"Greek National Pride" blog / ΡΩΣΙΑ

Οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας προβληματίζουν


 

Πηγή προβληματισμού στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αποτελεί η κατάσταση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων οι οποίες, είναι προφανές, δεν διάγουν και την πιο θερμή φάση τους. Αντί όμως είτε να «γκρινιάζουμε» είτε να φέρνουμε την καταστροφή ενθυμούμενοι συνεχώς τα… BMP-3, αυτό που απαιτείται είναι μια ψυχρή ρεαλιστική εκτίμηση της επόμενης ημέρας, πάντα με βάση το ελληνικό εθνικό συμφέρον.

Αφορμή της περίσκεψης στην οποία έχει πέσει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είναι η ακύρωση της επίσκεψης Λαμπρινίδη στη Μόσχα, πιθανότατα σε ανταπόδοση από ρωσικής πλευράς της ακύρωσης του ταξιδιού του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, στη Μόσχα, το οποίο εάν δεν προκύψει τίποτα στο μεταξύ, θα πραγματοποιηθεί τελικά τον Σεπτέμβριο.

Μέχρι το φθινόπωρο η ελληνική διπλωματία έχει περιθώριο να επανεξετάσει το σύνολο των ελληνο-ρωσικών σχέσεων και να έχει καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα όσον αφορά στο μέλλον των σχέσεων Αθήνας – Μόσχας. Το βέβαιο είναι ότι η χώρα μας δεν έχει την πολυτέλεια να διατηρεί υποβαθμισμένες σχέσεις με τη Ρωσία. Σίγουρα, ειδικά στη σημερινή συγκυρία, οι σχέσεις δεν μπορεί να εξαρτώνται από εξοπλιστικές προμήθειες, αλλά από μια ανάλυση των περιφερειακών γεωστρατηγικών δεδομένων, για τα οποία απαιτείται να ξεκινήσει στρατηγικός διάλογος με τη Μόσχα το ταχύτερο δυνατόν. Τα νέα δεδομένα έχουν διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο το οποίο πρέπει να εξετάσουν οι δυο χώρες με σκοπό να επανακαθορίσουν τα περιθώρια στρατηγικής συνεννόησης.

Για να συμβεί αυτό, η ελληνική διπλωματία πρέπει να απεξαρτηθεί από μια ανάλυση και οπτική των σχέσεων υπό το πρίσμα της τακτικής και να τις αναλύσει σε στρατηγικό επίπεδο. Πως επηρεάζονται και τι περιθώρια υπάρχουν για συνεργασία στο πλαίσιο των εξελίξεων στη Βαλκανική και τη Μαύρη Θάλασσα; Το ίδιο ισχύει για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Δεν είναι δυνατόν η Gazprom να έχει σχεδόν εξασφαλίσει δύο «οικόπεδα» υδρογονανθράκων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και ακόμα να μην μπορούμε να δούμε την ανάγκη στρατηγικού διαλόγου. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουν καταγραφεί οι εξελίξεις στον τομέα των σχέσεων Τουρκίας – Ρωσίας και να μην αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε να είμαστε απόντες από τις εξελίξεις.

Για να πετύχει τους στόχους της η ελληνική διπλωματία απαιτείται όπως αποκαταστήσει την αξιοπιστία της. Κι αυτό σήμερα, στις συνθήκες που βιώνει η Ελλάδα με όλη αυτή την γελοία δημόσια συζήτηση περί απώλειας μέρους της κυριαρχίας της, είναι προφανές ότι πολλοί θα τείνουν να μας αντιμετωπίζουν ως προτεκτοράτο των όποιων δανειστών μας. Σε τελική ανάλυση, από το σημερινό τέλμα, πιο ουσιώδης θα ήταν η συζήτηση να προτείνουμε στους Ρώσους να… αναλάβουν ένα μέρος της απωλεσθείσας κυριαρχίας για λόγους εξισορρόπησης (!) παρά να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τη χώρα όπως αυτό γίνεται σήμερα…

Προφανώς όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι και απαιτείται οργανωμένη προσπάθεια «επίδειξης σημαίας», ώστε να αντιληφθούν όσοι σκοπίμως αναμασούν τέτοια επιχειρήματα ότι η Ελλάδα και η διπλωματία της, με στοιχισμένο προφανώς τον πολιτικό κόσμο πίσω της, δεν σκοπεύει να παραιτηθεί των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και ότι η φωνή της διεθνώς θα συνεχίσει να ακούγεται παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Με τον τρόπο αυτό θα επικοινωνήσει και το μήνυμα της αποφασιστικότητάς της προς κάθε κατεύθυνση ότι τα προβλήματα αυτά θα είναι προσωρινά και ότι η επιστροφή θα εκπλήξει πολλούς, τουλάχιστον αυτούς που έκαναν το λάθος να ξεγράψουν τη χώρα μας νωρίς…πηγη

6 thoughts on “Οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας προβληματίζουν

