Την ελληνική κρίση αρκετοί την είχαν προϊδεαστεί.
Οχι λίγοι είχαν περιγράψει μάλιστα, από νωρίς και με ακρίβεια, ορισμένα από τα συμπτώματά της, καθώς αυτά πλήθαιναν στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.
Από την «Ελλαδογραφία» του Νίκου Γκάτσου (1976) ώς το «Finis Graeciae» του Χρήστου Γιανναρά (1987), και από τον «Γλωσσικό αφελληνισμό» του Γιάννη Καλιόρη (1984) ώς τους «Κωλοέλληνες» του Διονύση Σαββόπουλου (1989) -αναφέρω εδώ επίτηδες έργα εντελώς ετερόκλητα-, οι διαγνώσεις που προτάθηκαν συνέκλιναν.
Στρεβλός εκσυγχρονισμός, νόθος εξαστισμός και περιβαλλοντική υποβάθμιση, παραγωγική αποδιάρθρωση και δανειοδίαιτη ευμάρεια, αισθητικός εκχυδαϊσμός και παρακμή της παιδείας, λαϊκισμός, αναξιοκρατία, κομματισμός, διαφθορά: στα βασικά λίγο-πολύ όλοι συμφωνούν.
ΝΑ ΠΩ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ.
ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΗΤΑΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
ΑΥΤΩΝΩΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΡΥΠΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΛΕΙΦΩΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥΣ.
ΑΥΤΟΙ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ (ΣΑΝ ΜΕΣΗΛΗΚΕΣ), ΑΥΤΟΙ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ.
ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ Ι.Κ.Α πχ.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΙ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.
ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΔΗ ΚΑΙ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΛΑΔΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΣ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ΄ΚΙ ΑΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΨΗΦΙΖΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥΣ (πχ Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ)
ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (πχΣΟΥΦΛΙΑΣ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ, ΠΟΛΛΑ, ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ)
ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ!!
ΣΩΣΤΟΣ!
αγαπητέ πάλι χάθηκε το σχόλιό μου
@3 Φίλε Peter εαν απευθυνεσαι σε εμας,δεν εχουμε να κανουμε τίποτα με το χασιμο στο σχόλιο.Ισως θα εκανες καποιο λάθος στην αποστολή η κάτι τετοιο.Ολα τα σχολια δημοσιεύονται εκτος εαν αυτά περιέχουν προσωπικές υβρεις σε αλλους σχολιαστές.