"Greek National Pride" blog / ΑΓΓΛΙΑ / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Κύπρος / Τουρκία

Κυπριακό: Εξισώνει θύματα και θύτες Βρετανός υπουργός…


Την αντίδραση της κυπριακής κυβέρνησης προκάλεσαν οι δηλώσεις του Βρετανού υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Ντέιβιντ Λίντιγκτον για το θέμα των περιουσιών των Ελληνοκυπρίων, με τις οποίες ουσιαστικά εξισώνει τα θύματα με τους θύτες.

Το Κυπριακό ΥΠΕΞ με γραπτή ανακοίνωση του χαρακτηρίζει «το λιγότερο ατυχή τη σύγκριση και τον παραλληλισμό του σφετερισμού των κλεμμένων ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, με τα όποια νομικά ή άλλα προβλήματα που ενδεχομένως να προκύπτουν από την αγορά ακίνητης περιουσίας στις ελεύθερες περιοχές από Βρετανούς».

Οι Ελληνοκύπριοι ιδιοκτήτες, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «εκδιώχθηκαν από τις περιουσίες του με τη βία των όπλων και ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής».

Στην ανακοίνωση προστίθεται, πως «παρά το γεγονός ότι νομικά ή άλλα προβλήματα, που ενδεχομένως να προκύπτουν από την αγορά ακίνητης περιουσίας στις ελεύθερες περιοχές από Βρετανούς», δεν εγέρθηκαν στις συναντήσεις του κ. Λίντιγκτον, «η κυπριακή κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση και επίλυσή τους».

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη τύπου στη Λευκωσία και σε ερώτηση για το θέμα της αγοράς περιουσιών Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα από Βρετανούς πολίτες, ο Λίντινγκτον είπε πως το θέμα των περιουσιών δεν περιορίζεται μόνο στο «βόρειο τμήμα του νησιού».

Υπάρχουν, είπε, «και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τίτλους για μερικούς απόδημους Βρετανούς που ζουν στο νότιο τμήμα του νησιού»…

defence-point

3 thoughts on “Κυπριακό: Εξισώνει θύματα και θύτες Βρετανός υπουργός…

  1. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ [ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ].
    ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡHΘΟΥΝ ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ THΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΑΝΤΑΡ ΤΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΑΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ Ή ΟΙ ΗΠΑ!!
    ΕΞΩ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΞΙΣΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΘΥΤΗ ΜΕ ΤΟ ΘΥΜΑ!!

  2. ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΙΔΕΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ !!!

  3. ΚΑΤ’ΑΡΧΗΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ 1974 ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΕΡΜΗΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ!!! ΑΓΓΛΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΠΕΤΟΥΣΑΝΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ!!!ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΤΕΡΙΨΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΜΕ ΑΓΓΛΟ ΠΙΛΟΤΟ.ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΚΟΛΙΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΤΕΡΕΙΦΘΗΣΑΝ .ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΥΠΕΡ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΤΙΣ ΚΥΠΡΟΥ???ΑΠΟ ΓΚΕΊ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ!!!.ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΕΤΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.

Σχολιάστε