  1. ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ.
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΞΙΩΘΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΟΛΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ 300.(ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΚΑΝ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΝΕΩΝ), ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟR Μ1 ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΒΙΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΧΛΙΑΡΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΚΟΛΥΣΙΕΡΓΕΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΓΩΓΟ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ…….ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
    ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ (ΚΑΚΩΣ) ΑΛΛΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ (ΤΕΛΙΚΑ) ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΕΙΕΤΑΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΝΤΟΡΑ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑΣ ΣΕ ΠΟΛΩΝΙΑ/ΤΣΕΧΙΑ.
    ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΠΛΟΙΑ,
    ΞΕΡΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΛΟΓΩ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ NOBLE ENERGY,
    ΞΕΡΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤO MNA ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ,
    ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΙΓΟΨΗΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΜΡ3 ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΤΟΥΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ, ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.
    Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ,ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΡΑ ΤΑ ΔΙΑΣΠΥΡΕΙ ΣΕ ΑΝΦΙΒΟΛΟΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΚΡΑΤΗ.
    ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΑ ΕΧΕΙ 14, ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΑΣ, ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΛΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ,ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΡΑΦΗΣ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΛΑΤΡΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΤΑΥΛΗ ΠΡΑΤΕΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ!!
    ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ!!
    ΘΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ?

  2. ΦΙΛΕ ΕΠΩΝΥΜΕ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ!

    ΠΩΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ;;;

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ S300 ΚΑΤΑΡΧΗΝ…ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!
    ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΒΟΛΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ,ΚΑΚΩΣ ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ
    ΔΕΝ ΚΡΕΜΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΙ ΡΩΣΟΙ!

    ΠΩΣ ΛΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΡΜ1, ΤΑ ZURB ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ;

    ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ Η ΡΩΣΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ ΕΠΙΡΟΟΗΣ ΤΗΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΕΙΑ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ,ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΨΑΧΝΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
    ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ;; ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΕΛΗΞΕ (ΟΧΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΚΟΜΑ) ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΠΛΕΥΡΑ-ΗΠΑ.

    ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΛΩΣ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ,ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ, Η ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΟΠΩς ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΟΡΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ Η ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ,
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΚΟΥΖΕΙΣ ΣΑΝ ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΗ ΟΛΟ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΟΥΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ!Η ΗΠΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΠΡΑΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΟΓΙΑΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ!

    ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ;;; ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ;;ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΕ ΑΥΤΑ!

    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟ ΜΝΑ;;; ΑΦΟΥ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ!

    ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟΜΑ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΑΡΜΑΤΟΣ! ΑΙΣΧΡΟΚΑΙΡΔΗΣ ΚΑΙ ΑΚΙΡΟΣΚΟΠΟΙ ΟΙ »ΦΙΛΟΙ» ΜΑΣ…ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ DEFENCE NET(ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ) ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ!

    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝ ΤΗΣ ΟΤΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ;;;ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ.

    Ο ΠΟΥΤΙΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ,ΟΛΟ ΛΟΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!
    ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ,ΑΝΕΠΥΤΙΧΩΣ ΠΙΑ.ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ
    ΤΟ 98 ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΜΑΘΑΝ,Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΛΕΩ ΚΙΝΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ!

    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑΞΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ,ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΥΤΟΙ ΟΛΟ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ!ΚΑΛΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ!
    ΑΣΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;; ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ!

  3. @4
    ΦΙΛΕ Jose Cuervo
    1.ΠΕΡΙ S300: ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΒΟΛΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ.
    2.ΤΑ ZUBR ΕΙΝΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΩΣΙΚΑ.
    3.Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΥΛΑΚΙ(ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ) ΤΩΝ Η.Π.Α ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ!
    4. ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΙΟΔΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΩΤΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ!
    ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΑ (ΒΛΕΠΕ ΕΛΒΕΤΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ), ΑΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΒΑΣΗ, ΒΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΣ, ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΜΑΣ.
    ΔΕΣ ΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΗΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ.ΑΥΤΟΙ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΜΕ!!
    5. Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ Ε.Υ.Π ΠΟΥ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΑΝ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΟΤΕ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΣΕ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ,SUPER MARKET, KΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΛΟΓΩ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.
    ΤΟ Υ.Π.Ε.Ξ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ.
    6.ΣΤΑ ΣΥΝ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ, ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΧΡΗΜΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΨΕΛΛΙΣΕΙ.
    ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ.
    ΤΟ ΠΕΡΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΧΛΩΜΟ!!
    ΟΙ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΥΜΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΑΓΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΓΝΟΜΩΝΕΣ.
    ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ?ΕΓΩ ΟΧΙ!
    ΑΚΟΥΩ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ!!!!!!
    6. ΣΥΜΒΟΥΛΗ: ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΑΥΓΙΖΕΙ!!!!!!!!!!!!
    ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ!!

  4. ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ:
    @4….ΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ.
    @5………ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.
    ΥΓ:
    ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΕΣΥ,ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑ ΡΑΝΤΑΡ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ ΣΟΥ?
    ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΟΧΙ !
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ!
    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΟΙ Η.Π.Α ΕΧΟΥΝ ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ!
    ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΪΣΡΑΗΛΙΝΟ.

Σχολιάστε