθυπουργό, τον Ευ. Βενιζέλο και τον Απ. Κακλαμάνη ότι το θέμα της ΔΕΗ θα έρθει στη Βουλή προς συζήτηση, όπως επίσης και το θέμα των υδάτινων πόρων».
Ο βουλευτής Κοζάνης τόνισε πως πρόκειται για «γενναίες αποφάσεις από τον υπουργό Οικονομικών και γι’ αυτό περιμένει ριζικές αλλαγές από την κυβέρνηση στο θέμα της ΔΕΗ».

ΠΦΦΦ!…